|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jutranji odhod od doma
18.9.2008 8:13:15   
saskija
Zame najtežji del dneva! Če hočem, da se v miru zrihtamo se moram vstat uro in 15 minut pred odhodom.

Sem pa sama za 3 otročke stare 7,6 in 13 mesecev.

Zjutraj se vstanemo, oblečemo, pojemo zajtrk (razen najmanjši, ki se zjutraj samo doji), umijemo zobke in odidemo.

Včasih sem nestrpna ker zamujamo, se derem čeprav odkar se prej vstajam je lažje in bolj mirno, sem pa zmatrana, ob jutrih sem včasih čist povožena?user posted image user posted image user posted image

kaj pa ve?

Dajte kak nasvet da bo zjutraj lažje!

Lep delovni dan!user posted image

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jutranji odhod od doma
18.9.2008 8:22:57   
Volga
Imam samo enega otroka, pa zlaufa.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2008 8:24:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: saskija
kaj pa ve?

Pri dveh otrocih (skoraj 11 let in skoraj 3 leta) moramo vstati cca. 1 uro prej, če hočemo iti od doma kolikor toliko pripravljeni... pa se mi to ne zdi kriza.

Dajte kak nasvet da bo zjutraj lažje!

Gospodinjska pomočnica?

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2008 8:37:36   
Marogica
TI ne morem soliti pameti, kako naj to izgleda pri treh otrokih, midva imava dva. Od tega je en v šoli, drugi še v vrtcu. Ta starejši(7,5 let) se porihta skoraj sam. TOrej se obleče, umije, po zajtrku odnese krožnik v kuhinjo, v tistem času, pa uredimo ta mlajšega(bo decembra 4 leta), ki sicer ne je doma, ker ima od 8.00 zajtrk v vrtcu.

Je pa res, da se mi zdi vse hektično, vedno premalo časa, najbrž ker smo še bolj "jutranji", in se nam dozdeva, da je vse še bolj grozno, kot pa je. Vsaj meni, ki nisem jutranji tip.

Pa seveda, če sta dva(mož in žena), si tudi lahko otroka "razdeliš" in je lažje, kar pri tebi ni tako.

Ne, vem, kako naj to spremeniš. Poizkusi, da bosta ta starejša čimbolj samostojna in da zase naredita čim več sama.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2008 8:43:24   
saskija
Marogica včasih pomaga da slišiš da je tudi pri drugih hektično, sta pa velika tako samostojna kot tvoj tako da veš da v 90% ni nekega večjega problema. user posted image

Ko pa je mož še zjutraj in si razdeliva delo pa so zame kot počitniceuser posted image takrat je res na izi.

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2008 8:48:26   
April
Zvečer si skupaj pripravite kaj boste  oblekli. Preveri šolsko torbo. Srarejša otroka sta že tako velika, da bi se zjutraj, če bi bilo že vse pripravljeno, lahko sama zrihtala. Tebi tako preostane najmlajši. Sebe lahko urediš prej, ko še vsi spijo. Ali pa potem. Otroci se napimer tačas igrajo ali pa zatrkujejo.  Stanovanje bo pa počakalo.user posted image  Meni ni problem oba zjutraj zrihtat, če se kam odpravljamo. Edin za sabo pa res pustim takšno, da sam upam, da kdo ne pride pred mano domov.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2008 8:50:38   
April
Jaz se pa skoraj bolje znajdem, če sem sama. Če je mož doma imam potem sam še dodatno delo z usklajevanjem. Pa kar storilnost mi pade, ko vem da imam pomoč.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.9.2008 8:53:51   
darja72
Najbrž se bo kar potrebno navaditi na vstajanje uro ali več prej. Jaz vstanem vsaj dve uri pred odhodom (3-4x tedensko), pospravim pomivalca, obesim perilo, spijem kavo in mi ostane še vedno dovolj časa, da v miru pocrkljam in uredim mladička. Sem pač jutranji tip, čeprav pred polnočjo večinoma ne hodim spat. Delam pozno v noč, ko mladiča že spita.
Želim vam, da boste tudi v začeli jutra začeli doživljati kot nekaj lepega. Menim pa, da je veliko odvisno od tega, kako si zadeve urediš v glavi. Torej pozitiven pristop...user posted image

