|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj pa pozitivne izkušnje v vrtcih?
17.9.2009 14:27:02   
mate0ja
Sicer nisem ravno forumaš, tako da redko kaj napišem, rada pa občasno prebiram poste drugih, sploh takrat, ko potrebujem kako informacijo, saj nas, pohvalno, zelo dobro zalagate z njimi. Naj tej temi sem pa postala kar žalostna. Tudi sama ravno uvajam 15-mesečnico v vrtec. Sprva je šlo več kot super, saj me praktično od prve minute dalje sploh ni potrebovala, ker je bilo veliko zanimivejših stvari. Po nekaj dneh, pa je začela zjutraj ob mojem odhodu jokcati, prav tako ob mojem prihodu popoldan. Pa se bo tudi to umirilo. Slej ko prej, vem da se bo.
V bistvu je bilo to le malo uvoda, da razložim, kaj me je prineslo na to temo. Želela sem preveriti kako se drugi malčki uvajajo v vrtčevsko okolje. In sem že po naslovih naletela na šok, saj so debate bolj kot ne negativno usmerjene. Me je kar malo stisnilo pri srcu, saj sama nisem opazila nobenih zastrašujočih posebnosti. Avtomatsko sem začela razmišljati, kaj pa če .... je v našem primeru tudi tako. Po polovici uničenega dneva zaradi razmišljanja o negativnih posledicah, ki bi jih varstvo tuje osebe lahko pustilo na mojem otroku, mi je zmanjkalo energije za karkoli drugega. Groza kako te tako razmišljanje zmozga.
Ali so res z vrtci in varuškami sami problemi? Zakaj zaboga se potem nekaj ne ukrene na tem področju? No, pomoje zato, ker ni treba. Verjamem, da se najdejo izjeme tudi med osebjem v vrtcu, ki nikakor ne spadajo v ta poklic, vendar ne dovolimo, da bodo izjeme potrjevale pravilo.
Bolj verjamem v to kar zagovarjajo vzgojiteljice. Starši iščejo probleme. Seveda tudi njih (oziroma nas razumem). Že v trebuščku te se skrbelo, da se bo pikica pravilno razvijala in da se bo rodil zrav otročič. Ob rojstvu dobiš vse vajeti v svoje roke, spremljaš vsak vdih, vsak pogled, takoj ukrepaš ob vsakem jokcu. Potrem pa kar naenkrat za večino dneva zaupaš otrokanekomu drugemu. Nimaš več vajeti v rokah, v večini primerov niti ne poznaš osebe, kateri zaupaš svoje malo dete. Strah nas je. Vendar "Strah ima velike oči, znotraj pa ga nič ni!". Uvajanje otroka v vrtec je pač še ena od mnogih življenskih izkušenj. Moja mama, ki je prav tako vzgojiteljica in s srcem 24 ur pri stvari, večkrat reče, da uvajanje v vrtec sploh ni problem, to je le nova izkušnja. Problem nastane takrat ko v najstniških letih pripelje prvega "hipija" domov. Poskusimo svoje živčke hraniti za tiste dni, današnje tegobe pa skušajmo sami spremeniti v lepe izkušnje.

Naj malčki v vrtcu maksimalno uživajo, naj se družijo z vrstniki, naj se učijo postavljati zase, saj jim bo to zelo lepa popotnica v nadaljnje življenje. Starši pa popoldneve čim bolje izkoristimo za cartanje.

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 17.9.2009 14:30:01 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj pa pozitivne izkušnje v vrtcih?
17.9.2009 14:33:30   
MAŠKA
Jaz lahko napišem, da imam z vrtcem same pozitivne izkušnje, razen lansko leto med dopusti, ko je bil otrok premeščen v drug vrtec, k novi vzgojiteljici, ki je bila bolj zmaj kot vzgojiteljica, kar se je tudi takoj odrazilo na otroku. Ampak, ko so bili dopusti mimo, je bilo spet vse po starem, in spet smo bili vsi zadovojni!

