|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrana za na izlet
18.5.2010 9:57:15   
Felicita
kaj pripravte za s sabo za enodnevne izlete? pač izleti, ko ne veš če in kje bo čas za kej kupit za jest, al je pa božjastno drago... zadeve da zdržijo, se ne spackajo,...? jest sem po pravici povedana že mal naveličana sendvičev z dunajci (čeprov se je do zdej izkazal da se daleč najboljš obnesejo) pa iščem še kako idejo.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrana za na izlet
18.5.2010 10:01:18   
CUKRČEK
http://www.kulinarika.net/recepti/6599/kruh/pizza-muffini-nekvaseni/

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2010 11:02:00   
FLOWR12
No ne vem, meni pa je to malo hecno. Ne rečem da neseš s seboj nekaj malenkosti za pod zob. Kot senvič, sadje, piškotke. Ampak kot za obrok kosilo, si mi vedno naročimo v kraju v katerga gremo. Tudi če gremo v planine, se v kočah najde vedno kaj okusnega.

Najbolj hecno mi je, ko gledaš ljudi kaj vse vlačijo s sabo. Lani smo v planinah srečali skupino Italjanov, ki se ja na vrhu basala s špagetiuser posted image , drugi cel nahrbtnik pohanja, paradižnika ....

Meni osebno so taki primerki smešni. Pa tudi na ceno, če greš na izlet ne smeš gledati preveč. Moj mož pravi, da je potem raje doma, kot da še za en dan tovoriš poln avto prtljage (hrane).

To je seveda samo moje mnenjeuser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2010 11:02:26   
ledenaa
Soke,žemlje,navadni piškoti.To je čisto dovolj,saj ne gremo od doma lačni

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2010 11:19:10   
Felicita
ja jest grem v soboto recimo 4.30 od doma in mi ne pride na misel, da bi kej jedla pred tem. kamor grem ponudba hrane sestoji iz sladoleda, pomfrija in hot dog-ov, česar pač ne bi jedla 3 obroke. poleg tega bom cel dan na nogah in v pogonu, torej jest neki morem, pridem pa nazaj v nedeljo ob polnoči. jest res ne vidim druge rešitve kot da si neki (oz. dovolj) s sabo nesem.

pa tuki ne govorim o hribovskih ali družinskih izletih, ko greš ob 11ih od doma in si do večerje doma; ampak dejansko celodnevni organizirani izleti, kjer, kot sem že napisala, ne veš kdaj in če sploh boš mel čas za neki pojest.

pizza muffini so mi dobra ideja, sam glede na izkušnje s svežimi sirovimi štručkami mislm da jih bom preskočila user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.5.2010 11:25:13   
ajsek
Čas za kupit hrano se vedno najde, tako da se mi edini res logični razlog zdi ta, da je tam vse res tako drago. Če greš recimo v Benetke in si na budgetu, je res bolj smiselno s seboj vzet malico, kot tam plačevat mastne pare. Ampak verjetno ne hodite v Benetke ravno vsak teden (če pa, pa verjetno niste tako zelo brez denarja :) ), tako da se mi sendviči, ki so konec koncev lahko zelo različni, zdijo še najboljša opcija.

