|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izredna socialna pomoč
5.10.2009 15:49:52   
jasnika
Zanima, me kako je z izredno socialno pomočjo,
ostala sem brez zaposlitve in sedaj bom prejemala 3 mesece pomoč iz zavoda, mož je zaposlen, ampak ker je pač kriza in položnice ostajajo me zanima če lahko na csdju zaprosim za izredno pomoč?

Hvala in lp

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izredna socialna pomoč
5.10.2009 16:44:41   
*tana*
Evo mislim, da je to vse kar se tiče izredne socialne pomoči.

IZREDNA DENARNA SOCIALNA POMOČ

Izredna denarna socialna pomoč (v nadaljevanju: IDSP) se lahko dodeli le, če so podani utemeljeni razlogi.

IDSP se lahko dodeli posamezniku oz. družini, ki se znajde v materialni ogroženosti zaradi izrednih stroškov, povezanih s preživetjem , na nastanek katerih posameznik oz. družina ne more oz. ni mogla vplivati!

T.i. "redna" denarna socialna pomoč (v nadaljevanju: DSP) je namenjena preživljanju, IDSP pa se lahko dodeli le v izrednih okoliščinah, v primeru, če je navkljub dodeljeni DSP ali dohodkom, ki presegajo minimalni dohodek - t.i. cenzus, preživetje posameznika ali družine ogroženo. V vlogi za dodelitev IDSP morate natančno navesti:

user posted image
Namen - zakaj potrebujete pomoč

user posted image
Razlog, zakaj tega ne morete kupiti ali plačati z DSP, plačo ali pokojnino

user posted image
Dokazila (ki jih vlogi tudi predložite), s katerimi dokažete , da ste imeli oz. imate stroške, ki jih z dohodkom me morete poravnati - upoštevajo se le stroški, ki so namenjeni osnovnemu preživetju, oz. za stvari, ki so nujne za preživetje

user posted image
Predvidena višina IDSP, ki bi zadoščala za pokritje izredne materialne ogroženosti - obvezno navedite znesek.

V roku 15. dni po prejemu IDSP morate centru za socialno delo predložiti dokazila o namenski porabi sredstev !

V kolikor centru za socialno delo ne posredujete dokazil o namenski porabi sredstev oz. je iz dokazil razvidno, da ni šlo za namensko porabo sredstev, 18 mesecev ne boste upravičeni do IDSP !

Poznamo dve kategoriji izredne denarne socialne pomoči:

user posted image
za obdobje - dodeli se za obdobje, torej za materialno ogroženost, ki bo trajala več kot dva meseca

user posted image
enkratna - podeli se v enkratnem znesku, ker gre za trenutno materialno ogroženost.

KAKO?

Denarna socialna pomoč je torej odvisna od vaših dohodkov, števila družinskih članov in se izračuna po prejšnji tabeli. Za družino se denarna pomoč določi tako, da se seštejejo zneski, ki pripadajo posameznim družinskim članom (pri enostarševski družini tudi povečanje). Od tega se seštejejo vaši dohodki, če jih imate.

Med vaše dohodke spada:

user posted image
plača, bolniško nadomestilo, starševsko nadomestilo (porodniško nadomestilo, očetovsko nadomestilo...)

user posted image
pokojnina,

user posted image
dohodki iz študentskega dela,

user posted image
avtorsko delo.

user posted image
dohodki iz premoženja,

user posted image
dohodki iz kmetijske dejavnosti,

user posted image
dohodki iz dejavnosti,

user posted image
preživnina, ki jo prejemajo otroci,

user posted image
družinska pokojnina, ki jo prejemajo otroci,

user posted image
nadomestilo življenjskih stroškov, ki ga izplačuje Zavod RS za zaposlovanje in naslova aktivne politike zaposlovanja,

user posted image
invalidnina,

user posted image
varstveni dodatek,

user posted image
vsi ostali prejemki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, razen dodatka za tujo pomoč in postrežbo,

user posted image
katastrski dohodek,

user posted image
dobiček iz naslova opravljanja samostojne dejavnosti,

user posted image
dobiček iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti,

user posted image
in drugi dohodki po zakonu o socialnem varstvu.

Kot dohodki pa se ne upoštevajo namenski dohodki, ki so določeni z zakonom, kot so štipendije, otroški dodatki...

KAJ ŠE?

Denarna socialna pomoč se poveča za DODATEK ZA POMOČ IN POSTREŽBO, če:

user posted image
ste nezmožni za delo,

user posted image
nujno potrebujete pomoč druge osebe,

user posted image
tega dodatka ne prejemate po drugih predpisih.

