kaj narediti? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mižek -> kaj narediti? (28.7.2011 22:14:01)

dober večer,

sem v dilemi pred kratkim sem, no pred kratkim, od sredine marca sem zaposlena na delovnem mestu kot poslovna sekretarka v privatni firmi, ko sem pričela z delom sem prve mesece hodila tja z odporom ker je bila prava muka, vzdušje je bilo stresno, dela nisem bila vajena saj sem drugače po poklico vzgojiteljica, odnosi so bili tudi bolj tak tak, velikokrat so se drli na mene pa čeprav sploh nisem bila nič kriva,...skratka bil je pravi užas, izvajali so se nenehni pritiski, zakaj je to tak zakaj delaš tak, kaj sploh delaš sedaj, itd,.. no moram še povedat da je to družinsko podjetje kjer so zaposleni oče, mati in hči pa 20 delavcev.

Ker sem bila odvisna od denarja sem pač vstrajala dokler si kaj ne najdem v svoji stroki,..
Sedaj zadnje tri mesece pa se je odnos nekako sprostil z hčerko se razumeva, sicer nisva najboljši prijateljici ampak ne morem rečt da pa bi bila zahrbtna ali kaj podobnega, z ženo tudi nimam nekih konfliktov, sva tudi nekak zgladili ta odnos, ki je bil na začetku napet kot struna, šef pa kot šef, ma svoje dni,...

No in ker je sedaj veliko razpisov v moji stroki sem se jaz prijavila na razpis v vrtcu, bolj za firbec kot kaj koli, saj moram rečt da je trenutno tukaj za zdržat, čeprav vem da še bodo prišli napeti trenututki. No in danes so me klicali na razgovor, sedaj pa sem v dilemi kaj naj naredim če bi me slučajno vzeli?

Naj povem da je tukaj delovni čas od 7-15 od ponedeljka do petka in da plača tudi ni slaba, firma stoji kar dobro  moram rečt, edino kaj me skrbi da bodo spet nastopili napeti odnosi kar vem da bodo, ko bo veliko dela in bo treba vse to v nulo pošlihtat, tukaj je tudi večja verjetnost da bom v prihodnosti imela službo, kaj se pa tiče vrtca pa je pogodba le za leto dni in potem se lahko naslednje šol leto zgodi da nebo otrok in bom spet brez plus tega je še plača malce nižja:( skratka sem v zagati, ne vem kaj narediti, nekako me boli srce ker mi razum pravi ostani kje si, srce pa pojdi,....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Verjetno boste rekel poslušaj srce, ampak glede nato da imama otroka in da si trenutno še gradimo,... ne vem no,...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.7.2011 22:21:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mižek -> RE: kaj narediti? (28.7.2011 22:40:58)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

men se zdi, da je vsak zacetek tezak - potem pa, ko se ulavfas, postane lazje. verjamem, da bi ti bolj pasalo delo vzgojiteljice, vendar jz na tvojem mestu ne bi menjala.


bistvu sem tudi jaz nagibam bolj k temu, ampak se kot sem že povedala malce bojim spet teh napetih trenutkov in če bom zdržala ta pritisk in stres, samo tega me je strah, ker ko se spomnim kako je bilo na začetku mi kar postane slabo:(




pelin -> RE: kaj narediti? (28.7.2011 22:42:41)