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2009 16:00:56   
lukec
Tudi jaz imam večinoma same dobre izkušnje, sploh z vzgojiteljicama. Manj dobre pa s starši, ki npr. vodijo bolne otroke v vrtec. Če so ostale vzgojiteljice vsaj pol tako dobre kot sta naši, potem je za naše malčke dobro poskrbljeno.user posted image

P.S.
Kaj je pa s hipiji narobe?user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2009 18:30:54   
sneguljčica
Jaz imam z vrtcem in vzgojiteljicami zelo dobre izkušnje (če ti bo to kaj v tolažbo). Sicer je pa logično, da boš tu našla večinoma negativne izkušnje, ker nasvete ponavadi iščejo tisti, ki imajo težave, ne pa tisti, ki so brez.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2009 18:51:15   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

Jaz imam z vrtcem in vzgojiteljicami zelo dobre izkušnje (če ti bo to kaj v tolažbo). Sicer je pa logično, da boš tu našla večinoma negativne izkušnje, ker nasvete ponavadi iščejo tisti, ki imajo težave, ne pa tisti, ki so brez.

Podpis.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2009 20:00:24   
anajmad
Ne vem,mi tudi imamo že drugo leto same dobre izkušnje z vrtcem. Mah res nimam nobenih pripomb,pa tudi poleti jih dajo skupaj,pa še mal smo jih vzgojili(ker tamala hodi v italjanski vrtec) da zdej govorijo z mano slovensko.
Imam pa občutek,da včasih mame tle na forumu mal preveč komplicirajo. Pa je tudi razumljivo,sploh če je prvi otrok. Če pomislim,sem bila pred 15 leti tudi takšen vrag. Zdej z leti pa mal bolj postaneš toleranten. Sej ni vse briljantno.Toda povem svoje mnenje,ne pa da sam kuham v sebi in da bi "šinfala" vse poprek,ko bi šla iz vrtca. Bolje prva zamera kot zadnja. Je tako?

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2009 20:36:12   
kallia
Mi smo začeli z vrtcem aprila, star je bil 14 mesecev. Prvi teden je bilo v redu, potem pa se je začel jok. In to zjutraj, ko sem ga peljala in popoldne ko sem ga prišla iskat. Mislim, da je še hujši kot jutranji jok, tisti ko ga prideš iskat. Ker potem sem ves čas premlevala, da me je ves dan samo nestrpno čakal in da se sploh ni imel lepo.
Konec junija smo z vrtcem končali (predvsem zato, ker smo bili tudi veliko bolni) in sem ga za poletje poslala k mami na deželo. Seveda sem ga vsake dva dni hodila obiskovat, drugače pa je cele dneve užival na svežem zraku in se imel lepo. Pa tudi nobenega problema ni bilo, da je bil sam pri njej. 
Septembra smo spet začeli z vrtcem in na začetku me je kar skrbelo kako bo. Zamenjal je tudi vzgojiteljico in pomočnico. No, moram reči, da me je pozitivno presenetil. Jokal je samo prve štiri dni, potem pa kot da bi odrezal. Zjutraj komaj čaka, da greva v vrtec, poslovi se brez problema, ko ga pridem iskat je ves nasmejan in zadovoljen in se mu sploh ne mudi domov. Čisto kontra slika kot spomladi. Se mi zdi, da je veliko bolj zadovoljen. S tem pa tudi jaz. Pa tudi že cele tri tedne smo v vrtcu (tok, tok, da tako tudi ostane user posted image ) kar je za nas že rekord, saj smo spomladi zdržali le po tri, štiri dni, pa smo imeli spet vročino.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2009 21:28:50   
hubi
Naši dve sta zakon, ju povsod hvalim. Bi ju kar za domov vzela, pa v okvir dala. user posted image

(odgovor članu kallia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2009 22:02:28   
Anonimen
Naša deklica je v svoji karieri zamenjala že 7 vzgojiteljic in ravno toliko pomočnic, pa ni bilo prav nikoli nikjer nobene slabe izkušnje. Zelo spoštujem vzgojiteljice in pomočnice in cenim njihove čudovite osebnosti! Imamo res srečo z vrtci.

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2009 22:40:04   
živa
Jaz sem pred dnevi končno pogledala CD, ki ga je naredila vzgojiteljica mojega starejšega otroka, in sem bila čisto paf, kaj vse v vrtcu počnejo in kako super se imajo (mali je bil namreč kar naprej bolan in je večino stvari zamudil, o ostalih pa bore malo povedal user posted image ).

