tia12
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belika IZVIRNO SPOROČILO: tia12 Jaz sem imela 1:66, starost pa 21let. Pa si šla potem še na kake druge teste? Meni so ta razmerja prav kruta. Pravijo da je vse kar je pod 300 tvegano, ampak to konec koncev pomeni, da bo imel 1 otrok od 300 DS, kar pa z druge strani ni niti malo, ravno tako 1:20, je zelo slab rezultat, ampak to pomeni, da bo imel od 20 otrok 1 DS... No ja, to je relativno, odvisno s katere strani pogledaš. Mene je bilo pred NS zelo strah, kaj če bo rezultat zelo pod 300, pa še takrat sem brala zgodbo o mamici ki je imela tveganje 1:13 rodila pa zdravo punčko... No naš rezultat je bil 1 :18.938 (29 let)... Je pa kot sem rekla relativno. Mamica ima lahko razmerej 1:100.000 (če sploh obstaja), pa bo ravno ta njen otrok ta 100.000 -i , ali pa 1:5, pa bo zdrav otroček.... res da je možnost nekje večja nekje toliko manjša... je pa povsod... Joj sem zakomplicirala.... Punce hotela sem povedati, da se čim manj sekirajte in bodite prepričane, da bo vaš otrok popolnoma zdrav, in sploh ne misliti na črne scenarije, pa boste s tem sebi in detetu največ dobrega naredile ... Ja seveda potem sem imela pa amniocentezo...in po 5 tednih čakanja domov dobila izvid, da pričakujemo zdravega fantiča.... NS je samo nek izračun, kao da te zdravniki lahko ocenjo kaksno tveganje je za DS. Pa tudi če so rezultati nuhalne zelo slabi ni rečeno da bo z otrokom kaj narobe.... Če se pa hočte za zihr prepričat, pa pejte še na samoplačniško amniocentezo, ki stane tam nekje 700€. Sam pa morate vedt, da lahko postopek amniocenteze sprozi splav. Tko da predno greste na amniocentezo se morate odločit kaj bi sploh rade, lahko po postopku splavite nato pa domov dobite rezultate da je bil plodek sicer zdrav ampak je šlo naprej...to pa boli...uničiti zdravega otroka... Hotla sem povedat sam to ČIM MANJ SE SEKIRAJTE, ker to škodi plodu...sama sem vse to dala čez res da ni bilo prijetno pa vendar.... Za vse, ki imate slabo NS in morate oz. boste morale na amniocentezo velik za srečo.... Pa LP, Tia