Praviš, da ti razum pravi, da ostani, srce pa da pojdi...Oprosti meni niti pod razno ni razumno delat v firmi, kjer se nekdo dere name, kjer ni spoštovanja, kjer vsakodnevno delaš v strahu, kdaj bo počilo...Ga ni denarja, ki bi me prepričal, da ostanem pri njih...Glede na to, kar praviš, je po moje tale navidezni mir pri vas res bolj navidezen in začasen, kajti delodajalec, ki se že v začetku pokaže za kretenskega, nespoštljivega in agresivnega, ne bo nikoli boljši, ampak le slabši...Pa še to....tako zelo si preprična, da je tvoja trenutna služba tako zelo sigurna, da niti pod razno ne moreš ostati brez nje, ker si za stalno zaposlena....Že res, da ti v vrtcu nudijo delo za določen čas, vendar je to vseeno javna služba, kjer so delavci kljub temu veliko bolj zaščiteni, kot pa pri nekem privatniku....Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da je zaposlitev pri privatniku dostikrat sigurna kot aprilsko vreme....sama sem bila zaposlena v podobni firmi kot ti...v družinskem podjetju...Pogodbo sem imela sklenjeno za nedoločen čas in kot vodja določenega oddelka sem tudi fino kasirala...Ravno ko sem bila v tretjem mesecu nosečnosti,  je prišlo do določene krize na trgu, neprimernih vlaganj....skratka,...podjetje je ostalo brez denarja in začele so izostajati plače...drug za drugim so delavci cepali na zavod, nekateri pa smo kljub tromesečnem izostanku plače še vedno delali, ker nas enostavno niso mogli dati na zavod, ker smo bili po nekem klin.čevem zakonu zaščiteni...jaz in še dve dekleti zaradi nosečnosti... Do danes nisem videla plač za tri mesece, da o regresu in dopustu sploh ne govorim. Toliko o tem, kako si danes lahko sigurn v neko stalno zaposlitev...
Verjamem, da je menjava službe vedno težka...po pravici povedano ti ne znam svetovati, ker ne poznam podrobno tvoje situacije...zase vem kako bi se odločila....oz...sem se že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]....Lahko ti rečem le, da kakršna koli že bo odločitev, moraš biti v sebi bolj odločna....ne smeš pustiti, da pometajo s tabo, pa naj bo to v tej ali v drugi službi....v sedanji, ti bodo sicer še naprej skakali po glavi predpostavljeni, v vrtcu pa otroci....




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.7.2011 23:40:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: kaj narediti? (28.7.2011 23:51:06)

podpis pod pelin in Gromsko.




sončnica24 -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 6:58:35)

mižek tudi plače vzgojiteljic niso slabe pomočnice sicer zaslužijo manj ampak vseeno delovnik ja v nasjlabšem primeru boš delala do pol petih - petih pa to ne celo leto razen če vrtec dela tudi popoldan. Pa konec koncev na razgovor idi da vidiš kakšna je ravnateljica, saj ni 100%, da boš službo sploh dobila na koncu pa ti bo žal, da nisi niti probala.




josephine27 -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 7:59:54)

kaj pa če vzameš delo kot samo - brez da bi gledala odnose. ti je delo všeč? se vidiš na tem delovnem mestu dolgoročno? če je tako bi sama verjetno ostala.




t5t6 -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 8:58:12)

Če si študirala za vzgojiteljico, te verjetno to delo veseli in sedaj imaš možnost, da se v njem preizkusiš. Otrok bo vliko tudi drugo leto, vedno gre kdo na porodniško ali v penzijo, ki ga lahko nadomestiš, najtežje je pridet notri. Če boš pridna in svoje delo opravljala z veseljem, sem prepričana, da boš tudi drugo leto dobila delo. Gledat moraš dolgoročno, kje bo srečna, ali opravljaš poklic, ki te veseli, ali se družiš z ljudmi, ki te razveseljujejo. Osem ur v napetem ozračju ti uniči zdravje... ti pa imaš možnost izbire.




Najaa -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 14:03:03)

Se strinjam, da je delo v prijetnem in nestresnem okolju boljše tako da jaz bi izbrala vrtec. Sicer pa pojdi na razgovor, sej da boš sprejeta še ni nujno. Je pa res, da se tudi v vrtcih zadnja leta vrši veliko večji nadzor kakor prej in veliko več je dela kakor prej. Pač več se zahteva od delavcev. Sam če ti je to sanjsko delo, jaz na tvojem mestu ne bi razmišljala. Ko si enkrat noter se lahko tudi čez eno leto še kaj odpre in ostaneš.




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 18:20:16)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

kaj pa če vzameš delo kot samo - brez da bi gledala odnose. ti je delo všeč? se vidiš na tem delovnem mestu dolgoročno? če je tako bi sama verjetno ostala.


delo kot samo sploh ni slabo, moram rečt da je ok, in da odnosi niso vedno napeti na primer sedaj je že lepo obdobje ko zjutraj človek gre z veseljem delat, kaj pa bo po dopustih ne vem, me je kar strah malo tega,...




