|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hude norice
9.12.2009 10:38:51   
barni
Povejte je katera od vas imela pri otku izkusnjo s hudimi noricami?

Da je bilo potrebno dodajati zdravila VIrolex ali celo iti v bolnico?

Za vse izkusnje vam bom hvalezna.

Pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hude norice
9.12.2009 11:54:35   
ledenaa
Hudih noric ni ,so samo zapleti pri noricah
ne,nismo potrebovali

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2009 12:15:07   
barni
ledenaa, zal ti moram povedati, da obstajajo blage norice in hujsa oblika noric.

Pri blagi obliki otroci ne potrebujejo prakticno nicesar, mora pac minit. Pri hujsi obliki, kjer gre za visoko vrocino vec dni, kjer gre za izjemno veliko stevilo noric in splosno obcutno slabo pocutje otroka, kjer se norice pojavijo tudi v grlu ipd, to so pa hujse oblike noric.

Zapleti pa so nekaj drugega; ti lahko nastenejo pri blagi ali pri hujsi obliki. Npr. otrok si spraska mehurcek in potreben je antibiotik, ker se zagnoji. To se lahko zgodi pri blagi ali pri hujsi obliki.

VIrolex pa je zdravilo, ki omili potek bolezni in prepreci morebitne zaplete.

Sprasujem pa tiste, ki so imele s tem izkusnje.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2009 12:20:40   
ledenaa
Vprašala si če je katera imela in sem ti rekla odg. user posted image
Žal se ne strinjam.ni hudih noric

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2009 12:33:37   
barni
Nic hudega ce se ne strinjas.

Zal vem iz prve roke, jih ravno prebolevam. Pa imam ze nekaj pomladi za seboj. In tudi posvetov z zdravniki na to temo, saj pri odraslih ni tako enostavno.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2009 13:08:28   
Nika v službi
Jaz sem kot odrasla prebolela norice, mislim, da sem bila stara 25 let in sem imela zelo hudo obliko - visoka vročina, norice povsod (grlo, nožnica, nos...), vendar sem jih prebolela doma, 14 dni sem bila na bolniški. En teden je bilo precej hudo, sem bila čisto zanič, potem pa je šlo na bolje. Takrat je obstajal še tisti prašek za posut proti srbenju in se spomnim (imam tudi slikeuser posted image ), da sem bila čisto bela po obrazu, kot duh. Ampak sem nekako preživela brez hospitalizacije in kakih drugih zdravil.

Čimprejšnje okrevanje ti želim!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2009 14:16:35   
lana38
Naš ta mlajši je imel zelo hudo obliko noric, še po 14 dnevih so mu nastajale sveže, ko je že bilo vse polno suhih. Ni bilo mesta na telesu, kjer ne bi našla vse polno mehurčkov. Vročina je bila zelo visoka in je nismo niti z Voltarenom mogli zbiti. Smo pristali na infekcijski kliniki v MB. Budna sem bila 39 ur skupaj, ko sem dežurala, zaradi zelo visoke vročine. Vse skupaj je trajalo več kot 3 tedne. Zapleta po sami bolezni pa vseeno ni bilo. Tako da obstaja huda oblika noric, tudi brez zapleta.
LP

< Sporočilo je popravil lana38 -- 9.12.2009 14:19:33 >

lana38

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2009 18:24:41   
barni
Lana morda ves so otroku dali kaksno zdravilo?

Zanima me, kako pomaga, ce res skrajsa in omili potek bolezni.

Hvala.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2009 18:28:48   
**Tinkara78**
Jaz sem jih dobila pri skoraj tridesetih. Ekstra zdravil nisem rabila.

Če se dobro spomnim je Raho enkrat pisala o tem, da je bila v bolnišnici zaradi tega. Dregni jo.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2009 7:29:28   
ksenjak
Jaz sem imela zelo hudo obliko noric, vendar mi niso dali nobenih zdravil. Sin jih je dobil za mano in pristala sva na infekcijski, kjer je dobival antibiotik v žilo.

lp

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2009 11:06:12   
lana38
Nobenega zdravila ni dobil, razen Claretine, da ga je manj srbelo in Voltaren za zbijanje vročine.
LP

lana38

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?