|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj kupim od opreme in kaj ne ?
26.12.2008 1:27:24   
mojca345
Drage moje,

zdej pa počasi res že zares sva se začela pripravljati kaj vse potrebjeva in koliko imava budgeta, da bova porabila.....sva pa oba mnenja, da ne misliva zapravljati, ker otrok prehitro raste in danes v trgovinah dobiš preveč stvari, k jih nucaš ne ali pa zelo kratek čas....

rabim pa nasvet glede opreme :
- hotla sem kupit lupinico, ki jo potem uporabljam tudi doma, ko bom kaj kuhala, da ne kupujem ležalnika posebej...brala sem da tale lupinica je pri vsakem otorčku zelo različna...eni palčki so že pred 10 mesecom veliki korenjaki, ki bi potrebovali normalen avtosedež...tko, da sva razmišljala, da bi potem nakupovala določeno opremo, ko bova vidla koliko hitro raste najin otroček....

- posteljica :
na začetku bo spal pri nama....malo pa v košari...da mal mešamo in da se navajamo potem počasi biti samostojni tudi...do kdaj ste uporabljale posteljico tamalo? in kdaj ste potem kupile ta veliko -normalno ?

- voziček :
jaz bi ga rada na začetku imela čim več v naročju v pestunji...kake imate izkušnje

- kako ste opremile prostor za dojenčka....midva nimava 3 sobnega stanovanja, da bi imel otrok svojo sobo, ker jo zdaj itak še sploh ne rabi....imava enosobno stanovanje...tko, da sobi, kjer je kuhinja, dnevna tukaj bi rada naredila prostor za tamalega in bi rada en del ogradila, da je na varnem...ker vem kak je to hitr kaki prstek kje in ne gledaš 3 sekunde, pa se že kej zgodi, k je vse tako zanimivo in hočejo vse raziskovat...

- aja stolček za prehranjevanje....ne bova nakupovala pomoje....imam jaz stolčke in mizo za tok male otroke...tko k v vrtcu...bo manj težav, k bo že navajen sedet na pravem stočku za njegovo višino...

- a sem še kaj pozabila ?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj kupim od opreme in kaj ne ?
26.12.2008 7:41:31   
tintin
Evo odgovori od ene "izkušene" mamice.

Lupinica: nismo imeli, ker smo kupili kombinirani avtosedež skupine 0+, ki je primeren od rojstva do cca 3 let (ga samo obrneš). Imeli pa smo ležalnik, da sem lahko kaj naredila.

Posteljica: spal je v njej od začetka. Ti priporočam, da otroka navajaš na posteljico od začetka.

Voziček: tudi od začetka. Če bo otrok imel krče oz. če bo bolj zahtevne narave boš nošenja naveličana.

Stolček za hranjenje: pri 7m, pa tud pri enem letu ti noben otrok ne bo na malem stolčku sedel, pa tudi otroci se radi počutijo enakopravne pri hranjenju (na isti višini).

Prostor: imamo tudi enosobno, otrok ima svoj prostor v spalnici.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2008 8:41:56   
Mišni
Lupinica: jaz sem imela 2, eno za v avto  in eno staro, podarjeno, namesto ležalnika za v stanovanje (ker mi je bilo pretežko otroka z lupinico vred v avto in iz avta prenašat, laže je brez)

Voziček: sem imela 2, enega za zunaj, enega za notri (od tega je bil en star, podarjen), je fajn, ker ga lahko npr. tudi spečega malo na balkon zapelješ, ali pa ko prideš s sprehoda pozimi, pa je otrok fest oblečen in spi, ga ni treba slačit in zbujat, ampak ga samo daš v voziček in na balkon, kjer spi dalje. Pa čez dan sem ga tudi dajala spat v voziček, da je ločil dan in noč - ponoči je bil v posteljici. Tako da voziček je kar nujen, pa saj imaš rabljene ali pa kakšne, ki so res poceni. Jaz sem ga kupila v Toys'r'us v Avstriji in je bil takrat 1/3 cene istega vozička pri nas. Je bil res poceni.

