|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izredna socialna pomoč
19.8.2005 12:44:35   
SABILA
POMOČ!!!

že po čudežu so mi na CSD Celje dali vlogo za enkratno socialno pomoč, (moja socilana delavka trdi da so do enkratne pomoči upravičene samo mati samohranilke, in mi že večkrat ni dala vloge - danes jo je pa ena nadomeščala:bravo:) ko mi jo je dala v roke mi je pa še rekla da moram prinesti dokaze o materialni ogroženosti. zdej me pa zanima, kake dokaze hoče?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   izredna socialna pomoč
19.8.2005 15:15:43   
india
Če imaš kakšne račune,ki jih ne moreš poravnati, če moraš recimo plačati kurilno olje ali kaj podobnega, pa nimaš sredstev, vse to nesi, naj skopirajo. Moja kolegica je nesla predračun za nabavo šolskih potrebščin, ima 3 srednješolce, pa je dobila še celo malo več kot je na predračunih.
Ni pa res, da bi bile do tega upravičene le samohranilke.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   izredna socialna pomoč
19.8.2005 15:30:22   
SABILA
vem, da niso upravičene samo samohranilke, vendar ta socilana delvka ne da kr tak te vloge, sem še mela zraven, v primeru če bi bla moja socilana delavka, fotokopije, kdo je vse upravičen do izredne pomoči, iz njihove internetne strani, vendar mi jo ta ta druga dala.
za olje ne morem dat ker mamo na drva, otrok še nimam tk da druga opcija tud pade v smeti, edino da pokažem račun za moje šolanje!

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   izredna socialna pomoč
19.8.2005 17:46:54   
india
Ja, pa magari rečeš, da imaš neporavnane položnice ali kaj takega, nekaj tehnega, kar lahko tudi dokažeš:rozica:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   izredna socialna pomoč
19.8.2005 19:59:57   
Teni_
Jaz nisem rabla nobenih predračunov ali kaj podobnega nosit. V glavnem nisem rabla nič dokazovat. Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   izredna socialna pomoč
19.8.2005 23:32:05   
Anonimen
Do enkratne denarne socialne pomoči so po zakonu upravičeni vsi državljani Slovenije, pa tudi tujci z delovnim dovoljenjem in tujci z dovoljenjem za začasno ali stalno bivanje v Sloveniji - in njihovi družinski člani.
Od redne denarne socialne pomoči se razlikuje po tem, da zanjo lahko zaprosi kdorkoli, ne glede na to, ali je zaposlen ali ne in ne glede na drugo okoliščine okrog svojega statusa, v kolikor lahko dokaže, da se je znašelv finančni ali materialni stiski.
Znesek izredne denarne socialne pomoči ni fiksno določen, ampak variira glede na potrebo tistega, ki zanj zaprosi, in na število njegovih vzdrževanih družinskih članov.
Itredna denarna socialna pomoč se lahko izplača v gotovini na prosilčev račun ali pa tudi v drugi dogovrjeni obliki ali v drugi obliki, ki bi bila po mnenju strokovnega delavca primernejša za rešitev prosilčevega problema, torej v obliki plačila položnic, naročilnice za hrano v določeni trgovini ali podobno.
V kolikor ti je socialna delavka rekla, da so do te pomoči upravičene samo samohranilke, raje preveri, če ima gospa sploh ustrezno izobrazbo.
Za itredno DSP lahko zaprosiš 1x na 6 mesecev, enako vrsto pomoči pa ima v LJ tudi MOL. Vlogo dobiš na CSD in oddaš svoji socialni delavki, skupaj z enako dokumentacijo kakor za DSP, prav tako 1x na 6 mesecev, zneski so približno enaki, odobri jih strokovni svet na MOL-u in ne sam CSD ali socialna delavka, izplačlila pa so 15. v mesecu.

