|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: izredna socialna pomoč
6.10.2009 10:16:10   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

mlea vlogo si oddala??

Ne, ker sem šla samo vprašat na CSD kaj in kako, pa me je samo nazjala, da trimuch presegamo cenzus, da sicer lahko poizkusimo in bla bla bla... Sem se počutila majhno kot mravlja... Sem si rekla, da se čist brezveze za tistih ne vem kolk € že ne bom takole poniževala pa sem se drugače znajdla....

Pa da ne bo pomote.... jasnika popolnoma te razumem kako ti je... občutek imaš kako je življenje nepošteno, da so ti vsi obrnili hrbet in podobno.... Poizkusi, izgubiti nimaš kaj.....  Aja... je pa res tudi tom, da se CSD-ji med seboj v teh stvareh zelo razlikujejo..... user posted image

So what....

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.10.2009 10:18:34   
jasnika

no pa da pojasnim, čeprav nevem zakaj,...
kredit sva vzela ker sav dobila neprof stanovanje in nisma imela NIČESAR noter za dat, tako da,...-upravičen kredit, subvencionirali nama ne bojo najemnine in ne zvišali otroških, plačevati morama 2 plačilni razred vrtca, in vso hrano za hčerko v šoli, to pa zato ker vsepovsod gldajo moževo davčno, ker pa je 2008 imel plače za 130€ večje pa to danes NOBENEGA NIKJER ne zanima, kredit ima pri a banki in sva dala vlogo za zamik plačila in ko komajjjj nama odobrili za 3 mesece, vendar se potem kredit podaljša za 3 mesece-kar pa nama ni problem, problem je to, da bi moral plačati takoj v enem obroku banki skupaj 140€, za neki novi aneks k pogodbi in še nekaj, ja pa kje hudiča naj dobim toliko denarja, če bi ga imela ne bi prosila, za odlog plačilauser posted image

da ne bo kdo rekel da se ne potrudim za svojo družino ko je v stiski, VSEsem naredila kar se je dalo dosegla pa NIČ, ker je mož imal 2008 prevelike plače, to kaj pa letos dobi pa nobenega ne briga

tako,,......

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.10.2009 10:25:07   
ledenaa
Ok,vse napačno razumeš :) ...
Kdo je rekel da se ne trudišuser posted image
Glede otroških,če si ti ostala brez službe potem to javiš na csd in se ti potem pač za nekaj % dvignejo otroški.
Glede vrtca tudi javiš na občino da si ostala brez službe-tukaj nimam izkušenj in ne vem,verjetno padete v nižji razred
V glavnem- če ostaneš brez službe javljaš povsod ker je to "izredno stanje" in ni več prihodka ki je bil v lanskem letu.
Glede banke kaj pa če kredit prenesete na drugi banko -in se tam zmenite?
vem da se je včasih dalo

Mlea saj v tem je point delavke vedno vsakega nahrulijo da ne bodo dobili
Drugič kar oddaj vlogo in se ne zmeni za delavko ;)

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.10.2009 10:28:32   
jasnika
lej za otroške, za vrtec in za prehrano v šoli ti rečem da ne upoštevajo da kao presegamo, ker je mož 2008 preveč zaslužil, resnično tako je

ajaaaaaaa, da pa bi kredit prenesla na drugo banko pa kaj vem, ker tu je rekla da se je tak odločila zavarovalnica pr kateri je kredit zavarovan, nevem nimam pojma, jutri grem na csd pa bo kaj bo

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.10.2009 10:29:17   
Onasiss
jasnika--- vem tile krediti za opremo stanovanja so en cel bulšit po domače povedano, če pa si prispeval še 10 % vrednosti stanovanja, da si bil višje uvrščen na lestvici je pa tako in tako brezveze omenjat.... saj ga pri znižanem plačilu vrtca nočejo upoštevat.....

Sicer, kar pa se tiče plačila vrtca imaš srečo, da plačuješ drugi razred... to je skoraj zastonj....

No..... ampak če so vama odobrili za 3 mesece je pa tudi nekaj... Med tem časom si boš poiskala službo tako, da boste potem lažje zadihali.user posted image

So what....

