|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ggrrrr komarji
24.5.2010 8:37:17   
cimi
prihaja sezona nadležnih-tigrastih komarjev user posted image
Katero sredstvo, čimbolj naravno svetujete, uporabljate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ggrrrr komarji
24.5.2010 8:42:50   
*miska.mcc*
ultravijolicna lučka

plus

komarniki

plus

loparcek

user posted image

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 24.5.2010 8:43:56 >

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2010 8:53:10   
Najaa
Vse, kar je že miška naštela plus autan namažem tamali po nogavicah ali po nogicah, pa kr pomaga.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2010 10:10:32   
mini86
kaj pa  tiste nalepkice k se loh tamalim na ramo, voziček al pa kamorkol prlep-a ma kera..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2010 10:42:53   
kristinaj
proti tigrastim še ni zaščite..... baje da obstaja neka naprava, hiška, ki privablja le te...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2010 11:40:26   
melanija
Samo je pa draga, je zadnjič pisalo v Primorskih novicah, baje okoli 150 Eur.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2010 11:43:33   
Anonimen
Ja pri nas imamo ultrazvočno napravico, ki naj bi oddajala zvok, ki je ljudem neslišen, komarjem pa čist preveč moteč ... no zadevo ima tamala v sobi, ker jaz poleg nje ne morem spat, ker vseeno slišim neko brnenje, tamala se pa ne pusti motit ... no samo očitno deluje, ker ni bil alani nič popikana ... smo pa letos kupili še dodatno mrežo proti komarjem za preko posteljice, pa komarnike bomo montirali na okna.

< Sporočilo je popravil Otika -- 24.5.2010 11:44:06 >

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2010 11:54:14   
melanija
Vse v redu in prav samo tigrasti komarji pikajo čez dan. Še najraje zjutraj in proti večeru in v hišo vsaj pri nas ne zaidejo. Ponoči pa pikajo naši "domači"komarji in proti tem je sredstev še pa še.

Hčerka in jaz smo zelo podvržene tem pikom enim in drugim, lansko leto v hiši nisem imela niti enega komarja v celem poletju, ko pa smo bile zunaj  groza. Nobena krema, nič ne pomaga proti tigrastim - hudičem, kot jim jaz pravim. Sem pa poskusila lansko leto enih 10 izdelkov ali še več, tudi tistih, kjer omenjajo da učinkuje proti tigrastim - larifari. Mi je pa hudo za hčerko ker dobi dobesedno bule oz. otekline v premeru 10 cm, tam kjer jo pičijo in to traja tudi po cel teden.
Lansko leto sta jo dva tako pičila da je imela 10 dni otekel gleženj,  da je morala imeti obute japanke, ker sandalov se ni dalo zapet.

Aja pa še tole, tigrasti komarji rabijo zelo zelo malo stoječe vode za razmnoževanje, dovolj je že nekaj vode v podstavku rož in njihove jajčeca so zelo trdoživa in preživijo lahko veliko časa brez pogojev za razvoj.  Zato tudi opozarjajo, da naj bi jih na tak način, se pravi z skrbjo da bi bilo čimnaj take in podbne stoječe vode okoli hiše, omejili razvoj teh komarjev.

< Sporočilo je popravil melanija -- 24.5.2010 11:57:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2010 13:03:51   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: cimi

prihaja sezona nadležnih-tigrastih komarjev user posted image
Katero sredstvo, čimbolj naravno svetujete, uporabljate?

pri nas na Obali so že začeli pikat. Veliki komarji so pa že od januarju (teji na srečo ne pikajouser posted image ).

Kot ti je napisala Melanija, ne pomaga nič. Lahko se špricaš, mažeš.... ni učinka (autan, Off...)

< Sporočilo je popravil aleži -- 24.5.2010 13:04:20 >

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2010 13:04:53   
thaiss
jaz sem lani kupila v Eurospinu neki na bazi lavande in citronke in je bilo kar vredu.
Kaj pa to, pozna katera??  http://www.otroska-trgovina.com/products/Pr%C5%A1ilec-za-telo-proti-komarjem-in-klopom.html

< Sporočilo je popravil thaiss -- 24.5.2010 13:05:05 >

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.7.2010 12:39:45   
Zaharija
Ne vem natančno kdo v Sloveniji je (ali bi moral biti) zadolžen za uničevanje pretiranega razvoja insektov in mrčesa, vem samo, da je bilo v Sloveniji (malomarno) dopuščeno, da so stvari v zvezi z mrčesom že zdavnaj ušle izpod vsake kontrole. Zavedam se, da smo ljudje krivi sprememb podnebja in da je ekologija pomemben del reševanja marsičesa (tudi sama sem zagovornik ekologije), vendar kadar se ravnovesje takole poruši, pač moramo odreagirat.
Tigrasti komarji niso nekaj kar moramo prepustiti, saj jih je vsako leto več (v naše okolje ne pašejo, ampak so sem prispeli, ker je prišlo do neravnovesja- pašejo v trope!). Sedaj so se nenormalno razmnožili že v Ljubljani in njeni okolici. Leto poprej so bili prisotni predvsem "na Obali". Še tisto nekaj oddiha, ki si ga povprečni prebivalci in državljani Slovenije lahko privoščimo, zdaj marsikdo preživlja v številnih agonijah zaradi številnosti tigrastih komarjev po celi Sloveniji.
Kakšne super počitnice- tujcem bi bilo res vredno obiskati Slovenijo v teh dneh?! Seveda komarji ne naredijo enake zdravstvene škode in tegob vsem ljudem (zato se ti, ki niso toliko občutljivi na tovrstne pike, s tem ne bodo ukvarjali), vendar je tako kot pri čebelah pik lahko bolj ali manj nevaren. (S tem, da nas čebele ne bodo pikale cel dan in vsak dan!) Alarm je predvsem potreben zaradi otrok, kjer so številni piki in morebitna občutljivost nanje lahko velika težava.
Antihistaminiki vsako poletje (v velikih količinah) niso pravi odgovor in vse civilizirane države (recimo Florida itd.) so se v lotile iztrebljanja (prevočasno) tovrstnega porasta insektov. Mi smo se očitno odločili, da dopustimo porast tigrastih komarjev, dokler nas dobesedno ne požrejo!user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.7.2010 14:52:49   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: melanija

Aja pa še tole, tigrasti komarji rabijo zelo zelo malo stoječe vode za razmnoževanje, dovolj je že nekaj vode v podstavku rož in njihove jajčeca so zelo trdoživa in preživijo lahko veliko časa brez pogojev za razvoj.  Zato tudi opozarjajo, da naj bi jih na tak način, se pravi z skrbjo da bi bilo čimnaj take in podbne stoječe vode okoli hiše, omejili razvoj teh komarjev.

Ja! In pri nas jih je ravno zarad stoječe vode, ki jo soseda zbira za rože zalivat, največ. user posted image user posted image user posted image In tej tigrasti so tako veliki, da groza!

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......