|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hormonske preiskave
20.11.2008 22:03:40   
nhaya
Pozdravček!
Danes sem bila pri dr. REšu na prvem PCT pregledu (prvi mesec sem na klomifenu, diagnoza PCO). V Adrialab sem dala tudi kri, da mi pregledajo FSH in prolaktin.
Najprej mi je nareku UZ in reku, da se vidi v desnem jajčniku en folikel, velik 1,94 cm..v drugem jajčniku ni bilo nič videt.
Vzel mi je bris, za PCT in na razočaranje je bil samo en spermij, pa še ta negibljiv (to je bilo 15 ur po odnosu)...je pa prejšnjič moj naredu spermiogram pri njemu in je bilo vse BP..tak da me zanima, od kod zdaj to - kaj vpliva na to?
Potem pa je pogledal še izvide iz Adrialab-a in takšni so bili rezultati: FSH 77,4; prolaktin pa 8. Tolk sem se že prej pozanimala, da je normalen izvid FSH-ja nekej do 12, tak da sem kar debelo pogledala....je rku, da imajo tolk ženske v menopavzi...
Je možno, da so naredili kakšno napako pri preiskavah???? Reku mi je, naj grem naslednji mesec še enkrat na preiskave... A bi mi potem sploh zrastel folikel, če bi res imela toliko FSH-ja? Jst res upam, da so se kaj zmotili...
Res me zanima, če ima katera kakšno izkušnjo s tem, ker sem čisto obupala...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hormonske preiskave
21.11.2008 7:24:53   
Anonimen
Kolikor vem folikel vseeno zraste, samo jajčeca ni notri. Ker visok FSH pomeni, da imaš zelo malo jajčec.

(odgovor članu nhaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2008 8:36:06   
tihoupanje
Jaz mislim, da so se zmotili in da imaš FSH 7,7.....Koliko let imaš?

Jaz sem imela Prolaktin 8 in FSH 8.....Zato menim, da bi se v tvojem primeru res lahko zmotili.

Držim pesti!

Če pa bo FSH res tako visok, potem pa en nasvet. V Italiji kupi kapsule Maca...ki vsebujejo 80% korenike Maca v prahu. To pij 3x na dan. Trdijo, da znižuje FSH in se v foliklu pojavijo jajčeca.

To niso moje besede in ne moj komentar, temveč sem to prebrala na drugih forumih. Zato me ne kritizirajte, če ni vse strokovno napisano.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2008 9:08:56   
piamaria
tole nekaj ne timauser posted image  res imajo ženske v 50. toliko, verjetn so se zmotili- UPAM ZATE na najboljše, joj 77 ne ne 7,7, kot so poprej napisale.
Folikli vseno rastejo ja, lahko pa si po 35. letu že v začetni fazi mene, tudi to ni izključljivo...piši Dr. Pušenjaku- med.over. net.
Se splača.
Držim pestiuser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu tihoupanje)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2008 15:57:29   
nhaya
Heja!
Hvala za vzpodbudne besede...drugače pa imam 26 let...upam, da so se res zmotl..ker se je tud Rešu čudn zdelo, glede na to, da mam redne user posted image in nobenih drugih težav (razen, da ne morem zanosituser posted image ).
Sedaj pa to mučno čakanje še skor 14 dni do user posted image , da grem spet lahko kri dat..ampak sedaj sem 100%, da bom kar počakala na izvide..

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2008 18:04:43   
tanja040
Tudi meni je Reš dal klomifen in napotnico za hormonske preiskave v Adria lab prvi dan M. Zanima pa me, koliko stane ta izvid in po kolikšnih dneh ga dobiš.

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2008 18:30:48   
nhaya
Hej!
Baje je najbolje, če daš kri 3.dan menstruacije. Stane pa okoli 15 evrov. Izvid ti pa lahko pošljejo na dom ali k dr. Rešu. Jaz sem rekla, naj pošljejo kar tja, tako da ne vem, kako hitro, ampak baje je to 1-2 dni.

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2008 19:31:57   
tanja040
 nhaya, hvala

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2008 20:00:05   
orhidea1
Kaj pa boste punce rekle na to jaz sem imela FSH prvič 163, drugič pa sem imela 110 so se tudi pri meni zmotili. Fajn bi bilo če bi se zmotili. Pa imam 24 let. Rekli so da bi težko prišli do mijih jajčec! Ko so mi to povedali mi je bilo zelo težko user posted image .

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2008 18:29:27   
Anonimen
Kaj sploh pomenijo hormonske preiskave, kaj lahko razbereš iz njih oz. kaj ugotovijo iz krvi.

(odgovor članu orhidea1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2008 15:33:59   
Tanik
mene je G poslal na hormonske teste, vsaj mislim da je to. v bistvu moram dat kri 5-7 dan M.
ker nimam ovulacije.
ene pa pišete da ste dale 1 dan M.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2008 15:41:26   
Anonimen
Jaz sem tudi morala dati kri za hormonske preiskave pred operacijo laparo in histero, nič pa ni rekla da je povezano z M. 

(odgovor članu Tanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?