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 18:27:53)

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Če si študirala za vzgojiteljico, te verjetno to delo veseli in sedaj imaš možnost, da se v njem preizkusiš. Otrok bo vliko tudi drugo leto, vedno gre kdo na porodniško ali v penzijo, ki ga lahko nadomestiš, najtežje je pridet notri. Če boš pridna in svoje delo opravljala z veseljem, sem prepričana, da boš tudi drugo leto dobila delo. Gledat moraš dolgoročno, kje bo srečna, ali opravljaš poklic, ki te veseli, ali se družiš z ljudmi, ki te razveseljujejo. Osem ur v napetem ozračju ti uniči zdravje... ti pa imaš možnost izbire.


na žalost sploh ni tako itak da bom šla na razgovor, če bom prišla noter je to spet druga zadeva,... bomo videli, je pa zelo težka odločitev, ker v vrtcu so ti časi minili da  te vzamejo potem za stalno, poznam veliko primerov ko so jih odpustili ker bi jim morali dat za nedoločen čas in ker občina tega ne dovoli, potem vzamejo nekoga drugega.
Skratka vsako leto potem trepetaš kaj bo naslednje leto, to leto pa se itak tako hitro obrne da je joj, in potem spet bit brez zaposlitve oz iskat delo pa doma čepet, najbolj hudo bi mi bilo zaradi malega, ker sem ga sedaj vpisala v vrtec, potem pa če bi naslednje leto spet ostala brez pa itak da ga nebi imela v vrtcu, skratka nonstop ga izpostavljaš nekim spremembam. sedaj si bi pridobil prijatelje, potem pa ko bi šel v šolo pa bi bil itak spet na začetku, spet neko uvajanje, tako pa je itak lažje za otroka ko se spozna z vrstniki, in je vedno z njimi v stiku:)

uf,..to bo po moje najtežja odločitev če se slučajno res odločijo za mene,...kakorkoli obrnem težka bo, če bi se mi ta priložnost ponudila v tistem obdobju ko je bilo tako napeto, bi tak šla od tukaj kot sem prišla in me sploh nebi pekla vest, zdaj pa ko vem da so tudi dobri časi, pa je težje,...




Colt -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 18:58:28)

Pojdi v Javno Upravo. In srečno boš živela do konca svojih dni! Na račun koga??




Kerensa* -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 19:01:03)

Po temle...
IZVIRNO SPOROČILO: mižek
sem zaposlena

... sklepam, da si ženska, čeprav imaš načeloma moški nick.

Tukajle mi pa potem "zmanjka pameti"... [sm=smiley4.gif]
z ženo tudi nimam nekih konfliktov





Anonimen -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 19:07:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Po temle...
IZVIRNO SPOROČILO: mižek
sem zaposlena

... sklepam, da si ženska, čeprav imaš načeloma moški nick.

Tukajle mi pa potem "zmanjka pameti"... [sm=smiley4.gif]
z ženo tudi nimam nekih konfliktov




z zeno tega, katerega podjetje je to, v katerem dela mizek :) torej, govori o druzinskem podjetju in o odnosih z vsemi vpletenimi druzinskimi clani, ki so njeni sodelavci.




Kerensa* -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 19:09:02)

Ahaaa... [sm=smiley4.gif]




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 19:57:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Po temle...
IZVIRNO SPOROČILO: mižek
sem zaposlena

... sklepam, da si ženska, čeprav imaš načeloma moški nick.

Tukajle mi pa potem "zmanjka pameti"... [sm=smiley4.gif]
z ženo tudi nimam nekih konfliktov




kakšen je moj spol mislim da ni poanta, če bi prebrala moje uvodni post, bi vedela zakaj se gre:)




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 19:58:37)

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Po temle...
IZVIRNO SPOROČILO: mižek
sem zaposlena

... sklepam, da si ženska, čeprav imaš načeloma moški nick.