KDAJ NE?

Denarna socialna pomoč se ne dodeli samski osebi oziroma družini, ki ima prihranke oziroma premoženje, ki dosega ali presega višino 60 osnovnih zneskov minimalnega dohodka (trenutni znesek od 01.07.2008 je 13.302,00 EUR).

V to premoženje se ne šteje:

user posted image
stanovanje, v katerem posameznik oziroma družina živi in ki ga predpisi o stanovanjskih razmerjih določajo kot primerno stanovanje,

user posted image
premoženje, ki daje dohodke, ki se po tem zakonu upoštevajo pri ugotavljanju lastnega dohodka,

user posted image
predmeti, ki so po predpisih o izvršbi in zavarovanju izvzeti iz izvršbe razen gotovina iz 5. točke 79. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju (Uradni list RS, 51/98, 72/98 - sklep US in 11/99 - odločba US) in

user posted image
osebno vozilo v vrednosti do višine 35 osnovnih zneskov minimalnega dohodka. (trenutni znesek od 01.07.2008 je 7.759,50 EUR)

user posted image
v primeru, ko ima družina dve osebni vozili vredni manj kot 35 osnovnih minimalnih dohodkov, je potrebno vozilo manjše vrednosti upoštevati in denarno socialno pomoč zmanjšati na podlagi 31 .člena zakona o socialnem varstvu, razen v utemeljenih primerih (npr. ni javnega prevoznega sredstva, bolezen,itd.). Vzdrževanje osebnega vozila namreč predstavlja za upravičenca do denarne socialne pomoči visok strošek.

Prav tako denarne socialne pomoči ne morete dobiti, če ste brez sredstev za preživetje po svoji krivdi ali si ne prizadevate, da bi rešili svoj položaj (npr. ne išćete ali odklanjate zaposlitev oziroma vključitev v programe na zavodu za zaposlovanje, ne uveljavljate drugih pravic, ki bi jih lahko, kot so preživnine, državne pokojnine).

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2009 18:23:59   
jasnika
Hvala, saj to sem našla, samo zanima me koliko je praktično to izvedljivouser posted image

(odgovor članu *tana*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2009 18:34:54   
ledenaa
Koliko ima mož plače,koliko otrok imata?

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2009 18:36:36   
jasnika
mož ima neto 650e, imama pa 2 otroka jaz pa še dobim zaj 400e iz borze, samo trenutno nam bo zaj trda predla, kredit, najemnina, položnice,.....

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2009 18:43:32   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika
mož ima neto 650e, jaz pa še dobim zaj 400e iz borze

Za 100% presegate cenzus.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2009 18:51:59   
jasnika
ja ampak saj gre za izredno, tam baje lahko presegaš cenzus, ke rpa sem ostala brez zaposlitve pa BAJE lahko zaprosim za idp, zato sprašujem

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2009 19:00:13   
Kerensa*
Cenzus lahko presežete za 30%, samo v izrednih primerih za več. Poleg tega pa si brez zaposlitve ostala samo ti, ne tudi tvoj mož. On ima plačo, večjo od minimalca, ti pa kljub brezposlenosti dobivaš nadomestilo, ki je sedaj tvoj dohodek. Tvoje nadomestilo in njegova plača sta skupni družinski dohodek, s katerim pa za 100% presegata cenzus.
Težka bo. Težka. Ampak nič pa ni nemogoče.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2009 19:16:06   
jasnika
user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2009 7:57:19   
NTS
če imaš kakšen velik račun za elektriko, kurjavo, ali nakup kurilnega olja recimo ga uveljavi za izredno pomoč.
priložiti pa boš morala za vsakega člana posebej fotokopije:

osebne izkaznice,
bančne kartice - tudi otroških, pa čeprav na njih ni nič,
izpiske iz banke za zadnje 3 mesece, če boš vložila danes torej za sep, avg, julij
plačilne liste za zadnje 3 mesece oz. iz borze
račun za ... kurilno olje recimo

če boš izredno pomoč dobila ti pošljejo priporočeno odločbo, in šele takrat ko ti odločbo dvigneš na pošti se ti potem nakaže ali 6. ali 20. v mesecu.

po tistem ko imaš nakazano imaš potem 15 dni časa da pošlješ dokazilo. recimo da si  kupila kurilno olje priložiš fotokopijo računa, če pa si napisala da rabiš za elektriko pa kopiraj plačano položnico.

