|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
5.7.2006 22:34:20   
TVN
Ojla!

Sem ravno na netu, ker kolegici delam uslugo (rezervacijo online za London preko Wizzaira), pa sem videla tvoj odgovor, 2ursae. Če se mogoče spomniš, sva se na pikniku pogovarjali, da imata tvoj Anže in moja Nika praktično enako diagnozo (pa tudi isto RA - Bežigrad) - ekstenzijski vzorec in asimetrija. Mimogrede, a si ti dobila Airex blazino? Midve sva jo, ampak po večkratnih prošnjah, po prvem obisku pa mi je ni hotela predpisati.

Hja, kje vse sem že bila, bo kar težko napisati, ker je tega precej. Bom poskusila: Avstrija, Italija, Francija, Španija, Portugalska, Monaco, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Češka, Poljska, Rusija, Švedska, Turčija, Egipt, Tunizija, JAR, UK, ZDA (Las Vegas, San Francisco, LA, San Jose na zahodni obali ter New York na vzhodni). Upam, da nisem kakšne države spustila. Aja, sem - Belgija. Začela sem že zelo zgodaj, v 8. razredu, ko sem šla prvič sama na Dunaj, potem pa sem imela to srečo, da sem dobila še tako službo, kjer so potovanja del vsakdanjika. Službene poti sem večinoma tudi sama planirala (pomeni celoten booking, pa izbor hotelov, plan poti, sestankov, itd.), s seboj sem večkrat vzela tudi moža (imam res srečo, da je to mogoče). Sicer pa sva privat tudi večinoma hodila v lastni režiji (potovanja), le počitnice sva običajno delala preko kake agencije (Globtour, Kompas). Sva bolj "samotarska" tipa - ne maram potovanj in ogledov v stilu vodič, pa marela, pa hajdi za njim. Imava oba rada svobodo, če ti paše, se ustaviš, popiješ kavico, ne gledaš na uro... Je pa res, da mi je že samo planiranje poti v veliko veselje (da se malo pohvalim - stvar tudi dobro obvladam), potem je treba še naštudirati materiale, da veš, kam greš (kadar greš v nov kraj ali deželo) in kaj si je treba ogledati. No, če potujeva z avtom, ti veliko dela olajša GPS navigacija. Avto je sploh moje priljubljeno prevozno sredstvo. Noro rada vozim (hitro). Rekord je zaenkrat nekaj čez 10.000 km v 7 dneh. Spodobno, a ne? 
Najbolj "doma" sem v Monte Carlu oz. Monacu, pa v Franciji (naj mesta: Toulouse, Pariz, Nica, celotno območje Provanse) ter Italiji (naj: Torino, Firenze, Toscana sploh). Divji je bil Vegas, nepozaben New York (že po 11. septembru), dopustniško krasne pa destinacije izven Evrope.

Sedaj, ko sva dobila Niko, pa so se najini dopustniški cilji malce spremenili. No, ja, Provanso smo že realizirali skupaj, pa Radence, avgusta nas čaka Strunjan, vmes kak skok na kapučin v Venezio in to je to.

Naj ti za konec zaupam še željo, kam bi rada šla: Dubaj in Francoska Polinezija. Oboje imava planirano čez kakih 5 let....

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
   [Brisano sporočilo]
6.7.2006 9:27:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 1752
6.7.2006 11:21:11   
TVN
Teta beta, hvala za info o flaški s slamico. Res čudno, da je nisem videla, saj sem bila tako v BC kot v MC. Očitno bo treba še enkrat, pa leče oz. očala prej dobro očistituser posted image !

Moram reči, da se meni tvoja Daša ni zdela tako drobcena v primerjavi z ostalimi. Razlika v številkah (kg in mere) je precejšnja, tako na oko pa meni ni tako izgledalo. Mogoče pa imamo ostali težke kosti.user posted image

Ko si že omenjala Dunaj, moram priznati, da se tudi jaz tam počutim kot doma. Najbrž tudi zato, ker sem na Dunaju preživela relativno veliko časa - 3 leta zapored, sem med počitnicami bivala in delala v hotelu Korotan, torej 3 x 2 meseca, pa tudi kasneje so me poti - službene in privatne - pogosto vodile v avstrijsko prestolnico. Ja, Dunaj je zelo simpatičen. Imam krasne spomine.