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   izredna socialna pomoč
20.8.2005 9:41:06   
tinatona
Pozdravljene!

no jaz sem hotla prejšnji mesec zaprosit za izredno socialno pomoč, ker nisem imela niti za kg kruha in so mi rekli na CSD da je ne morem dobit ker moji dohodki (porodniška) presega cenzus 75000 (za dve osebi). Tko da ne vem...

LP tina :rozica:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   izredna socialna pomoč
20.8.2005 22:31:29   
elizabeta p
Jaz sem prosila spomladi, ker sem mogla maturo plačat, otroku kupit poletno garderobo...
Dohodek smo imeli 54000 na osebo pa sem 40000 dobila.
Morala sem prinesti potrdilo o stalnem prebivališču, izpiske iz KDD o številu delnic, dohodke za zadnje 3 mesece... Še kaj bi se našlo.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   izredna socialna pomoč
21.8.2005 11:12:05   
Anonimen
Mene pa je moja napizdla:grrr:
Je rekla naj prinesem vlogo ko bom rodila,ker bo pač lažje ko bova 2 člana in naj rečem za olje.Zdaj ko sem ji pa nesla pa je nekam čudežno pozabla:ups::zmeden::ups:
Baje da bodo poostrili še te izredne pomoči:zmeden:tako sem slišala no:zmeden2:

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   izredna socialna pomoč
21.8.2005 14:17:11   
india
Ne vem, ni mi jasno,kaj se grejo ti referenti na socialnem. Jaz imam res čudovitega referenta, a ko je bil on na dopustu in sem bila pri eni ženski, me je le ta zelo hitro odpravila,češ, da ne ve kako in kaj in naj se oglasim pri njem.
Nina_nana, po mejm te ta žensak res vozi, nesi ji papirje,ki jih dobiš pri vratarju in prosi, naj jih sprejme. Potem pa čez čas pokliči in vprašaj,pa sitnari,ker tako se pa tudi ne morejo it.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   izredna socialna pomoč
21.8.2005 15:16:18   
Anonimen
Meni je vratar rekel, da za to polo morem po novem pri svetovalki rečt.Ta pa mi je noče dat.Ker me napizduje že od aprila,ko sem dobila račun:ups::zmeden:

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   izredna socialna pomoč
21.8.2005 22:07:38   
india
Ja, to je baje res, ja, samo, ti imaš pravico to vložit . Na tvojem mestu bi šla do vodje,če mi ne bi hotela dat referentka. Pa se magari pritožiš.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   izredna socialna pomoč
21.8.2005 22:30:46   
Anonimen
Vidiš Miška...tak je to...pa mi nisi verjela.
Nina nana, a mi napišeš na privat katera je tvoja svetovalka?

Aja, Miška..jaz sedaj vse urejam preko pravne službe CSD-ja v ljubljani, ker tukaj pojma nimajo. Če ne gre, pa ne gre. Ne poznajo zakonov, ničesar.

Sicer bo trajalo dolgo časa, preden mi sploh kaj odobrijo:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Lp!:rozica:

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   izredna socialna pomoč
22.8.2005 8:40:36   
Anonimen
Gekko Junior..ja eni so ful hinavski tam, kot da gre iz njihovega žepa al kaj?!:ups:

Mene je moja že večkrat zasrala..že na začetku mi ni hotela dat polne soc. pomoči, ker pač živim pri starših(Magari za vse skrbim sama), potem pa 1 za izredno pa mi je ni odobrila, čeprav sem imela račun, drugič pa mi je rekla naj dam vlogo ko rodim..zdaj pa se nič kao ne spomni, pa še nekaj jamra da poleti ne more dat za kurilno olje(toplo vodo pa naj vzamem kje?)

:ups::zmeden::ups:

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   izredna socialna pomoč
23.8.2005 8:24:07   
DeVilla
Moram videt, kaj na našem CSD pravijo o denarni pomoči brezaposleni mamici... :grrr:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?