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.10.2009 10:32:09   
ledenaa
jasnika izprintaj vlogo ,napiši vse kaj je potrebno ,prinesi vse kaj je zgoraj napisano in jo samo oddaj

Glede banke- vprašaj še na kkašnem drugem forumu,včasih se je to dalo ,zdaj pa ne vem več
javi jutr kaj bo

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 31
6.10.2009 10:32:31   
Pat74
jasnika a za 10 % soudeležbo sta imela, ali sta vzela kredit? Nama upoštevajo ta kredit, čeprav ni stanovanjski, ker tega nismo mogli dobiti, ampak sva z računi dokazala, da je šel za 10 % soudeležbo in stanovanjsko opremo za neprofitno stanovanje, ker je bilo ob selitvi neopremljeno. Upoštevajo ga pri izračunu za vrtec. Pri otroških ti bodo brezposelnost tudi upoštevali, sicer najbrž ne bo ne vem kako veliko. Drugače ti pa baje, tudi pri najemnini upoštevajo, če si res v "dreku", samo najbrž moraš bit orenk notr - najbrž te bojo rajši preselili v kakšno manjše stanovanje.

Se pa strinjam, da v mestu, če imaš kredit za pohištvo in plačuješ neprofitno najemnino, ki sploh ni majhna, pa nimaš kje kakšne njive, da bi kaj pridelal, s 400 evri 4-članska družina ne preživi skozi mesec, je premalo, žal.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.10.2009 10:33:18   
jasnika
ja so nama odobrili za 3 mesece, ampak ker nimama 130-140€ gotovine da jim plačama takoj, ne morema tega koristit, ja madona če pa bi imela 130€kar tako pa jih ja ne bi prosila za odlog, tako da iz odloga kredita nič ni, sva prosila če jim lahko plačama v vsaj 2 obrokih te stroške pa nočejo,

ja saj službo ful iščem , pa saj bo samo pač ne takoj, saj še nisem obupala

me pa nekaj zanima, kaj menite o tem da bi kakšno vlogo nesla osebno recimo v trgovino ali pa kam k poslovodji, a se to sploh dela??

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.10.2009 10:34:04   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Mlea saj v tem je point delavke vedno vsakega nahrulijo da ne bodo dobili
Drugič kar oddaj vlogo in se ne zmeni za delavko ;)

Ma ja... saj vem... sem se pač drugače znašla in danes po cca 1 letu smo se pobrali... Na račun te "krize" sem odnesla najbolje kar se je pač dalo.... polno vrečo naukov, nič denarja od države ter s tem tudi spoznanje, da v ti država tebi kot poštenemu državljanu ne bo nikoli pomagala, pa naj še toliko trobijo o neki socialnosti in podobnem... Lopovi bojo vedno prišli dobro čez....

So what....

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
6.10.2009 10:34:54   
Pat74
Mlea kje imaš pa otroke v vrtcu, da ti niso upošteval, v Ljubljani ti - res pa je, da se vsakič, ko dobim uvrstitev pritožim, ker v prvo tega ne upoštevajo, pol pa vedno popravijo.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 35
6.10.2009 10:35:27   
jasnika
ledena me veseli da sva na isti valovni olžini hehehe, kredit sva vzela izključno samo za opremo, saj nisva imela ničesar, niti krožnikov, nič no, žal ja

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.10.2009 10:48:36   
mam32
Jasnika še enkrat ti predlagam, vlogo na CSd nesi osebno in govori s svetovalko, tako boš lažje objasnila situacijo. Na papir (sploh pa na formularje) namreč napišemo tisto kar se nam zdi pač naj bolj pomembno. če pa svojo stisko opišeš osebno, pa boš ziher navedla več podatkov. Ti samo čimprej pojdi. Res je tudi to, da so nekateri zakoni precej ohlapno napisani in da si CSD-ji ene stvari različno tolmačijo, kar pomeni, da če nekdo na nekem CSD-ju dobi za podobne razmere negativno odločbo, to še ne pomeni, da bo tud pri tebi tako. Na žalost je to tak.

Kar se pa tiče prošenj za službo, pa so nekateri veliko bolj veseli osebnega stika. Tako da tudi tukaj pogumno in naj te ne bo strah potrkat na vrata. S tem samo pokažeš da si resna oseba in da si želiš delati. teh pa se mi zdi da v zadnjem času manjka.

Srečno!

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
6.10.2009 10:56:33   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

Mlea kje imaš pa otroke v vrtcu, da ti niso upošteval, v Ljubljani ti - res pa je, da se vsakič, ko dobim uvrstitev pritožim, ker v prvo tega ne upoštevajo, pol pa vedno popravijo.

V Ljubljani jih imam.... Mi niso hotli upoštevat, ker je bil kredit gotovinski.... So mi rekli, da upoštevajo samo tiste kredite, ki so namenski, torej za stanovanje-nakup.