Se še pišemo kasneje!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
6.7.2006 11:48:33   
benika
Mi smo imeli danes posvetovalnico in naše sanjske mere so 78 cm v višino ter 9120g na tehtniciuser posted image . Beni je bel v tretje cepljen, vzeli so mu tudi kri. Vse skupaj smo dali skozi brez joka, nakremžil se je le kasneje, pa še to samo zaradi užaljenosti in trme.

Dobrodošle vse dopustniceuser posted image

Teta beta, Daša se tud meni ni zdela tako drobna. Je pač punčka, nežna, krhkauser posted image Brez skrbi, bo že zrasla, važno da je zdrava.

Nika, madonca, ti si prava popotnicauser posted image Midva z mojim najdražjim sva bila do sedaj skupaj na Djerbi, v Belgiji ter na Hrvaškem. Več nama pa ni uspelo, ker smo sedaj tri leta zapored poleti prenavljaji stanovanje, pa ni bilo dinarčkov za vse želje. Sama sem bila še po sosednjih državah, v Španiji, Franciji, Monaku, Švici, na Češkem potem se pa počasi neha. Drugo leto  pa gremo na Malto.

Uživajte na sončku, baje da bo jutri dež.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
6.7.2006 13:13:15   
kati*
Smo imeli včeraj sistematski pregled: tehtamo 10.100 g, 73 cm. Dali smo kri in je odlična (Fe je bp)

Nika35 se popolnoma strinjam glede prijaznosti v Sloveniji - midva z možem pa precej Slo poznava oz. zdaj vsi trije spoznavamo SLO, a moram hkrati povedati, da je daleč najbolje na štajerskem koncu user posted image .

2ursae
midva nisva blazno potovala skupaj - sva pa zaenkrat zaljubljena v grške otoke in se zaobljubila, da si jih bova ogledala čim več (vsako leto kakšnega) in upam, da nama uspe. Sicer pa po mojem kam zelo daleč ne bomo potovali, ker si sebe ne predstavljam več kot 3 ure na letalu user posted image . Pa sicer sem dostikrat rekla, da živimo v tako lepi državi in na vsakem našem vikend izletu (jo mahnemo skoraj vsak vikend na en celodnevni izlet mal po SLO) sem vedno bolj navdušena nad njo - pa bolj ko je kraj turistično neznan - lepši je. Sicer pa sva bila že tam, kjer si ti napisala (no, v Rimu sem bila sama), razen na Kanarskih nisva bila. Sicer pa vidim, da ne dosegam vaših potovalnih izkušenj. user posted image
Čas lulanja pa tud slučajno ne morem previdet user posted image .

Nika in 2ursae mi povesta pri kateri zdravnici za Bežigradom sta bili v RA?

tery kako vam je bilo všeč v prikolici na Pagu?

teta beta meni se Daša ne zdi predrobna in jasno je, da so otroci različni. Sploh pa se je vrgla po mamici user posted image .

lp, K

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
6.7.2006 14:17:38   
ninocka
Matr, same svetovne popotnice user posted image user posted image user posted image
Jst nisem bla pa skor nikjer, predvsem zarad tega ker se je gradila bajta in nama financno ni zneslo. Sva hotla lani it na en oreng dopust v tople kraje, pa sem bla noseca.
Sem bla pa verjetno edina na dopustu skor vsako leto na Kosovu user posted image user posted image .

Ne vem, a sem vam povedal, da mi je v petek Evi s pojstle padu? NI blo nc hudga, je fajn joku, dokler nisva prsla mim ene stvari, ki ga je zanimala in je pozabu. Dons mi je pa iz vozicka ven salto naredu in padu na rit. Sem ga na pol ujela, tko da ni blo hujsga, micen se je ustrasu, se pojoku ni skor nc. Sam jst ne morem verjet, da mi je zdej ze 2x v enmu tednu strbunku, prej pa 10 mecev nobenkrat. user posted image user posted image user posted image

teta beta, men se tud Dasa ni zdela drobna napram ostalim user posted image

Evi zdaj ful veselo kaze enga pujsak v knjigici in kje ma pujsek repek, ce ga vprasas. In pol to jst zadnjic kazem mojmu (to smo osvbojili cez vikend, ko sva sla s tamalim sama v Crno) in mu Evi pokaze pujska in repek, in ga pol vprasam KJe je oci? On pa na pujsa pokaze user posted image user posted image user posted image
Pa zna prah brisat (zdej je prsla una faza gospodinjsih opraviluser posted image ). Ce mu reces, prime krpico in mal podrgne. Upam, da se bo mal vec s to krpo zacel okrog sprehajat, da men ne bo treba praha brisat user posted image user posted image

Sem spoznala se eno RRjevko, ki ima 13 mesecno puncko. Jst se sam cudim, kj ze vse ta otrok zna in sploh mi ni jasno, da naj bi Evi cez slabe 3 mesece ze vse to obvladal (pokaze kolk je stara, da lubcka, pove kolk je velika, ful lepo hodi...) men je to cist znanstvena fantastika.

