kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 Drage moje, zdej pa počasi res že zares sva se začela pripravljati kaj vse potrebjeva in koliko imava budgeta, da bova porabila.....sva pa oba mnenja, da ne misliva zapravljati, ker otrok prehitro raste in danes v trgovinah dobiš preveč stvari, k jih nucaš ne ali pa zelo kratek čas.... rabim pa nasvet glede opreme : - hotla sem kupit lupinico, ki jo potem uporabljam tudi doma, ko bom kaj kuhala, da ne kupujem ležalnika posebej...brala sem da tale lupinica je pri vsakem otorčku zelo različna...eni palčki so že pred 10 mesecom veliki korenjaki, ki bi potrebovali normalen avtosedež...tko, da sva razmišljala, da bi potem nakupovala določeno opremo, ko bova vidla koliko hitro raste najin otroček.... lupinico imamo za v avto. Za v stanovanje smo pa kupili ležalniček - stane samo 30€ in se nam je že zdavnaj "odplačal". Primeren je za hranjenje in tudi za ležanje otroka, ker mora mamica tudi na wc kdaj... Lupinica se mi zdi preveč kalup - se ne da naslona regulirat in je nekje med sedenjem in ležanjem... Za v avto je pa itak nujna. - posteljica : na začetku bo spal pri nama....malo pa v košari...da mal mešamo in da se navajamo potem počasi biti samostojni tudi...do kdaj ste uporabljale posteljico tamalo? in kdaj ste potem kupile ta veliko -normalno ? meni se to ne zdi dobra ideja - če ga boste imeli pri sebi na začetku... ga boste imeli še dolgo. Po moje otrok rabi svojo posteljo. Naša ima 120*60cm. Ko je bila manjša smo imeli pa sposojeno zibko. Lažje bo samostojna, če bo od začetka sama - če seveda želi... če joka je ne silimo biti v posteljici, a načeloma nimamo težav. - voziček : jaz bi ga rada na začetku imela čim več v naročju v pestunji...kake imate izkušnje Voziček pa res rabiš. Pestunja je ok, a otrok bo kmalu velik in težak, hodit pa še ne bo znal ali mogel. Predstavljaj si nakupe, obiske zdravnika, sprehode... Voziček vsekakor rabiš. Mi imamo 2, predvsem drugi je super uporaben, ker je zložljiv, vodljiv... Peg Perego Pliko P3. Res priporočam. - kako ste opremile prostor za dojenčka....midva nimava 3 sobnega stanovanja, da bi imel otrok svojo sobo, ker jo zdaj itak še sploh ne rabi....imava enosobno stanovanje...tko, da sobi, kjer je kuhinja, dnevna tukaj bi rada naredila prostor za tamalega in bi rada en del ogradila, da je na varnem...ker vem kak je to hitr kaki prstek kje in ne gledaš 3 sekunde, pa se že kej zgodi, k je vse tako zanimivo in hočejo vse raziskovat... zaščiti vtičnice, robove, vrata omaric... Drugače pa ne rabiš posebnega prostora za otroka - itak bo želel biti v tvoji bližini. - aja stolček za prehranjevanje....ne bova nakupovala pomoje....imam jaz stolčke in mizo za tok male otroke...tko k v vrtcu...bo manj težav, k bo že navajen sedet na pravem stočku za njegovo višino... Mi ga nimamo (samo trip-trap v katerem še ne zna sedeti), a smo ugotovili, da ga rabimo. Za hranjenje v ležalniku bo kmalu prevelika. Če ga bomo kje dobili, bomo kupili rabljenega. mali stolček in mizico imamo pa za takrat, ko bo risala... - a sem še kaj pozabila ? ne kupuj -raznih palčkov zavijalčkov za plenice - itak ga moraš praznit dbnevno, sicer smrdi... če pa smeti redno odnašaš, je lahko tudi plenica vmes... - sedežka za v banjico , - kupe parfumirane kozmetike... dovolj je hladilno mazilo in olivno olje ter nežno milo. Veš, saj res ni potrebno preveč kupovat, ampak osnovne stvari (lupinico, voziček, poteljica, banjica) pa otrok nujno rabi. Ne moreš dat dojenčka spat v veliko posteljo (90*200) in ga nosit dokler ne shodi... Tu pač ne moreš šparat.
|