zmajaz -> RE: izvorne celice (12.3.2009 9:58:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980 Poanta je v tem, da privat hramba, ki stane približno 1800 eur, pomeni, da hraniš celice zase. Če jih daš v javno banko, jih ne hraniš zase, ampak jih daruješ. Je pa res, da je nizka verjetnost, da se bo našel človek, ki bi mu ustrezale. Sama si lahko privoščim hranbo v privat banki, vendar sem po prebiranju literatute in forumov ugotovila, da tega nočem iz večih ralogov. 1. To je postala modna muha in temu primerna je visoka cena za hranbo samo 20 let 2. Ni se pravih rezultatov glede zdravljenja, zdravijo se samo nekatere avtoimune bolezni. (kolikor sem razumela, mogoče celo narobe, je da otroka, ki zboli za določeno avtoimuno boleznijo tako ne morejo zdraviti z njegovimi celicami, ker imajo le te isto napako) 3. kri zadostuje samo za do 40 kg velikega človeka 4. Glavni razlog pa je, da je pri darovanju v javno banko uporabnih smao 50% darovanih celic, pri zabenih bankah pa kar vse. Kar mi je dalo misliti, da le te pač ne preverjajo kvalitete celic, ampak shranijo vse, ne glede na karkoli. 5. In seveda nenazadnje mi je pomembno to, da lahko celice nekomu pomagajo, če jih bo rabil. To je vseeno dobra karma...vse se vrača vse se plača... Je pa na internetu dosti o tem napisanega....Za javno hrambo pa so ze punce napisale kam se obrniti. lp Točno tako - do takih ugotovitev sem tudi jaz prišla, ko sem malo podrobneje raziskovala zadevo, in sem si ravno zato potem premislila glede zasebne banke in se raje odločila za javno.
|
|
|
|