|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
2.7.2006 14:00:10   
teta beta
Za začetek naj povem, da sumim, da se je 6. bolezen lotila tudi Daše. Včeraj zvečer je dobila vročino, koliko ne vem, ker nimam toplomera s sabo, z živosrebrnim pa ne vem, kako bi mi ratalo, ker ni nič pri miru. Ima pa vroče čelo in rokice, sicer pa je normalno živahna. Res pa da ima nahod že od prej... bomo videli.

No, sem se hotela lotit vprašanj, pa spet ne bo nič. A moram pri 6. bolezni k zdravniku? Če se npr. jutri že pojavijo izpuščajčki, je še potebno k P, da potrdi?

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
3.7.2006 10:03:11   
ninocka
OJ, sam na hitrco - kaj pa je z nasimi soncki?

Evi je tud ze 3 dni totalno neraspolozen, samo joka in se stiska k meni, dobil je ene izpuscajcke po dlaneh in stopalih in nogicah. Ponoci ne spimo, ker se skoz zbuja in pojokava in se samo premetava.  Vrocine nima (oz. prileze do 37.5), je pa v valovih - najprej je ful vroc neki casa, pol se pa shladi in ma normalno temperaturo in potem spet ful vroc in se shladi.... Papa NIC - uceri je pojedu en jogurt (pa se to ne cel) in par zlick juhice in spil cca. 300 ml mleka in neki kompota. Dons pa se mleka zjutri ni hotu i n je pojedu samo ene par zlick kasice. Tko da greva k zdravniku.
Ne vem, a ga zobki tolk matrajo al ma pa res tud on kaksno 6 bolezen?

Se beremo,

Nina

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
3.7.2006 12:41:24   
kati*
joj, ko vas berem, me kar stisne, saj so vsi vaši sončki bolani - moram potrkat, da ne bo tudi naš ...

cartajte jih user posted image in upam, da bo hitro in čim manj nadležno vse minilo

lp, K

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
3.7.2006 13:18:34   
teta beta
Hoj,

pri nas še ni nič boljše, le manj živahna in aktivna je kot včeraj. Bolj zaspana in sitkana, pa iz noska ji teče prozorna sluz. Je pa moj brat zadnjič v petek dežural v splošni in je rekel, da je imel kar dosti dela, večinoma otroke, zgleda res nekaj razsaja, pa še vreme je res ravno pravšnje za zbolet. Vroče in mrzlo in vroče in veter in mrzlo in vroče...

Grem hitro nekaj skuhat. Lp.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
3.7.2006 17:04:04   
ninocka
Midva sva od P. Evi ma virusno okuzbo, zato je tud dobil tiste izpuscajcke po dleneh in stopalih. Zdravila ni, velik mora pit, jest pa - tolk kokr poje, upajmo pa, da cim vec.
Ne smeva pa bit v stiku z ostalimi otroci, ker je nalezljivo.
Baje se ji rece pa bolezen umazanih rok, nog in ust (no, neki tko). Pojma nimam, kako jo je dobil, predvidevam pa, da v peskovniku oz. od kaksnega otroka tam user posted image user posted image
Sej se mi je kr zdel, da ma to, ker sem gledala po eni knjigi in so bli simptomi cist tako kot so not opisani.
Upam, da bo cimprej zdrav, ker mi ga je res grozno gledat, ko je tak bogec user posted image user posted image user posted image .

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 1730
3.7.2006 18:38:15   
benika
Punce moje naj vam zaupam, da sem bila danes prvič po letu in pol pavziranja v službi. No, ni ravno služba, bolj honorarna pomoč v neki restavraciji, ampak vseeno. Zjutraj, ko so me klicali, sem samo user posted image , ko sem gledala Benija in razmišljala, da bom sedaj manj časa z njim. Pa tako se je zadnje tedne navezal name, še celo crkljat se je začel.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
3.7.2006 21:42:29   
2ursae
hej, hej,

sam na hitro javim, da smo z morja,kjer mo se imeli mega dobr user posted image .
Bom mal poročala, ko se skupi vzamem in ko bom imela mal časa - nareč mali je v teh deh tednih osvojil kobacanje, postavljanjena nogice, non-stop čebljanje ... user posted image  Aja, pa še komp nam je crknil user posted image , tako da sedaj začasno gostujem na moževemu notebooku. Zato se tud nisem nič poslovila od vas, preden smo odšli, ker sem bila pač v informaciskem mrku user posted image .

bodite fino

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
3.7.2006 22:21:59   
teta beta
O, 2ursae, smo bile "pridne", nimaš preveč za prebrat. Bolj dopustniško je bilo, pa meni je tudi računalnik nagajal. user posted image  za Anžeta!

