Gina
|
A si ga vprašala, kaj je razlog, da se ne upa zoperstavit? Česa ga je strah? Tega da bi spet tulil nanj in ga poniževal? Saj slabše ne more biti. Ne vem, v kakšnem podjetju je zaposlen ali državnem ali privatnem, vendar mi je pa jasno, da se da ljudem vse zelo lepo nazaj povedat, če le hočeš. Jaz ti predlagam, da tvoj naredi doma strategijo. Gotovo se mu določene stvari ponavljajo. Šef mu sigurno govori vseskozi zelo podobne reči. In on se mora pripravit doma, kaj bo na to rekel naslednjič, ko se mu bo to zgodilo. V tem primeru ga bo sicer strah, toda lažje ga bo premagal, če bo točno vedel, kaj reči. Jaz vedno delam tako, zato vedno takoj ljudem povem nazaj. Nikoli ne ostanem zablokirana, vedno imam odgovor takoj v možganih iz tega istega razloga, ker sem se nekoč v preteklosti na kaj podobnega pripravila. Vsekakor tvoj tudi toliko pozna šefa, da ve, kaj mu bo šef na to nazaj povedal. Tudi na to naj se pripravi. Ampak dobesedno naj si pripravi odgovor vnaprej. Morda vsega ne bo predvidel, vendar pa spet lahko razmisli, kako bo naslednjič reagiral točno na to izjavo. Morda se ti zdi, da nikoli ne prideš na konec, s takimi pripravami, ampak ni res. Ugotovila boš, da se vedno reči vrtijo okrog istega vzorca, ki ga tvoj mož dobro pozna. Naj govori odločno in nikakor žaljivo. Seveda ima Splišni prav, najprej je treba razmislit ali ima človek sploh prav ali ne, govorim o primeru, da nima. Če je njegov šef kolerik, potem bo sicer tulil nazaj, morda ne bo znal nehat prepira, vendar pa je nekaj zanesljivo - veliko bolj ga bo spoštoval. Še vedno se bo drl in norel, vendar prav gotovo dolgoročno v manjši meri in majčkeno bolj bo razmislil, kaj bo rekel. Pa še ta nasvet - koleriki izbruhnejo in je ogenj mimo. Oni niso zamerljivi, pa vse pozabijo. Torej obstaja še druga varianta - ne sme ga vzeti tako resno. Naj si vedno, ko šef eksplodira, predstavlja, da iz njegovih ust leti samo: bla, bla, bla, bla, bla.... Zelo v živo naj si predstavlja. Saj v bistvu je to resnica, a ne?! N, jaz bi probala oboje - tale bla bla, + pripraviti se na (prijazno zelo odločen)odgovor.
|