veronical
|
Imam hudo težavo, sem v precepu in ne morem vprašati nikogar razen vas, za nasvet. Da opišem vse od začetka: sem ločena ( že7 let), z osnovnošolskim sinom, 5 let živim z novim partnerjem, s katerim imam sina, 2 leti starega in pred kratkim sva kupila hišo.Z najinim odnosom je vse ok, razumemo se dobro, lepo nam gre.Sin iz 1.zakona in moj sedanji partner se super razumeta, vzpostavila sta skoraj pravi oče-sin odnos.Tudi z bivšim možem smo v sijajjnih odnosih, torej vse je super....bilo, do sedaj. Z novim partnerjem sva se na začetku najine veze odločila, da bova imela samo enega otroka.Potem si je čez 2 leti premislil in sem mu morala obljubiti, da bova imela še dva(to sva se dogovorila še preden sem zanosila)otroka, torej zame skupaj tri.Ker sem bila še vedno ranjena od prvega poloma, sem ga želela obdržati ob sebi in kljub temu, da nisem nikoli niti razmišljala o tem, da bi imela tri otroke, sem se pač strinjala. Rodil se je moj drugi in njegov prvi otrok.On je potem hotel takoj še enega, pa sem se nekako izmuznila. Do zdaj.Zdaj me sili in sili, lani mi je celo zabrusil da ne more ostati z mano, če bom prelomila dano obljubo.Ob tem mi da jasno vedeti, da drugi otrok ne bo ostal pri meni, če se slučajno razideva. Ne me narobe razumeti, tudi jaz si nekje mogoče želim še enega dojenčka, vendar menim, da še ni čas za to.Ob redni službi namreč opravljam še izpite za faks (čaka me še 8 izpitov), poleg tega pa vedno jaz ostajam na negi in niti slišati noče nič o tem, da bi bil tudi on na porodniški. Preprosto, ne zmorem imeti točno zdaj še enega otroka, saj sem že sedaj iztrošena.On pa pravi, da se zaveda tega, da če ga zdaj ne bova imela, da ga potem nikoli ne bova imela.Stara sem 33,5 let. Vse kar jaz hočem je le to, da začneva delati na tretjem otroku konec tega leta, on se pa s tem ne strinja. Najraje bi mu rekla, da naj potem pa kar spoka, vendar ne morem, ker ga imam rada. Sedaj pa vprašanje za vas: Sem res sebična in gledam samo nase? Naj pustim faks v zadnjem letniku, po tem ko sem dva že naredila? Odnosi so se ohladili, skoraj ne govoriva, mislim, da premišljuje o tem, da bi me zapustil.... Kaj naj?
|