|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   francoski rogljički
10.3.2006 17:49:15   
k1
oz. orehovi, čokoladni oz. karkoli...

namesto kupljenih navihančkov bi rada to delala sama doma. ima katera dober recept zanje in da so preverjeno dobri?

thx!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: francoski rogljički
10.3.2006 20:22:00   
Minkaa
2,5 skodelice mehke moke - skodelica 2,5dcl
2 žlici masla ali margarine
žlička soli
1,5 žličke sladkorja
1 dl toplega mleka
3 dag kvasa
12 dag masla
1 jajčni rumenjak, zmešan z malo mleka

Moko presejemo, dodamo toplo mleko in maščobo, ki naj se stopi v mleku. Kvas stopimo v mešanici tople vode, sladkorja in malo moke (kot za kruh). Ko se dvigne, ga dodamo moki, dodamo tudi mleko in sol ter zgnetemo v voljno mehko testo. Pokrijemo s prtičem in pustimo vzhajati, da se testo podvoji. Pregnetemo testo in ga vložimo v hladilnik, da se ohladi. Med prsti zmehčamo maslo. Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani deski na centimeter debeline, potresemo ga s koščki zmehčanega masla, prepognemo iz vseh strani in ga zvaljamo na centimeter debel kvadrat. Vložimo ga v hladilnik za 30 minut. Ohlajenega prevaljamo, trikrat prepognemo in ga vložimo še enkrat v hladilnik za 30 minut.
Postopek ponovimo še dvakrat. Pri zadnjem valjanju mora biti v hladilniku 3 ali 4 ure ali kar čez noč. Samo tako nam bo uspelo narediti okusne in rahle rogljičke. Testo razvaljamo, narežemo na kvadrate, vsak kvadrat na dva trikotnika, pri široki strani ga začnemo zvijati.
Zavijemo v rogljiče. Položimo jih na pomokano desko in pokrijemo s prtičem. Na toplem jih pustimo vzhajati 20 do 30 minut. Preden jih pečemo, jih premažemo z rumenjakom, zmešanim z malo mleka. Pečemo jih 5 minut pri 210 stopinjah, nato pa 15 minut pri 190 stopinjah oz. dokler niso lepe zlato- rjave barve. Upam, da vam bo uspelo in dober tek.


baje je recept dobr. Sama ga pa še nisem sprobala user posted image morš tokrat v hladilnik dat počivat pa to user posted image user posted image

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: francoski rogljički
11.3.2006 17:22:50   
k1
uf, sliši se komplicirano. upam da se bom lotila tega, razen če ima kdo še enostavnejši recept? thx

(odgovor članu Minkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: francoski rogljički
11.3.2006 18:30:42   
al1*
Moja mama je enkrat delala po podobnem receptu. Valjala in prelagala in vmes dajala maslo. Pa niso bili tako dobri kot kupljeni. Po mojem mnenju: preveč dela.
Če se boš odločila in jih spekla, pa sporoči, prosim, kako so uspeli.


_____________________________

lp


(odgovor članu Minkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: francoski rogljički
12.3.2006 16:54:08   
k1
kaj pa tale recept: izgleda bolj enostaven....

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=698

javim, ko kaj ustvarim!

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: francoski rogljički
12.3.2006 21:02:38   
BARBARA R.
Zakaj pa enostavno ne uporabiš listnato testo in poljubni nadev? Meni so zelo okustni z orehovim nadevom iz recepta za potico. Običajno pa posegam kar po marmeladi, ker jo imamo doma še preveč za letos.
 
              user posted image   

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Doječa mama ne potrebuje posebne diete
Ne pij mleka! Izogibaj se citrusom! ... še veliko je podobnih NE-jev, ki jih posluša doječa mamica v želji, da bi imel d...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?