Posteljica: če nimaš prostora, bo O.K. košara za začetek, samo k sebi v posteljo pa jaz že v štartu otroka ne bi dajala, raje naj bo v košari na kakšni omarici poleg postelje, na primer. V posteljici 140x70 je moj otrok spal tam do kakšnega 4. leta, se mi zdi. Ali pa do tretjega, se res več ne spomnim. Ampak z lahkoto bi vsaj do četrtega, kar se velikosti tiče. Pa še dlje.

Kar se tiče varnosti, ko je že malo večji in moraš recimo na WC akli kaj podobnega, da ga nimaš na očeh, je faj stajica. Posebj če imaš kužka ali kaj podobnega, ker brez nadrzora sama z otrokom ne smeta bit. Pa tudi drugače jaz plazečega otroka ne bi upala pustiti kar samega na tleh, medtem ko bi jaz šla na WC, se tuširat ali kaj podobnega.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.12.2008 8:57:38   
pezbar
Na osnovi lastnih izkušenj (1. otrok, 1,5-sobno stanovanje) ti lahko odgovorim takole:
LUPINICA: naš mali je pri 9 m težak 11 kg, pa je še vedno v lupinici. Sicer imamo lupinico sposojeno, a to se mi zdi res najbolj osnovni del opreme za novorojenčka, poleg posteljice in vozička. Služi nam kot avtosedež, gre tudi na ogrodje od vozička, občasno (a zelo redko) smo jo uporabljali kot ležalnik.
LEŽALNIKa nismo imeli, namesto tega imamo "klobaso", ki je služila kot pripomoček pri dojenju, kot ležalnik za malega in še sedaj, ko sedi na tleh, mu jo dam zraven, da ne telebne vznak na glavo.
POSTELJICA: naš že od začetka spi v svoji posteljici, dimenzije 70/140, najlažje je, če se že od začetka navadi spat v svoji. Prvih par mesecev je imel pregrajeno tako, da je ležal v njej kar "prečno". Dobili smo tudi baldahin za posteljico, ki se mi je zdel na začetku nepotreben, a sem ga enkrat za hec namontirala, pa je kar ostal, je fajn, ker je posteljica poleg zakonske postelje, pa ima mali tako zagrnjeno, en tak svoj prostorček... Če ne želiš zapravljati po nepotrebnem, potem ne kupuj košare, ampak samo posteljo.
VOZIČEK: Jaz si ne predstavljam življenja s tamalim brez vozička, že od prvega sprehoda. Že samo od občasne nošnje v naročju me boli hrbtenica, pa križ, pa kite v zapestjih imam vnete...
STOLČEK ZA HRANJENJE: če ne želiš preveč zapravljat, ga pojdi kupit v ikeo, stane cca 15€, kar je desetina cene, po kateri se prodajajo drugi stolčki pri nas. Je lahek, enostaven, se ga da lepo očistit in ta malemu nič ne manjka not. Je zelo praktična zadeva tudi npr. za takrat, ko pospravljaš (sesaš), ga daš noter... Sicer pa je funkcija stolčka za hranjenje tudi ta, da ti mali nikamor ne zleze. Ko začne dojenček jesti gosto hrano (pri 6 m, lahko malo prej), še ne zna dobro samostojno sedeti, kasneje pa tudi ne zna biti pri miru in bi skoz kam lezel... zato tisti stolčki in mizice iz vrtca niso primerni, vsaj na začetku ne.

Nam tudi zelo prav pride stajica. Pa seveda previjalna podlaga (dobro fiksirana na pralnem stroju).

LP

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.12.2008 9:56:10   
botrca
Najprej en nasvet, ne kupuj brezveze in preveč ker boš videla da vsega niti ne boš rabila.

1. Midva sva kupila v kompletu voziček in lupinico peg perego pliko p3, ko je bil pa 4 mesece star sva kupila ležalnik. Vsaka čast tistemu ki ga je izmislil, veliko lažje mi je bilo ko je ležal na njem jaz sem pa marsikaj postorila po stanovanju pa še velikokrat je spal v njem. Nisem za to da je otrok v lupinici ker je preveč stisnjen in ne diha lepo in tudi ne leži tako lepo kot v ležalniku. Ko sva začela z GH sem še vedno uporabljala ležalnik do 8 meseca ko sva kupila stolček.

2. Posteljo ima samo eno  veliko in ne vidim razloga da bi imela kaj drugega. 

3. Voziček imava kot sem napisala peg perego pliko p3 modularni sistem in tudi maksimalno izkoriščen. Še zdaj je v njem zelo rad.

