|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jagodna torta
22.6.2008 11:13:26   
vaney
A mi lahko, prosim, napišete rcept za jagodno torto? Hvala.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jagodna torta
22.6.2008 12:35:20   
Muca Copatarica

Sestavine:3+3 jajca
50+50 g masla
75+75 g moke
100+100 g sladkorja
50+50 g jedilne čokolade
1+1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
2,5 dcl sladke smetane
200 g jedilne čokolade
500 g skute
1 dcl kisle smetane
2 košarici jagod
kozarec ruma
Postopek:
Najprej spečemo prvo osnovo. Iz treh beljakov naredimo trd sneg in mu pri koncu dodamo vanilijev sladkor. 50 g čokolade raztopimo v 50 g masla. 100 g sladkorja in 3 rumenjake zmešamo in dodamo stopljeno čokolado ter sneg. Na koncu dodamo še 75 g moke in pecilni prašek. Vlijemo v pomaščen in pomokan tortni model in pečemo 30 minut na 180 stopinj.
Postopek za drugo osnovo je isti, le da ne dodamo pecilnega praška.
Sladko smetano segrejemo in v njej raztopimo 200 g čokolade. Polovico jagod razrežemo po dolžini na kolobarje, drugo polovico pa na male koščke. Skuto in kislo smetano zmešamo in dodamo na koščke narezane jagode ter sladkamo po okusu.
Prvo osnovo prerežemo. Spodnji del navlažimo z rumom, ki ga zmešamo z vodo. Namažemo z dvema žlicama v smetani stopljene čokolade in naložimo na kolobarje narezane jagode in po vrhu polijemo z malo čokolade. Pokrijemo z drugo polovico in jo ponovno navlažimo. Nato jo namažemo s skutno mešanico.
Drugo osnovo prerežemo (ni nujno, da na polovico - zgornjo tretjino odrežemo stran). Spodnji del položimo na skuto in ga navlažimo. Zgornji polovici pa dodamo dve žlici čokolade in na koščke razrezane jagode, ter vse skupaj zmeljemo. To namažemo na zgornjo osnovo in prelijemo s preostalo čokolado.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Priredite otroško koktejl zabavo
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?