Pikapolonica_ -> RE: kaj naj kupim od opreme in kaj ne ? (26.12.2008 13:56:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 Drage moje, zdej pa počasi res že zares sva se začela pripravljati kaj vse potrebjeva in koliko imava budgeta, da bova porabila.....sva pa oba mnenja, da ne misliva zapravljati, ker otrok prehitro raste in danes v trgovinah dobiš preveč stvari, k jih nucaš ne ali pa zelo kratek čas.... rabim pa nasvet glede opreme : - hotla sem kupit lupinico, ki jo potem uporabljam tudi doma, ko bom kaj kuhala, da ne kupujem ležalnika posebej...brala sem da tale lupinica je pri vsakem otorčku zelo različna...eni palčki so že pred 10 mesecom veliki korenjaki, ki bi potrebovali normalen avtosedež...tko, da sva razmišljala, da bi potem nakupovala določeno opremo, ko bova vidla koliko hitro raste najin otroček.... Lupinico rabiš takoj isti dan, ko bosta peljala otroka iz porodnišnice. Kupi Maxi Cosijevo, ker po mojih izkušnjah je v teh lupinicah vsaj do 9meseca večinoma otrok. Ko boš kuhala pa raje daj otroka na kakšno peno na tla. - posteljica : na začetku bo spal pri nama....malo pa v košari...da mal mešamo in da se navajamo potem počasi biti samostojni tudi...do kdaj ste uporabljale posteljico tamalo? in kdaj ste potem kupile ta veliko -normalno ? Mi košeka nismo imeli, kasneje je bil v posteljici 60x120 in bi lahko bil še sedaj, če se ne bi preselil k nama v taveliko posteljo. Tako da je posteljica 60x120 tam nekje do 2leta, 70x140 pa še nekaj časa dlje. Razne štorklje, slingi itd pa so priročni pri pospravljanju, hitrih sprehodih (da moraš psa nujno peljat recimo ven lulat), za kakšne hitre šopinge itd. Vsaj po mojih izkušnjah. - voziček : jaz bi ga rada na začetku imela čim več v naročju v pestunji...kake imate izkušnje Beri zgoraj. Valjda, da rabiš voziček, mi smo bili tja do enega leta nekje po 3-4ure zunaj na dan, kasneje je pa že sam hodil in tekal in je prišel uporablo manjši in lažji voziček, za na morje, letalo, se pravi marela. Zato smo kasneje dokupili še Zappa. - kako ste opremile prostor za dojenčka....midva nimava 3 sobnega stanovanja, da bi imel otrok svojo sobo, ker jo zdaj itak še sploh ne rabi....imava enosobno stanovanje...tko, da sobi, kjer je kuhinja, dnevna tukaj bi rada naredila prostor za tamalega in bi rada en del ogradila, da je na varnem...ker vem kak je to hitr kaki prstek kje in ne gledaš 3 sekunde, pa se že kej zgodi, k je vse tako zanimivo in hočejo vse raziskovat... kaj boš ograjevala? Tam nekje do 6meseca, dokler otrok ne splazi niti ni nek stikljivček, mi smo imeli za to samo igralni center, kasneje sem tega odstranila, mu dala puzzle na tla in se je tam igral s svojimi igračami. Zaščitiš pač robove, vtičnice, v Ikei kupiš tisto ogrado za štedilnik, zaščitiš razne izhode na stopnišče (mi tega sicer nismo delali, samo vrata smo zaklenili) in pa kamin, če ga imaš. Tukaj so razne stajice in te zadeve vstran vržen denar. - aja stolček za prehranjevanje....ne bova nakupovala pomoje....imam jaz stolčke in mizo za tok male otroke...tko k v vrtcu...bo manj težav, k bo že navajen sedet na pravem stočku za njegovo višino... Ojoj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V Ikei dobiš Antilop stolček tuto completo za nekih 14€. In ne takšni stolčki, kot jih imajo v vrtcu niso primerni za otroka na začetku uvajanja goste hrane. Pri pomembnih stvareh ni za šparat. - a sem še kaj pozabila ?
|
|
|
|