hrastovo lubje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


zarjica -> hrastovo lubje (25.7.2008 18:27:45)

Moja dojenčica (stara 4 tedne) ima že 10 dni zelo, zelo mozoljčke po obrazu. Po čelu, ličkih, vratu. Pred 2 dnevoma sva bili pri pediatrinji in nisva dobili nič, niti nasveta ne. Se mi pa zdi, da je vsak dan hujše - danes ima mozoljčke tudi že po vratu in za levim ušeskom. Izgleda hudo, kot najhujša stopnja pubertete. Prijateljica mi je svetovala prevretek hrastovega lubja. Pravkar sem to pripravila in ji obraz z vato umila.
Zanima me: kako pogosto ji lahko umivam obraz z tem prevretkom, kolikokrat na dan? Imate morda še kakšen nasvet (od zdravnika)?
Hvala za odgovore!




Katrin08 -> RE: hrastovo lubje (25.7.2008 19:01:13)

Mojemu so se isto pojavile po obrazu, glavici in zgornjemu delu ramen. Pediatrinja mi je rekla, naj ga čimvečkrat tedensko kopam in naj vedno prilijem zraven hrastovo lubje. Jaz ga umivam enkrat na dan tudi po obrazu, takrat ko ga kopam...ne vem pa kolikokrat ga lahko max na dan?!




simin -> RE: hrastovo lubje (25.7.2008 20:09:51)

moj je bil star 3 tedne, ko so se mu začele pojavljati pikice po obrazu. iz dneva v dan več, izgledalo je že prav grozno. pa sva šla k P, diagnoza: dermatitis, dobila sva kremico na osnovi cinka za sušenje pikic in v lekarni sem kupila hrastovo lubje. s prevretkom le-tega sem ga večkrat na dan nežno umila po obrazu z vato. prevretek sem naredila 2-3x dnevno in ga umivala oz. bolj brisala čez cel dan, kar pogosto. nam je pomagalo.




Pia77 -> RE: hrastovo lubje (26.7.2008 0:45:32)

Če gre za običajen izpuščajček dojenčka ('čiščenje kože'), potem bo izpuščaj izzvenel, če kožo s čim mažete ali namakate ali pa ne. Jaz ne bi uporabljala kopeli iz hrastovega lubja, saj gre navsezadnje za nedolžen izpuščaj.




TinaUros -> RE: hrastovo lubje (26.7.2008 21:35:32)

S hrastovim lubjem umivaš 1x na dan. Poprobaj mazati z Sudocrem. Pri nas se jo dobi v Sanolaborju in je super zadeva. Testerje smo dobili v porodnišnici.




nia5 -> RE: hrastovo lubje (27.7.2008 10:01:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

Če gre za običajen izpuščajček dojenčka ('čiščenje kože'), potem bo izpuščaj izzvenel, če kožo s čim mažete ali namakate ali pa ne. Jaz ne bi uporabljala kopeli iz hrastovega lubja, saj gre navsezadnje za nedolžen izpuščaj.

Se strinjam, saj hrastovo lubje zelo izsuši kožo; saj bo minilo, to je normalno, pri nas je trajalo cca. 2 tedna.




Anonimen -> RE: hrastovo lubje (30.7.2008 21:23:43)

TinaUros-jst sem kupila to kremo Sudocrem in je res super zadeva.Sem narahlo namazala mozoljčke in so po dveh dneh izginili.Res se splača to kremo kupiti,ker se lahko uporablja tudi za ritko,oziroma za bilokake mozoljčke in izpuščaje.




simin -> RE: hrastovo lubje (31.7.2008 7:16:47)

mojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem 2x namazala ritko s Sudocrem in je postala rahlo vneta in rdeča, tako da sem nehala uporabljat in šla nazaj na dobro staro hladilno mazilo!




bumerang -> RE: hrastovo lubje (31.7.2008 7:26:20)

Meni je babica na materinskih srečanjih povedala, da je to čisto normalen pojav. Pri otroku se začnejo sproščati hormoni in to je reakcija na koži. Traja par tednov in potem mine kot je prišlo.
Ker je to samo estetsko, jaz na obraz ne bi dajala ničesar.
Kopel s hrastovega lubja pa je namenjena bolj za ritke.




łiłi -> RE: hrastovo lubje (31.7.2008 7:42:49)

ko je nas imel pikice ,mi je p svetovala naj kupim hrastovo lubje in naj mu naredim kopel in tko sem parkrat naredila in pikice so pocasi izginile.po obrazku pa sem ga tudi umila hrastovim lubjem




Tinky -> RE: hrastovo lubje (1.8.2008 17:00:52)

Moj mali je tudi pri 3.t dobil mozoljčke po celem obrazu in mi je pediatrinja svetovala hrastovo lubje. Upam, da bo pomagalo, saj je bogi tak kot pravi pubertenik.




žanai -> RE: hrastovo lubje (1.8.2008 21:23:49)

Ojla!

Naš lumpek je zdaj star že skoraj 11 tednov, pa se mu take pikice za kak dan pojavijo po obrazu kadar jem marelice ali pa pa pijem mleko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pri hčerkici pa so se mozoljčki pojavili pri 3h tednih in izginili šele pri 8h tednih, ko sem nehala jesti mlečne izdelke (ker jo je preveč napenjalo po mleku).

Nobene panike ni, pikice največkrat same izginejo, če pa ne pa lahko pomisliš na kako blago alergijo (pri hudi alergiji so pikice tudi po telesu).





Stran: [1]