Popoldne sem merila Daši vročino v ritki, 39,9, sem kar gledala tisto živo srebro, kako je šlo gor. No, potem sem ji dala četrtino lekadola, zdrobljenega po žlički. Nimam namreč niti sirupa niti svečk doma, je pa to pol tak isto. In je kar boljše, ni več vroča. Po svoje kar upam, da bi res bila ta 6. bolezen, ker bi to potemtakem pomenilo, da bo do vikenda zdrava. Imamo jo namreč namen mahniti na morje, da preizkusimo nov šotor.

Zdajle pa lahko tudi na hitro napišem, kaj Daša zna, če je vprašanje še aktualno. Zna ploskat, trkat, hoče sestavit stolp (daje en predmet na drugega, ne rata vedno, sploh če sta različne oblike ali je manjši spodaj), obvlada pincetni prijem, lista knjigo, pozna predmete, daje stvari ven in notri. To ji je sploh trenutno najbolj priljubljena igra. Kaj več se že ne spomnim, no, seveda plazenje in postavljanje na kolena, na noge še ne, razen tako, da ima stegnjene noge, ritko gor, vendar pa roke na tleh.

Lp, upam, da bodo vsi naši bolni malčki jutri že zdravi!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
4.7.2006 8:37:56   
Pia67
Živjo!

Bolezen umazanih rok, ja nekaj takega je bilo tudi omenjeno v knjigi. Mislim, da jo ima tudi Nina, ker rota-virus razsaja bolj pozimi, paravirusi, ki povzročajo drisko in bruhanje pa poleti. V kampu so bili tudi majhni otroci in po moje smo vsi imel bolj ali manj to lahko prenosljivo bolezen. Eni dan dva, majčkeni človečki pa dlje. Nina je najprej imela izpuščaje in vročino (pripisovala sem morju in vročini), potem pa bruhanje-na sreču šele doma in driskanje. Danes je kohezija kakcev že kompaktna, priporočam Hipp-ov ORS 200 kar po žlici, banane, če je kaj teka pa riž. Popila je tudi ogromno Nelit-a (okus po pomarančah). V kampu pa sem ji dala tudi nekaj raztopljenega oglja za preventivo, pa ni nič nucal.

Je pa res, da zelo veliko spi, vstale sva ob 6.30 in zdaj že 1. drnjoha. Ni ravno razpoložena za štose, probala sem jo naštimat za kobacanje, pa samo jok in tulenje mama-mama.

Včeraj sem šla malo po "razprodajah" pogledat-onih za otročke. Nini sem v ZARI kupila 2 puloverja za jesen/zimo, sta sicer bombažna ampak kar debela. Cena slabih 2 tisoč. V M&C pa bodije z dolgim rokavom, brez in kratkimi. Prve za pozimi, slednja dve vrsti pa kar za drugo leto. Se mi zdi, da se izplača, cena 7 bodijev je 3.370 SIT. Nina trenutno nosi tiste, ki sem jih kupila lansko leto in so vsaj zame kvalitetni in lepi. Pižam pa ni bilo njene številke, za 2 leti pa so ogrooomne.user posted image V H&M sem kupila dvoje, jasno fantovskih hlač, ki so za pčonucat tudi kasneje (podložene). Določenim artiklom so dali 30%. Imajo pa že kar jesensko robo.user posted image

2ursae, super, da je bilo fajn. Jaz komaj čakam konec meseca, da gremo z vikend-atom ponovno na morje. Je bil zelo navdušen nad tem, da Nina obožuje vodo in da je uživala. Bravo za kobacanje in klepetanje user posted image Jaz sem sklenila, da se bom naročila na privat RA. Enostavno me kar skrbi, pa ne zaradi kobacanja, tudi usede se ne več iz ležečega položaja. Leži ko kak pozabljen kladu. user posted image

Za vse bolničke držim pesti. Saj bo, priznam pa, da je zoprno. Še dobro, da ni vročine.

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 1734
4.7.2006 12:27:01   
tažana
čao.
mene pa zebeuser posted image user posted image .

Katarina spi jest pa spet tukaj. sedaj se že drugi dan navajava, da pred dopoldanskim spancem ne dojim- ji kar greuser posted image .
včeraj sem v dnevni zvila tepih in dala katarino na parket. odprla sem omaro z njenimi igračami in ne boste vrjele počasi se ji je uspelo priplazit do omareuser posted image user posted image user posted image user posted image . to zgleda tako, da se z dlanmi vleče naprej. z nogami pa kar nekaj v prazno brcauser posted image . no ampak sem vesela, da se vsaj malo premikauser posted image .

pia67: katarina se tudi ne vsede sama. če ji dam prst se potegne gor drugače pa ne!user posted image  
na noge se pa tut postavlja tako, da ima noge stegnjene pa rito u zrak tišiuser posted image .

bolani pri nas nismo nič. upam pa da se vaši malčki čimprej pozdravijouser posted image .

