ronja
|
Sendviči, pice prepognjenke, sladki in slani mafini, pica mafini, pica kruhki, polnjeni kruhki s sirom not, razni drugi domači kruhi z dodatki, pa kak namaz zaraven (v posodici posebej), sadje, seveda je obvezno in pa kaki piškoti, lakho tudi slani, pa kaka frutabela za želodček pomirit dokler ne najdeš pravega prostora za malico. Pa na vodo ne pozabi! Meni osebno so taki primerki smešni. Pa tudi na ceno, če greš na izlet ne smeš gledati preveč. Moj mož pravi, da je potem raje doma, kot da še za en dan tovoriš poln avto prtljage (hrane). Ja, če imaš dovolj, da si vseeno lahko privoščiš dovolj izletov, je to super. Če pa bi moral iizbirat med manj izleti s kosilom ali pa veliko izleti z improvizacijo, je pa nam slednje ljubše. Kosila so draga, za 4 ljudi so hitro zelo draga. Da ne govorim o kvaliteti okusa in svežini sestavin... Doma narejeno kosilo je poceni in veš, kaj si not dal. Kar se mene tiče navadno veliko rajši jem dobre sveže svoje mafine kot zanič juho iz menze;) Poleg tega povsod dejansko ni ponudbe - imaš precej hribčkov, kjer na vrh ni nič, pa so vseeno vredni obiska (recimo Tinjan je en tak, meni bil všeč;). POtem je pa še ena malenkost: če imaš male otroke, potem mora bit kosilo TAKOJ, ko so lačni. Ok, lahko malo zavlačuješ, ampak vsekakor pa ne par ur, kolikor lahko traja, da prideš na vrh, kjer bo koča, pa potem še takoj ura, da dejansko kaj dobiš na krožnik. Mali otroci niso najboljši v čakanju na hrano, vsaj moji ne (majo to po lubiju;). In čisto možno je, da tvoji otroci kot nalašč na vrhu ne bojo lačni, ampak bojo po možnosti zaspali v ruzaku, bojo pa lačni na pol poti navzdol ali pa napol poti navzgor, kjer ne bo nič užitnega v bližini (z izjemo kakega regrata;). In akj boš takrat, če nimaš nič s sabo? Ne vem, meni se zdi bedasto, da bi matrala male in sebe, ko bi poslušala male jokat in tečnarit samo zato, ker sta lačni, če lahko to zelo elegantno preprečim tako, da imam pač nekaj s sabo. Različni smo, različne imamo potrebe in okoliščine - zato je nekaj enemu smešno, kar je drugemu nuja in obratno. Nama se pa recimo nikoli ni dalo v gostilni čakat na neko čorbo, ki praviloma niti dobra ni . (sva precej razvajena, ker si sama kuhava po svojem okusu, ki pa je daleč od gostilniškega...) felicita, sir se ne bo spajcal, če bo zapakiran v kruhu - torej če boš imela recimo pice prepognjenke ali pa kaj takega. Sicer pa res lahko grozno izgleda. Sicer sem jaz pristaš tega, da rajši nesem stvari ločene s seboj (v bistvu jih nese lubi, če sem čisto poštena;): torej posebej kruh, posebej zelenjavo, lahko že narezano, posebej sir in /ali namaz in potem to tam sestavljamo, ker je tako veliko bolj apetitlih in sveže in nespajcano. Lahko si narediš tudi kake burgerje iz sojinih zrezkov ali prosenih polpetov - to se ne spajca tako kot meso in je bolj sveže, nam bolj paše, ampak nekaterim so pa dunajci zakon. Vedno se mi je zdelo neumno, da nekateri ljudje tovorijo za en dan s seboj celotedensko zalogo hrane. Saj konec koncev ne greš na izlet zato, da boš cel dan samo jedel Hehe, nas po moje dostikrat tako gledajo . Ampak mi dejansko to tudi vse pojemo v tistem dnevu . Mi pa ni problem doma prej nekaj spečt, pa da se imamo lahko fino in kam gremo, pa čeprav na "budgetu". Midva pač nisva rajši doma . Rogljički in makaronove solate so tudi dobra ideja. Pa jogurt, če je primerno vreme ali imaš izoliran nahrbtnik, tudi navadno paše.
|