2ursae ja, jst mam tud ta obrazec. Men je rekla na CSDju, da ni treba vsega izpolnjevat (tisto sluzbo in placo sele, ce ti odobrijo podaljsanje, izpolnes). Jst bi tud rada dopis zraven napisal, pa sploh ne vem kako naj zacnem??
Nika, kako si ti napisla? A mi lahko mogoce osnutek posljes na ZS al pa na mejl? Tud sanja se mi ne kako naj zacnem user posted image

Zenske, sem pa ugotovila, da je ze skor 1 mesec od nasega piknika in da ga mormo, preden gremo nazaj v sluzbo vsaj se 1x ponovit? Kaj pravte?

Men to sonce cist mozgane skur, sploh ne vem kaj naj napisem in kaj naj se odgovorim. Se opravicujem, ce sem kaj spustila.

Aja, se to: Evi ma se zmer flekce po (zdej ze obeh) lickih in po bradi. Mi ga je kr muka peljat k  P, da ne bom izpadla taka glupa, panicna mama user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
6.7.2006 14:19:29   
ninocka
Sem vedla, da sem se neki pozabila - Tery WB!!!

V lastno obrambo se sklicujem na soncarco user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
6.7.2006 14:38:32   
TVN
Saj ne morem verjet, da sem spet tukaj. Ko sem na pikniku omenila, da ne vem, kako sfolgate tole pisanje, mi je ena (žal ne vem, katera septembrka) rekla, da je to tako, da na začetku se ti zdi hudo, potem te pa kar potegne. In vidim, da to drži.

Kati, mi hodimo v RA k dr. Keršičevi za Bežigrad. Pravzaprav nisem ravno navdušena nad njo, čeprav ji profesionalnosti ne gre očitat, ampak nekaj me moti na njej, ne znam povedat. Preprosto nisva na isti valovni dolžini....

Ninočka, kaj si pa delala na Kosovu? Imaš tam sorodnike? Jaz sem bila tam še v času ranjke Juge in imam na Kosovo (Priština, Peć) krasne spomine. Tam smo imeli takrat finalno tekmovanje mladih raziskovalcev in je bilo vse super. Prijazni ljudje, vse poceni za Slovenčke, se je pa že čutilo napetosti in bili so že prvi spopadi, zato je bil naš avtobus močno zastražen. Ampak bile smo mule in mulci, ki se še nismo zavedali vseh razsežnosti zadev, zato smo preprosto uživali.

Tile CSD-ji so res smešni, informacije, ki ji dobiš, se prav pošteno razlikujejo. Mene je najprej vprašala, če sem zaposlena in če sem dala tisti obrazec potrdit v službo. Glede obrazca o plači pa ni nič rekla, je omenila le, da me bodo obvestili, če je treba kaj dopolnit.

Hja, v posebnem dopisu sem pač omenila in poudarila naravo svojega dela, torej pogoste odsotnosti zaradi službenih potovanj in poslovnih obedov, delovnik, ki se raztegne preko celega dne in včasih še v večer. Pripomnila sem, da ima tudi mož zahtevno službo, da je pogosto razpet med LJ in NM (Renault), zato bi nepodaljšanje porodniške pomenilo stagnacijo v razvoju moje Nike. V bold tekstu sem poudarila najpomembnejše: Nika pri svojih 10 mesecih ne sede sama (to sedaj sicer ni več res, ampak who cares), se ne plazi, pogosto pade vznak (tudi to ni več res, ampak v zadnjem poročilu iz RA to še piše in mi pride prav), se ne postavlja na nogice. Priložila sem vse izvide iz RA ter krvni izvid, ki je pred meseci pokazal slabokrvnost in prisotnost alergenih celic v krvi. Takrat je imela tudi flekec na desni rami, ki je medtem saniran, pa vendar sem to seveda v pismu omenila, ter napisala, da obstaja sum na blag AD (to mi je takrat omenila tudi P). Skratka, poskušaj stvari prikazati čim bolj dramatično.