No, in zdaj sem v stiski, ko uvajam mlajšega, in jamram na RR user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2009 23:56:43   
nejcko
Tudi jaz se, ko prebiram tale forum, večkrat vprašam, ali imamo samo mi tako srečo z vrtcem ali je kaj drugega vmes. Ker res nimam niti ene same kritike čez vrtec.

Sin je vrtec obiskoval 6 let, v tem času je 4x zamenjal  vzgojiteljico in pomočnico, hkrati pa spoznal pri raznih nadomeščanjih, v jutranjem ali popoldanskem varstvu skoraj vse vrtčevske vzgojiteljice, prav tako so v našem vrtcu nenehno an praksi dijaki in študentje, celo en fant je služil civilno vojaški rok (otroci so ga oboževali) - pa nikoli ni bilo nobenih večjih problemov (manjše smo uspešno reševali sproti in na povsem kulturen način brez slabe volje, besa, nerganja in pisanja po forumihuser posted image ), otrok je vrtec oboževal in ni jih besed, s katerimi bi lahko vrtec prehvalila.

Hčerka zdaj hodi zadnje leto v vrtec, od začetka ima isto vzgojiteljico, pomočnica se je po prvem letu zamenjala, a dobili so še boljšo user posted image . In enako kot pri sinu, tudi hčerka pozna vse druge vzgojiteljice v vrtcu, imeli so praktikanta na praksi, ki so ga otroci imeli ful radi, pa en kup študentov in pripravnikov ... pestro, a otroci so zadovoljni. Hčerka vrtec dobesedno obožuje in zanjo je največja kazen, če ji rečemo, da ne bo smela v vrtec.

Čez par mesecev štarta še najmlajša v vrtec. Upam, da tudi tokrat ne bomo imeli nobenih težav z uvajanjem, tako kot jih nismo imeli pri prvih dveh. Tudi bolezni se ne bojim, ker sta bila oba otroka zelo malo (hčerka skoraj nič) bolna in prepričana sem, da tudi pozitivna naravnanost staršev do vrtca vpliva na dobro počutje otrok.

Torej - pred našim vrtcem samo kapo dol.

p.s. me pa sploh ne čudi, da ta pozitivna tema nima tako velikega odziva kot kašna bolj negativna - bo zgleda že držalo, da smo Slovenci en blazno jamrajoč, nikoli zadovoljen narod ... ali pa imamo tako zanič vrtceuser posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2009 7:13:00   
uursa
nejcko - se podpišem pod p.s..
Tudi sama imam dobre izkušnje z vrtcem in vzgojiteljicami, s tem da, ko je šel naš tamal v vrtec, mi je marsikdo rekel naj zamenjam skupino, saj naj ne bi bila njegova vzgojiteljca v redu. Ampak ker ponavadi sama ocenim ljudi, kakšni se zdijo meni in ne po govoricah, sem ga pustila. Letos je tamal zadnje leto v vrtcu in še vedno pri isti vzgojiteljici. Ves čas z veseljem hodi v vrtec in tudi veliko jih je naučila. Verjamem, da pride do kakšne krizice in to kjerkoli, vendar se vse da rešit. Če je pa kaj hujšega se pa po mojem mnenju pomeni z vzgojiteljico in vodjo vrtca. So pa tudi starši, ki komplicirajo za vsako malenkost.
Lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2009 7:17:59   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
p.s. me pa sploh ne čudi, da ta pozitivna tema nima tako velikega odziva kot kašna bolj negativna - bo zgleda že držalo, da smo Slovenci en blazno jamrajoč, nikoli zadovoljen narod ... ali pa imamo tako zanič vrtceuser posted image

Itak, ker se ne gnoji po nikomer in potem ni zanimivo.
Zara hodi zdaj tretje leto v vrtec in enako kot predhodnice nimam ene pripombe čez vzgojiteljice in pomočnice. 

