|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj je v čokoladi?
30.6.2006 9:40:21   
sarazan
Živjo!

Moja punčka ima diagnozo atopičnega dermatitisa in čez 3 tedne greva na alergološke teste. Razen izpuščajev na ličkih in čelu ter suhe kože sem in tja po nogicah, nima večjih težav.
Ker se hudičevo dolgo čaka na te teste, sem malo opazovala in izločala hrano s svojega jedilnika. Punčko še vedno polno dojim (5 mesecev).
Ugotovila sem, da ji za 100% škodi, če jem čokolado. Na mleko in mlečne stvari ni sprememb - poslabšanja na koži.
Kaj v čokoladi je alergenega, če ni krivo mleko -> za primer mlečne čokolade?

Slišala sem za alergijo na nikelj user posted image . V tem primeru je prepovedana čokolada, sadje s koščico, oreščki,...
A je možna alergija na kakav ali kakavovo maslo, ki je v čokoladi? Kaj takega pa res še nisem slišala.

Hvala za vaša mnenja oziroma izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj je v čokoladi?
30.6.2006 10:56:26   
dix
Kaj pa jajca, arašidi... To vse je v čokoladi.

Sicer pa sama čokolada zvišuje histamin in ni priporočljiva alergikom pa četudi ni alergičen na nobeno sestavino v čokoladi.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2006 12:43:46   
Jančika_
Naš je alergičen na kakav in pediatrinja je rekla, da je to ena bolj pogostih alergij.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2006 13:49:52   
SISI25
Moj je bil tudi alergičen na čokolado, dokler je pil moje mleko. Potem je nisem jedla dokler sem dojila. Sedaj ko sem mu jo probala dati zelo malo pa ni bilo nobene reakcije, je pa res, da mu ne upam dati velike količine.  

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2006 19:20:11   
Jančika_
Sisi25, pri našem se je alergija pokazala šele, ko je začel jesti večje količine čokolade. Pri enem koščku recimo ni bilo nič, prvič pa je dobil grde fleke, ko je pojedel cel kos torte. Sem bila res presenečena, posebej, ker je bil star že več kot leto in pol. 

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2006 21:19:11   
polonaa
Skoraj vse čokolade,pa čeprav so mlečne,vsebujejo sledi lešnikov in arašidov.To ponavadi sproži reakcijo.Pa saj se da živeti tudi brez čokolade.Te sadne tablice so naravnost odlične in otroci jih obožujejo!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2006 21:47:34   
sarazan
Hvala za vaše odgovore.
Res je, meni se čokoladi ni problem upreti, saj je skoraj ne jem. Ampak kakšni piškoti ali pecivo je pa s čokolado narejeno ali pa vsaj prelito... Pa tudi to lahko izpustim iz svojega jedilnika brez problema, če je treba. user posted image

Raznim oreščkom se že zdaj izogibam (orehi, mandlji, lešniki in arašidi).

Imamo pa v četrtek teste in bom izvedela kaj in kako. Sporočim....

(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2006 21:53:46   
polonaa
Če je v pecivu zahtevan kakav,uporabi tisteja Krašovega,ki je grenak.Potem mu dodaš sladkor in to je to.!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.7.2006 22:13:06   
sarazan
Kožni testi so za nami. Vse negativno. Testirali so na pršico, mleko, jajca, kakav, lešnik, arašide, pšenico, pa še 2 stvari, ki se zdaj ne spomnim.

Vzeli so tudi kri, da naredijo še krvne teste. Izvid naj bi dobila v 10. dneh.

No,.... pa še zdaj ne vem, kaj muči mojo punčko user posted image .

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka š...
Ste že slišali za manjpleničarstvo oziroma zgodnje odvajanje od plenic? Ker o tej metodi kroži veliko zmot, smo za najbo...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?