Upam, da nam vsem skupaj uspe! Si res ne predstavljam, da bom sicer morala v službo že 15. septembra (če ne bo podaljšanja, bom izkoristila nekaj dopusta in ur).

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
6.7.2006 14:40:52   
TVN
Aja, seveda, tudi jaz sem ZA piknik oz. kaj podobnega. Mogoče bi znale biti težave edino glede dopustov in odsotnosti. Mi gremo na dopust po 15. avgustu, prej pa smo načeloma doma.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
6.7.2006 17:27:08   
2ursae
tery, wb, fajn, da ste uživali user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: kati*

Pa sicer sem dostikrat rekla, da živimo v tako lepi državi in na vsakem našem vikend izletu (jo mahnemo skoraj vsak vikend na en celodnevni izlet mal po SLO) sem vedno bolj navdušena nad njo - pa bolj ko je kraj turistično neznan - lepši je.

Kati, plis, plis, mal mi svetuj, kam naj gremo. Veš, rada bi kašen konec kjer je mal več znamenitosti na kupu, če gre. Mi smo zdaj na vrsti za skrivat zaklad, in to izgleda tako, da zaklad nekam skriješ, pa iskalcem na parih postajah daš navodila, ki jih pripeljejo na cilj. In fajn je, če si med iskanjem še kaj ogledamo.

teta beta, men se tud Daša ni zdela nič opazno drobna user posted image .

Nika in Ninočka, jaz dopisa ne bom pisala. Itak dokumentacije ni veliko, se bodo že zanšli, pa tud nobenih takih okoliščin nimam, ki bi lahko prevagale tehtnico meni v prid.

Jaz sem ZA PIKNIK user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
7.7.2006 0:09:34   
kati*
2ursae par idej za izlete v tej poletni vročini (upoštevam, da greste z vozičkom)
- štajerski konec; Robanov kot (je manjša kot Logarska, a zaradi manj turistiv veliko bolj prijetna. Na začetku pa je enkratna turistična kmetija (Govc) s fantastično hrano, kamor greste lahko na kosilo - mislim, da je potrebna predhodna najava. Od te kmetije do konca pa je bolj ali manj makadamska pot po ravnem - vmes greste tudi mimo 500let stare kmetije - pot do planinske kočice, kjer se da dobiti zelo dobro kislo mleko. Pa kravice boste lahko od blizu občudovali.)
- gorenjski konec: Bohinj + povratek v termah Bohinjska bistrica, ki so meni osebno zelo simpatične terme in primerne za otroke (pa nisem pristaš bazenov) ali Kranjska gora + jezero Jasna + zelenci + ogled Peričnika (malega se lahko nese v nahrbtniku, če ga imate - malo povprašaj, ker je več poti in ene so bolj položne)
- notranjski konec: piknik ob Cerkniškem jezeru (morda ogled makete jezera z živo predstavitvijo pretoka vode) v jezeru se lahko tudi okopate ! Smo preverili ta vikend - voda je topla in primerna za kopanje (redno delane meritve).
- dolenjski konec: Kostanjevica in ogled Kostanjeviške jame, ker je kratka, si jo lahko ogledate tudi s tamalim + Pleterje, kjer imajo realne makete starih hiš s podivjanimi goskami, ki se ne dovolijo slikat user posted image
- primorski konec; izvir Vipave + ogled Štanjela + Zemono

Da se pa izlet popestri, pa se mora nujno vsaj en del poti ubrati manj prometne ceste. Midva imava navado, da greva v eno smer po avtocesti v eno smer pa jo udarimo po starih cestah - in tako se vedno najde kaj novega (no dostikrat se je končalo tako, da sva kupila specialko user posted image )

lp, K

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
7.7.2006 0:10:08   
kati*
sva za piknik user posted image

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
7.7.2006 9:25:53   
Pia67
Živjo!

Najprej, SEM ZA PIKNIK user posted image . Če bi se dal, že naslednji teden. Po 16.7. gremo na morje. Če ne bo zneslo, pa drugič, čeprav se čas izteka porodniške prav nesramno hitro približuje.

