|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folna kislina
1.9.2006 15:08:46   
mi negra
Kdaj je treba začeti piti folno kislino?
Ravnokar sem prebrala, da bi jo morala piti že ful prej, preden bi sploh začela delati na tem..?!? a to drži
kako ste jo vi začele piti?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folna kislina
1.9.2006 15:26:06   
baguSka
Priporočljivo je začet že kakšne 3 mesce prej in potem najmanj do 3.ga mesca... lahko tud do konca, lahko pa samo jes zeleno zelenjavo in tabletke niso potrebne..user posted image

(odgovor članu mi negra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2006 16:21:08   
Anonimen
vsaj 3 mesece prej naj bi jo jemala. če se boš odločila, recimo, kupi "tifol" cca.1000 sit!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2006 16:34:54   
Anonimen
Ni treba,je pa priporočljivo.
jaz sem šele v 3 mesecu ugotovila da sem noseča,in sem vzela samo par tabletk in nič več,ker je itak bilo že prepozno

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2006 17:24:36   
L & L
Oj. Zadnjič sem brala da je ful folne kisline v rdeči pesi, tako da navali na rdečo peso.
Lp.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2006 19:07:28   
Putka
Tifol vsebuje 0,4g (priporočeni dnevni odmerek) folne kisline. Prakticno vsi vitaminski dodatki (Centrum, šumeče tablete, celo Pikovit) vsebujejo čisto enako količino folne k. Jaz si kupim multivitaminske tablete, po moznosti še z minerali, pa imam z eno tableto vse pokrito.
Ob normalni prehrani pa itak prehranska dopolnila niso potrebna.

(odgovor članu mi negra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.9.2006 14:59:47   
t*e*j*k*a
Ja folno kislino je priporočljivo začeti jemati ko se odločite za to da boste sploh imele user posted image . In jo potem jemati vsaj do 12 meseca nosečnosti. Baje ful pomaga za razvoj otroka, da se lepo zdravo razvije.

Mislim da je tud vredu, če jo začnete jemat takoj ko ugotovite da ste noseče, torej 1 mesec.

Baje jo ima veliko tudi čebula-ampak meni čebula ne diši najbolj.
Hihi.

Zato jem raje Folic plus, ki ima poleg folne kisline dodan še kalcij in vitamin D.

LP

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.9.2006 15:20:25   
Anonimen
Oj,
ta folna kislina je samo neka modna muha... če nekateri manjka kakšen vitamin, kislina,... jo pač jemlje, tudi če ni noseča. Vsi smo se lepo razvili tudi brez folne kisline, ki je včasih tak ni bilo v takšni obliki. Še nisem od nobene noseče kolegice ali G. slišala, da bi to naj (ali celo morali) jemali. Samo prodajat nekdo želi nekaj, kar je že tak v zelenjavi, sadju in drugi hrani. Takšnih reklam pa so polne revije za ženske, bodoče mamice,...
Tudi jaz in marsikatera je izvedela, da je noseča, tudi ko je bila že v tretjem mesecu... ko je za folno kislino tak prepoznouser posted image  raje se pozanimaj pri G. koliko je to sploh potrebno... raje za ta denar kupi čebulo ali pa rd. peso kot so napisale kolegice. 
Moje nestrokovno mnenje user posted image , čao

(odgovor članu t*e*j*k*a)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.9.2006 16:28:39   
DORI
Ni nujna, je pa priporočljiva. Jaz tudi jem vse kar je treba, ampak jo raje jemljem-saj nič ne škodi-samo pokrije primankljaj, če je potrebno.

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.9.2006 16:38:24   
Anonimen
Anonimna,a ti veš kakšen vitamin ti primanjkuje v telesu??ne ne veš
nihče ni rekel da se mora jemati,ampak da je pripročljivo.Je pač pripoorčena preventiva pred možnostjo nepravilnega zaraščanja plodove hrbtenice.
je pa 1 na 1000 da se zgodi da se ni pravilno zarastla,če ženska ne jemlje.In to ni nobena muha.jedlo naj bi se jo med 5-6 tednom nosečnosti.
In ko je ežnska noseča potrebuje več folne,ki jo samo s hrano ne pridobi
Moje nestrokovno mnenje