Do izredne pomoči si upravičena 2x letno, če ne presegaš cenzusa. zanjo lahko zaprosiš tudi ko si zaposlena.

upam da sem napisala malo bolj razumljivo,
če imaš še kakšno vprašanje se mi javi na ZS

dijo

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2009 7:59:14   
ledenaa
Ja jasnike TI si ostala brez zaposlitve in ne mož
Torej tvoj mož s svojo plačo komot preživlja tebe in otroka
Tako pač je,dvomim da boš kaj dobila

(odgovor članu NTS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2009 9:25:17   
jasnika
havala NTS za izčrpen odgovor, saj nimam kakšnega posebej velikega računa, samo ker sma zakreditirana in to je sedaj prišlo, nevem kako boma plačala vse računeuser posted image

ledenaa ja saj pa sem napisala da sem jaz izgubila službo in nikjer da možuser posted image , ja me zanima kako lahko s tem komot preživiš, ja ja saj vem da je jasno da ti to rečejo na csdju,... ampak da pa ti take bedariej pišeš pa je malo,.....

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2009 9:26:49   
mam32
Jasnika, vsak ima pravico vložiti prošnjo za dodelitev IZSDP, kar pa še ne pomeni da si do nje opravičena. Zato predlagam, da greš na svoj CSD, izpolniš vlogo in dobro utemljiš zakaj potrebuješ pomoč in mogoče ti bo odobreno. Glede prilog, ti tudi svetujem da se pogovoriš s svetovalko kaj je potrebno priložiti, saj si nekatera dokazila lahko pridobijo sami, vendar se temu ustrezno dolgo podaljša tudi rok reševanja vloge. (zato je vseeno bolje če jim sama priložiš potrebno). Kolikor je meni znano nekaterih stvari, ki jih je navedla NTS ni potrebno prilagati.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2009 9:36:34   
ledenaa
bedarije user posted image
Sori ,mi smo živeli z 400 e na mesec
zate so mogoče bedarije,nekaterim pa niso

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2009 9:40:02   
jasnika
ja samo ne mi rwčt da ste od tega zneska plačevali še kredit in najemnino, no nekatri pač nimamo sreče da bi si lahko kaj ustvarili brez kredita, tako da,....ne bit pametna tam kjer nisi, pa se NE želim prepirat samo me jezi da nekdo tako vse ve,..saj vem da eni še imajo manj, samo tako kot jaz njih ne zanimam oni mene ne in sem pač vprašala a neuser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2009 9:44:21   
3Sonček3
Pozdravljene!

Js se opravičujem kr bom kr tako vskočila, nimam nobenga odgovora ki bi ti trenutno pomagal ampak ledenaa, punca je prosila za kakšen nasvet, ni prišla sem da jo obsojamo, samo ne znajde se v trenutni situaciji. Sej pr nas je tut okol 700€ plače js sm doma (brezposelna, brez kakršne koli pomoči) pa nam je zagustilo pa sva samadva zaenkrat. Ni glih kredit so pa druge stvari.
Jasnika js se tut zdejle na polno trudm dobit DSP ko sem prišla na CSD mi je dal vlogo za domov za izpolnit pa vprašala sm ga kaj potrebujem mi je vse razložu in zdej samo še priloge zberam (čakam še na eno potrdilo iz ZPIZ-a) pol ti bom lahko pa kej več povedala kako se je izteklo, za izredno socialno pomoč pa mislm da jo lahko usak dobi, kljub temu da presega cenzus, zato ker se lahko usakmu zgodi kljub visokim dohodkom da pa kdaj pa kdaj negre. Tko da ne obupat, pejdi res na CSD in se pozanimej kako bo to šlo in kaj se da nrdit ponavadi so prijazni. Upam da ti bo uspelo.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2009 9:45:13   
ledenaa
Poglej ti bodi pametna zase in ne za druge
Ti meni ne boš govorila da jaz pišem bedarije
ne ne pišem,ker smo živeli s tem denarjem z 2 otrokoma
Ja čudež a ne
In kreditov ne jemljem za info.
Se ne rinem tam,kjer vem da pogorim na celi črti
Razmišljaš za vnaprej in ne samo za takrat
Če kaj hočem kupit pa šparam pa magari 10 let in več!!

Ti sprašuj kar hočeš in tudi dobiš odg .tudi takšne kakršne si pač ne želiš slišati
ja jeb...