Pri Nini nobenega napredka, včeraj sem jo pokazala moji svakinji, ki je dala vso RA po dolgem in počez(zaradi nečaka) in je rekla, da je zelo trda in da v bistvu sploh ne more kobacat, ker ji nožice v kolčnem sklepu vleče narazen. user posted image Skratka, ko je na vseh 4, se razleze in obleži na tleh. Tako, da bova šli v ponedeljek k dohtarju in bom rekla, da zahtevam napotnico RA-ja, ker imam tega dovolj. Klicala sem tudi neko fizioterapevtko v LJ, pa je še na dopustu. Se mi zdi, da je bolje, da jo najprej vidijo v RA.
Je pa res, da po bolezni ni najbolj razpoložena. Kaj bi storile na mojem mestu? Mal se mi zdi smotano to, da skoraj edine ne hodiva v RA, pa imava v tem obdobju kar nekaj težav (metanje vznak, sedenja iz ležečega položaja ni več, o plazenju ne duha ne sluha, le postavlja se ob opori, pa še to se mi zdi mal neumno, da to dela, ker kar nekaj pa res ne bi preskakovali). Mal kompliciram, morda sem nestrpna, me pa le skrbi...

Drugače nič novega, kuhanje marmelad, vlaganje kislih kumaric in čakanje na kak odgovor glede službe.

TetaBeta, Daša ni drobčkana, kar poglej v kateri percentil spada, vse je OK. Tudi ti nisi ravno kaka Pehtauser posted image . Prav simpatično živahno je kobacala naokoli. Kdo pa ti je to vtumbal v glavo?user posted image

Tery WB, me veseli, da ste se dobro znašli v prikolici. Mene to še čaka. Upam, da se bo tako dobro izteklo kakor 1. Bravo za Nika user posted image Tudi pri nas so lončki in zlaganje hit. Še med hranjenjem bi Nina zapirala jogurt ali pa skuto.

Kati, hvala za potepuške namige. Jaz itak poznam samo kaka višinska vandranja. Se bo treba malo prizemljit.

Zdaj pa greva na pošto prošnje oddat. Držte pesti.

Damjana

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
7.7.2006 9:37:33   
kati*
Pia67 jaz mislim, da se ti ni potreno obremenjevat z RA: mi smo bili 2 dni nazaj pri P in pri pregledu ni popolnoma nič omenila, da je karkoli premalo gibljiv ali da premalo zmore - tudi nisva nikoli bila v RA (noben nama je sploh ni omenjal user posted image , tako če ne bi tu brala o tem, sploh ne bi vedela, da obstaja). Sva pa bila pri dobri fizioterapevtki za Bežigradom (dela privat in mogoče je ista, saj je tudi ta trenutno na dopustu do 10.7. ?) in sem se bolje počutila po posvetu z njo - je rekla, da ni nič narobe z Lukijem, mi je pa pokazala kako naj mu pomagal, da bo dolečene prijeme hitreje osvojil. Saj meni je tud včasih kra grozno brat kaj drugi septemberčki vse znajo in zmorejo, a se moram zavedat, da je naš le mlajši (pri tako malih se tudi tedni poznajo user posted image ) in nenazadnje, da so otroci različni. Na koncu bodo vsi hodili, sami jedli, sami hodili na kahljico in govorili ... user posted image

lp, K

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
7.7.2006 9:50:51   
Pia67
Kati*, hvala za mnenje, saj se strinjam. Mal sem zaskrbljena, ker je šlo prej tako hitro, zdaj pa kar neki stagnira. Še sama sebi sem zoprna. Saj ni panike. Če pomislim na nečaka, sem lahko le tiho. Ja, ravno na to fizioterapevtko sem mislila. Jo bom kar poklicala.

Imava nov avatar. To je naša Nina, včeraj je imela 10. mesecev. Končno ena spodobna fotka za avatar.user posted image

Damjana

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
7.7.2006 10:43:59   
2ursae
pia, wow, krasen avatar user posted image user posted image .
A veš, kaj mi je nekako prejle padlo v oči - kako to, da imaš poleg svojega nicka moški simbol? A zanalašč user posted image ?

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 7.7.2006 10:44:27 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
7.7.2006 13:09:27   
benika
Moram vam povedat, ampak res vam moram povedat da......sem dobila čisto pravo, ta zaresno službouser posted image user posted image user posted image Joj, kolk sem vesela!!!!Pa še toliko so mi šli na roko, da začnem po koncu porodniške.