Vedno se mi je zdelo neumno, da nekateri ljudje tovorijo za en dan s seboj celotedensko zalogo hrane. Saj konec koncev ne greš na izlet zato, da boš cel dan samo jedel (in to stvari, ki jih privlečeš s seboj, sploh ne lokalne kulinarike). Res ne mislim doma imet nevemkakšnih priprav, delat makaronovih solat, pečt buhteljnov,... ker v tem ne vidim smisla. Gremo zato, da kaj zanimivega vidimo in počnemo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.5.2010 11:31:26   
špelin@
Mi smo šli lani z otroki v Gardaland. Štartali prvi dan sredi noči, vrnili smo se drugi dan proti jutru. S sabo smo imeli goro različnih (ne z dunajci! user posted image ) sendvičev (kljub pasji vročini so se v izoliranem nahrbtniku super obdržali, itak smo jih požrli že tisto dopoldne), mlečnih rogljičev in jabolk. En dan se komot zdrži tudi ob tem user posted image Plus, seveda, dovolj tekočine - najboljša je kar voda.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2010 12:07:17   
2mama
Mi nesemo s sabo sezonsko sadje, navadne piškote, sirove štručke (včasih tudi s šunko), jogurte in/ali pudinge. Pa vodo. Sendvičev ne delamo in ne nosimo s sabo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.5.2010 12:53:22   
ronja
Sendviči, pice prepognjenke, sladki in slani mafini, pica mafini, pica kruhki, polnjeni kruhki s sirom not, razni drugi domači kruhi z dodatki, pa kak namaz zaraven (v posodici posebej), sadje, seveda je obvezno in pa kaki piškoti, lakho tudi slani, pa kaka frutabela za želodček pomirit dokler ne najdeš pravega prostora za malico. Pa na vodo ne pozabi!

Meni osebno so taki primerki smešni. Pa tudi na ceno, če greš na izlet ne smeš gledati preveč. Moj mož pravi, da je potem raje doma, kot da še za en dan tovoriš poln avto prtljage (hrane).

Ja, če imaš dovolj, da si vseeno lahko privoščiš dovolj izletov, je to super. Če pa bi moral iizbirat med manj izleti s kosilom ali pa veliko izleti z improvizacijo, je pa nam slednje ljubše. Kosila so draga, za 4 ljudi so hitro zelo draga. Da ne govorim o kvaliteti okusa in svežini sestavin... Doma narejeno kosilo je poceni in veš, kaj si not dal. Kar se mene tiče navadno veliko rajši jem dobre sveže svoje mafine kot zanič juho iz menze;)

Poleg tega povsod dejansko ni ponudbe - imaš precej hribčkov, kjer na vrh  ni nič, pa so vseeno vredni obiska (recimo Tinjan je en tak, meni bil všeč;).

POtem je pa še ena malenkost: če imaš male otroke, potem mora bit kosilo TAKOJ, ko so lačni. Ok, lahko malo zavlačuješ, ampak vsekakor pa ne par ur, kolikor lahko traja, da prideš na vrh, kjer bo koča, pa potem še takoj ura, da dejansko kaj dobiš na krožnik. Mali otroci niso najboljši v čakanju na hrano, vsaj moji ne (majo to po lubiju;). In čisto možno je, da tvoji otroci kot nalašč na vrhu ne bojo lačni, ampak bojo po možnosti zaspali v ruzaku, bojo pa lačni na pol poti navzdol ali pa napol poti navzgor, kjer ne bo nič užitnega v bližini (z izjemo kakega regrata;). In akj boš takrat, če nimaš nič s sabo? Ne vem, meni se zdi bedasto, da bi matrala male in sebe, ko bi poslušala male jokat in tečnarit samo zato, ker sta lačni, če lahko to zelo elegantno preprečim tako, da imam pač nekaj s sabo.

Različni smo, različne imamo potrebe in okoliščine - zato je nekaj enemu smešno, kar je drugemu nuja in obratno. Nama se pa recimo nikoli ni dalo v gostilni čakat na neko čorbo, ki praviloma niti dobra niuser posted image . (sva precej razvajena, ker si sama kuhava po svojem okusu, ki pa je daleč od gostilniškega...)

felicita, sir se ne bo spajcal, če bo zapakiran v kruhu - torej če boš imela recimo pice prepognjenke ali pa kaj takega. Sicer pa res lahko grozno izgleda. Sicer sem jaz pristaš tega, da rajši nesem stvari ločene s seboj (v bistvu jih nese lubi, če sem čisto poštena;): torej posebej kruh, posebej zelenjavo, lahko že narezano, posebej sir in /ali namaz in potem to tam sestavljamo, ker je tako veliko bolj apetitlih in sveže in nespajcano. Lahko si narediš tudi kake burgerje iz sojinih zrezkov ali prosenih polpetov - to se ne spajca tako kot meso in je bolj sveže, nam bolj paše, ampak nekaterim so pa dunajci zakon.

