|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izvorne celice
12.3.2009 7:48:38   
salcka
kam jih shraniti?
je možno v "državno banko"? ali je na voljo samo privat (Neocelica,...)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izvorne celice
12.3.2009 8:20:05   
anika87
Nisem prepričana, ker sem lani bolj brala o tem, zdaj se nisem tolk poglobila (odkar vem ceno, saj si tega ne morem privoščit), ampak mislim, da jih shranjujejo v Belgijo. 

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2009 8:26:36   
pikapoka12345
Živjo,

možno je shraniti v državno - javno banko. Vse informacije dobiš na Zavodu za transfuzijo krvi v Ljubljani, Šlajmarjeva.

Mislim,da moraš izpolniti pristopno izjavo do 34. tedna.

lp

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2009 8:29:34   
zmajaz
Lahko jih daš brezplačno v javno banko, ki je v LJ, s tem da to pomeni, da ni nujno, da bodo počakale na tvojega otroka, če jih bo kdaj rabil, ampak jih lahko porabijo za koga drugega - je pa spet majhna verjetnost, da bodo komu drugemu ustrezale. Je pa definitvno boljše, da jih daruješ v javno banko kot da gredo v smeti, če jih ne misliš shranit v zasebno banko. Jaz sem se že prijavila za javno banko in sem že dobila paket domov.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2009 8:33:40   
zmajaz
Jaz sem samo pisala na tale mail: [email=espok-ztm@ztm.si]espok-ztm@ztm.si[/email], da se zanimam za darovanje popkovnične krvi in takoj so mi poslali pristopno izjavo in zloženko z informacijami. Izjavo sem izpolnila in poslala po pošti in že čez nekaj dni sem domov prejela paket za odvzem.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.3.2009 8:34:26 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2009 8:53:25   
tanja1980
Poanta je v tem, da privat hramba, ki stane približno 1800 eur, pomeni, da hraniš celice zase.

Če jih daš v javno banko, jih ne hraniš zase, ampak jih daruješ. Je pa res, da je nizka verjetnost, da se bo našel človek, ki bi mu ustrezale. Sama si lahko privoščim hranbo v privat banki, vendar sem po prebiranju literatute in forumov ugotovila, da tega nočem iz večih ralogov.

1. To je postala modna muha in temu primerna je visoka cena za hranbo samo 20 let
2. Ni se pravih rezultatov glede zdravljenja, zdravijo se samo nekatere avtoimune bolezni. (kolikor sem razumela, mogoče celo narobe, je da otroka, ki zboli za določeno avtoimuno boleznijo tako ne morejo zdraviti z njegovimi celicami, ker imajo le te isto napako)
3. kri zadostuje samo za do 40 kg velikega človeka
4. Glavni razlog pa je, da je pri darovanju v javno banko uporabnih smao 50% darovanih celic, pri zabenih bankah pa kar vse. Kar mi je dalo misliti, da le te pač ne preverjajo kvalitete celic, ampak shranijo vse, ne glede na karkoli.
5. In seveda nenazadnje mi je pomembno to, da lahko celice nekomu pomagajo, če jih bo rabil. To je vseeno dobra karma...vse se vrača vse se plača...

Je pa na internetu dosti o tem napisanega....Za javno hrambo pa so ze punce napisale kam se obrniti.

lp

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2009 9:05:00   
Anonimen
1. To je postala modna muha in temu primerna je visoka cena za hranbo samo 20 let
2. Ni se pravih rezultatov glede zdravljenja, zdravijo se samo nekatere avtoimune bolezni. (kolikor sem razumela, mogoče celo narobe, je da otroka, ki zboli za določeno avtoimuno boleznijo tako ne morejo zdraviti z njegovimi celicami, ker imajo le te isto napako)
4. Glavni razlog pa je, da je pri darovanju v javno banko uporabnih smao 50% darovanih celic, pri zabenih bankah pa kar vse. Kar mi je dalo misliti, da le te pač ne preverjajo kvalitete celic, ampak shranijo vse, ne glede na karkoli.
5. In seveda nenazadnje mi je pomembno to, da lahko celice nekomu pomagajo, če jih bo rabil. To je vseeno dobra karma...vse se vrača vse se plača...

podpišem. z debelo. user posted image

(odgovor članu tanja1980)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2009 9:13:02   
maja1488

IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980

2. Ni se pravih rezultatov glede zdravljenja, zdravijo se samo nekatere avtoimune bolezni. (kolikor sem razumela, mogoče celo narobe, je da otroka, ki zboli za določeno avtoimuno boleznijo tako ne morejo zdraviti z njegovimi celicami, ker imajo le te isto napako) - kar pomeni, da bodo poiskali celice, ki bi mu ustrezale v javni banki - mogoče pa bi otrokove celice ustrezale komu drugemu ampak jih ne boš mogla preselit v javno banko ali podarit komu, ki bi jih potreboval
3. kri zadostuje samo za do 40 kg velikega človeka - torej za manj kot 20 let