2ursae: če slučajno še nisi prebrala za nazaj. mi imamo vaš ključek in bi ti ga zares rada vrnila. pošlji mi naslov ti ga bom po pošti poslala!

še eno vprašanje, oziroma dva bosta:
1. a slučajno že katera umiva zobke s kartačkouser posted image
2. a se katera že kaj ukvarja z mislijo kdaj začet dajat user posted image  na kahlico?

tako lepo se imejte. čao, čao

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
4.7.2006 12:55:53   
kati*
pia67 no naš se sploh ne vsede sam, čeprav se včasih uspe dvigniti, e se zvrne nazaj

težana mi ne umivamo zobkov, čeprav jih je zdaj že kar nekaj oz. bodo kar trije kmalu zunaj. O kahlici sem pa že mal razmišljala, sicer sem imela namen začeti, ko tamali shodi. Zdaj še ni dorasel, tudi če bi mu uspelo (če bi meni uspelo ujet trenutek user posted image ) podelat v kahljico - ne vem, če bi dojel zakaj se gre ali pa celo zapomnil, da mora to početi na kahlici. Bomo počakali, da shodi - pol bomo pa videli kako in kaj. Imam pa željo in namen, da je pri 24m čist (vsaj čez dan brez plenice) - ne vem ampak meni je tako čudno gledat 3 letne otroke, ki so res pravi fanti, s plenico user posted image . Smatram, da mora otrok takoj iz plenice, ko jo je že sposoben zamenjati sam user posted image .

2ursae lepo, da ste uživali na dopustu user posted image

lp, K

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
4.7.2006 18:22:37   
benika
Čao,

2ursae wb.

Včeraj sem odkrila pravi vzrok Benijeve povišane temperature in sicer ima 3!!! nove zobke zgorajuser posted image Ne morem si predstavljat, kako je revčka bolelouser posted image

Tažana, mi zobke umivamo s krtačko dobre tri tedne in tud Beniju je samo krtačenje očitno v veselje, saj si prav veselo žoka krtačko v usta.
Kahlico bomo začeli uvajati čez kak mesec, ko pričakujem, da bo mulc shodil. Glede na to, da ima stalen ritem kakanja, bo po moje kmalu klobasa v kahlici.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
4.7.2006 19:18:05   
ninocka
Dober vecer!

2ursae dobrodosla nazaj in cimprej poroci, kaj si mela cist BZ s sabo, da ne bomo tud me vlacle user posted image user posted image user posted image pa seveda kako je blo user posted image Aja, pa bravo za Anzeta!!! Pa velik uzitkov pri lovljenju malega skratka user posted image user posted image

Katja a ti si sla pa kr ze delat? Kako je blo? Kako je Beni prezivel in predvsem kako si ti prezivela? Jst kr ne morem verjet, da bom cez 2 meseca ze v sluzbi user posted image user posted image user posted image user posted image

tazana mi se ne umivamo tistga zoba s krtacko (ceprav na plano kuka ze drugi user posted image ). Kahlico mu bom pa zacela podtikovat zdaj poleti, samo da kupmo eno. Kar bo pa bo - ma priblizno stalen ritem kakanja, pa bomo probali ga takrat na kahlo ujet.

Evi je dons ze boljs in je celo normalno jedel in bil ves razigran in naspidiran. Sem pa ugotovila, da ima se glivice po ritki user posted image user posted image . Sem ga mela pol brez plenicke, da se je ritka na zraku susila in se mi je pokakal v dnevni (mal je falil urouser posted image ) in sploh nisem vedla, kje naj ga primem, da ga se bolj ne zapacam in kako naj ga umijem in kam posadim, da se bolj po bajt ne zapacam. Sem pa posumla, ker je ratal sumljivo tiho in oddajal zvoke rahlega napenjanja. No, sej vse skupi je v bistvu smesno user posted image user posted image
Me pa skrbi, ker je dobil po levem licku en tak rdec izpuscaj oz. zgleda, kot da bi ga kdo mal klofnil in ma rdecico. Upam sam, da ni fasal se 5 bolezni, ker pol se mi pa zmesauser posted image user posted image .

Sem razmisljala za podaljsanje porodniske - a mislte da bi kaj nucal, ce skopiram se njegov karton in ga prilozim? Pol je boljs, da kr direkt na CSD odnesem, kot da posiljam po posti, ker mi bojo za un fasikel prevec postnine racunal user posted image user posted image

Teta beta jst sem mu tud dala zadnjic 1/4 lekadola, ker nismo mel sirupa s sabo, kolegica ga tud ni mela (na koroskem ga baje sploh ne dajajo in niti ni vedla, da obstaja). Svecke pa nisem hotla dat, ker ni mel tolk povisane temperature. So me pol vsi ****al, sam men se pa ne zdi, da bi mu skodla?

