|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj naredim?
8.10.2007 9:31:23   
Anonimen
Upam, da me ne boste obsojale zaradi sledečega posta ampak res rabim nasvet. Imam precej stresno službo (tudi nekaj fizičnega dela je vmes), ki me totalno izčrpava. Noseča sem 5 mesecev in vsak dan premišljujem da bi šla na bolniško, čeprav stalno iščem izgovore, da nebi šla (je treba končat še to in to... ) Prejšnji mesec sem bila dva dni na bolniški zaradi bolečin v hrbtenici in sem se v tistih dveh dneh tako spočila, da se mi prav toži po njih user posted image . Vem, da sva z otrokom -zdravje na prvem mestu ampak ne vem kako sprožiti to bolniško. Resnično si jo želim zaradi fizičnega in telesnega počutja, ampak ne vem kako to utemeljiti (je preutrujenost in težave s hemeroidi zadosten razlog?) pri zdr. Potem imam še ta problem, da hodim v petek zvečer in soboto zjutraj na predavanja (izredni študij). Ta študij mi zelo veliko pomeni, problem pa je da če bi bila na bolniški nebi mogla obiskovati predavanj (moram reči, da v predavanjih zelo uživam in se sprostim) Kako se da urediti to, da si na bolniški in istočasno lahko 2x na teden obiščeš predavanja? Upam, da me razumete in mi lahko kaj svetujete, HVALA
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj naredim?
8.10.2007 9:32:38   
Anonimen
(je preutrujenost in težave s hemeroidi zadosten razlog?)

Upam, da za "normalnega" ginekologa ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2007 9:35:43   
Anonimen
Kako se da urediti to, da si na bolniški in istočasno lahko 2x na teden obiščeš predavanja

nikakor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2007 9:39:55   
fricka
Bolniška je odvisna od ginekologa. Mojemu utrujenost ni bil zadosten razlog, pa sem gurala do konca v službi, čeprav delam na terenu in se veliko vozim z avtom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2007 9:45:07   
bamby
Jaz sem svojemu samo omenila, da bi šla rada na bolniško, pa ni nič kompliciral. Če pa boš zraven hodila na predavanje, boš pač šla na lasno odgovornost. Jaz tudi hodim v trgovino, ven s tamalim, pa k telovadbi ga peljem, pa drugi teden začne cicibanove urice... Pač grem čeprav vem, da bi mogla biti doma.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2007 11:46:08   
tina1976
jaz sem svoji g samo omenila, da težko sedim 8 ur v službi pa mi je takoj napisala delno bolniško (7 in 8 mesec nosečnosti sem delala samo 4 ure). mislim pa, da če bi želela, bi mi napisala tudi 8 urno bolniško kljub temu, da drugih težav nisem imela. to, da pa ti na predavanja hodiš, se mi ne zdi noben problem-saj ti zdravnik lahko napiše, da priporoča gibanje, kje pa si ti dejansko ta čas, pa nihče ne preverja-vsaj mene ni nihče, pa noben vikend nisem bila doma in so v službi to tudi vedeli.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2007 12:57:02   
bina30
Jaz tudi nisem hotela iti na bolniško, ker sem mislila, da sem v službi nenadomestljiva. Moj G me je dal v bolniško zaradi lažnih popadkov in ker delam v šoli in sem veliko na nogah. Torej, nič spektakularnega. Zdaj uživam in sem zares vesela, da sem doma. Imam pa seveda problem s tem, ko recimo sedim s kolegico na kavi in si mislim, da me zdaj vidi kaka sodelavka, ki namesto mene dela ogromno nadur, kako mi gre dobro, ona pa se ne vidi iz dela. Pa me tudi pijačka s kolegico sprošča, samo za druge je lahko to trn v peti. Tako, da razmisli kaj in kako s predavanji in ostalimi aktivnostmi....

(odgovor članu tina1976)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2007 15:23:19   
Naja30
Če boš potarnala zaradi fizičnega dela, te bo mogoče dal na bolniško. Nič se ne forsiraj.
Jaz sem imela možnost iti na bolniško okoli 5m zaradi dela v vrtcu, pa nisem šla. Obljubili so mi podaljšanje in nisem hotla zaj. No, podaljšanja ni bilo, delala sem pa ko konj in dvigovala otroke, ležalnike...

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2007 21:54:10   
jagoga
Utrujenost za marsikaterega ginekologa ni zadosten razlog, zato ti svetujem, da mogoče poskusiš pri osebnem zdravniku. le za kakšen teden ali pa dva, da se malo odpočiješ. Osebni zdravniki so bolj naklnjeni takšnemu načinu izogibanju stresu in posledično tudi zapletov. Ampak ta bolniška ne sme trajati več kot mesec dni, kajti potem te mora predlagati komisiji in brez mnenja G ne bo šlo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2007 22:02:43   
Ilije
Mogoče res najprej poizkusiš pri osebnem zdravniku dobiti bolniško (razlog stres, bolečine v hrbtenici...). Potem pa na naslednjem pregledu še G razložiš dano situacijo in če je tvoj G razumevajoč ti bo dal potrdilo za podaljšanje oziroma za komisijo.
Kar se pa obiskovanja predavanj tiče, pa greš seveda na lastno odgovornost. Če pa tvoj osebni zdravnik v kartoteko napiše, da priporoča gibanje bodo pa obiski predavanj seveda nekoliko bolj sproščeni.

Držim pesti, da ti uspe!

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?