4. Midva tudi nimava veliko stanovanje in Jan nima svoje sobe ampak je z nama v spalnici. Postelja je ob najini postelji, na steni ima svoj koledar, imel je balončke to pa je tudi vse. Saj je še premali da bi se zavedal in povedal svoje želje user posted image . Ko pa bo pa bo imel eno steno zase in to je to. Ograjo v hodniku sva zaprla z varnostno ograjo. V dnevni sobi ima stajico kjer se lepo igra in v kuhinji stolček za hranit.

Saj voziček, previjalna podloga, stolček za hranit, postelja in ležalnik mislim da je osnovna oprema za dojenčka ki se uporablja zelo dolgo.

< Sporočilo je popravil botrca -- 26.12.2008 9:57:50 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu pezbar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.12.2008 10:06:52   
majči22
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345

Drage moje,

zdej pa počasi res že zares sva se začela pripravljati kaj vse potrebjeva in koliko imava budgeta, da bova porabila.....sva pa oba mnenja, da ne misliva zapravljati, ker otrok prehitro raste in danes v trgovinah dobiš preveč stvari, k jih nucaš ne ali pa zelo kratek čas....

- hotla sem kupit lupinico, ki jo potem uporabljam tudi doma, ko bom kaj kuhala, da ne kupujem ležalnika posebej...brala sem da tale lupinica je pri vsakem otorčku zelo različna...eni palčki so že pred 10 mesecom veliki korenjaki, ki bi potrebovali normalen avtosedež...tko, da sva razmišljala, da bi potem nakupovala določeno opremo, ko bova vidla koliko hitro raste najin otroček....
Se ne strinjam s tabo, ker  mislim da je bolje, da je čim manj v njej. Pri nas jo uporabljamo res samo za vožnjo v avtu. Ležalniček imamo in je res fajn, ker je naklon možen v raven položaj. Zanga smo dali 20eur.

- posteljica :
na začetku bo spal pri nama....malo pa v košari...da mal mešamo in da se navajamo potem počasi biti samostojni tudi...do kdaj ste uporabljale posteljico tamalo? in kdaj ste potem kupile ta veliko -normalno ?
Nikoli nebi želela, da mi otrok spi zraven naju. Naša od vsega začetka spi v svoji postelji. Imamo pa 140*70.

- voziček :
jaz bi ga rada na začetku imela čim več v naročju v pestunji...kake imate izkušnje
Brez vozička nebi bilo nič. Največ energije si napolnim na srehodu. Nošenje bi še šlo do enega 2meseca, ko je bilo še toplo, sedaj pri nas ne pride več v poštev, saj mi je prehladno. V vozičku pa nobena sapica ne doseže naše princeske.

- kako ste opremile prostor za dojenčka....midva nimava 3 sobnega stanovanja, da bi imel otrok svojo sobo, ker jo zdaj itak še sploh ne rabi....imava enosobno stanovanje...tko, da sobi, kjer je kuhinja, dnevna tukaj bi rada naredila prostor za tamalega in bi rada en del ogradila, da je na varnem...ker vem kak je to hitr kaki prstek kje in ne gledaš 3 sekunde, pa se že kej zgodi, k je vse tako zanimivo in hočejo vse raziskovat...
To se mi zdi fajn ideja.

- aja stolček za prehranjevanje....ne bova nakupovala pomoje....imam jaz stolčke in mizo za tok male otroke...tko k v vrtcu...bo manj težav, k bo že navajen sedet na pravem stočku za njegovo višino...
Trenutno, ga še nimava, vendar ga bomo kupili, saj se mi zdi pomembno da je v njem ob nama ko jemo. Pa še fajn naklone imajo in fajn za naslonit.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.12.2008 10:23:30   
Anonimen
Da še jaz pristavim svoj piskrček:

- lupinica:  v njej otroka že pelješ iz porodnišnice, tako da to ni zadeva, ki bi jo kupoval kasneje. Tudi glede varnosti se mi zdi boljša kot tisti kombinirani stolčki do 3. leta starosti, saj se otrok v prvih letih življenja tako močno spremeni (po konstrukciji in to), da ne po mojem mnenju ne more biti glede varnosti en stolček vredu tako za par tredenskega dojenčka, kot za 3-letnega otroka ... moje mnenje.

