Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 12:48:38
|
|
|
|
srki
|
Drugače kot iz konzerve pa res ne vem, če je na hitro. Drugače se mora meso pražit na čebuli kar nekaj časa. Bodo druge znale kaj več povedati.
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 13:43:12
|
|
|
|
Jessy
|
Vse tvoja omenjene variante (golaž, paprikaš) zahtevajo nekajurno kuhanje. Svetujem ti, da skuhaš večjo količino, potem pa prepakiraš v manjše posodice in daš v skrinjo. Tako boš imela hitro pri roki omakco, ki jo potrebuješ. Jaz goalž vedno skuham še za v skrinjo, tudi paprikaš sem že dala vanjo, če mi je ostal.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 13:47:17
|
|
|
|
noe
|
Ali pa namesto govejega uporabiš piščančji file- prsa. Tako bo še najhitreje.
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 13:58:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Res je- nekajurnemu kuhanju se pri golažu težko izogneš. Jaz tudi pripravim večjo količino (iz pol kg mesa) in dam v manjše posodice v skrinjo. Pa imam potem vedno pri roki
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 14:00:37
|
|
|
|
majcci
|
Paprikaš se hitro naredi cca. 30 min, saj za pripravo piščančjega mesa ne rabiš veliko časa.
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 15:59:28
|
|
|
|
2 Sraki
|
Evo, malo pozno, golaž na brzino v cca 40 min. Vzameš ekonom lonec, na dno daš malo olja, popražiš čebulo in dodaš meso. Zmečeš zraven vse začimbe, ki vam sedejo (lovor, timijan, majaron, česen, sol, gorčico, pelati ...) Je pa fino, da imaš kakšno tako meso, ki ni ravno od stare krave, pleče, ribico. Zaliješ z vodo in zapreš, ko ekonom zapiha oz. ko se dvigne tisti gumb, zmanjšaš na polovico temperaturo in kuhaš še 10 minut. Ko ga odstaviš iz štedilnika počakaš, da se ekonom lahko odpre, torej ne smeš spustiti pare ven prej. Po želji še malo zaliješ z vodo, če želiš imeti več omakce in zgostiš vso zadevo z mešani mrzle vode in nekaj moke (čeravno moka naj ne bi spadala v golaž, je to pač varianta, ki ti prihrani tiste 3 ure kuhanja). Vkuhaš to zadevo v vrel golaž in vuala, zadeva je pripravljena za lačna usta. Men je tak golaž čist o.k. Mu nič ne manjka, je pa precej odvisno od kvalitete mesa. Vso zadevo lahko kuhaš tudi v navadni posodi, le da tam je čas kuhanja nekoliko daljši, tam cca. 1 uro.
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 28.4.2008 18:40:53
|
|
|
|
kaya2007
|
hvala za recept, bom poskusila! drugače je pa tudi to z zmrzovanjem ok ideja, ne vem zakaj se nisem spomnila kakšen je pa recept za paprikaš??
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 29.4.2008 13:22:48
|
|
|
|
gojska
|
krompirjev golaž je pa res hitro. Na konc hrenovko not narežež
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 29.4.2008 13:29:39
|
|
|
|
majcci
|
Paprikaš - piščančja prsa narežeš na manjše kose - kocke, posoliš in popopraš - v večjo kozico vliješ olje, ter dodaš čebulo, ki jo popražiš - k prepraženi čebuli dodaš meso in ga popečeš - ko je meso popečeno, dodaš rdečo papriko v prahu, mezgo in moko (moka je za zgostitev, paprika in mezga pa za okus in barvo - vse dodaš po želji, količino moke, kolikor želiš imeti gosto), ter vse zaliješ z vodo - pokrito kuhaš 20-30 min (toliko da je meso skuhano, čeprav ga že tako prej popečeš, tako da ne rabiš dolgo kuhat), po kakšnih 15min probaš omako kaj dodaš, probaš lahko tudi meso (jaz običajno narežem meso na manjše koščke, da je prej narejeno cca.1,5-2,5 cm) - na koncu lahko dodaš še kislo smetano (odvisno od okusa, nekateri jo marajo drugi ne) Poleg paprikaša paše polenta, pire krompir ali pa tudi kar kruh
|
|
|
|
RE: hiter recept za golaž.. 29.4.2008 14:07:46
|
|
|
|
Jessy
|
Očitno različno kuhamo paprikaše. Jaz ga delam iz svinjskega mesa (meso od stegna), ki ga narežem na kocke, nato pa zrežem toliko čebule kot je mesa in vse skupaj pražim toliko časa, da se že prijemlje, dodam eše nekaj strokov česna in malo peteršilja. Nato dodam nekaj svežih paradižnikov (ene 4 večje) in papriko (tudi ene 3 komade) in oboje narežem na kocke. Paprika je lahko tudi mešana, običajno se poslužujem kar rumene, ker je najcenejša. Jaz dodam 1 jušno govejo kocko, lahko pa samo soliš. Potem kuham še toliko časa, da voda povre. Paprikaš mi polijemo po širokih rezancih. Mmmmm sem si zdaj naredila lušte...sam paprika je še predraga...
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 3 odlične jedi za doječo mamicoZa mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?