Je pa na internetu dosti o tem napisanega....Za javno hrambo pa so ze punce napisale kam se obrniti.

lp

Jaz sem dala papirje za javno banko in paket so mi poslali v roku treh dni. Zdaj pa samo še čakamo na porod

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2009 9:42:07   
anika87
Aha, no super, pa vem nekaj novega. Zdaj bom tudi jaz sigurno pisala za javno banko. Tega pa res nisem vedela. Saj v bistvu nisem več razmišljala o tem, ker sem bila prepričana, da je to samo za neocelico in tega denarja nimam...
Darovala pa bom!user posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2009 9:58:53   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980
Poanta je v tem, da privat hramba, ki stane približno 1800 eur, pomeni, da hraniš celice zase.

Če jih daš v javno banko, jih ne hraniš zase, ampak jih daruješ. Je pa res, da je nizka verjetnost, da se bo našel človek, ki bi mu ustrezale. Sama si lahko privoščim hranbo v privat banki, vendar sem po prebiranju literatute in forumov ugotovila, da tega nočem iz večih ralogov.

lp

Točno tako - do takih ugotovitev sem tudi jaz prišla, ko sem malo podrobneje raziskovala zadevo, in sem si ravno zato potem premislila glede zasebne banke in se raje odločila za javno.

Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2009 11:15:54   
lananai
Jst sem se tudi zanimala za javno banko... Sem vprašala o tem sestro pri moji G, ki je rekla, da so jim na enem seminarju povedali, da se to zaenkrat da samo v LJ porodnišnici, ker drugje baje nimajo prostora za shranjevanje... al neki takega... A mogoče katera ve kaj o tem, če je to res? Jst nameravam rodit v CE. Grem pa drug teden tja na MŠ in bom o tem še povprašala. Sem pa vsekakor za javno banko!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2009 12:14:20   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Jst sem se tudi zanimala za javno banko... Sem vprašala o tem sestro pri moji G, ki je rekla, da so jim na enem seminarju povedali, da se to zaenkrat da samo v LJ porodnišnici, ker drugje baje nimajo prostora za shranjevanje... al neki takega... A mogoče katera ve kaj o tem, če je to res? Jst nameravam rodit v CE. Grem pa drug teden tja na MŠ in bom o tem še povprašala. Sem pa vsekakor za javno banko!

Banka je res v LJ, odvzamejo pa v vseh porodnišnicah. Jaz bom tudi rodila v CE. Paket za odvzem pač dobiš domov in ga potem vzameš s seboj v porodnišnico, po porodu je pa treba poklicati na tel. št., ki je navedena na paketu, in pridejo iz LJ ponj.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2009 12:38:58   
Anonimen
Banka je res v LJ, odvzamejo pa v vseh porodnišnicah. Jaz bom tudi rodila v CE. Paket za odvzem pač dobiš domov in ga potem vzameš s seboj v porodnišnico, po porodu je pa treba poklicati na tel. št., ki je navedena na paketu, in pridejo iz LJ ponj.

točno tako. jaz sem rodila v ce, moj je poslal sms s podatki, v roku slabe ure je prišla ena ženska iskat to kriuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.3.2009 13:55:51   
salcka
in kaj če tvoje celice porabijo, nato pa jih potrebuješ sam?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2009 15:09:50   
tanja1980
Ja sej smo povedale...

v javni banki celic ne shraniš, ampak daruješ!!!! Če jih hočeš imet samo zase, pač plačaš tistih 1800 eurov.

To je če tako hočeš rizik, jaz temu rečem, če se najde kdo, ki jih potrebuje, je temu že moralo biti tako user posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2009 16:45:40   
FLASK_A
Jaz pa temu, da ti tvoje celice vrnejo oz. hranijo samo zate (zasebne banke) preprosto ne verjamem. Kako pa mi vemo, da so nam res naše dali? Na listke in etikete lahko napišejo karkoli, naše prave celice so pa lahko tisti trenutek že uhuhu nekje daaaleeeč!

Jaz sem se kar za javno banko odločila. Če bodo komu naše celice pomagale, bom prav vesela.user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2009 21:39:02   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

podpišem. z debelo. user posted image

TUDI JAZ. Z VELIKIMI ČRKAMI user posted image  Dobro si tole napisala, tanja1980.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.3.2009 8:01:57   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Hvala za pojasnilo. Že pišem mejl... user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?