izredna socialna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

SABILA -> izredna socialna pomoč (19.8.2005 12:44:35)

POMOČ!!!

že po čudežu so mi na CSD Celje dali vlogo za enkratno socialno pomoč, (moja socilana delavka trdi da so do enkratne pomoči upravičene samo mati samohranilke, in mi že večkrat ni dala vloge - danes jo je pa ena nadomeščala:bravo:) ko mi jo je dala v roke mi je pa še rekla da moram prinesti dokaze o materialni ogroženosti. zdej me pa zanima, kake dokaze hoče?

hvala

india -> izredna socialna pomoč (19.8.2005 15:15:43)

Če imaš kakšne račune,ki jih ne moreš poravnati, če moraš recimo plačati kurilno olje ali kaj podobnega, pa nimaš sredstev, vse to nesi, naj skopirajo. Moja kolegica je nesla predračun za nabavo šolskih potrebščin, ima 3 srednješolce, pa je dobila še celo malo več kot je na predračunih.
Ni pa res, da bi bile do tega upravičene le samohranilke.

SABILA -> izredna socialna pomoč (19.8.2005 15:30:22)

vem, da niso upravičene samo samohranilke, vendar ta socilana delvka ne da kr tak te vloge, sem še mela zraven, v primeru če bi bla moja socilana delavka, fotokopije, kdo je vse upravičen do izredne pomoči, iz njihove internetne strani, vendar mi jo ta ta druga dala.
za olje ne morem dat ker mamo na drva, otrok še nimam tk da druga opcija tud pade v smeti, edino da pokažem račun za moje šolanje!

india -> izredna socialna pomoč (19.8.2005 17:46:54)

Ja, pa magari rečeš, da imaš neporavnane položnice ali kaj takega, nekaj tehnega, kar lahko tudi dokažeš:rozica:

Teni_ -> izredna socialna pomoč (19.8.2005 19:59:57)

Jaz nisem rabla nobenih predračunov ali kaj podobnega nosit. V glavnem nisem rabla nič dokazovat. Lp,Mojca:nosecka:

Anonimen -> izredna socialna pomoč (19.8.2005 23:32:05)

Do enkratne denarne socialne pomoči so po zakonu upravičeni vsi državljani Slovenije, pa tudi tujci z delovnim dovoljenjem in tujci z dovoljenjem za začasno ali stalno bivanje v Sloveniji - in njihovi družinski člani.
Od redne denarne socialne pomoči se razlikuje po tem, da zanjo lahko zaprosi kdorkoli, ne glede na to, ali je zaposlen ali ne in ne glede na drugo okoliščine okrog svojega statusa, v kolikor lahko dokaže, da se je znašelv finančni ali materialni stiski.
Znesek izredne denarne socialne pomoči ni fiksno določen, ampak variira glede na potrebo tistega, ki zanj zaprosi, in na število njegovih vzdrževanih družinskih članov.
Itredna denarna socialna pomoč se lahko izplača v gotovini na prosilčev račun ali pa tudi v drugi dogovrjeni obliki ali v drugi obliki, ki bi bila po mnenju strokovnega delavca primernejša za rešitev prosilčevega problema, torej v obliki plačila položnic, naročilnice za hrano v določeni trgovini ali podobno.
V kolikor ti je socialna delavka rekla, da so do te pomoči upravičene samo samohranilke, raje preveri, če ima gospa sploh ustrezno izobrazbo.
Za itredno DSP lahko zaprosiš 1x na 6 mesecev, enako vrsto pomoči pa ima v LJ tudi MOL. Vlogo dobiš na CSD in oddaš svoji socialni delavki, skupaj z enako dokumentacijo kakor za DSP, prav tako 1x na 6 mesecev, zneski so približno enaki, odobri jih strokovni svet na MOL-u in ne sam CSD ali socialna delavka, izplačlila pa so 15. v mesecu.

tinatona -> izredna socialna pomoč (20.8.2005 9:41:06)

Pozdravljene!

no jaz sem hotla prejšnji mesec zaprosit za izredno socialno pomoč, ker nisem imela niti za kg kruha in so mi rekli na CSD da je ne morem dobit ker moji dohodki (porodniška) presega cenzus 75000 (za dve osebi). Tko da ne vem...