- posteljico imamo mi 60x120cm pa mislim da bo kar za nekaj časa (vsaj 3 leta), potem bo šl pa že kar lepo v taveliko. Koška nisva kupovala, ker se mi je zdelo nepotrebno. Čez dan tako ali tako spi v košari od vozička, ponoči je pa tako zadelana v posteljici, da se iz vsakega konca kam malo tišči in ji je udobno. Pa ne bi ga navajala na to da bi spal pri vama ... ker če hočeš, da bo imel otrok kaj od tebe, moraš biti vsaj za silo spočita. To pa definitivno ne boš, če se boš celo noč bala, da ga ne bi poležala (ti ali tvoj dragi) ... vsaj pri nas je tako.

- voziček: glede tega se strinjam s predhodnicami ... je skor nujna oprema, ker otroka res ne morš imet skos v naročju oz. privezanega nase v kakem slingu ali čem podobnem. Kot prvo, tudi če se ti otroček sprva zdi lahek, tudi 3kg težek otroček po eni uri na rokah tehta vsaj 10 kg ... no tak imaš občutek. Kot drugo, a če je otrok navajen da je skos na rokah, bo tudi hotel biti skos na rokah in mu ne bo všeč, če bo v vozičku, posteljici, ležalniku ipd.
Pa pri vozičku je fino, da ni samo lep, ampak tudi uporaben za vse terene, da se da čim bolj poležat, da se ga da zložit skupaj s športnim delom, itd.

- prostor za dojenčka: midva imava to srečo, da ima mala že svojo sobico, v kateri imam vse njene stvari in previjalno mizo in to (posteljica je pa zaenkrat še pri nama in bo dokler vsaj pribljižno ne prespi cele noči). Samo dokler ne bo prišla do te faze, da s ebo hotela igrat sama v svoji sobici, bo imela v dnevni eno peno po tleh, kjer se bo lahko igrala v najini prisotnosti. Če jo je pa potrebno za kako minutko pustit samo (obisk wc-ja ipd.) jo pa sedaj dam v ležalniček v katerem je zelo rada, kasneje bo pa dobila stajico.

- stolček za prehranjevanje: tale iz ikee je res super in poceni ... samo midva ji bova kupila kar Trip-trapa od Stokke, ker je to res fina investicija. V bistvu je res kar drag (čez 150€), samo je pa uporaben takoj od takrat ko otrok samostojno sedi pa do ... hmmm ... v bistvu je potem za skos, ker se ga tako fino prilagaja otroku. Jaz sem ga imela sprva za pri mizi, potem se je spremenil za stol ob pisalni mizi, sedaj ga ima pa mami za občasno lojtrico ali pa na njem sedi ko lika.

(odgovor članu pezbar)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.12.2008 10:43:06   
livia
Mi smo pri obeh lupino uporabljali skoraj do njunega 1 leta oz dopolnjenih 10 kg. Sem pa proti temu, da se lupino uporablja doma. Sem bolj za ležalnike, ko lahko vseeno hrbtišče nastaviš na malo bolj ravno. Jaz sem imela tak ležalnik, ki je bil še stolček za hranjenje in se nam je ful obnesel. Uporabljali smo ga dnevno celih 10 mesecev.

- posteljica :
Spet sem ful proti temu, da dojenček spi pri starših, razen seveda, ko je bolan ali kaj podobnega. Vsaj jaz ne morem spat na tak način. Mi smo imeli zibko do 6 meseca, potem sta obe šli v posteljico 70x140 velikosti in ta večja je šla v veliko posteljo 90x200 pri 2 letih in še malo, ko je pač mlajša rabila njeno manjšo posteljo.

- voziček :
Voziček je zakon. Jaz imam dva. Enega z velikimi kolesi in enega marelo, ki jo imam tudi v stanovanju, ker mi not čez dan spi. Poznam otročke, ki sploh nočejo spat v vozičku in otročke, ki zaspijo samo v vozičku.
Pazi malo tudi na svoj hrbet. V naročju bo itak še preveč.

