|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj bi to bilo?
4.3.2009 19:15:13   
drevozivljenja
danes sem bila pri g in je ugotovil da otrok nima toliko plodovnice kot je imeo.a je možno da se začne porod?in ne redi se..že 1 teden ima težo 2650 gramov.user posted image jutri imam ctg ker bojo preverjali koliko kisika dobi...če premalo bodo po moje sprožili porod..saj že premalo plodovnice je lahko razlog za porod??ne zaupam rakičanski bolnici zato me je strah ker ne vem kaj naj pričakujem..sem pa v 37tednu.saj vem da zdaj ni panike da bi se user posted image rodila.sina sem tud tako ampak on je imel ob porodu težo 2850gramov in 48cm.zaskrbljena sem.a je imela katera podobne "težave"????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj bi to bilo?
4.3.2009 19:21:07   
urška
jaz sem imela premalo plodovne vode v 33. tednu. potem sem jo imela vsak dan malo več. potem ko mi je začela spet padat in je bil ugotovljen zastoj rasti so mi v 36. tednu naredili CR. sin je imel 2220g in 49 cm in je bilo z njim vse u redu.
pa ti je meril tudi pretoke na UZju? pa ti voda odteka? piješ dovolj?

(odgovor članu drevozivljenja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2009 19:22:46   
kajalin*
Moja Lin se je rodila v 36t,težka 2000g,velika 44 cm.Zahirana,tak k ti praviš nehala rasti.Zdej je normalna 4 letnica 105cm in 15 kg:)user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2009 19:24:45   
drevozivljenja
jutri mi merijo pretoke..ampak ne vem,če kaj nebo vredu me obdržijo,iun ne vem,mislim da tud sprožijo porod.a je možno da lahko več vode sedaj ko sem že v 37tednu?se lahko poveča?

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2009 19:25:48   
drevozivljenja
voda mi ne odteka

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2009 19:26:27   
urška
ja meni se je povečala. vode je u bistvu toliko kot jo otroček naredi. to je pa odvisno tudi od tega koliko ti popiješ. sicer pa, koliko ti je pa nameril?

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2009 19:28:08   
Anonimen
se ne sekiraj za težo,ker ni verodostojnauser posted image
si že v 37 tednu,tako da če rodiš nikom  ništa.otrok je pripravljen za ta svet .

brez veze se sekiraš

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2009 19:31:23   
drevozivljenja
saj se ne sekiram za težouser posted image ,ampak zato ker ne vem kaj naj pričakujem od doktorjev.g je povedal da v primeru če beby ne dobi dovolj kisika lahko umre in če bodo jutri to ugotovili po moje morajo sprožit porod.nebi rada da se user posted image kaj zgodi.saj pravim,grem v rakičan ker sem iz ms in jim ne zaupam ker so mi v 34tednu rekli da sem odprta 1 cm in me poslali z rešilcem v maribor-tam pa ugotovili da je vse zaprto in trdo..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2009 19:55:31   
Anonimen
Eto ... meni so proti koncu 37. tedna ugotovili, da imam še ful malo plodovnice in so mi za to čez 2 dni (ko se je pričel 38. teden) sprožili porod. Tamala je bila zahirana (tudi posledica mojega povišanega pritiska) in je imela 49cm in 2370g ... zdaj je povsem zdrava 3-mesečnica s čisto spodobnimi 61cm in 5930g user posted image . Tako da ne sekiraj se preveč, če ti bodo sprožili, saj je to samo za otrokovo dobro!!! Držim pesti zate!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
5.3.2009 7:48:53   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: drevozivljenja

danes sem bila pri g in je ugotovil da otrok nima toliko plodovnice kot je imeo.a je možno da se začne porod?in ne redi se..že 1 teden ima težo 2650 gramov.user posted image jutri imam ctg ker bojo preverjali koliko kisika dobi...če premalo bodo po moje sprožili porod..saj že premalo plodovnice je lahko razlog za porod??ne zaupam rakičanski bolnici zato me je strah ker ne vem kaj naj pričakujem..sem pa v 37tednu.saj vem da zdaj ni panike da bi se user posted image rodila.sina sem tud tako ampak on je imel ob porodu težo 2850gramov in 48cm.zaskrbljena sem.a je imela katera podobne "težave"????

tudi jaz prihajam iz tvojega konca in vem kako je zaupati našim gin...meni je zadnjič merila ali ne vem kako se temu reče plodovnico imam 16 samo ne vem česa/ne vem v čem to merijo...meni je rekla, če je manj kot 8,5 potem se je treba vpr. kaj naredit...sicer ti pa povem primer ene punci, katera ima rok 21.3. pa se ji posteljca ful stara (ona je meni tako rekla kaj to pomeni ne vem) pa so ji rekli, da ji bodo sprožil porod pa ji ga niso je spet doma...vpr. mal dr. pušenjaka (med.over.net)..držim pesti da bo vse ok..

