Mojc
|
Nikar ne jemljite posnetkov oz. samega CR kot nekaj slabega od zdaj naprej, ko je tukaj video. To je pač čisto lepa operacija. Sem pogledala. Malo je potrebno poznati anatomijo človeka /ženske in ti je povsem jasno. Meni je bilo super videti, kaj so počeli z mano. In sploh ni grozen posnetek. Tudi ni nič krvav. Videne krvavitve so minimalne in v mejah normale (naše telo je izvrstno prekrvavljeno in zato ni čudno, da ob vsakem rezu nekaj zakrvavi). Vidi se plodovna voda, ki malo bolj špricne... Sicer pa gre zgolj za prerezanje kože, maščevja (ja, koliko ga imamo, kaj! ), mišic, maternice, posteljice... Gotovo bi bil posnetek marsikatere druge operacije veliko bolj krvav. Hkrati pa tudi mislim, da ni potrebno vsakomur tega gledati. Saj je povsem normalno, da nismo vsi za vse. Če bi bilo vsem slabo, nihče ne bi bil zdravnik oz. obratno. Ni se torej treba siliti gledati, če veš, da ti bo neprijetno (čeprav je to res nekaj "naravnega" in bi lahko vsaka pogledala, da se poduči). Torej, mirne duše preskočite to tiste, ki ne potrebujete vizualne predstave. Pa nikar, ampak res nikar, se zdaj tiste, ki še niste imela CR, le-tega ne bojte! Operacija res nič ne boli (tako ali tako si v narkozi). Meni osebno je zelo olajšala prejšnjih 11 ur rojevanja, tako da sem bila vesela, da so se odločili za CR. Ker pa je to le operacija, in po vsaki operaciji moraš počasi okrevati, ni za zanemariti dejstva, kako skrbeti sama zase po operaciji. Da se torej zavedaš zakaj je pametno dalj časa počivati, počakati s sprehodi, ipd., čeprav se sicer dobro počutiš. In to najbolje veš (vsaj kar se mene tiče), če dejansko veš, kakšen poseg je CR (da pač le ne gre zgolj za odstranitev mandeljev ali osmic).
|