Mi smo v dnevno na enem delu dali po tleh tiste puzle peno in čez dekico in ja tam njen kotiček. Do nekje 3-4 meseca ni treba še nobenih stvari umikat, ker ni nevarnosti, da bi prstki kam prišli. Potem je pa zlo odvisno od otroka. Pri prvi sem še vedno imela na klubski mizici prt in rožo, pri drugi ni šans. Zaščitiš robove miz, utičnice, stopnice,... pa odstraniš predmete, ki jih lahko razbije oz. se z njimi poškoduje. Daljinec in gumbi na radiu so tak zakon.

Mi brez njega ne moremo. Imamo trip trap in ta večja ga še vedno uporablja, pa bo stara 3 leta in še ga bo uporabljala. To je edina strar, ki so si jo nabavili tudi stari starši. Sej ni treba kupit originala, lahko kupiš kak podoben stol od Ribnčana. Mi smo zanj dali 45€. Ga pa rabiš šele okoli 7-8 meseca, prej ne.

Banjico ali čeber, previjalno podlogo,....

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.12.2008 10:50:16   
Jelcy
Kot so ti ze ostale napisale, meni se zdijo posteljica in  vozicek obvezna oprema brez katere pac ne gre!!! Tudi stolcek in lupinica, ampak prva dva pa so prve stvari ki sem kupila. So dolocene stvari ki jih otrok nujno potrebuje, danes je na trziscu toliko ponudbe za vsak zep, lahko dobis dobro robo za malo denarja, lahko pa kupis tudi rabljeno, ampak mislim da je posteljica osnova. Nas ni niti ene noci prespal pri nas, saj tako jaz nebi spala, ker bi me bilo strah da se zvrnem nanj.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2008 11:01:06   
CatJa
V bistvu sem vse, kar si napisala, naredila ravno obratno -> v stanovanju ga nimam v lupinici, že od rojstva spi zgolj in samo v svoji posteljici, na sprehodu ga nosit v naročju user posted image  - naredi si uslugo in ga imej v vozičku, otrok do leta ali dveh resnično ne potrebuje svoje sobe, prostore v stanovanju pač prilagodiš čimbolj varne za otroka, stol za hranjenje je za moje pojme obvezna oprema.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2008 11:05:48   
Tisana
Lupinica definitivno. Ležalnik pri nas ni bil v uporabi, čeprav smo imeli dva. Kadar je spala, je bila čez dan v košari od vozička, čez noč pa v svoji postelji. Ko je bila budna, je bila v naročju ali pa v blazini za dojenje na kavču. Košara za spanje ni potrebna. Mi imamo posteljico od vsega začetka - najprej smo jo zmanjšali z dekami, da se je frajli počutila varnejšo. Voziček definitivno, čeprav je imela obdobje, ko je v njem samo vreščala. Je pa sedaj spet zakon. Pa ko je še veliko spala čez dan, smo dali voziček notri in je, kot sem že napisala, spala v košari v dnevni sobi. Imamo takšno stanovanje, da imamo dnevno sobo s kuhinjo in spalnico. Vsi trije spimo v spalnici. Ne predstavljam si, da bi nekdo od nas moral spati v prostoru, kjer se kuha, kjer so računalniki, televizija, rože... To pač ne sodi v sobo za spanje, če se le da temu izogniti.Ob posteljici, ki je pravokotno na najino posteljo, je previjalna miza, ki sva jo dala narediti po naročilu, da sva izkoristila ves prostor, ki je še ostal, tako da imamo vse pupine stvari v previjalni mizi (veliki predali). Vse kar je njeno, je v oranžnih odtenkih. Kasneje je bilo seveda potrebno začititi stanovanje z raznimi zaščitami, vendar to šele, ko se začne otrok gibati. Stolček za hranjenje definitivno. To je čisto nemogoče, da bi naša kar sedela na malem stolčku user posted image . Mi imamo stolček za hranjenje Antilop iz Ikee in je zakon!        

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.12.2008 12:17:14   
mojca345
Oj punce....sem že od zjutraj pokonc in na netu iščem stvari....dragi pa pridno študira...

