pelin
|
Praviš, da ti razum pravi, da ostani, srce pa da pojdi...Oprosti meni niti pod razno ni razumno delat v firmi, kjer se nekdo dere name, kjer ni spoštovanja, kjer vsakodnevno delaš v strahu, kdaj bo počilo...Ga ni denarja, ki bi me prepričal, da ostanem pri njih...Glede na to, kar praviš, je po moje tale navidezni mir pri vas res bolj navidezen in začasen, kajti delodajalec, ki se že v začetku pokaže za kretenskega, nespoštljivega in agresivnega, ne bo nikoli boljši, ampak le slabši...Pa še to....tako zelo si preprična, da je tvoja trenutna služba tako zelo sigurna, da niti pod razno ne moreš ostati brez nje, ker si za stalno zaposlena....Že res, da ti v vrtcu nudijo delo za določen čas, vendar je to vseeno javna služba, kjer so delavci kljub temu veliko bolj zaščiteni, kot pa pri nekem privatniku....Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da je zaposlitev pri privatniku dostikrat sigurna kot aprilsko vreme....sama sem bila zaposlena v podobni firmi kot ti...v družinskem podjetju...Pogodbo sem imela sklenjeno za nedoločen čas in kot vodja določenega oddelka sem tudi fino kasirala...Ravno ko sem bila v tretjem mesecu nosečnosti, je prišlo do določene krize na trgu, neprimernih vlaganj....skratka,...podjetje je ostalo brez denarja in začele so izostajati plače...drug za drugim so delavci cepali na zavod, nekateri pa smo kljub tromesečnem izostanku plače še vedno delali, ker nas enostavno niso mogli dati na zavod, ker smo bili po nekem klin.čevem zakonu zaščiteni...jaz in še dve dekleti zaradi nosečnosti... Do danes nisem videla plač za tri mesece, da o regresu in dopustu sploh ne govorim. Toliko o tem, kako si danes lahko sigurn v neko stalno zaposlitev... Verjamem, da je menjava službe vedno težka...po pravici povedano ti ne znam svetovati, ker ne poznam podrobno tvoje situacije...zase vem kako bi se odločila....oz...sem se že ....Lahko ti rečem le, da kakršna koli že bo odločitev, moraš biti v sebi bolj odločna....ne smeš pustiti, da pometajo s tabo, pa naj bo to v tej ali v drugi službi....v sedanji, ti bodo sicer še naprej skakali po glavi predpostavljeni, v vrtcu pa otroci....
|