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2009 8:03:21   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

.meni je zadnjič merila ali ne vem kako se temu reče plodovnico imam 16 samo ne vem česa/ne vem v čem to merijo...meni je rekla, če je manj kot 8,5 potem se je treba vpr. kaj naredit...

ko sem bila ja noseča so mi rekli da je meja 10 cm (predvidevam da kubičnih). jaz sem jo ob sprejemu imela 4 cm. ampak sem jo potem po enem tednu imela 12,5 in so me spustili domov. je pa res, da je bil CTG vedno u redu in pretoki so bili fajn.
merijo ti jo pa na 4 straneh v trebuhu in jaz sem imela samo v 2 "kvadrantih" po 2 cm.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2009 19:21:18   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: urška

IZVIRNO SPOROČILO: detelja

.meni je zadnjič merila ali ne vem kako se temu reče plodovnico imam 16 samo ne vem česa/ne vem v čem to merijo...meni je rekla, če je manj kot 8,5 potem se je treba vpr. kaj naredit...

ko sem bila ja noseča so mi rekli da je meja 10 cm (predvidevam da kubičnih). jaz sem jo ob sprejemu imela 4 cm. ampak sem jo potem po enem tednu imela 12,5 in so me spustili domov. je pa res, da je bil CTG vedno u redu in pretoki so bili fajn.
merijo ti jo pa na 4 straneh v trebuhu in jaz sem imela samo v 2 "kvadrantih" po 2 cm.

kot pri vsaki stvari ima vsak svoje mneje...isto je glede mv...nekateri paničarijo že pri 2 cm, večina pa jih reče, da je kritična meja 1,5...jaz sem pač rekla, kaj je moja gin. meni rekla...drugače pa nimam pojmauser posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2009 19:30:09   
drevozivljenja
sem bila na pregledu v p.ctg je zaznal popadke ki jih jaz rahlo čuti.posteljica zrela 1-2,plodne vode pa 9.5.v pon imam spet pregled v puser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
5.3.2009 19:34:37   
maja24
Men so v 32t ugotovil da mam premal plodovnice pa sm čez rok rodila,pa je blo vse OK.

Ela čebela

Neposredna povezava do sporočila: 14
6.3.2009 9:39:21   
anabanana1981
Pejt vprašat še kakšnga druzga G ,men je moja G tud paniko zagnala,da mam premal plodovnce,pol mi je pa drug G reku,da jo mam čist dovolj glede nato ,da sm bla mal čez 37 teden.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.3.2009 9:52:20   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: drevozivljenja

sem bila na pregledu v p.ctg je zaznal popadke ki jih jaz rahlo čuti.posteljica zrela 1-2,plodne vode pa 9.5.v pon imam spet pregled v puser posted image

mal vprašaj na med.over.net  dr pušenjaka kaj on pravi na vse to...mene pa zanima kako se čutijo tile popadki?? sem prvič noseča pa mi je še vse neznano...

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.3.2009 10:29:16   
anny1
drevozivljenja-prvo če se ti popadki nadaljujejo potem takoj notri, kar se pa tiče plodne vode ja pa tako, da če mati ne počiva, ali če so živci napeti,ne popije dovol tekočine-vse to je - za plodovnico poleg tega pa je plodovnica od AFI 8cm čisto ok- nezaupam vsakemu ampag dr.Pušenjaku pa in on je moj G v P, tako da sem bila pri njem in sem imela v 26t AFI 9cm pa je bilo ok, kar se pa tiče zrelosti posteljice je pa tako da od 37t do 42t se ti šteje za grave-kar pomeni polno dopolnjena nosečnost, vse kar je pred 37t je nedonošeno, vse kar je pa 42t je pa čez rok, tako da zrelost posteljice, je primerna tvojim tednom.
detelja- sprašuješ glede popadkov, ja teško je odgovoriti, vsaka user posted image  jih občuti malo drugače, vsekakor pa je tiščanje navzdol-nekatere jih opišejo kot krči med menstruacijo- in pa zbadanje v križu, seveda pa mora vse to biti enakomerno v enakih razmakih in enake intenivnosti, se pravi stopnjevanje se začne nekje na 15min ti se pojavljajo nekako 3h ali pa manj odvisno ponovno od vsakega posameznika, potem se ti spustijo na 10min in nato še nižje ko jih pa dobiš na 5 min in ti ene 30min prihajajo tako pa hitro v P ker si že dovolj pripravljena, skratka je pa o teh popadkih že veliko napisano na forumu RR ali na med over net, skratka veliko je že tega napisanega in povedanega in si lahko z vsako posamezno varijanto seznaniš.
srečno in lp   

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.3.2009 21:30:14   
drevozivljenja
popadki se nadaljujejo,so bili celo noč ampak neredni.tako da so po moje lažni...do pon počakam,če bo hudo pa grem notri.saj mi lahko kaj dosti pomagajo če so popadki neredni?

Neposredna povezava do sporočila: 18
7.3.2009 9:52:06   
anny1
drevozivljenja- če bo tako ti bodo sprožili porod, mogoče da boš dobila samo tabletke za mehčanje MV odvisno od tega kaj tvoji popadki povzročajo, lahko da ti čutiš da niso redni, zaradi jakosti, samo daj glej uro na koliko časa se ti to dogaja, pa boš potem lahko ugotovila ali so redni ali ne, meni se je to v 2user posted image  dogodilo da so bili sprva čutit neredni pa so bili dejansko redni 8min in 7min=15min in na vsake 15min je bil zelo močen udarec,  ali pa te bodo pošibali v porodno in ti bodo dali umetne popadke, tko da v vsakem primeru bodo ukrepali glede na tvojo situacijo...
lp in srečno

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

Neposredna povezava do sporočila: 19
7.3.2009 11:59:26   
Taddy78
Sicer sem sama bila že 4 dni preko roka, ampak ko so zmerili da ima premalo plodovnice, sem šla takoj v porodno in so mi porod sprožili...user posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?