V bistvu na konc itak rabiš vse....praktično.....mislim da je bolj vprašanje kaj od tega kupit oz. si sposodit...

hvala za idejo za tiste pene po tleh...jih imam doma v kleti..sam mislim, pa da bomo dali še kaj na tla...nek poden....k je tukaj poden bolj mrzu....midva imava najeto manjšo hiško 40 kvadratov....

tko da imamo en prostor, kjer je pač vse....kuhinja, wc, jedilni kot in omara...
zgoraj je pa spalnica, pa tv ...sam gor se ne da stat...k je to že podstrešje....
kuža bo dubu pesjak v spomladanskem času.....k je zdej najin beagle noter ponoč, k ga zebe.. pa tut navajena je, da je skoz mano...( je moj peso to že od prej )... tut se mal bojim, da bo ljubosumna...( sam to je že druga tema )

tko, da spodi bova dala potem posteljico, previjalno že imam ( veliko belo ) in hvala za idejo da dava potem vse oblekce kar v predale...

zdej pa tle k sva na vasi je en del so kamni, en del pa asfaltiran, pa ne vem kake kole bi ble ta najbolj na vozičku imet....k vem kak je k porivaš voziček pa nikamor ne gre...

stolček za prehrnajevanje mi je tudi ta najbolj všeč lesen, k ga lahko človek tudi kasneje uporablja...samo eno podlogo bo treba kupt k bo še manjša...

voziček pa itak kombiniran, da lahko potem v košari spi...sam jest bi še vseen rada imela ležalnik, da ko kuham, da mi je blizu...da se pogovarjava...

avtosedež pa od 0 naprej....concord trimax...

sam za avtosedež vem znamko....pa da je stvar rešena...

kaj sem hotla vprašat....a je lupinica pa jajček eno in isto ?

grem naprej brat in iskat....HVALA PUNCE ZA POMOČ IN IZKUŠNJEuser posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.12.2008 13:37:49   
pezbar
ja, lupinica in jajček je isto :)

Za zahtevne terene pa je najbolje, da ima voziček velika kolesa. Mi imamo Quinny Freestyle 3 XL Comfort (ima 3 večja kolesa z zračnico, ima tudi bremzo na ročaju), ki se super obnese tako po asfaltu kot po zritih makadamih in strmih gozdnih poteh.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.12.2008 13:47:10   
mojca345
ok...super sam da vem zdej...

une k ste uporabljale kengurujčka...do kdaj ste ga....kr večina vidim, da se je zaletela in kupila, v bistvu pa nikol uporabljala....

zdele so mi pa stvari že malce bolj jasne....sam morma it mal na zrak...k je res tok za razmišljat...

(odgovor članu pezbar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.12.2008 13:56:39   
Pikapolonica_

Drage moje,

Lupinico rabiš takoj isti dan, ko bosta peljala otroka iz porodnišnice. Kupi Maxi Cosijevo, ker po mojih izkušnjah je v teh lupinicah vsaj do 9meseca večinoma otrok. Ko boš kuhala pa raje daj otroka na kakšno peno na tla.

- posteljica :

Mi košeka nismo imeli, kasneje je bil v posteljici 60x120 in bi lahko bil še sedaj, če se ne bi preselil k nama v taveliko posteljo. Tako da je posteljica 60x120 tam nekje do 2leta, 70x140 pa še nekaj časa dlje. Razne štorklje, slingi itd pa so priročni pri pospravljanju, hitrih sprehodih (da moraš psa nujno peljat recimo ven lulat), za kakšne hitre šopinge itd. Vsaj po mojih izkušnjah.

- voziček :

Beri zgoraj. Valjda, da rabiš voziček, mi smo bili tja do enega leta nekje po 3-4ure zunaj na dan, kasneje je pa že sam hodil in tekal in je prišel  uporablo manjši in lažji voziček, za na morje, letalo, se pravi marela. Zato smo kasneje dokupili še Zappa.

kaj boš ograjevala? Tam nekje do 6meseca, dokler otrok ne splazi niti ni nek stikljivček, mi smo imeli za to samo igralni center, kasneje sem tega odstranila, mu dala puzzle na tla in se je tam igral s svojimi igračami. Zaščitiš pač robove, vtičnice, v Ikei kupiš tisto ogrado za štedilnik, zaščitiš razne izhode na stopnišče (mi tega sicer nismo delali, samo vrata smo zaklenili) in pa kamin, če ga imaš. Tukaj so razne stajice in te zadeve vstran vržen denar.

Ojojuser posted image V Ikei dobiš Antilop stolček tuto completo za nekih 14€. In ne takšni stolčki, kot jih imajo v vrtcu niso primerni za otroka na začetku uvajanja goste hrane. Pri pomembnih stvareh ni za šparat.