Pia, kolk luštkan avatar. Me Nina spominja na punčko iz kakšne stare razglednice. Tko luštkana, z modrimi učki....cukeruser posted image

Za piknik sva midva vedno ZA.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
7.7.2006 14:51:42   
TVN
user posted image , Katja, iskrene čestitke za službo! Sem zelo vesela zate, prav zares.

Pia, razumem tvoje skrbi glede Nininega (ne)napredka, pa vendar pravim, da se ne obremenjuj preveč (saj vem, lahko je reči). Kljub vsemu pa ti pregled v RA ali pri fizioterapevtki priporočam. Prav nič ne škodi, če jo pogleda specialist in malce svetuje, kako jo spodbujati v razvoju.
Slikica je pa superca - Nina je prava lepotička! Zdaj se moram pa jaz tudi malce potruditi in spacati kak avatar....

Kati, a si bila mogoče pri dr. Breznikovi? A je uredu? Koliko računa na uro?
Hvala za izletniške namige. Tisti Robanov kot se mi je zdel zelo zanimiv, predvsem ker sem na tistem koncu bila pred ... ufff, sto leti, no ja, kakih 15 pa je sigurno minilo.....

2ursae, najbrž si spregledala moje vprašanje, zato ponavljam. A vama je dr. Keršičeva iz RA predpisala Airex blazino?

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
7.7.2006 15:27:32   
2ursae
joj, nika, res sem butara. Se spomnim, ja, da si me spraševala v zvezi z blazino. Torej, da, imamo jo user posted image , pa terapevtka nam je zrihtala še žogo tko da je naša dnevna nabasana. Kaj bomo pa z blazio pol, ko je ne bomo več nucal, pa pitaj boga - ful je velika.
Tudi mi2 sva bila parkrat pri Breznikovi in se nama je zelo dopadla, je bila malemu všeč, pa tko gleda na stvari tudi z matrinskega vidika.

Katja, hura za službo user posted image . Kaj boš pa delala, če smembit firbčna?

Pia, jaz tudi mislim, da z Nino ni problema, sj, ko si jo skozi te mesece, ko se družimo tu gori, opisovala, se mi ni zdelo nič narobe z njo. Ja, definitivno pojdita v  RaA ali pa k terapevtki, da boš mirna.

Kati, hvala za ideje, tale Kostanjevica mi je prav zadišala user posted image .

E,pa k smo ravno pri službah - a veste, kolik znaša nadomestilo za plačo v času porodnškega na Hrvaškem: povprečje plač, kot pri nas, le z maximumom prvih 6 mesecev 4000 hrk (ali 3000, se ne spomnim več), se pravi cca 130.000 sit, drugih 6 pa 1000 hrk, to je cca  30.000 sit. Mizerija, a? Pa kakor vem, tudi tam primanjkuje otrok.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
7.7.2006 19:25:32   
ninocka
Mi smo danes dan preziveli pri brunarci 9standard), ampak nas je pol ujela nevihta in smo kr tam vedrili. Na koncu nas je pa ena kolegica dam peljala in sem drzal Evija v narocju na zadnjih zicih. Vam povem, da me je taka panika grabla, pa ceprav je blo za par 100m lokalne ceste. Spoznala sem tud ene par novih RRjevk - februarcic in njihovih cmrlckov. Ampak ste ve boljse user posted image user posted image

Pri nam ni nic drasticno novega, jst se zmeri pisem un dopis za k vlogi (se mi je celo neki odprlo). Evi mi je pa zjutri dal lubcka na lice, prej me je pa po glavi z zlico tolkel, ker mu je moj prepovedal tolct po fasadi.
A vasi ze razumejo NE? Evi razume, sam ne uboga, user posted image mali user posted image user posted image

Nika - jst sem mela (do vojne) sorodnike v Peci (babica, strica in teto z druzinami) in eno teto v Kosovem polju. Med vojno so vsi prebezali v beograd, hiso tam so pa baje kasneje pozgali...
Men je blo tud dobr dol hdoit, da sem vidla vse bratrance in sestricne (jih mam kar 8 po mamini strani, po ocetovi pa nic). Mela sem tud ene par kolegic - cigank tam, pa fino je blo it zvecer v mest na korzo (mislim, da se tko rece) s stricem, k je bil se samski. Pa lubenice so mel tko velike, pa tko dobre tam...Nazadnje sem bila sicer v med pocitnicami po koncanem 2 letniku (to je zdej ze kar ene 12 let), v Beograd pa zdaj se nisem sla. Prideta pa letos baje teta in moz na obisk user posted image user posted image user posted image

