|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je katera hodila ali hodi na FGG v LJ
21.2.2008 21:42:05   
mala maja
Je katera hodila ali še hodi na fakulteto za gradbeništvo in geodezijo v LJ.

A je treba na vsa predavanja nujno it, ok razumemda je priporočljivo in dobro samo zame, amapk a se da kaj naštudirat doma ob knjigah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: je katera hodila ali hodi na FGG v LJ
22.2.2008 19:08:58   
zverinca
Jest sem hodila.
Tako je: vaje so itak obvezne, predavanja pa kakor katera. Nekje ti dajo celo list za podpisat (ok, sej te lahko kdo drug podpiše), nekje jim je pa vseeno. Odvisno od profesorja do profesorja. Saj to vsi povejo prvo uro ko povejo pravila (kolokviji, izpiti). Enako je po mojem na vseh faksih.
Se je pa vedno poznej izkazalo, na katere se splača hodit, da slišiš razlago.

Katero smer pa boš hodila? Jaz sem geodezijo.

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2008 14:48:10   
pikecpokec
Živjo!
Še ena geodetka tukaj. user posted image

Na predavanja ni nujno hoditi, je pa res zelo priporočljivo, še posebno pri bolj tehničnih predmetih. No, pri izravnalnem računu in višji geodeziji profesor pove točno tisto kar napiše na tablo, tako da če dobiš dobre zapiske, nič ne zamudiš če te ni na predavanjih.
V zadnjem letniku na prostorski smeri je dobro hodit na Komunalno infrastrukturo (vsake toliko časa da profesor list za podpisat), pa na Tehnično infrastrukturo (groooozno brezvezen predmet, 5 različnih predavateljev, izpit pa kr neki - ampak je fino met svoje zapiske, ker vsi nekam zmedeno predavajo). Aja, pa na vrednotenje nepremičnin se ti tudi splača hodit. Zelo zelo!
Na kako regionalno planiranje (na FF) je brezveze hodit; v bistvu so vsa predavanja ki so na drugih faksih brezvezna ker so ponavadi za več smeri skupaj in je ful gužva, povejo pa nič kaj koristnega. Boljše da si dobiš zapiske.

Pa pred par dnevi sem na spletni strani od FGG videla, da je Pogačnik znorel ker nihče ne hodi na njegova predavanja (v 4.letniku), tako da bo zdaj (baje) zaostril nadzor (podpisi ipd.).

Drugje pa pri nas niso pobirali podpisov. Če hočeš, ti napišem še bolj podrobno za vsak predmet (kolikor se bom še spomnila).

Katera smer pa si?

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2008 15:52:33   
mala maja
Jaz sem vpisala smer gradbeništvo. Sicer cincam že 3 leta in lani sem bila 100% da grem pa nisem oddala prošnje. Letos me je pa kar sodelavec prijavil.user posted image user posted image  Je rekel da me ima dost, da nej že premaknem svojo leno rit in nekej naredim tud zase. Tko da sedaj samo še stiskam pesti da mi uspe priti gor. Sicer pravijo da na izredni smeri tdi če jih je več ne poštevajo umejotev. Je pa vseeno napisano 50 študntov.user posted image

Priznam me je pa najbolj strah predavanj in na prvi test bom šla po****a ampak upam, da preživim.  Najhuje bo pa to da me potlej nobenega torka, četrtka in sobote ne bo doma. Možeku se bo pa mešalo ob mirkanju mulcev.user posted image user posted image  Jaz bom šla pa možane spočit.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2008 9:09:22   
Pajaca
Jaz sem naredila uni gradbeništvo ene 7 let nazaj. Redno.

Je pa razlika med gradbeništvom in geodezijo, ker praktično smo imeli iste profesorje le za matematiko in fiziko. Pa še razlika je med rednim in izrednim študijem.

Pri nas je bilo tako, da smo se na večini predavanj podpisovali, sploh na predavanjih, ki niso bila nič težkega in bi lahko komot šprical. Rečmo na predavanjih ki so bila ful pomembna pa ni bilo podpisaovanja, ampak si vseeno hodil, ker si drugače težje naredil letnik.

Vaje so bile podobno. Je pa fino hodit na vaje, ker običajno je potrebno vaje tudi oddajati in dostikrat smo dobili vsak svoje podatke za vaje, tko da tud direkt prepisat nisi mogel.

Čist tko moj nasvet je, da hodiš na večino predavanj.

Če pa imaš še kakšno vprašanje me pa na zs vprašaj, pa ti povem.

Kar se pa tiče merkanja otrok, pa to poznam, ja možu se bo strgalo ob merkanju, tebi pa od tega da bosta ves preostal čas po tebi visela. Vsaj tako je pri nas, ko moj študira in ga po 3-4x na teden popoldan ni. Na srečo ima vsaj vikende frej. Pa malo težje je z učenjem, pač čez dan se boš malo težje, bolj večeri ti bodo preostali. Tako, da bo večina dela na možu. Ampak se da, vsaj nam že drugo leto to laufa, pa še kakšno nam bo. Ni panika. Se tudi otroci s šasom navadijo na to da je oči v šoli.

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2008 18:35:38   
mala maja
a ste šle na smer že iz tehnične šole ali iz kakšne druge šole(gimnazija, ekonomska...) Jaz sem končala srednjo gradbeno, ampak me skrbi statika. user posted image najbolj da privlečem ven zvezke in začnem mal študirat.user posted image user posted image

Pajaca če si hodila na SGEŠ in si redno delala faks, se zna zgodit da sva bili celo sošolki. user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2008 14:36:54   
Pajaca
Ja mogoče pa sva, kaj veš. Sem delala tud SGŠ... vsaj takrat ko sem se vpisala je bila SGŠ, pa je potem že naslednje leto postala SGEŠ. Če si mlajša pa mogoče mojo sestro poznaš... sam to raj na ZS

Statika naj te ne skrbi, je res bolj ponovitev SŠ, mogoče 15% bolj obsežno. Naj te raje skrbi matematika in fizika. Tu smo bili mi s tehnične šole malo na slabšem, ker so bila predavanja prirejena na gimnazijce, tako smo mel mi veli minus. Ampak še enkrat je razlika med UNI in VS, vi imate dosti manj matematike in fizike, kot sem jo imela jaz. Najbrž je tudi nižja stopnja zahtevanega znanja.

Ma daj ti pejd lepo z vso energijo v to, pa bo že. Statiko boš pa že znala en dva tri, pa če imaš še kakšnega sodelavca ki to obvlada ne bo problem, se boš vse spomnla ko se boš učila.

Velik sreče, če te še kaj zanima mi pa na zs piši, ker jaz kar pozabim kam kaj napišem, pa pol ne gledam več.

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2008 12:31:52   
Anonimen
sama tud študiram gradbeništvo in sicer v mb...in ker neb rada odprla nove teme,bi tiste, ki ste to doštudirale vprašala ,kje ste sedaj zaposlene,kakšen je delavnik in kakšne so plače....

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Delovno mesto
sladkorcek

Ali ste se po končani porodniški v službo vrnile na isto delovno mesto?

Da. (58%)

Ne. (12%)

Zamenjala sem službo. (8%)

Sem ostala brez službe. (7%)

Sem brez službe. (15%)

Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!