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.12.2008 14:06:15   
kajajaka

Drage moje,

lupinico imamo za v avto. Za v stanovanje smo pa kupili ležalniček - stane samo 30€ in se nam je že zdavnaj "odplačal". Primeren je za hranjenje in tudi za ležanje otroka, ker mora mamica tudi na wc kdaj... Lupinica se mi zdi preveč kalup - se ne da naslona regulirat in je nekje med sedenjem in ležanjem... Za v avto je pa itak nujna.

- posteljica :

meni se to ne zdi dobra ideja - če ga boste imeli pri sebi na začetku... ga boste imeli še dolgo. Po moje otrok rabi svojo posteljo. Naša ima 120*60cm. Ko je bila manjša smo imeli pa sposojeno zibko. Lažje bo samostojna, če bo od začetka sama - če seveda želi... če joka je ne silimo biti v posteljici, a načeloma nimamo težav.

- voziček :

Voziček pa res rabiš. Pestunja je ok, a otrok bo kmalu velik in težak, hodit pa še ne bo znal ali mogel. Predstavljaj si nakupe, obiske zdravnika, sprehode... Voziček vsekakor rabiš. Mi imamo 2, predvsem drugi je super uporaben, ker je zložljiv, vodljiv... Peg Perego Pliko P3. Res priporočam.

zaščiti vtičnice, robove, vrata omaric... Drugače pa ne rabiš posebnega prostora za otroka - itak bo
želel biti v tvoji bližini.

Mi ga nimamo (samo trip-trap v katerem še ne zna sedeti), a smo ugotovili, da ga rabimo. Za hranjenje v ležalniku bo kmalu prevelika. Če ga bomo kje dobili, bomo kupili rabljenega.
mali stolček in mizico imamo pa za takrat, ko bo risala...

ne kupuj
-raznih palčkov zavijalčkov za plenice - itak ga moraš praznit dbnevno, sicer smrdi... če pa smeti redno odnašaš, je lahko tudi plenica vmes... 
- sedežka za v banjico user posted image ,
- kupe parfumirane kozmetike... dovolj je hladilno mazilo in olivno olje ter nežno milo.

Veš, saj res ni potrebno preveč kupovat, ampak osnovne stvari (lupinico, voziček, poteljica, banjica) pa otrok nujno rabi. Ne moreš dat dojenčka spat v veliko posteljo (90*200) in ga nosit dokler ne shodi... Tu pač ne moreš šparat.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.12.2008 14:16:23   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

- stolček za prehranjevanje: tale iz ikee je res super in poceni ... samo midva ji bova kupila kar Trip-trapa od Stokke, ker je to res fina investicija. V bistvu je res kar drag (čez 150€), samo je pa uporaben takoj od takrat ko otrok samostojno sedi pa do ... hmmm ... v bistvu je potem za skos, ker se ga tako fino prilagaja otroku. Jaz sem ga imela sprva za pri mizi, potem se je spremenil za stol ob pisalni mizi, sedaj ga ima pa mami za občasno lojtrico ali pa na njem sedi ko lika.

torej bom komentirala samo tole, ker ostalega nisem ravno brala...

tudi jaz sem na začetku navijala za trip trap.....in po neumnosti kupila antilopa, ker smo malega v ikei posadili vanj in je zdržal v njem 5 minutuser posted image  in smo rekli, četudi ga ne bomo rabili, kaj pa je 15 eur?

in naš je v njem sedel do skoraj 3 let, ko je šel pa direkt na normalen stol za mizo....tako je trip trap ostal vedno nekje v pripravljenosti, nekupljen....torej definitivno kompletni antilop zmagauser posted image

in če kdo, sem jaz stokke fanuser posted image  ampak bom pa povedala iz prve roke eno resnico: kar je meni resnično uporabno od njih je previjalna-zakonuser posted image , voziček-zakonuser posted image , multifunkcionalna posteljica-brez veze.....za vsako figo preplačaš toliko, da sicer dobiš čisto novo posteljico....torej se pri posteljici multifunkcionalnost bolj slabo obnese in je absolutno predraga....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.12.2008 15:10:52   
skuštrana
Stolček za hranjenje - definitivno Antilop user posted image Meni je druagče tudi les bolj pri srcu, ampak tule bi pa naredila kompromisuser posted image

Slingi, štorklje in ostalo - hm, jaz sem našega drugorojenca do pol leta samo nosila, ker vozička ni maral, pa še jaz sem se tako bolj počutila, če je bil ob meni. Se je mož že jezil na mene zakaj za vraga sva kupovala nov vozičekuser posted image No, rabiš pa voziček tudiuser posted image Kengerujčka pa nikar ne kupuj, raje nabavi sling z obrolči, trak , to je uporabno bolj dolgo in bolj udobno zate in predvesm za otroka.

