mil1 -> RE: hemeroidi (18.12.2009 10:49:01)
|
ojla, s tem imam kar nekaj izkušenj, lahko rečem:( Le pri prvi nosečnosti nisem vedela zanje, pri vseh ostalih pa groza!! sedaj sem noseča 4. in sem se jih kar lepo izogibala, razen 3x so se mi vneli, po porodu pa že vem, da bo tudi kar nekaj časa pestro. Predlagam ti tele rešitve: 1. Urejena prebava : pitje donata ponoči in zjutraj, za zajtrke le navadni jogurt s kakšnimi kosmiči in sveže sadje, potem pa do malice nič. Tudi preostala hrana naj bo lahko prebavljiva in ne sme je biti preveč:) 2. pri veliki potrebi sem ugotovila, da je dobro, če daš noge narazen in se nagneš naprej, tako da ti trebušček visi dol in razbremeniš pritisk otroka na črevesje in danko. Pa nikakor se ne smeš napenjat, saj vse samo poslabša. 3. po vsski veliki potrebi se moraš prav dobro umit in osušiti, ter namazati s kremo. Meni je Modolex kar pomagal, ob vseh teh dodatnih ukrepih. 4. Kadar pa je bilo že zelo hudo pa seveda ležanje in hlajenje z ledom. Zelo paše in malo pomaga. Dobila sem tudi ene svečke za notranje hemoroide, ko je bilo najslabše. Po porodu pa je nujna higiena, da čišča ne pride do vnetega dela. Jaz sem vložke kar zavihala naprej, ter se čim večkrat umivala in hladila. Skratka, to so preizkušene variante, ki so se pri meni obnesle. Je pa najbolje začeti takoj, ko se težava pojavi, predno se preveč razboli in vname. Srečno!
|
|
|
|