|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrastovo lubje
25.7.2008 18:27:45   
zarjica
Moja dojenčica (stara 4 tedne) ima že 10 dni zelo, zelo mozoljčke po obrazu. Po čelu, ličkih, vratu. Pred 2 dnevoma sva bili pri pediatrinji in nisva dobili nič, niti nasveta ne. Se mi pa zdi, da je vsak dan hujše - danes ima mozoljčke tudi že po vratu in za levim ušeskom. Izgleda hudo, kot najhujša stopnja pubertete. Prijateljica mi je svetovala prevretek hrastovega lubja. Pravkar sem to pripravila in ji obraz z vato umila.
Zanima me: kako pogosto ji lahko umivam obraz z tem prevretkom, kolikokrat na dan? Imate morda še kakšen nasvet (od zdravnika)?
Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrastovo lubje
25.7.2008 19:01:13   
Katrin08
Mojemu so se isto pojavile po obrazu, glavici in zgornjemu delu ramen. Pediatrinja mi je rekla, naj ga čimvečkrat tedensko kopam in naj vedno prilijem zraven hrastovo lubje. Jaz ga umivam enkrat na dan tudi po obrazu, takrat ko ga kopam...ne vem pa kolikokrat ga lahko max na dan?!

< Sporočilo je popravil Katrin08 -- 25.7.2008 19:03:12 >

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hrastovo lubje
25.7.2008 20:09:51   
simin
moj je bil star 3 tedne, ko so se mu začele pojavljati pikice po obrazu. iz dneva v dan več, izgledalo je že prav grozno. pa sva šla k P, diagnoza: dermatitis, dobila sva kremico na osnovi cinka za sušenje pikic in v lekarni sem kupila hrastovo lubje. s prevretkom le-tega sem ga večkrat na dan nežno umila po obrazu z vato. prevretek sem naredila 2-3x dnevno in ga umivala oz. bolj brisala čez cel dan, kar pogosto. nam je pomagalo.

< Sporočilo je popravil simin -- 25.7.2008 20:10:58 >

(odgovor članu Katrin08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hrastovo lubje
26.7.2008 0:45:32   
Pia77
Če gre za običajen izpuščajček dojenčka ('čiščenje kože'), potem bo izpuščaj izzvenel, če kožo s čim mažete ali namakate ali pa ne. Jaz ne bi uporabljala kopeli iz hrastovega lubja, saj gre navsezadnje za nedolžen izpuščaj.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hrastovo lubje
26.7.2008 21:35:32   
TinaUros
S hrastovim lubjem umivaš 1x na dan. Poprobaj mazati z Sudocrem. Pri nas se jo dobi v Sanolaborju in je super zadeva. Testerje smo dobili v porodnišnici.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hrastovo lubje
27.7.2008 10:01:33   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

Če gre za običajen izpuščajček dojenčka ('čiščenje kože'), potem bo izpuščaj izzvenel, če kožo s čim mažete ali namakate ali pa ne. Jaz ne bi uporabljala kopeli iz hrastovega lubja, saj gre navsezadnje za nedolžen izpuščaj.

Se strinjam, saj hrastovo lubje zelo izsuši kožo; saj bo minilo, to je normalno, pri nas je trajalo cca. 2 tedna.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hrastovo lubje
30.7.2008 21:23:43   
Anonimen
TinaUros-jst sem kupila to kremo Sudocrem in je res super zadeva.Sem narahlo namazala mozoljčke in so po dveh dneh izginili.Res se splača to kremo kupiti,ker se lahko uporablja tudi za ritko,oziroma za bilokake mozoljčke in izpuščaje.

(odgovor članu nia5)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hrastovo lubje
31.7.2008 7:16:47   
simin
mojemu user posted image  sem 2x namazala ritko s Sudocrem in je postala rahlo vneta in rdeča, tako da sem nehala uporabljat in šla nazaj na dobro staro hladilno mazilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hrastovo lubje
31.7.2008 7:26:20   
bumerang
Meni je babica na materinskih srečanjih povedala, da je to čisto normalen pojav. Pri otroku se začnejo sproščati hormoni in to je reakcija na koži. Traja par tednov in potem mine kot je prišlo.
Ker je to samo estetsko, jaz na obraz ne bi dajala ničesar.
Kopel s hrastovega lubja pa je namenjena bolj za ritke.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu simin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hrastovo lubje
31.7.2008 7:42:49   
łiłi
ko je nas imel pikice ,mi je p svetovala naj kupim hrastovo lubje in naj mu naredim kopel in tko sem parkrat naredila in pikice so pocasi izginile.po obrazku pa sem ga tudi umila hrastovim lubjem

_____________________________

TEO PEJIĆ 26.1.2008
http://liliteo.moj-album.com/

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hrastovo lubje
1.8.2008 17:00:52   
Tinky
Moj mali je tudi pri 3.t dobil mozoljčke po celem obrazu in mi je pediatrinja svetovala hrastovo lubje. Upam, da bo pomagalo, saj je bogi tak kot pravi pubertenik.

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu łiłi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hrastovo lubje
1.8.2008 21:23:49   
žanai
Ojla!

Naš lumpek je zdaj star že skoraj 11 tednov, pa se mu take pikice za kak dan pojavijo po obrazu kadar jem marelice ali pa pa pijem mleko. user posted image

Pri hčerkici pa so se mozoljčki pojavili pri 3h tednih in izginili šele pri 8h tednih, ko sem nehala jesti mlečne izdelke (ker jo je preveč napenjalo po mleku).

Nobene panike ni, pikice največkrat same izginejo, če pa ne pa lahko pomisliš na kako blago alergijo (pri hudi alergiji so pikice tudi po telesu).


(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Katero ime bi izbrale?
OliveOyl



a.) Tina (71%)

b:)Marie (17%)

c.)Maria (13%)


Število vseh glasov: 374

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!