So what....

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 38
6.10.2009 11:25:27   
katicka
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika

lej ti se malo ohladi ker si zelo naoadalna, pa kaj zaj če imava kredit naj se kar ubijem ali kaj mislim,....
samo moti me da si napisala da se da preživeti z 400e, ja da se če nimaš kredita, najemnine, položnic, če dobiš kje morda kaj hrane in tako,...

no pa n da se mi ker se ne bom spustila na tvoj nivo, samo ne pametovat

3Sonček3, hvala za vzpodbudne besede, bom šla jutri na csd in se pozanimala, še enkrat hvalauser posted image

sori ampak se da preživeti z tako malo denarja. imam položnice, najemnino za plačat pa še sedaj bomo dobili drugo bebico moj pa je službo zgubil in se preživimo s 550€ na mesec tak da res ne razumem kak vam nebi ratalo. pač malo manj zapravlaš pa ne kupuješ bedarij pa je.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.10.2009 12:28:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika
samo moti me da si napisala da se da preživeti z 400e, ja da se če nimaš kredita, najemnine, položnic, če dobiš kje morda kaj hrane in tako

"Ton" napisanega morda res ni bil primeren, so bile pa besede pravilne. Nimam pojma, kaj so razmišljali naši vrli poslanci, ko so sprejeli zakon, da 4-članska družina lahko preživi s 500 euri, ampak takšen je pač zakonski cenzus in vsi mi se lahko na CSD-ju postavimo na trepalnice in na njih stojimo ves čas uradnih ur, pa nam ne bo to nič pomagalo. Po drugi strani pa je tudi dejstvo, da se da preživeti s tem denarjem. Ne tako, da bi rekel, da je to človeka vredno življenje, ampak za osnovno preživetje (jaz temu raje rečem vegetiranje) pa je. Malce usrano je, če imaš kredita, najemnine in položnic še za več, kolikor sploh prejemaš dohodka (pa naj bo to plača, DSP ali kaj tretjega), ampak še vedno obstaja malo morje varovalk, inštitucij in vsega ostalega, ki ti tako ali drugače pomagajo zgurati mesec. Pri kreditu zaprosiš za moratorij (dandanes ga odobrijo že skoraj vse banke), pri najemnini zaprosiš za regres (katerega dobiš tudi za tržno najemnino), pri plačilu položnic ti pomaga Karitas (v skrajni sili ti tudi vaški župnik stisne v roke bankovec za 20€, pa si plačal elektriko, recimo). Hrano, čistila in obleke dobiš že skoraj za vsakim vogalom (vključno s pohištvom in belo tehniko) in to zastonj - brezposelni pa sploh. OK, mogoče malce pretiravam s tem "za vsakim vogalom", ampak ob primerni angažiranosti, ura ali dve dnevno, kaplja bencina v sosedovem avtu in treh potrdilih gre vse skozi. In preživiš mesec. J*ebeno, ampak ga. Kar je bistvo. Odvisno od višine dohodka, ampak otroški dodatek ti morajo zvišati tudi tekom leta oz. tekom trajanja odločbe - enako velja za znižanje plačila vrtca (če se zaradi manjšega dohodka seveda uvrstite v drug plačilni razred). V šoli lahko zaprosiš za regres kosila in jutranje malice tudi sredi leta. Zakaj vam Občina ne bi odobrila regresa najemnine, mi ni jasno - imate kakšen zelo upravičen razlog proti temu? Dohodki leta 2008 niso pomembni - zakon je tak, da morajo upoštevati trenutno stanje, ne lansko davčno napoved. Verjemu - preverjeno iz mojih osebnih izkušenj, v Ljubljani. Sem šla do konca.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
28.11.2009 20:15:06   
jasnika
samo na kratko poročam, sem se opogimila in šla konec oktobra na csd in sedaj v začetku meseca čakam na nakzilo najvišjo idp za 4 člansko družino, se še splača včasih poštenje in so še ponekod ljudje z razumom

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
29.11.2009 21:25:11   
princeska29
kaj pomeni da bo izredna socialna pomoč nakazana v funkcionalni obliki??a to pomeni da bo nakazilo isto denarno??

AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm
STASA 17.01.2008 3850g-53cm
ALEX 17.12.2009 3700g-53cm

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 42
29.11.2009 21:39:22   
ledenaa
http://www.uradni-list.si/1/content?id=94161

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?