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2009 7:30:58   
**Tinkara78**
Hčerka ima cel čas isto vzgojiteteljico, pomočnico za imamo zdaj drugo. Sta najboljši tim. Sem že večkrat tu gor napisala, da včasih ne vem kako se jima naj zahvalim, da Živi omogočata tako lepe spomine na vrtec.

Če ju primerjam z drugimi vzgojiteljicami v enoti sta dosti bolj strogi, radi imata red, ven gredo v vsakem vremenu (razen nalivu in močnem sneženju), gredo tudi do par km daleč opazovat potok, gozd,.... res jima ni nič odveč.

Zdaj ne vem, če v naši skupini ni staršev, ki bi komplicirali ali je njun način komuniciranja tak, da se noben ne čuti zapostavljen. V glavnem na sestankih nikoli ni nobenih problemov katere bi obravnavali.

Da povzamem: vse pohvale našemu vzgojnemu timuuser posted image user posted image user posted image

Zdaj sem se spomnila enega problema vseeno: hčerka noče iz vrtca user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 18.9.2009 7:35:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2009 9:08:52   
neisha80
Tudi mi imamo z vrtcem že od vsega začetka same pozitivne izkušnje.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2009 9:09:42   
mate0ja
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Tudi jaz imam večinoma same dobre izkušnje, sploh z vzgojiteljicama. Manj dobre pa s starši, ki npr. vodijo bolne otroke v vrtec. Če so ostale vzgojiteljice vsaj pol tako dobre kot sta naši, potem je za naše malčke dobro poskrbljeno.user posted image

P.S.
Kaj je pa s hipiji narobe?user posted image

Hipiji so čist vredu. Zanimivo pa je moja mama ta izraz uporablja za vse kar je bilo moškega spola in bi bila lahko potencialna moja ljubezen.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2009 9:13:22   
koala
Tudi sama imam samo pozitivne izkušnje glede vrtca. Moj sine hodi sicer šele od 1.9 letos,pa že ne joka več niti zjutraj, niti popoldan ko pridem po njega. Ko ga vprašam kako je bilo v vrtcu vedno reče vauuuuu in da bo še šel. Glede uvajanja ni bilo nobenih težev, je pa res da sem bila kar šokirana ko sem ga prvič pustila samega v vrtcu ker mi ga je vzgojiteljica kar vzela iz rok in sta šla. Sem pa ugotovila da je bilo tako najbolje sploh ko sem opazovala eno drugomamico ki se ni in ni mogla posloviti od svojega otroka, sta jokala oba mami in otrok.
Tako da kapo dol pred sinovo vzgojiteljico in njeno pomočnico.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2009 9:26:42   
mate0ja
nejcko, to je že splošno znano, da zelo težko slišiš pohvalo, vedno se bo našel nekdo, ki bo iskal napako, pomankljuvost, nepravilnost. In kar naenkrat bo imel ogromno pomočnikov. Vzgojiteljice morajo imeti res trdo kožo, da vse to prenašajo.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.9.2009 9:27:55   
oka
Vsak, ki ima otroka v vrtcu ima take in drugačne izkušnje. Nikoli ni 100% zadovoljstva.Če ne drugega včasih pride otrok domov z ugrizom, drugič prinese virozo... Vsak lahko najde nekaj, od posameznika pa je odvisno kaj bo iz tega naredil. Al kažin al pa bo na zadevo gledal tako, da gre pač za vrtec, večjo skupino otrok in da je treba včasih prilagoditi svoje zahteve in želje tej skupini že zato, da bo lahko funkcionirala in tudi zato, da se otroci tudi tako učijo, saj je situacija v vrtcu nekaj čisto drugega kot doma.

Ne bom trdila, da je bilo pri nas vedno vse o.k. To enostavno ni mogoče. Lahko pa trdim, da naša vzgojiteljica in pomočnica naredita vse kar je v njuni moči, da se imajo naši otroci lepo, predvsem pa da so na varnem. In ne vem kako jima je uspelo ampak pri naši skupini ni bilo pri uvajanju nič joka, nikoli nisem zjutraj v garderobi videla katerega od "naših" otrok, da bi jokal. Vsako leto ob koncu dobimo CD s filmom o naših otrocih, da lahko vidimo kaj so čez leto počeli in še bi lahko naštevala. In po pravici povedano, večkrat sem bila "jezna" na kake starše, kot pa na naše vzgojiteljice. Zakaj, to je pa že druga zgodba.

