TVN
|
Ojla! Sem ravno na netu, ker kolegici delam uslugo (rezervacijo online za London preko Wizzaira), pa sem videla tvoj odgovor, 2ursae. Če se mogoče spomniš, sva se na pikniku pogovarjali, da imata tvoj Anže in moja Nika praktično enako diagnozo (pa tudi isto RA - Bežigrad) - ekstenzijski vzorec in asimetrija. Mimogrede, a si ti dobila Airex blazino? Midve sva jo, ampak po večkratnih prošnjah, po prvem obisku pa mi je ni hotela predpisati. Hja, kje vse sem že bila, bo kar težko napisati, ker je tega precej. Bom poskusila: Avstrija, Italija, Francija, Španija, Portugalska, Monaco, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Češka, Poljska, Rusija, Švedska, Turčija, Egipt, Tunizija, JAR, UK, ZDA (Las Vegas, San Francisco, LA, San Jose na zahodni obali ter New York na vzhodni). Upam, da nisem kakšne države spustila. Aja, sem - Belgija. Začela sem že zelo zgodaj, v 8. razredu, ko sem šla prvič sama na Dunaj, potem pa sem imela to srečo, da sem dobila še tako službo, kjer so potovanja del vsakdanjika. Službene poti sem večinoma tudi sama planirala (pomeni celoten booking, pa izbor hotelov, plan poti, sestankov, itd.), s seboj sem večkrat vzela tudi moža (imam res srečo, da je to mogoče). Sicer pa sva privat tudi večinoma hodila v lastni režiji (potovanja), le počitnice sva običajno delala preko kake agencije (Globtour, Kompas). Sva bolj "samotarska" tipa - ne maram potovanj in ogledov v stilu vodič, pa marela, pa hajdi za njim. Imava oba rada svobodo, če ti paše, se ustaviš, popiješ kavico, ne gledaš na uro... Je pa res, da mi je že samo planiranje poti v veliko veselje (da se malo pohvalim - stvar tudi dobro obvladam), potem je treba še naštudirati materiale, da veš, kam greš (kadar greš v nov kraj ali deželo) in kaj si je treba ogledati. No, če potujeva z avtom, ti veliko dela olajša GPS navigacija. Avto je sploh moje priljubljeno prevozno sredstvo. Noro rada vozim (hitro). Rekord je zaenkrat nekaj čez 10.000 km v 7 dneh. Spodobno, a ne? Najbolj "doma" sem v Monte Carlu oz. Monacu, pa v Franciji (naj mesta: Toulouse, Pariz, Nica, celotno območje Provanse) ter Italiji (naj: Torino, Firenze, Toscana sploh). Divji je bil Vegas, nepozaben New York (že po 11. septembru), dopustniško krasne pa destinacije izven Evrope. Sedaj, ko sva dobila Niko, pa so se najini dopustniški cilji malce spremenili. No, ja, Provanso smo že realizirali skupaj, pa Radence, avgusta nas čaka Strunjan, vmes kak skok na kapučin v Venezio in to je to. Naj ti za konec zaupam še željo, kam bi rada šla: Dubaj in Francoska Polinezija. Oboje imava planirano čez kakih 5 let....