LP tina :rozica:

elizabeta p -> izredna socialna pomoč (20.8.2005 22:31:29)

Jaz sem prosila spomladi, ker sem mogla maturo plačat, otroku kupit poletno garderobo...
Dohodek smo imeli 54000 na osebo pa sem 40000 dobila.
Morala sem prinesti potrdilo o stalnem prebivališču, izpiske iz KDD o številu delnic, dohodke za zadnje 3 mesece... Še kaj bi se našlo.

Anonimen -> izredna socialna pomoč (21.8.2005 11:12:05)

Mene pa je moja napizdla:grrr:
Je rekla naj prinesem vlogo ko bom rodila,ker bo pač lažje ko bova 2 člana in naj rečem za olje.Zdaj ko sem ji pa nesla pa je nekam čudežno pozabla:ups::zmeden::ups:
Baje da bodo poostrili še te izredne pomoči:zmeden:tako sem slišala no:zmeden2:

india -> izredna socialna pomoč (21.8.2005 14:17:11)

Ne vem, ni mi jasno,kaj se grejo ti referenti na socialnem. Jaz imam res čudovitega referenta, a ko je bil on na dopustu in sem bila pri eni ženski, me je le ta zelo hitro odpravila,češ, da ne ve kako in kaj in naj se oglasim pri njem.
Nina_nana, po mejm te ta žensak res vozi, nesi ji papirje,ki jih dobiš pri vratarju in prosi, naj jih sprejme. Potem pa čez čas pokliči in vprašaj,pa sitnari,ker tako se pa tudi ne morejo it.

Anonimen -> izredna socialna pomoč (21.8.2005 15:16:18)

Meni je vratar rekel, da za to polo morem po novem pri svetovalki rečt.Ta pa mi je noče dat.Ker me napizduje že od aprila,ko sem dobila račun:ups::zmeden:

india -> izredna socialna pomoč (21.8.2005 22:07:38)

Ja, to je baje res, ja, samo, ti imaš pravico to vložit . Na tvojem mestu bi šla do vodje,če mi ne bi hotela dat referentka. Pa se magari pritožiš.

Anonimen -> izredna socialna pomoč (21.8.2005 22:30:46)

Vidiš Miška...tak je to...pa mi nisi verjela.
Nina nana, a mi napišeš na privat katera je tvoja svetovalka?

Aja, Miška..jaz sedaj vse urejam preko pravne službe CSD-ja v ljubljani, ker tukaj pojma nimajo. Če ne gre, pa ne gre. Ne poznajo zakonov, ničesar.

Sicer bo trajalo dolgo časa, preden mi sploh kaj odobrijo:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Lp!:rozica:

Anonimen -> izredna socialna pomoč (22.8.2005 8:40:36)

Gekko Junior..ja eni so ful hinavski tam, kot da gre iz njihovega žepa al kaj?!:ups:

Mene je moja že večkrat zasrala..že na začetku mi ni hotela dat polne soc. pomoči, ker pač živim pri starših(Magari za vse skrbim sama), potem pa 1 za izredno pa mi je ni odobrila, čeprav sem imela račun, drugič pa mi je rekla naj dam vlogo ko rodim..zdaj pa se nič kao ne spomni, pa še nekaj jamra da poleti ne more dat za kurilno olje(toplo vodo pa naj vzamem kje?)

:ups::zmeden::ups:

DeVilla -> izredna socialna pomoč (23.8.2005 8:24:07)

Moram videt, kaj na našem CSD pravijo o denarni pomoči brezaposleni mamici... :grrr:

Stran: [1]