Vedno se mi je zdelo neumno, da nekateri ljudje tovorijo za en dan s seboj celotedensko zalogo hrane. Saj konec koncev ne greš na izlet zato, da boš cel dan samo jedel

Hehe, nas po moje dostikrat tako gledajouser posted image . Ampak mi dejansko to tudi vse pojemo v tistem dnevuuser posted image . Mi pa ni problem doma prej nekaj spečt, pa da se imamo lahko finouser posted image in kam gremo, pa čeprav na "budgetu". Midva pač nisva rajši domauser posted image .

Rogljički in makaronove solate so tudi dobra ideja. Pa jogurt, če je primerno vreme ali imaš izoliran nahrbtnik, tudi navadno paše.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.5.2010 21:44:53   
kenka
felicita, te popolnoma razumem. načeloma ko gremo na celodnevne izlete računam, da bomo pojedli obrok zunaj, vendar se je mnogokrat zgodilo, da so imeli same ocvrte stvari kot si omenjala ... in naša tamale jih pač ne mara (hvala bogu). najraje je juhe in čorbe. v zadnjem času sem se že naučila, da vzamem precej hrane in pijače s sabo in jo dam v hladilno torbo tako, da zdrži cel dan. aja, pa še primer ... ko smo letos špomladi romali na enodnevne izlete po hrvaški obali, se nam je parkrat zgodilo, da nismo najdli nobene pametne restavracije odprte, tamala in mož pa lačna.

je pa tako, da si sama kuham tudi za v službo in tam večina kar jem mrzlo, tako da imam ogromno posodic s pokrovom, kjer lahko dam različno kuhano hrano.

aja, vedno imam posodice s sadjem (npr. jagode, ananas) in zelenjavo (npr.narezana paprika, češnjev paradižnik). aja, malce smešno, ampak za tamale dam v majhen termos malce juhce in je Ok kar za nekaj ur.

navadno naredim za samo grško solato (polivka posebej), testeninske solate z zelenjavo, lahko tudi s koščki sira (npr. navaden, luscke parmezana, feta sir), sendvice s mesom ...
dobre ideje enodnevne izlete mi ima Jamie Oliver (dam le manj olja in čilija) pa tudi slovenski parkček Novak ... večinoma so to ideje za piknik

http://poptv.si/multimedia/ljubezen-skozi-zelodec-22-oddaja.html

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.5.2010 21:52:57   
*miska.mcc*
mislim, da ne bi bilo  nic grozovitega, ce vi2 in celo otroci 1 cel dan prezivite samo ob raznoraznih sendvicev...

po mojem bi se dalo celo 2 dneva vzdrzat.....vsaj moji ne bi imeli nic proti.

pač gres 1x alpa 2x na čaj, da nekaj toplega konzumiras, če že kdo rabiuser posted image

(odgovor članu kenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2010 10:06:36   
Jessy
Kaj pa burek?user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.5.2010 12:50:54   
muška
mi smo lani šli prvič v življenju tako na morje, da smo se odločili, da na morje "potujemo", se pravi nobene avtoceste in fri piknik sistem. Luštno je bilo, zapravili smo definitivno manj denarja (kombi na avtocestah nima ravno male cestnine)

Smo pa imeli pohano kuro, pa pečenko in zelenjavo pa žemlje. Pijača hladna iz avto hladilnika..... ma kaj še češ boljšega. letos gremo na enak način, itak si nikoli česa podobnega žal ne privoščimo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2010 13:01:56   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: muška

mi smo lani šli prvič v življenju tako na morje, da smo se odločili, da na morje "potujemo", se pravi nobene avtoceste in fri piknik sistem. Luštno je bilo, zapravili smo definitivno manj denarja (kombi na avtocestah nima ravno male cestnine)

Smo pa imeli pohano kuro, pa pečenko in zelenjavo pa žemlje. Pijača hladna iz avto hladilnika..... ma kaj še češ boljšega. letos gremo na enak način, itak si nikoli česa podobnega žal ne privoščimo.
user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2010 19:47:12   
Hope2
Mrzla pohana kura, grrr, ne hvala.

