kaj je v čokoladi? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

sarazan -> kaj je v čokoladi? (30.6.2006 9:40:21)

Živjo!

Moja punčka ima diagnozo atopičnega dermatitisa in čez 3 tedne greva na alergološke teste. Razen izpuščajev na ličkih in čelu ter suhe kože sem in tja po nogicah, nima večjih težav.
Ker se hudičevo dolgo čaka na te teste, sem malo opazovala in izločala hrano s svojega jedilnika. Punčko še vedno polno dojim (5 mesecev).
Ugotovila sem, da ji za 100% škodi, če jem čokolado. Na mleko in mlečne stvari ni sprememb - poslabšanja na koži.
Kaj v čokoladi je alergenega, če ni krivo mleko -> za primer mlečne čokolade?

Slišala sem za alergijo na nikelj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. V tem primeru je prepovedana čokolada, sadje s koščico, oreščki,...
A je možna alergija na kakav ali kakavovo maslo, ki je v čokoladi? Kaj takega pa res še nisem slišala.

Hvala za vaša mnenja oziroma izkušnje.

dix -> RE: kaj je v čokoladi? (30.6.2006 10:56:26)

Kaj pa jajca, arašidi... To vse je v čokoladi.

Sicer pa sama čokolada zvišuje histamin in ni priporočljiva alergikom pa četudi ni alergičen na nobeno sestavino v čokoladi.

Jančika_ -> RE: kaj je v čokoladi? (30.6.2006 12:43:46)

Naš je alergičen na kakav in pediatrinja je rekla, da je to ena bolj pogostih alergij.

SISI25 -> RE: kaj je v čokoladi? (30.6.2006 13:49:52)

Moj je bil tudi alergičen na čokolado, dokler je pil moje mleko. Potem je nisem jedla dokler sem dojila. Sedaj ko sem mu jo probala dati zelo malo pa ni bilo nobene reakcije, je pa res, da mu ne upam dati velike količine.  

Jančika_ -> RE: kaj je v čokoladi? (30.6.2006 19:20:11)

Sisi25, pri našem se je alergija pokazala šele, ko je začel jesti večje količine čokolade. Pri enem koščku recimo ni bilo nič, prvič pa je dobil grde fleke, ko je pojedel cel kos torte. Sem bila res presenečena, posebej, ker je bil star že več kot leto in pol. 

polonaa -> RE: kaj je v čokoladi? (7.7.2006 21:19:11)

Skoraj vse čokolade,pa čeprav so mlečne,vsebujejo sledi lešnikov in arašidov.To ponavadi sproži reakcijo.Pa saj se da živeti tudi brez čokolade.Te sadne tablice so naravnost odlične in otroci jih obožujejo!

sarazan -> RE: kaj je v čokoladi? (7.7.2006 21:47:34)

Hvala za vaše odgovore.
Res je, meni se čokoladi ni problem upreti, saj je skoraj ne jem. Ampak kakšni piškoti ali pecivo je pa s čokolado narejeno ali pa vsaj prelito... Pa tudi to lahko izpustim iz svojega jedilnika brez problema, če je treba. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Raznim oreščkom se že zdaj izogibam (orehi, mandlji, lešniki in arašidi).

Imamo pa v četrtek teste in bom izvedela kaj in kako. Sporočim....

polonaa -> RE: kaj je v čokoladi? (7.7.2006 21:53:46)

Če je v pecivu zahtevan kakav,uporabi tisteja Krašovega,ki je grenak.Potem mu dodaš sladkor in to je to.!

sarazan -> RE: kaj je v čokoladi? (13.7.2006 22:13:06)

Kožni testi so za nami. Vse negativno. Testirali so na pršico, mleko, jajca, kakav, lešnik, arašide, pšenico, pa še 2 stvari, ki se zdaj ne spomnim.

Vzeli so tudi kri, da naredijo še krvne teste. Izvid naj bi dobila v 10. dneh.

No,.... pa še zdaj ne vem, kaj muči mojo punčko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Stran: [1]