Spanje - no, mi spimo vsi skupaj. Ko se je Ars rodil smo spali skupaj vsi4, sedaj je Liza v svoji sobi, Ars pa še vedno pri nama. Posteljice na začetku sploh sestavili nismo, ker sem vedela da se mi ponoči ne bo dala vstajati za dojenje. Nam skupno spanje zelo odgovarja in tudi tretji otrok bo spal pri nama..Smo zato že v štartu nabavili dovolj veliko družinsko posteljouser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.12.2008 15:18:18   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

tudi tretji otrok bo spal pri nama..Smo zato že v štartu nabavili dovolj veliko družinsko posteljouser posted image

a ti lahko čestitam?

...vox populi...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.12.2008 15:25:51   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

tudi tretji otrok bo spal pri nama..Smo zato že v štartu nabavili dovolj veliko družinsko posteljouser posted image

a ti lahko čestitam?

He, he user posted image Lahko, lahko..Tale bo pa poletni, pride v sredini junija..Bajeuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.12.2008 15:27:57   
rija
o fak! dvojček bo? moj je sredi junija....user posted image user posted image user posted image user posted image

ja čestitke nouser posted image user posted image user posted image user posted image  super......user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 21
26.12.2008 15:29:43   
mojca345
zdravo....

zdele sem bila že odločena da ne kupujem jajčka, ker bom raje kupila avtosedež od 0 do konca...k je raztavljiv....za odhod iz bolnice in prihod domov in k babici bi uporabljala košaro...doma ležalnik...sej vidim, da brez tega sploh ne bo šlo...sem jih gledala ja....

sam pol k bo večji pa ne bo hotu pomoje bit več v košari...kakšne izkušnje imate ve...kdaj so ratal tečni pa niso hotel bit več v košari...ker se strinjam, iz košare se nič ne vidi....iz lupinice je pa čudovit razgled...user posted image

voziček še ne vem kire znamke....user posted image ...bom mal pogledala te k ste mi jih napisale....a ja ...a ma katera tegale ? otroški voziček riva air...baby center ga prodaja...všeč mi je k je podložen...pa kole so fajn...

stolčke pa gledam...tist iz ike-je mi je padel v oči...sam...nimam pojma...še...neki bova pa mogla kupit...rija do 3 leta vama je gor sedel ?  men se to zdi ful dolg....

hotla sem še vprašat glede dojenja in primernih modrčkov...un pas sem gledala za velik trebušček v času nosečnosti, da ga lažje nosiš....sigurn je še kej....glede nosečnice in mamice, kar rabiš ( poleg nosečniških oblekic - čeprav jaz bom kr dober skoz prišla, k bom čez poletje nosečka...čeprav ja vročina...uf to bo pa tut naporno..)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.12.2008 15:29:48   
skuštrana
o fak! dvojček bo? moj je sredi junija....

A so tak zajeb....user posted image Uf, se bom obrnila nate ko bom rabila nasveteuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.12.2008 15:30:17   
rija
kar daj....mam že zelooooooooo dolg staž z dvojčkomuser posted image user posted image user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 24
26.12.2008 15:32:28   
rija
mojca ja, do treh let....pa zdaj,ko ga nimamo več, se še vedno rad v kakšnega spravi, če ga kje vidi.....user posted image  nostalgija pač.....

edino kar bi ti iz varnostnih razlogov svetovala je, da otoka ne prevažaš v košarici.....sva imela z mojim mulčkom leto konkretno prometno, pa ne vem, kako bi se končalo, če bi ne imel res dobrega stolčkauser posted image  torej reskiraj, raje kupi česa manj in cenje, samo ne šparat na varnosti v avtuuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?