|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   inseminacija
2.8.2005 19:11:18   
andreas
živjo, fosilke in novinci

Danes sva bila na pregledu pri dr. Rešu, kjer je delal še en spermiogram, in rezultat je bil tak kot prvič. Ni zadosti spermijev :((, pa pika. Za enkrat nama je predlagal, da jemljem še naprej Klomifen in grem 13. dan na UZ k svojemu G, da bo ugotovil, ali grejo plavalčki (kolikor jih pač je) proti jajcevodom ali ne (PCT).

Ali je to kakšen poseben UZ in kaj ti delajo tam?

Ker sem stara 28. let mi je priporočil nadaljnji postopek in to je inseminacija. Kakor sva ga razumela, vzamejo spermo, jo prečistijo, pregledajo in nato z posebno iglo ustavijo spermo v maternico, dlje kot če bi morala sama potovati, skrajšajo pot spermijem.

Kako to naredijo, ali moram biti v bolnici? Kdaj ti to naredijo? Ali je to uspešna metoda?

lep pozdrav, zvončica:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   inseminacija
2.8.2005 19:21:33   
aljča
Pozdravljena!!

Naj ti o tem malo napišem jaz.Za mano so na žalost tri neuspele inseminacije.Jaz hodim v MB ambulanto za neplodnost.Ponavadi dajo do tri IUI postopke in če ne porata greš naprej za epruvetko.
Postopek ta traja tako, da ti bo vzel kar nekaj časa od petega dne :hudicek:pričneš jemati klomifene in jih ješ pet dni.Potem pa se začne delo in to skoraj vsak drugi dan na UZ gledat kako ti rastejo folikelčki.Ko so zadosti veliki in ko predvidevajo da bo ovulacija dobiš stop inekcijo in pa v roku dva dni prideš v ambulanto kjer da mož zjutraj seme in te potem čez par ur osemenijo.Od tu naprej pa pričneš jesti dabrostone čez 14 dni pa narediš test in vidiš kako je.Te tabletke ješ dokler se ti ne pokaže :hudicek:.Dopusta si takole znebiš takoj zato ti pripada bolniška.Jaz sem bila pri vseh treh postopkih v bolniškem staležu.Upam, da sem ti vsaj malo pomagala,če te pa še kaj zanima mi pa pisi na nabiralnik.Aja postopki so vsi brezplačni...kako je pa pri Rešu pa ne bi vedela.
L.P.Alja:metulj::metulj:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   inseminacija
2.8.2005 19:23:40   
GoYa
Tvoj G ti bo naredil vaginalni UZ, s katerim bo pogledal, kakšno je stanje notri. Tako kot vam je rekel Reš, bo videl, kje se potikajo plavalčki.

Me zelo čudi, da vama je reš predlagal inseminacijo, glede na to, da je spermiogram slab. Očitno ni tako slab, da ni nekaj možnosti tudi naravne zanositve.
Drugače inseminacija je baje 10 % uspešna. Večinoma ženske pokurijo 3 postopke IUI in potem že sledi IVF, ki je precej invazivna metoda.

Upam, da vama rada že z IUI.

Verjetno boš na začetku ciklusa začela jemati kakšno hormonsko stimulacijo (blago obliko, npr. klomifen), potem sledi več UZ, da vidi, kako ti rastejo folikli. Ko so folilki dovolj zreli, naredijo IUI. S cevko ti vbrizga spermo v nožnico. Mogoče boš malo ležala in potem greš že domov. Ne boš rabila biti v bolnici. In čakaš 14 dni na rezultat. Psihična mora :(

Imata že datum?

LP :rozica:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   inseminacija
2.8.2005 19:45:08   
andreas
Hvala za informacije, malo ste me pomirile,

ja spermiogram je dokaj slab, nimava še izvidov, a tako je dr. Reš predlagal. Upava na najboljše.

Hvala

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   inseminacija
2.8.2005 21:15:29   
Sulfinija
Ojla!!!!!

Še jaz napišem svojo izkušnjo od inseminacije.
Inseminacija je 10% uspešna.
Jaz se zdravim v ambulanti v MB.Možev slab spermiogram je vzrok za nezanositev naravno seveda,...
Za mano so tri neuspešne inseminacije oziroma malo drugače je blo.
Prvi dan M pokličeš in se naročiš za prvi uz,ki je ponavadi peti dan in takrat začneš jemati tablete klomifen.Po končanem klomifenu imaš ponavadi še 2-3 uz pred postopkom.Ko vidijo da so folikli dovolj veliki tam okrog 18-20 ti dajo za domov stop injekcijo in po stop injekciji za 36 ur naredijo inseminacijo.Pred inseminacijo še naredijo en uz,da vidijo če si imela ovulacijo,če so ti folikli počili.V Mb gre takole dragi da spermo zjutraj ti pa prideš na vrsto okrog 1 popoldan.Spermo ti vbrizgajo s katetrom v maternico in nato še deset minut počivaš pol pa lahko greš domov,ne rabiš biti v bolnici in nato čakaš dva tedna,da naredipš test,če je negativen pokličeš in se naročiš na nasledni postpek,če je pozitiven greš dat kri in to je to.Pa še to isti dan,ko ti naredijo IUI dobiš dabraston in jih jemlješ tri krat na dan po osem ur eno dokler ne pride M.Jemlješ jih zato da ne bi splavila.
Za inseminacijo največ dajo 3.poiskuse,če ne rata navadno dajo na čakalno listo za IVF,kjer je dosti večji uspeh kot pri IUI.Za inseminacijo pridejo v poštev pati,kateri moški imalo malo večjo število pravih semenčic in ženska mora imeti ovulacijo in prehodne jajcevode.
No pri meni je blo takole prvi in drugi poiskus sta bila neuspešna,pri tretjem se je nekaj dogajalo so mi anjdli hormon 16vendar žal se je nesrečno končalo.Sedaj sva z možem imela ponoven razgovor v ambulanti in zdravnica se je odločila takole:od 29.07.naprej sem na čakalni listi za IVF in šla mi je na roklo in mi še dala 22.poiskusa za insemiancijo kajti smatra,da bi morala s tem ratal pri nama,ker se je udi pri tretji nekaj dogajalo zato se je torej tako odločila.Če ne bo uspeha pa tako ali tako začnem v novembru in decemru terapijo za IVF in tako,da bom že v začetku januarja grela svoje pikice doma v moćževem objemu.Insemiancijo pa imam septembra in oktobra še dvakrat.Vsi postopki v MB so brezplačni kako je pa pri vašem pa ne vem.Če te še kaj zanima kar piši in javi nam kako si ti zrihtala z tem postopkom.

LP Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   inseminacija
3.8.2005 7:54:51   
tinkamiška
Zvončica in Andreas:rozica:

Jst vama želim uspešno inseminacijo, bomo stiskale pesti;):miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska:

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
10 mitov o zanositvi
Vsi pari, ki si želijo imeti otroke, še posebej pa tisti, ki se soočajo z neplodnostjo, so pripravljeni upoštevati in st...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......