Sulfinija -> inseminacija (2.8.2005 21:15:29)
|
Ojla!!!!! Še jaz napišem svojo izkušnjo od inseminacije. Inseminacija je 10% uspešna. Jaz se zdravim v ambulanti v MB.Možev slab spermiogram je vzrok za nezanositev naravno seveda,... Za mano so tri neuspešne inseminacije oziroma malo drugače je blo. Prvi dan M pokličeš in se naročiš za prvi uz,ki je ponavadi peti dan in takrat začneš jemati tablete klomifen.Po končanem klomifenu imaš ponavadi še 2-3 uz pred postopkom.Ko vidijo da so folikli dovolj veliki tam okrog 18-20 ti dajo za domov stop injekcijo in po stop injekciji za 36 ur naredijo inseminacijo.Pred inseminacijo še naredijo en uz,da vidijo če si imela ovulacijo,če so ti folikli počili.V Mb gre takole dragi da spermo zjutraj ti pa prideš na vrsto okrog 1 popoldan.Spermo ti vbrizgajo s katetrom v maternico in nato še deset minut počivaš pol pa lahko greš domov,ne rabiš biti v bolnici in nato čakaš dva tedna,da naredipš test,če je negativen pokličeš in se naročiš na nasledni postpek,če je pozitiven greš dat kri in to je to.Pa še to isti dan,ko ti naredijo IUI dobiš dabraston in jih jemlješ tri krat na dan po osem ur eno dokler ne pride M.Jemlješ jih zato da ne bi splavila. Za inseminacijo največ dajo 3.poiskuse,če ne rata navadno dajo na čakalno listo za IVF,kjer je dosti večji uspeh kot pri IUI.Za inseminacijo pridejo v poštev pati,kateri moški imalo malo večjo število pravih semenčic in ženska mora imeti ovulacijo in prehodne jajcevode. No pri meni je blo takole prvi in drugi poiskus sta bila neuspešna,pri tretjem se je nekaj dogajalo so mi anjdli hormon 16vendar žal se je nesrečno končalo.Sedaj sva z možem imela ponoven razgovor v ambulanti in zdravnica se je odločila takole:od 29.07.naprej sem na čakalni listi za IVF in šla mi je na roklo in mi še dala 22.poiskusa za insemiancijo kajti smatra,da bi morala s tem ratal pri nama,ker se je udi pri tretji nekaj dogajalo zato se je torej tako odločila.Če ne bo uspeha pa tako ali tako začnem v novembru in decemru terapijo za IVF in tako,da bom že v začetku januarja grela svoje pikice doma v moćževem objemu.Insemiancijo pa imam septembra in oktobra še dvakrat.Vsi postopki v MB so brezplačni kako je pa pri vašem pa ne vem.Če te še kaj zanima kar piši in javi nam kako si ti zrihtala z tem postopkom. LP Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|