če je nekaj zate bedarije ,pač je,za druge ni
Takšne pametne opazke pa zadrži rajši zase

In sem ti tudi lepo odg. na vprašanja ,če si pa slabe volje potem pa pojdi rajši spat

Adijo

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2009 9:47:04   
ledenaa
soncek prosim kopiraj kje sem koga obsojala??

če se že vtikaš potem tudi piši in komentiraj ne pa nekomu kar tako potikat pod noge neke stavke

če se pač kdo hoče kregat ni panike je lep dan tako da komot ga pokvarimo

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2009 9:52:59   
3Sonček3
No ledena oprosti za takšen izraz "obsojala" ampak mi je šla ta beseda najlepše v kontest, Jasnika se sigurno ne počuti dobro ob tvojih reakcijah, js bi se počutla na njenem mestu kot da sem obsojena na kej, nevem js se ne mislm kregat, hotla sm samo potolažt osebo ki potrebuje pomoč.  "...Ti meni ne boš govorila da jaz pišem bedarije..." to je kreganje in ta stavek si napisala ti.
Pa brez zamere.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2009 9:55:27   
jasnika
lej ti se malo ohladi ker si zelo naoadalna, pa kaj zaj če imava kredit naj se kar ubijem ali kaj mislim,....
samo moti me da si napisala da se da preživeti z 400e, ja da se če nimaš kredita, najemnine, položnic, če dobiš kje morda kaj hrane in tako,...

no pa n da se mi ker se ne bom spustila na tvoj nivo, samo ne pametovat

3Sonček3, hvala za vzpodbudne besede, bom šla jutri na csd in se pozanimala, še enkrat hvalauser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.10.2009 9:57:36   
jasnika
pa še nekaj bi dodala, ker ne morem mimo tega da ne bi, z možem sva oba pošteno delala pa se je sedaj pač pr meni zalomilo in sem na borzi, pa sem sedaj vprašala za kakšno id pomoč, kaj pa tisti ko sploh nočejo delat pa VSE dobijo, no saj to je že tako splošno znano, samo ne se spotikat in bit žaljive oz nesramne do takšnih ki se trudimo in se kdaj zalomi

hvala in lep dan

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.10.2009 10:02:07   
Onasiss
Za izredno socialno pomoč ne vem... ker smo bili mi tudi v p.... pa so me sam nazjali s tem da živimo v neprofitnem stanovanju za katerega moramo plačati najemnino... Za kredit pa so mi rekli, da če ni porabljen za rešitev stanovanjskega problema se ne upošteva... Roko na srce večina ga jemlje za luksuz, če pa je drugače je pa težko dokazljivo....

Lahko se na banki dogovoriš za odlok plačila obroka zaradi nastale situacije, v večini bank gredo v današnjih dneh na roke...

Lahko pa tudi mož v službi na oddelku za kadrovanje (če gre za srednje ali veliko podjetje) zaprosi za pomoč zaradi natale situacije... naj se malo pozanima....

So what....

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.10.2009 10:08:12   
ledenaa
Glej: ti ne moreš nekomu ki je živel s tem denarjem pisat da je to bedarija- ne ni bedarija
To je življenje ki smo ga mi imeli
nam ni nihče položnic plačeval, niti hrane,niti oblačila,absolutno nič
Tako da ja bom pametovala,če ti temu tako praviš
Ti če nisi živela tako je zate to bedarija-pametovanje- no te besede rajši izpusti,ker ti mene žališ

Drugo bi bilo če bi jaz zdaj tukaj pisala da smo mi z 400 e hodili na dopuste za 10 dni,kupovali znamke nekih oblačil in ne vem še kaj
ja živeli smo skromno ,ampak šlo je čez z 400 e

Kje sem napisala da se ubij user posted image

za kredit- bilo kaj pač imate pokliči na banko in se zmeni za manjši obrok ali pa da se zamrzne za nekaj časa- tudi to se da
Na csd rajši ne hodi ,če nimate pametnih svetovalk,ker te bo itak odslovila.
Vlogo si izprintaš tukaj :

http://www.shrani.si/f/3/y/14yg58Gq/izredna-pomoc.doc

prineseš z zavoda da si nezaposlena,plačilno listo od partnerja ,svoje izpiske iz banke za zadnja 3 meseca,kopijo bančne
Odločbo dobiš v roku 15 dneh,če je negativna se lahko pritožiš na ministrstvo

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.10.2009 10:09:27   
ledenaa
mlea vlogo si oddala??

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.10.2009 10:12:17   
jasnika
user posted image user posted image omg

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?