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2008 8:55:35   
Naja30
Preden greva s tamalo v vrtec, morava vstat najmanj pol ure prej. To je malo, vem, sem pa jaz doma tako da se mi ni treba rihtat še za službo. No, tamala popije svojo skodelico mleka, jo preoblečem, umije zobke in greva. Če bi imela več otrok oz. ko bosta dva, bo pa ziher mož zraven kaj dodal. user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2008 8:56:57   
bskrle
Mi vstajamo pol ure prej. Odhod ob 6.20.
Ta mala popije flaško, mož jo previje in obleče.
Zobk zjutraj ne umivata -jih v vrtcu po zajtrku.
Za ta velki poskrbim jaz.
Stare so 2-4-6.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2008 9:03:12   
saskija
Darja72 se mi zdi, da je res rešitev da vstanem prej, danes sem recimo vstala malo pred pol šesto in smo tako na izi šli od doma malo pred sedmo. Res te občudujem, da zjutraj še perilo obesiš.

April saj tavečja se zrihtata, tudi pripravimo zvečer stvari pa smo včasih v hektiki!!! In tega ne želim, ker sem mnenja da se po jutru dan pozna- zato tudi zajtrkujemo v miru in se oblačimo počasi- ampak kot sem rekla vedno mi ne znese.

No bom jutri vstala še pol urce prej to je ob petih pa da vidim- čeprav je že ob pol šestih zgodajuser posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2008 9:04:12   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Mi vstajamo pol ure prej. Odhod ob 6.20.
Ta mala popije flaško, mož jo previje in obleče.
Zobk zjutraj ne umivata -jih v vrtcu po zajtrku.
Za ta velki poskrbim jaz.
Stare so 2-4-6.

dobri ste- kadaj pa se ti zrihtaš, pa vidva z možem najesta?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2008 9:08:31   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Marogica včasih pomaga da slišiš da je tudi pri drugih hektično,.

To ti svečano potrjujem...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2008 12:38:03   
Mišni
Če hočem, da se v miru zrihtamo se moram vstat uro in 15 minut pred odhodom.

Sem pa sama za 3 otročke stare 7,6 in 13 mesecev.

Jaz isto, pa imam samo enega.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2008 13:14:39   
jer.za.
Nam se zjutraj uspe od doma spravit v 20 minutah. Če sem sama za obe mali, če je mož še kakšno minuto prej. Stvar zgleda takole: ko jaz vstanem odprem vrata v otroški sobi, da se zbudita, medtem se jaz oblečem in umijem. Potem ena šiba v kopalnico se umit, druga se oblači in se zamenjata. Ta velika-4 leta, se obleče sama, tudi umije se sama edino zobke ji pomagam še podrgnit. Mlajšo(2,5 let) umijem jaz, obleče se sama, le pri puloverčku ji pomagam. Potem pa še čevlje gor in šibamo. Zajtrkujemo ne-mali imata zajtrk v vrtcu, jaz jem v službi. Obvezno pa pripravimo vse za oblečt zvečer, tudi jaz zase, da ne letam zjutraj še s kakšnim likalnikom okoli. Prav tako se jaz ne pudram, ne mažem, edino krema za obraz in maskara, pa še to ne vsak dan.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2008 14:24:39   
nuala
No, res ne vem, zakaj oz. na čem porabiš toliko časa?
Otroka sta že dovolj velika, da gresta lulat in se sama oblečeta, če imata pripravljene obleke ( to nerediš zvečer ), ti pa med tem zrihtaš malega ( v tudi v naprej pripravljene stvari ). To ne sme trajati več kot 1o minut. Mojadva sta stara 4 in 6 in se oblečeta v manj kot 5 minutah.
Pranje zob vzame morda 5 minut, če jima ti umivaš zobe zvečer, si jih zjutraj lahko sama.
Zajtrk pa naj bo čim manj kompliciran, kos kruha in mleko / kakav npr. Spet 10 minut.
Torej moraš vstati 10 min pred otroci, da se umiješ, oblečeš in morda popiješ kavo.
Na dojenje se ne spoznam, ampak malega lahko morda dojiš med tem, ko starejša zajtrkujeta?
Jaz sem bila vedno sama z mojima zjutraj, pa smo porabili cca 20 min od vstajanja do odhoda iz hiše.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2008 17:27:09   
Mišni
Torej moraš vstati 10 min pred otroci, da se umiješ, oblečeš in morda popiješ kavo.

Za to jaz rabim skoraj eno uro ...

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2008 20:27:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Za to jaz rabim skoraj eno uro ...

Jaz tudi, če si res vzamem čas. user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.9.2008 8:24:57   
saskija
Zelo različni odgovori, različni pristopi.. hmm..

