|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hemeroidi
17.12.2009 19:27:02   
Anonimen
Zadnje tedne me muči hudi nadloga, in sicer hemeroidi. Sem v 31. tednu nosečnosti in je za znoret. Sploh več ne vem, kako naj se tega rešim. Prej nisem imela težav s tem, zdaj pa katastrofa. Ravno prej sem si spet ogledovala situacijo in hemeroid (zunanji) je v velikosti češnje. Najbrž ne rabim razlagat, kako to boli. Probala sem že vse...Modulex, Prektalis, Fakt, Just, olivno olje pred in po potrebi, tuširanje in hlajenje z ledeno vodo, umivanje po potrebi, rinem jih nazaj noter, pa zdaj sploh več ne ostanejo notri...skratka groza. Ima še katera take težave in kako naj se jih rešim, ker boli kot user posted image . Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hemeroidi
17.12.2009 19:44:03   
Momtobe
Ponavadi bolijo, ko se vname ... to se reši z mazilom (pojdi ponj v lekarno, ga dobiš tudi brez recepta, samo povej, da si noseča) - nazaj notri bo šel sam od sebe, ko bo ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2009 20:04:13   
ribica.
Sočustvujem s tabo, sem jih fasala po drugem porodu, kot jajce velika izboklina. Sem bila na lekadolu ker je bilo nevzdržno. Mazila samo blažijo, da zadeva še bolj ne peče, ampak to je tud vse. BOlečina pa ostaja. Kako je z zadevo v sami nosečnosti, žal ne vem, ampak meni so se zadeve po porodu rešile, v roku dobrega tedna je šlo lepo nazaj. Sprva se mi je zdelo da mi nikol ne bo šlo not nazaj, tako sem imela. Predvidevam da tebi vsaj do poroda izginilo ne bo, ker ti vse tišči dol.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2009 20:23:44   
Anonimen
Uh, vidim, da se jih ne bom rešila kar takouser posted image Pa lahko to kako poči ob napenjanju (ko grem recimo na blato...) ali kaj podobnega? Mazila sem pa probala že 4 različna, pa ne pomaga.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2009 20:24:55   
veselka
pejdi k proktologu (npr. dr Košorok v LJ), da ti jih odstrani, ker po porodu bo ziher še hujše, preden zginejo. kolegica s foruma je tudi šla in je kot visoko noseča dobila takoj termin na napotnico.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2009 20:37:32   
Anonimen
A je kakšna varijanta da ti kdo pogleda kako to zgleda. Če je izboklina trda, boli in zgleda kot da je notri strjena kri (na tak način kot je modrica). Če je to potem maš dve možnosti kocko ledu daj med gazo in direktno na izboklino,ampak samo na izbolkino (more bit led in ne gel pack) in menjaj čimvečkrat-vsako uro, počivaj-ležat moraš da ne pritiska in vzemi Lekadol. Druga možnost pa je da greš k proktologu in ti izrže in iztisne strdke ven.  Prva varijanta manj boli in dalj traja, druga pa mal bolj boli in traja krajši čas.

Vsekakor se mi pa zdi da je najbolje če se greš pokazat k proktologu.

Upam da se ti zadeva uredi

(odgovor članu veselka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2009 21:21:57   
naja78
bolje bo po pordu,samo hm,...lahko so še večji.oz so kr.
najbolj pomaga hlajenje z ledeno vodo po vsaki potrebi,sploh ne up papirja,razen za vodo.čim manj stat,noge v luft,lekadol,lahko 2 na 1x.pa 2x na dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2009 10:49:01   
mil1
ojla, s tem imam kar nekaj izkušenj, lahko rečem:( Le pri prvi nosečnosti nisem vedela zanje, pri vseh ostalih pa groza!!

sedaj sem noseča 4. in sem se jih kar lepo izogibala, razen 3x so se mi vneli, po porodu pa že vem, da bo tudi kar nekaj časa pestro. Predlagam ti tele rešitve:

1. Urejena prebava : pitje donata ponoči in zjutraj, za zajtrke le navadni jogurt s kakšnimi kosmiči in sveže sadje, potem pa do malice nič. Tudi preostala hrana naj bo lahko prebavljiva in ne sme je biti preveč:)
2. pri veliki potrebi sem ugotovila, da je dobro, če daš noge narazen in se nagneš naprej, tako da ti trebušček visi dol in razbremeniš pritisk otroka na črevesje in danko. Pa nikakor se ne smeš napenjat, saj vse samo poslabša.
3. po vsski veliki potrebi se moraš prav dobro umit in osušiti, ter namazati s kremo. Meni je Modolex kar pomagal,  ob vseh teh dodatnih ukrepih.
4. Kadar pa je bilo že zelo hudo pa seveda ležanje in hlajenje z ledom. Zelo paše in malo pomaga. Dobila sem tudi ene svečke za notranje hemoroide, ko je bilo najslabše.

Po porodu pa je nujna higiena, da čišča ne pride do vnetega dela. Jaz sem vložke kar zavihala naprej, ter se čim večkrat umivala in hladila.

Skratka, to so preizkušene variante, ki so se pri meni obnesle. Je pa najbolje začeti takoj, ko se težava pojavi, predno se preveč razboli in vname.

Srečno!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2009 12:29:16   
marantz
Naj te potolažim, da se jih do poroda vsekakor lahko rešiš. Mene so tud doleteli nekje v sedmem mesecu, prav tako mojo nosečo kolegico, pa so pri obeh v nekaj dneh izginili. A imaš težave z zaprtostjo? Pri meni je bil to najbrž glavni vzrok. Poskušaj res VELIKO pit, pa ogromno sadaja zaužiti, pa kompot iz sluhih sliv zna tud pomagat. Jaz sem vsako jutro na tešče zaužila skodelico slivovega kompota, tekom dneva ogromno sadja, za večerjo 5-10 kivijev, pred spanjem pa spet skodelica slivovega kompota. Kolegica je namesto slivovega kompota uživala namočena lanena semena. Tako sva si uredili prebavo in vsak dan opravili veliko potrebo. Hkrati pa sem si jih hladila z ledom zavitim v papirnato brisačko. Se pa zna po porodu zaradi velikega naprezanja situacija ponovitiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2009 20:30:12   
Zvezdici
Ali ima katera izmed vas probleme z notranjimi hemoroidi? user posted image
Ter kako ste odpravile to težavo??

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2010 22:53:04   
sye
kako pa veste da so to hemeroidi?jaz sem 10 mesecev po porodu pa se mi je en jajc naredu zadaj, boli ne tako hudo kot govorite tudi pri odvajanju ne, sploh ne upam pogledat, ker se mi zdi da mi kr neki ven štrli pa trdo je,pa tiši me.sram me je it k zdravniku pa rit kazat,sdploh ne vem no.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2010 9:11:32   
mil1
To bi bilo točno to. Tako to zgleda. Vse trdo in boleče, ne moreš sedet, težko hodiš. Izgleda pa tako, kot del črevesja, ki pogleda na plano in se zaradi različnih razlogov (glej zgoraj) vname. Torej pordeči, pomodri, napne in je lahko veliko tudi v velikosti velike slive:(

Upam, da se čim prej rešiš:)

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2010 10:36:38   
Jada82
Jaz sem imela en mesec nazaj probleme, pa zdaj se spet nekaj začenja. Sem kupila potem Hemoclin gel in je pomagalo. Zdaj pa vsakič, ko samo zasrbi, uporabim ta gel in je takoj dobro. Tako da ... priporočam! Ker drugače je res zoprno!!!

(odgovor članu mil1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.2.2010 21:54:56   
benika
Just

S čim pa od Justa?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?