|
RE: kaj naj s 0,5 l sladke smetane? 6.7.2010 11:24:11
|
|
|
|
krokos
|
Vaniljin kremni sladoledPotrebujemo: 2 jajci, 5 rumenjakov, 20 dag sladkorja, 2 vrečki vaniljinega sladkorja, 2 lista želatine, 0,5 l sladke smetane.Jajci, rumenjake, sladkor in vaniljin sladkor stepajte v kotličku nad soparo, dokler zmes dobro ne naraste in se zgosti. Kremo odstavite, primešajte v vodi namočeno želatino in jo na ledu stepajte, dokler se ne ohladi. Primešajte stepeno sladko smetano, nalijte v model in zamrznite. Borovničev sladoled z jogurtomPotrebujemo: 0,5 kg borovnic, 8 žlic sladkorja, sok dveh limon, 1 jogurt, 0,5 l sladke smetane.Borovnice zmeljite z mešalnikom, dodajte sladkor in limonin sok ter na štedilniku prevrite. Maso ohladite, primešajte jogurt in stepeno sladko smetano ter zamrznite v modelu ali strojčku za sladoled. Jagodov parfaitPotrebujemo: 0,5 kg svežih jagod, 0,5 l sladke smetane, 4 jajca, 6 žlic sladkorja.Jagode pretlačite, smetano stepite, jajčne rumenjake skupaj s tremi žlicami sladkorja stepite v penasto zmes, iz beljakov pa stepite trd sneg ter mu vmešajte preostale tri žlice sladkorja. Vse sestavine skupaj narahlo zmešajte in z maso napolnite poljuben podolgovat model ter čez noč zamrznite. Parfait je najbolj kremast med sladoledi in je tudi brez mešanja zelo rahel.
|
|
|