Tukajle mi pa potem "zmanjka pameti"... [sm=smiley4.gif]
z ženo tudi nimam nekih konfliktov




z zeno tega, katerega podjetje je to, v katerem dela mizek :) torej, govori o druzinskem podjetju in o odnosih z vsemi vpletenimi druzinskimi clani, ki so njeni sodelavci.



hvala bibasiba, da si ti razjasnila situacijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 19:59:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Pojdi v Javno Upravo. In srečno boš živela do konca svojih dni! Na račun koga??


čisto nevmesna, ki sploh ni tema tega pogovora!!!




Kerensa* -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 20:05:07)

IZVIRNO SPOROČILO: mižek
kakšen je moj spol mislim da ni poanta, če bi prebrala moje uvodni post, bi vedela zakaj se gre:)

Saj sem ga. Če ga ne bi, potem sploh ne bi prišla do tistegale... lapsusa. [sm=smiley4.gif]




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 20:15:32)

IZVIRNO SPOROČILO: mižek

da je to družinsko podjetje kjer so zaposleni oče, mati in hči pa 20 delavcev.

Ker sem bila odvisna od denarja sem pač vstrajala dokler si kaj ne najdem v svoji stroki,..
Sedaj zadnje tri mesece pa se je odnos nekako sprostil z hčerko se razumeva, sicer nisva najboljši prijateljici ampak ne morem rečt da pa bi bila zahrbtna ali kaj podobnega, z ženo tudi nimam nekih konfliktov, sva tudi nekak zgladili ta odnos, ki je bil na začetku napet kot struna, šef pa kot šef, ma svoje dni,...



in kaj je tukaj nejasnega? Pa saj je vseeno, prosila sem da pač tisti ki želijo podajo mnenje, kaj bi naredil če bi sam zašel v tako situacijo.




BAMBINA_ -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 21:27:21)

Ah, Kerensa, ne bodi pikolovska. Sicer pa ob "ženi" ni pridevnika, zato, če ne jemlješ iz konteksta, pač pa bi brala celoten post, je jasno da ne gre za "njeno" ženo. Je tudi napisala, da so se odnosi s hčerjo sprostili, pa se ve, da ne misli na svojo hčer... Drugače pa mižek, saj vem, da ni pomembno, ampak me strašno muči, v kateri branži je tole podjetje. Se mi pa dozdeva, da se sama nekako bolj nagibaš k temu, da ostaneš tukaj, kjer imaš neko varnost. Kako pa je z odpovednim rokom? Bi se ti izšlo, če bi sprejela tisto drugo službo?




mižek -> RE: kaj narediti? (29.7.2011 21:45:17)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Ah, Kerensa, ne bodi pikolovska. Sicer pa ob "ženi" ni pridevnika, zato, če ne jemlješ iz konteksta, pač pa bi brala celoten post, je jasno da ne gre za "njeno" ženo. Je tudi napisala, da so se odnosi s hčerjo sprostili, pa se ve, da ne misli na svojo hčer... Drugače pa mižek, saj vem, da ni pomembno, ampak me strašno muči, v kateri branži je tole podjetje. Se mi pa dozdeva, da se sama nekako bolj nagibaš k temu, da ostaneš tukaj, kjer imaš neko varnost. Kako pa je z odpovednim rokom? Bi se ti izšlo, če bi sprejela tisto drugo službo?



bambina ne vem saj konec koncev ni važno, ampak je strojništvo.
Ja ne vem v mojem domačem okolju mi vsi govorijo da naj ostanem tukaj, ker v vrtcu je pač tak da te vzamejo za eno leto potem pa ostanš brez in spet ta čas preživljat ko si brez službe in ne veš kako bo si ne želim, po drugi strani pa je tako da me je pa strah spet tistega obdobja ko bo tukaj postalo pestro. V štartu kot pravim sem komaj vzdržala, sedaj pa moram rečt da je ok.
Ja odpovedni rok bi mi nekak znesel ampak bi se potem morala takoj odločit, ko bi mi rekli v vrtcu,....

Ne vem no marsikdo mi je že rekel, da je vsepovsod kaj in da nikjer ni idealno, ampak sedaj ko je neko zatišje se je lahko tolažit s tem, ko bo pa spet pestro pa mi bo po moje vse hudo, res več ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]