ananaska78 -> RE: genetska napaka - SS in prevelika NS (20.1.2012 13:43:48)
|
Hvala vsem za spodbudne besede. Vendar na nuhalni ni bila posebej optimistična, enako moja ginekologinja. Na biopsiji horinonskih resic pa so mi povedali, da tudi če bodo rezultati biopsije ok in ne bo kromosomskih sprememb, to ni garancija. Pri takem utripu (ni bil takšen le en dan) in pri taki nuhalni svetlini (4,6 mm) je najverjetneje nekaj narobe. In to se pa potem vidi šele na morfologiji (20.teden ali več) ali pa se celo sploh ne (npr. umske zaostalosti lahko ne vidijo). Povedali so mi tudi, da je velika verjetnost, da mi otrok v maternici umre. Tu ne govorim o Downovem sindromu (ki je najbolj blag od vsek kromosomskih sprememb) ampak o mnogo hujših sindromih... Mogoče sem sebična, ampak res si ne predstavljam biti v strahu kakšen otrok se mi bo rodil. Tako me je strah. Nisem pripravjena in dovolj močna za zelo bolanega otročička [sm=smiley19.gif]. Rada bi šla na genetske-genske teste, ker je tudi moja mami rodila mrtvega otroka (v 6,5 mesecu) in imam občutek, da mogoe z mano nekaj ni 100% ok. Ima katera izkušnje s temi (verjetno krvnimi) testi? HVALA VAM!!!!!
|
|
|
|