Pia kul avatar, Nina je res tak cukercek gor. Glede RA bi jo pa jst kar zahtevala. Eni moji kolegici je tamal tud do 9 meseca se razvijal cist normalno, pol je mogla pa zacet hodit v RA in na fizioterapijo, ker se je zacel nepravilno plazit in je naenkrat raztal ful zategnjen. Ti kar zahtevi, pa nisi nic panicna al pa karkoli. Naj jo pogleda strokovnjakinja in ti pol ona oceni a je kaj narobe al ne. Ne pa da ti bodo cez 10 let ocitali, da bi pa Nina  bolj zravnano hodila/sedela/whatever, ce bi jo takrat peljala v RA (sej je beden primer, ampak sej razumes, kaj mislim). Je bla pa dons eno od unih RRjevk hcerka sestre, ki dela pri dr. Zavrlovi v Mostah (une k hodte tja, veste kera sestra). In tud ona hodi v RA, ker je mama takoj posumla, da z malim ni nekaj OK. Blagor enim, k majo specialista doma, pa se jim pol ni treba ubadat s tem a je kaj narobe al ni, al mamo samo privide.... user posted image user posted image

Katja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
za sluzbo. Pa velik lepih in uspeha polnih in nic stresnih delovni dni ti zelim. PIa, zdej pa se ti eno tako fajn sluzbico ubodi!

Tazana kako je pa s tvojo sluzbo?

Mene naslednji teden ni, ker grem al na morje al pa v Crno, tko da jst bi bla za kaksne teden kasnej za piknik? PLSuser posted image

2ursae a res, tolk nizke porodniske majo? Kje si pa to slisala? Jst si pa ne predstavljam, da bi bla 3 leta na porodniski (kar je zdej baje predlog). Pri 3 otrocih te skor 10 let ni v sluzbi, pol si pa itak ze cist zakrnel in za na odpad, al pa za razocarano gospodinjo... 1.5 leta bi mi pa prav sedel user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
7.7.2006 20:23:31   
Pia67
2ursae, madona, moški sem ratalauser posted image
Ni čudn' , vedno moška družba, enostaršestvo. Hvala za opozorilo...user posted image

Hm, se mi spoh splača popravit? Najbrž gre za dejanje podzavesti, vedno sem si želela bit fantek.

Hvala za komplimente, še sama sem presenečena, da Nina tako izgleda. Ponavadi se reži ko počena buča.

Damjana

P.S. Katja user posted image za službo. Enkratno.user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
7.7.2006 20:50:33   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

2ursae a res, tolk nizke porodniske majo? Kje si pa to slisala?

nina, jaz pač vem vseuser posted image . Ne resno, saj se spomniš,da smo na Hvar šli k mojim sorodnikom? No, bratranec (sicer v 2. kolenu, ampak tam smo itak vsi ena velika družina user posted image ) ima 2 fantka - 2 leti in 2 meseca, tak da mi je njegova žena postregla z info iz prve roke.

Moj mali kar šteka NE pa FUJ tudi in kar uboga - danes me prvič ni, je bil un oranžen teglc reveč zanimiv. Drač pa, če gre proti vtičnici, mu rečem "ne", me pogleda, češ, "a si zihr?" in gre pol mimo naprej. Pritkan, a?

Pia, še nekaj sem razmišljala: če uspeš dobit napotnico za RA, se ti za zgodit, da bosta na vrsto prišli čez kakšen mesec. No, vsaj v ambulanti, kamor hodimo mi, je tako. Morda vseeno raje probaj s privat terapevtko, kaj meniš?

Tažana, sem dobila ključek. Thnx. O ja, je še vedno aktualen user posted image .

nočko, grem bult v tv - je film "Izgubljeno s prevodOm" na dvojki, še nisem gledaa, pamenda je dobr. Zraven pa ... ej, danes sem kupila sladoled Maxim, okus malaga z grozdjem - mljac mljac. No, to bom papala user posted image .

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
   [Brisano sporočilo]
7.7.2006 21:02:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 1773
7.7.2006 23:27:38   
benika
Punce moje najdražje, danes popoldne je Benjamin izgubil dedkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
8.7.2006 9:07:33   
ninocka
Katja, moje sozalje tebi, Beniju in celi druzini user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.