hude norice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

barni -> hude norice (9.12.2009 10:38:51)

Povejte je katera od vas imela pri otku izkusnjo s hudimi noricami?

Da je bilo potrebno dodajati zdravila VIrolex ali celo iti v bolnico?

Za vse izkusnje vam bom hvalezna.

Pozdrav!

ledenaa -> RE: hude norice (9.12.2009 11:54:35)

Hudih noric ni ,so samo zapleti pri noricah
ne,nismo potrebovali

barni -> RE: hude norice (9.12.2009 12:15:07)

ledenaa, zal ti moram povedati, da obstajajo blage norice in hujsa oblika noric.

Pri blagi obliki otroci ne potrebujejo prakticno nicesar, mora pac minit. Pri hujsi obliki, kjer gre za visoko vrocino vec dni, kjer gre za izjemno veliko stevilo noric in splosno obcutno slabo pocutje otroka, kjer se norice pojavijo tudi v grlu ipd, to so pa hujse oblike noric.

Zapleti pa so nekaj drugega; ti lahko nastenejo pri blagi ali pri hujsi obliki. Npr. otrok si spraska mehurcek in potreben je antibiotik, ker se zagnoji. To se lahko zgodi pri blagi ali pri hujsi obliki.

VIrolex pa je zdravilo, ki omili potek bolezni in prepreci morebitne zaplete.

Sprasujem pa tiste, ki so imele s tem izkusnje.

ledenaa -> RE: hude norice (9.12.2009 12:20:40)

Vprašala si če je katera imela in sem ti rekla odg. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Žal se ne strinjam.ni hudih noric

barni -> RE: hude norice (9.12.2009 12:33:37)

Nic hudega ce se ne strinjas.

Zal vem iz prve roke, jih ravno prebolevam. Pa imam ze nekaj pomladi za seboj. In tudi posvetov z zdravniki na to temo, saj pri odraslih ni tako enostavno.

Nika v službi -> RE: hude norice (9.12.2009 13:08:28)

Jaz sem kot odrasla prebolela norice, mislim, da sem bila stara 25 let in sem imela zelo hudo obliko - visoka vročina, norice povsod (grlo, nožnica, nos...), vendar sem jih prebolela doma, 14 dni sem bila na bolniški. En teden je bilo precej hudo, sem bila čisto zanič, potem pa je šlo na bolje. Takrat je obstajal še tisti prašek za posut proti srbenju in se spomnim (imam tudi slike[sm=smiley1.gif]), da sem bila čisto bela po obrazu, kot duh. Ampak sem nekako preživela brez hospitalizacije in kakih drugih zdravil.

Čimprejšnje okrevanje ti želim!

lana38 -> RE: hude norice (9.12.2009 14:16:35)

Naš ta mlajši je imel zelo hudo obliko noric, še po 14 dnevih so mu nastajale sveže, ko je že bilo vse polno suhih. Ni bilo mesta na telesu, kjer ne bi našla vse polno mehurčkov. Vročina je bila zelo visoka in je nismo niti z Voltarenom mogli zbiti. Smo pristali na infekcijski kliniki v MB. Budna sem bila 39 ur skupaj, ko sem dežurala, zaradi zelo visoke vročine. Vse skupaj je trajalo več kot 3 tedne. Zapleta po sami bolezni pa vseeno ni bilo. Tako da obstaja huda oblika noric, tudi brez zapleta.
LP

barni -> RE: hude norice (9.12.2009 18:24:41)

Lana morda ves so otroku dali kaksno zdravilo?

Zanima me, kako pomaga, ce res skrajsa in omili potek bolezni.

Hvala.

**Tinkara78** -> RE: hude norice (9.12.2009 18:28:48)

Jaz sem jih dobila pri skoraj tridesetih. Ekstra zdravil nisem rabila.

Če se dobro spomnim je Raho enkrat pisala o tem, da je bila v bolnišnici zaradi tega. Dregni jo.

ksenjak -> RE: hude norice (11.12.2009 7:29:28)

Jaz sem imela zelo hudo obliko noric, vendar mi niso dali nobenih zdravil. Sin jih je dobil za mano in pristala sva na infekcijski, kjer je dobival antibiotik v žilo.

lp

lana38 -> RE: hude norice (11.12.2009 11:06:12)

Nobenega zdravila ni dobil, razen Claretine, da ga je manj srbelo in Voltaren za zbijanje vročine.
LP

Stran: [1]