Se pa s tako nostalgijo spominjam postanke na poti na dopust in sendviče z govejo salamo, zeleno appriko in staro žemljouser posted image . Noro dobro.
Zdaj pa tega ne prakticiramo, samo gas in šele na cilju zavijemo v kako picerijo ali pa kaj v usta na hitro vržemo. Na daljše poti pa že dolgo nismo šli.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.5.2010 22:31:45   
pelin
Podpis pod Ronjo in podobno mislečimi...Pri nas tudi trogamo sabo svega i svašta in nam je to prav super...Že vse tiste priprave prejšnji dan so nam pravi užitek, ko spravljamo stvari na kup...pacamo različne jedi in pakiramo. Na izletu pa potem tako ali tako vsako uro skor jemo...Tamalima je to največji užitek, če se nekje v naravi vstavimo in papcamo. Tudi mi imamo v posodicah sortirane različne jedi, od zelenjave , namazov, sadja, kruha... Vsake toliko časa si potem privoščimo mini postanek ala pikinik in se nam zdi to prav fino...To seveda pride v poštev, če smo kje v naravi oz. če gremo kam peš. Če pa gremo slučajno kam z avtobusom, pa seveda ne vlačimo tega s seboj. Takrat se ponavadi pred odhodom vstavimo v naši mestni pekarni, ki je odprta celo noč in nesemo s seboj sveže pečeno pecivo, žemljice,...Sendvičev nikoli nimamo s seboj, ker nas vse odbija ta vonj, moker kruh itd. Res da se včasih tudi ustavimo na kosilo, posebej če gremo na takšno mesto, ki ga poznamo in vemo kam se splača jit jest. Če pa gremo nekam v neznano, pa ponavadi trogamo ropotijo s sebojuser posted image . Tako je res precej ceneje in seveda praktično, ker so tudi naši  otroci res pogosto lačni in ne znajo čakat . Mogoče si prav zaradi tega privoščimo res veliko takšnih izletov in smo pogosto na terenu. Če pa bi povsod zavili v restavracijo, pa dvomim, če bi nam finančno vse skupaj zneslo, pa še všeč nam ni.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2010 9:27:35   
suzolinka
Men se pa vedno po dolgi poti prileže goveja župcauser posted image in jo nosim s sabo v termovki. Notri damo še zlate kroglice in jo zmanjka takoj!
Razlog, da sem se spomnila na župco je tudi v tem, ker naš otrok je približno 5 jedi. Špagetov in pire krompirja ne mislim na pot jemat, juhca se pa super obneseuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.5.2010 10:26:30   
muška
saj to je poanta priprave! Jaz nisem mogla verjet, da bosta mala dva tako uživala v paniranju mesa, pa v zlaganju zelenjave.. . In pol ko smo se na Plitvicah ustavili in tam spakirali iz kombija mizo in kemp stole sta tulila od navdušenja zraven. In zdaj ko vesta, da se nam kmalu bliža pot na morje je ponovno debata, kako in kje bomo imeli piknik.

Meni je poanta takih izletov ravno v tem, da se imaš fino fajn, da narediš nekaj kaj ostane otrokom in tebi v spominu, da sodelujemo vsi. Najlaže je it v lokal in naročit nekaj, ampak kaj si potem dosegel, eno rutino, ki bo zelo zelo hitro pozabljena, oz. katera niti ne bo prišla v spomin. Z eno tako enostavno stvarjo pa lahko narediš en res lep in nepozaben trenutek

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?