Zaharija -> RE: ggrrrr komarji (2.7.2010 12:39:45)
|
Ne vem natančno kdo v Sloveniji je (ali bi moral biti) zadolžen za uničevanje pretiranega razvoja insektov in mrčesa, vem samo, da je bilo v Sloveniji (malomarno) dopuščeno, da so stvari v zvezi z mrčesom že zdavnaj ušle izpod vsake kontrole. Zavedam se, da smo ljudje krivi sprememb podnebja in da je ekologija pomemben del reševanja marsičesa (tudi sama sem zagovornik ekologije), vendar kadar se ravnovesje takole poruši, pač moramo odreagirat. Tigrasti komarji niso nekaj kar moramo prepustiti, saj jih je vsako leto več (v naše okolje ne pašejo, ampak so sem prispeli, ker je prišlo do neravnovesja- pašejo v trope!). Sedaj so se nenormalno razmnožili že v Ljubljani in njeni okolici. Leto poprej so bili prisotni predvsem "na Obali". Še tisto nekaj oddiha, ki si ga povprečni prebivalci in državljani Slovenije lahko privoščimo, zdaj marsikdo preživlja v številnih agonijah zaradi številnosti tigrastih komarjev po celi Sloveniji. Kakšne super počitnice- tujcem bi bilo res vredno obiskati Slovenijo v teh dneh?! Seveda komarji ne naredijo enake zdravstvene škode in tegob vsem ljudem (zato se ti, ki niso toliko občutljivi na tovrstne pike, s tem ne bodo ukvarjali), vendar je tako kot pri čebelah pik lahko bolj ali manj nevaren. (S tem, da nas čebele ne bodo pikale cel dan in vsak dan!) Alarm je predvsem potreben zaradi otrok, kjer so številni piki in morebitna občutljivost nanje lahko velika težava. Antihistaminiki vsako poletje (v velikih količinah) niso pravi odgovor in vse civilizirane države (recimo Florida itd.) so se v lotile iztrebljanja (prevočasno) tovrstnega porasta insektov. Mi smo se očitno odločili, da dopustimo porast tigrastih komarjev, dokler nas dobesedno ne požrejo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|