čestitke vsem mamicam, ki se zrihtate v 20 minutah in hvala ker ste napisale kako vam to znese, čeprav mi logistično ni najbolj jasno kako v 20 minutah vse uredite tudi če spustite zajtrkuser posted image

Hvala tudi vsem tistim, ki ste sočustvovale z menoj, da vidim da smo si podobneuser posted image

Danes je bilo mirno jutro in zgleda se nam obeta še sonček!user posted image

lep vikend, ker jutri bomo spali!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.9.2008 8:48:51   
Splet.Ka
Jaz si raje vzamem več časa. Zato nam budilka zvoni 2 uri pred prihodom v vrtec. Pa imam zaenkrat samo enega mulčka.

Vstanemo, popijemo kavo in čaj, potem se je treba še z vsemi igračami ukvarjati,...

Jaz sem sicer pri nas edini jutranji človek. Moj vd mož in moja punčka sta zjutraj veliki sitnobi, ampak ju kar preslišim.user posted image

Da pa je jutro bolj sproščeno, vedno pazim, da:
- perilo poberem zvečer, če vem, da ga bomo ponoči prali in ga bo treba obesiti,
- stvari pospravim zvečer, da mi ne ostajajo za zjutraj
- če je možno, perila in posode ne peremo na isti dan, ker drugače je treba perilo zjutraj obesiti in še pospraviti iz stroja,
- pripravim vsa oblačila zase in za otroka
- v svojo torbico dam vse, kar bom potrebovala tisti dan, da ne bi česa panično iskala zadnji hip,
- vedno že zvečer poiščem ključe od stanovanja in od avta, ki so ponavadi začasno izgubljeni v kakšnem žepu.

Želim vam lepa jutrauser posted image

Cvetim...

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.9.2008 13:26:58   
onina
Zaenkrat imamo enega otroka, ki je v vrtcu, jutro pa poteka tako - z možem vstaneva ob 5.50 - 06.00. Mož gre v kopalnico (britje, umivanje zob,...), jaz se oblečem in pripravim mleko za otroka in mu ga nesem v sobo. Potem odnesem sina v kopalnico, kjer ga mož previje in obleče, jaz pa si medtem umijem zobe in se uredim. Potem se gre še mož oblečt. Ob 06.30 gremo od doma.

Zjutraj ne jemo (razen sin spije 2 dl mleka) in ne pospravljamo, razen postelje in kaj na hitro.

Ko se bo pa sin počasi želel sam oblačit, bomo pa morali sigurno prej vstajati.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.9.2008 21:09:54   
mayci
Midva s sinčkom se vedno odpravljava sama od doma, ker gre mož zelo zgodaj v službo. Vstanem 40 minut pred odhodom, ga pustim spati in najprej uredim sebe (umijem, naličim in oblečem), s tem, da imam obleke že zvečer pripravljene, potem pa pribl. 20 minut pred odhodom počasi zbudim fantička, ga dam lulat in oblečem v stvari, ki sem jih pripravila zvečer. To je to.user posted image
Kako pa bo, ko bo pa več škratov pri hiši, bomo pa še videli...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.9.2008 12:26:23   
emaa
Imam skoraj dvoletna dvojčka, vstanem 15-20 minut pred njima, pred odhodom ne jem (sem potem takoj lačna), si pa pripravim malico za s seboj, se umijem, naličim, oblečem, kave ne pijem zjutraj. Fanta jesta zajtrk v varstvu, moram pa preveriti, da imata dovolj rezervnih oblačil, oblečem in v avto ju spravim v največ 15 minutah od takrat, ko ju zbudim. Tako da vstanem 6:10-6:15, 6:45 smo že vsi trije v avtu. 

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.9.2008 14:29:52   
petja
Jaz že zvečer pripravim za oblečt zase in za tamalo, zjutraj vstanem pol ure pred njo, se zrihtam, za tamalo porabim 15 minut (bujenje, oblačenje, umivanje zob ...). Zjutraj ne je, ker dobi v vrtcu zajtrk, ko jo pripeljem.

Lp, petja

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.9.2008 14:33:46   
lenika
Jaz imam samo enega in vseeno zjutraj porabiva 45 minut. Jaz vstanem ob 6.20, pozajtrkujem, se umijem oblečem, nato zbudim še njega ob 6.50 in okrog 7.00 oddideva od doma. Res pa je, da on doma ne zajtrkuje, ker ima ob 8.00 v vrtcu zajtrk. Popije samo kozarec mleka, ki mu ga zgrejem še preden ga zbudim.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.