Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 14:47:06
|
|
|
|
Mina1
|
Folno je treba nujno jesti že pred nosečnostjo, če se le da, ter zelo pomembno prve tri mesece nosečnosti, čeprav sem jo jaz jedla celo nosečnost do konca, obe nosečnosti. Enostavno jo pogoltneš z vodo in to je to. Enim zna biti malo slabo, pa probaj prej dati vase košček kruha. To je dobro za bodočo mamico in za sam razvoj dojenčka oz. za njegovo hrbtenjačo v prvih treh mesecih nosečnosti. Glede na to, da praviš, da ne ješ sadja in zelenjave, je dobro, da to z nečem nadomestiš. Mislim, da ti bodo v lekarni znali svetovati, s čim lahko nadomestiš izgubljeno. Predvsem pazi, da ne boš imela premalo železa tekom nosečnosti, to je tudi zelo pomembno.
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 14:53:39
|
|
|
|
tinaaja
|
Jemanje FK je odlocitev vsake zenske.. Jaz sigurno ne zelim reskirat problemov zaradi ne dovolj tega vitamina. Najbolje je, da se ga vzame med jedjo, saj se vitamin bolje topi ob hrani in je boljsi izkristek. Jaz sem si zdaj kupila ene, ki imajo se druge vitamine notri, ker so okoli mene vsi bolni. morda je najbolje, da kupis te in ne samo tiste s FK, da dobis dovolj vitaminov, ce ne mislis jesti sadja in zelenjave. srecno
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 16:48:06
|
|
|
|
Sulfinija
|
Lahko kupiš folic plus dobijo se v lekarni ali kaki drugi trgovini z vitamini in stanejo 90 tablet okrog 2000sit in imaš tudi druge vitamine zraven. LP Mojca
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 17:14:51
|
|
|
|
tehnofil
|
Nekaj let smo pričakovali in nekja let smo jedli tabletke folne kisline z vmesnimi presledki, ko zaradi zdravstvenih razlogov ni bilo pričakovati . Samo, da je za v redu.
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 18:06:20
|
|
|
|
Naja30
|
Jaz jih jemljem že ene 5 mesecev, ker sem imela vmes čiščenje. naredila sem kratko pavzo in spet začela. Saj to so vitamini, samo dobro. Me pa zanima, ali so Folic plus res tako poceni? Za 90 tabletk se mi 2000 sit res ne zdi drago.
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 18:09:07
|
|
|
|
KODA
|
Jaz sem jedla folno od dne,ko sem zvedela,da sem noseča,pa do cca 4 meseca nosečnosti.Sadje pa takrat,ko mi je zadišalo.Nič kaj preveč se nisem basala z njim.
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 15.2.2006 20:57:55
|
|
|
|
Anonimen
|
tud men se zdi čudno, da je 90 tabletk okol 2000.. mislim, jaz sem dala za tifol, k jih je 30 not 918 sit.. sploh pa če so v drugih še vitamini.
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 16.2.2006 7:27:02
|
|
|
|
NATAŠI
|
Jaz sem začela dva do tri mesece prej s Tifolom ... potem pa zdaj jemljem Centramed mami in v teh je nekaj več vitaminov... sem dala škatlico ginekologinji, ker so menda nove tabete in je rekla da so full dobre in naj kar nadaljujem čez celo nosečnost. Priporočljivo je pa vzeti med jedjo.
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 16.2.2006 7:30:18
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ja sem ravnokar našla račun.90tabletk Folic plus sem dala v lekarni 2079sit in ti pove,da lahko jemlejš tri na dan ali pa le eno kot želiš. LP Mojca
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 16.2.2006 15:14:58
|
|
|
|
LUNA06
|
Se strinjam, da je jemanje folne kisline za organizem zelo pozitivno, ne pa že nujno pred zanostivijo, bolj važno je potem 3 mesece nosečnosti.Ti pa toplo priporočam, da se pred začetkom jemanja preko ultrazvoka prepričaš, da je s tvojo maternico vse OK, da jih ne boš jemala zastonj, tako kot jaz. LP
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 17.2.2006 13:54:20
|
|
|
|
PIKA
|
Jaz pa v zimskem času jemljem ABC plus vitamine, ki poleg ostalih potrebnih vitaminov vsebuje tudi 0,4 mg folne kisline, kot Tifol (toliko je potrebno).
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 28.2.2006 15:07:31
|
|
|
|
lady7
|
Tablete Folic plus so na prvi pogled res cenovno ugodne, če jih primerjaš z ostalimi tabletami s folno kislino. Vendar je ostale tabletke potrebno jesti 1 x na dan po 1 kom, Folic plus pa 1 x na dan po 3 tabletke ali 3 x na dan po 1 tabletko - po želji. Torej je cena 2000 SIT za Folic plus za 30 dnevno terapijo, to pa ni tako ugodno v primerjavi z drugimi, ne ? Zanima me kakšne izkušnje imate z Centramed mami in kašno je njihovo doziranje in cena. Hvala in lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: folna kislina in drugi vitamini 1.3.2006 7:24:37
|
|
|
|
PIKA
|
ABC plus pa jih je 100, stanejo ca.4.000,00 sit, jemlješ pa 1 na dan, to pomeni, da so cenovno ugodne.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?