(odgovor članu DORI )
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.9.2006 12:41:38   
Anonimen
Kaj pa so včasih naše mame jedle? Pa naše ginekologinje? ama nič od tega... Tak že trgovci strašijo, da je vse preventiva, ki ponavadi drago stane.. ma daj... Jaz sem dala vse preglede skozi, čisto preventivno, pa ne živim "zdravo", pa je vse kristalno. Jaz pač mislim, da so proizvajalci takih "preventivnih" stvari oz. dodatkov za zdravo telo naredili svetovno dobro reklamo in veliko denarcev služijo. Ker se vsi bojimo za zdravje, kaj šele za naše otroke. Tudi tisti, ki nismo uživali nobenih dodatkov, vključno z našimi starši pa vseeno lepo dalje živimo. Meni je to en marketinški larifari.  Če ima nekdo ogromno denarja, (pa to ne leti osebno na "mi negro", je ne poznam) ga lahko zapravlja na te preventivne dodatke, mu bo zneslo, pa škodlo tudi ne bo. Če pa si bolj bogi pri denarju, komaj znese čez mesec, pa se mi pač zdi glupo trošit denar za to. Saj pravim, raje rd. pesa in ostala zelenjava, kot pa tablete.
Seveda, razen, če ti doktor ne predpiše ali svetuje jemanje kakšnih dodatkov, ki jih z hrano ne dobiš dovolj. Pa še to velja za določene osebke, ne pa kar za vse ljudi.
Pa da ostanem nestrokovna seveda... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.9.2006 12:46:05   
LuLu
Ravnokar sem prebrala, da bi jo morala piti že ful prej
IZVIRNO SPOROČILO: pettyy

nihče ni rekel da se mora jemati,...

O tem pišem... "kak je prebrala...",  "morala piti... ".. saj se bo tak sama odločla, škodlo ji nebo, to vem, ni pa nujno to piti. To je moj povdarek pri vsem tem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.9.2006 12:48:11   
LuLu
Pa LuLu sem... pardon za Anonimnost. Ni kaj skrivatuser posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.9.2006 13:39:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Ja folno kislino je priporočljivo začeti jemati ko se odločite za to da boste sploh imele user posted image . In jo potem jemati vsaj do 12 meseca nosečnosti.

od kdaj naprej  pa traja nosečnost 12 mesecev?????

(odgovor članu t*e*j*k*a)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.9.2006 14:23:03   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  mogoče so tiste, ki jemljejo kislino, noseče 12 mesecev, da se vse leeeepooo razvije, pa še 12 mesecev prej jemat, ali pa par let... nikoli ne veš kdaj bo spermij prijel...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.9.2006 9:05:53   
LuLu
Mi negra, tu je en link, pa si preberi malo o tem...
http://www.mojtrener.com/index.php?group=lmenu&menu=mamice&menuItem=article&subMenuItem=771&g_domain=mojtrener.com&g_lang=sl

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.9.2006 11:08:10   
KODA
Jaz sem jo začela jemati,ko sem zvedela,da sem noseča,pa do konca prvega tromesečja.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.9.2006 12:45:22   
Afnica
Jaz sem tudi začela s folno kislino. Aja, pa opazila sem da tudi kozarec cedevite vsebuje 50% dnevnega vnosa folne kisline!!

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.9.2006 12:53:07   
Anonimen
Folno kislino NI potrebno jemati pred zanositvijo,ampak ŠELE 5-6 teden nosečnosti

(odgovor članu Afnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
24.9.2006 12:57:12   
klaja
Prejšnji teden sem bila pri ginekologu in ker počasi razmišljamo o drugem otroku mi je svetoval,  da bi naj jemala Tifol takole:

-2 tabletki 3 mesece pred zanositvijo,
-2 tabletki 3 mesece nosečnosti,
-1 tabletko do konca nosečnosti.

To je baje sedaj po novem nekakšen "ameriški način", ki se bo počasi pričel uveljavljati tudi pri nas. Če se pač ne odločiš pač ne jemlješ, jaz tudi v prvi nosečnosti nisem jemala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.9.2006 13:09:11   
LuLu
Ojla,
mene zanima kak lahko veš kdaj je tri mesece pred zanositvijo?user posted image

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.9.2006 13:27:37   
klaja
Tega skorajda ne moreš vedet. Sicer nič ne škodi, če jemlješ folno kislino več časa pred zanositvijo, pač lekarne več zaslužijo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.9.2006 13:38:36   
mala zirafa
pa še lepše se spi po njej.Lulu,ki zagovarjaš mati naravo.naj ti povem da v času naših mam ni bilo take onesnaženosti itd. in današnja pesa, špinača in še ne vem kaj , tudi če je"bio", v resnici ne more več bit,ker se pesticidi danes širijo po zraku tud na njive z bio pridelki.Hočem reči da vse kar kupiš je špricano.Tako da zagovarjam tifol.Sem vsaj sigurna.današnjih časov ne moreš primerjati s tistimi izpred 20 let.Pa brez zamere.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?