< Sporočilo je popravil oka -- 18.9.2009 9:28:27 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2009 9:36:38   
gita10
Mi smo dve leti že sicer iz vrtca vendar nimam niti ene slabe izkušnje , pa smo zamenjali kar nekaj vzgojiteljic. Z vsemi se je dalo pogovoriti sproti o problemih in skrbeh, ki smo jih imeli. Enkrat sem sicer naredila halo pa sem potem ugotovila, da sem bila v zmoti in si je moj sin dogodek izmislil zakar sem se tudi opravičila. Tako, da res se lahko našim vzgojiteljicam samo zahvalim, da so tako lepo skrbele za mojega otroka.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2009 10:20:56   
n€na
Prvo leto smo imeli super vzgojiteljici, razen ene nezgode, ki se je pripetila pa pustimo to..važno, da smo se zmenili in ohranili dobre odnoseuser posted image ...Letos smo pa zamenjali vrtec in ti dve vzgojitejici ostali starši samo hvaljo...bomo videliuser posted image user posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2009 14:57:00   
Nina00
Z našo vzgojiteljico in pomočnico smo zelo zadovoljni user posted image  Sin z veseljem hodi v vrtec in, glede na to kaj vse delajo v vrtcu, samo kapo dol. Sem pa na začetku, ko smo drug drugega še spoznavali, opazila, da sta mi zelo previdno in skoraj z olepšavami povedali, če je bilo kdaj kaj narobe (npr., ko je naš mulček udaril punčko iz skupine) ali pa, če se je zgodila kaka manjša nezgoda (do večjih nikoli ni prišlo). Takrat mi je bilo to čudno, a sedaj mi je jasno, da nekateri starši res naredijo halo iz vsake malenkosti pa se ne čudim več.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.9.2009 8:49:59   
3jeMi
hah... vrtec... tudi moja tema ta mesec... user posted image

... takole... pred začetkom sem najprej sama pri sebi razčistila, da je vrtec ne samo varstvena, ampak tudi vzgojna ustanova, da ni otrok tam samo zato, ker ga nimam kam drugam dat, ampak tudi zato, da se kaj nauči, česar ga jaz verjetno doma ne bi (ali se ne bi spomnila, predvsem pa mu večje družbe vrstnikov ne morem dati)... da so tam ljudje, ki so izšolani za delo z otroci... da moram najprej jaz vrtec pozitivno sprejet, če želim, da ga bo tudi moj otrok... otrok čuti mene in jaz njega, mi zaupa in če bom jaz zaupala ljudem, v tem primeru vzgojiteljici in njenemu pomočniku, jima bo tudi on... in res... prvi stik je dal mojemu otroku vedeti, da je vrtec kul...
... zdaj smo v vrtcu 14 dni in mali vsako jutro kar poleti v igralnico, je pa tudi zelo vesel, ko ga pridemo iskat, čeprav med zadnjimi opazi, da smo sploh pred vrati...
... pozitivne stvari... marsikaj... žlica ni več igrača, pitje iz kozarčka je zakon, tudi plahosti pred hojo ni več... tudi z buškami že hodimo domov, tudi kakšen ugriz se je že našel... pa vendar, naj jaz ukrepam glede tega... not really... otroci so že davno pozabili na padec, udarec ali ugriz... kar se zgodi v igralnici, naj v igralnici ostane in to urejata vzgojitelja... če bo pa kaj hujšega, bosta pa to zagotovo povedala, ker smo že na sestanku prišli do tega, da bomo odkriti en do drugega...  

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
20.9.2009 22:20:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
21.9.2009 8:08:16   
Anonimen
Pohvalila bom povsem konkretno: Vrtec Vrhnika, enota želvica.

Nimam čisto nobenih pripomb, razen pozitivnih. Kapo dol vzgojiteljicam in vsem ostalim, ki skrbijo za otroke, se resnično trudijo, problem(čk)e, ki nastanejo, pa rešujejo z dobro voljo in ciljem, da bi se imeli vsi lepo.

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?