Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 19.1.2012 22:21:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.1.2012 22:22:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 8:51:48
|
|
|
|
janapan
|
Ena moja kolegica je tudi imela ful slab rezultat NS ne vem sicer koliko ampak podobno kot ti. Na koncu je bilo vse bp. Nuhalna svetlina je prsejalni test to pomeni v tvojem primeru, da bi pri takem rezultatu merjenja bili 3 od 4 otrok zdravi eden pa bolan. Imej v mislih to da bi bili trije zdravi. Torej imaš veliko možnosti da bo vse bp.
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 8:55:38
|
|
|
|
aprilčica07
|
Glede srčnih utripov ti žal ne znam nič povedat. Sem imela pa tudi sama slabo NS, tveganje je blo 1 proti 36. Sem šla potem na AC in je blo vse ok. Danes nas razveseljuje zdrava 2,5 letnica. Močno upam, da bo tudi pri vas tako.
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 10:41:00
|
|
|
|
ananaska78
|
Hvala z spodbudne besede, vendar pri meni verjetno ne bo tako. Zaradi srčnega utripa ploda... Skoraj sigurno bo treba na splav oz. zgodnji porod. Baje se ta splav odvija enako kot porod (imaš popadke, se odpiraš...le ozroka ne odneseš domov) kar me je milorečeno ŠOKIRALO . Rada bi, da bi bil že maj in bi bilo vse hudo že za mano... Life sucks!!!
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 10:49:50
|
|
|
|
aprilčica07
|
ananaska78 :
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 11:52:40
|
|
|
|
Jassika
|
ananaska Ampak ne obupaj prosim, dokler ti ne povedo rezultatov BHR. Mogoče pa se zgodi čudež. Močno držim pesti, da se bo!!
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 12:10:09
|
|
|
|
mausikaa
|
Ananaska razmišljaj pozitivno, ne si slikat črnih scenarijev...NS je presejalni test...
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 12:20:22
|
|
|
|
Katy78
|
Pri meni so mislim da nekje v 9. tednu namerili srčni utrip čez 185 in mi je G rekla, da je v takem primeru večja verjetnost kromosomske napake, na AC se je pa izkazalo, da je vse ok. Je pa res, da je bil pri meni srčni utrip na NS ok in tudi nasplošno je bilo tveganje nekje 1:3500 ampak jaz sem šla potem vseeno na AC. Upam na najboljše tudi pri tebi.
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 20.1.2012 13:43:48
|
|
|
|
ananaska78
|
Hvala vsem za spodbudne besede. Vendar na nuhalni ni bila posebej optimistična, enako moja ginekologinja. Na biopsiji horinonskih resic pa so mi povedali, da tudi če bodo rezultati biopsije ok in ne bo kromosomskih sprememb, to ni garancija. Pri takem utripu (ni bil takšen le en dan) in pri taki nuhalni svetlini (4,6 mm) je najverjetneje nekaj narobe. In to se pa potem vidi šele na morfologiji (20.teden ali več) ali pa se celo sploh ne (npr. umske zaostalosti lahko ne vidijo). Povedali so mi tudi, da je velika verjetnost, da mi otrok v maternici umre. Tu ne govorim o Downovem sindromu (ki je najbolj blag od vsek kromosomskih sprememb) ampak o mnogo hujših sindromih... Mogoče sem sebična, ampak res si ne predstavljam biti v strahu kakšen otrok se mi bo rodil. Tako me je strah. Nisem pripravjena in dovolj močna za zelo bolanega otročička . Rada bi šla na genetske-genske teste, ker je tudi moja mami rodila mrtvega otroka (v 6,5 mesecu) in imam občutek, da mogoe z mano nekaj ni 100% ok. Ima katera izkušnje s temi (verjetno krvnimi) testi? HVALA VAM!!!!!
|
|
|
|
RE: genetska napaka - SS in prevelika NS 23.1.2012 20:49:53
|
|
|
|
mausikaa
|
Kaj pa AC? vsaj za trisomnije boš izvedela...za genetske preiskave pa mogoče najboljše če vprašaš svojega G če te lahko pošlje - ampak če se prav spomnim itak traja kar nekaj časa da izveš izvide... no jaz držim pesti da je vse ok in da bo tvoje dete zdravo in nagajivo
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.1.2012 21:55:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?