Pia jst se nisem sla na razprodaje, sem bla pa zadnjic v H&M in sem sla ven cist razocarana - zuni 35 stopinj, oni pa men neko jesensko robo za otrocka prodajajouser posted image ? Jst sem pa ful nujno rabila kratke hlace...

OK, to je zaenkrat vse, grem jest filane paprike in pire (mljac, mljac)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
4.7.2006 21:07:03   
benika
Moram povedat, da se je moja delovna vnema prav hitro zaključila. Delo je še kar nekak bilo, ampak delovni pogoji..ne da bi človek govoril. In tako še vedno ostajam doma pri mojem miškuuser posted image   

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
4.7.2006 21:10:57   
2ursae
evo, mam minutko pa vidim, da je boljše, da vsaj nekaj malega naišem, ker sem vedno bolj in bolj v zaostanku.
Sej bom sam na brzaka povedala, kako je bilo - vroče k pes, vsak dan 40'C. Mali je to presenetljivo dobro prenašal, le zvečer,ko je šel spat (to je ob osmih - tam vsi otroc hodijo ob enajstih spat, jasno), je bil malo bolj bogi, ker je bilo takrat še celih 30'C. Prvih par dni jebilo malo krizice, on se je lovil, mi2 pa tudi, ampak smo zjadrali. V morju mu je bilo čisto gut, ni bil ne-vem-kako huronsko navdušen.
Imel je precej družbe - pri enih sosedih sta dva fantka, stara 2 meseca in 2 leti, pri drugih pa 4 letna punčka. Ta ga je stalno hodilagldat in ga lupčkat, je bila prav fletna user posted image .
...Matr, ta notebok tipkovnica je ful čudna, same napake delam mi je kar težko tipkat ...
skratka, sej bom še kdaj tak mimo grede kaj omenila kakšno naš prigodo, pa kakšne slikce bom imela, seveda takoj, ko se prebijem čez tisoč slikc, ki sem jih naškljocala user posted image

zdaj pa k vam ... vidim, da se pridno oborožujete (zobki) in da je celo najbolj zagrizeni Evan (user posted image user posted image user posted image  dober izraz za to priliko) podlegel.  Mi imamo že 4 komade.

Ninočka, vlekli smo poln avto, pa ni bilo preveč robe - ok, dlgih hlač nismo nucali, sam jih moraš itak vedno vzeti, pa ruzaka za malega nosit tud nismo nucali, ker je bilo perevroče za pohajkovanja v naravi user posted image .
Tažana, jaz mu zobke krtačim, sam mi jo mali user posted image  z jezičkom ven poriva... grrr...
Khlico? A res že o tem razmišljate user posted image ? Mi bomo uvajali enkrat v poletnem času in če mi bo ratalo to zrhtati v letu 2007 bom zadovoljna.

Katja, drži se v službi - kako ti gre?

Joj, vidim da ste (bili) kar bolančkani... upam, da sta daša in Alina že kaj bolje user posted image , Evanu paitak že boljše kaže user posted image

mislim, da sem vas več ai manj popucala, nekako ne utegnem bolj za nazaj brat, čeprav se res ni veliko dogajalo, morda se bom tega lotila kasneje.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
4.7.2006 22:35:48   
doroteja23
Oj da vam malo javim kak je z Alino. Očka je še vedno plava, ampak ni nič hudega. Sma meli dans kontrolo in ji je dohtarca v ozadje očke pogledala in ni nič videt. Spet imama čez mesec in pol. To pa zato, ker ima malo veko povešeno in ji bo mogoče naredila uz.

Drugače pa še zdaj ne vem od kod vročina, ki jo je imela samo en dan. Mogolče pa od očke. Bog vedi.

Morem vam povedat da smo kupli bazen, da se bomo malo namakali. Ja tudi mi tastari. Jaz upam da se bo voda kaj zagrela in da se bo lahko tud Alina kopala. Ji morem nabavit te hlače za kopanje, ampak ne vem kak ji naj vzamem št., da bo jih lahko mela še za drugo leto.

Na kahlo še pomisla nisem in mislim da bomo na to študirali drugo leto poleti.

Drugače pa smo še vedno na istem.
Plazenje nič.
Sedenje ko nam je, ko nam ni se kr vržemo nazaj.
Postavimo se že tud na nogice, ampak se po parih sekundah začnemo malo zibat.

No tak je pri nas zaenkrat. Jutri pa bomo vidli kaj bo po dolgem času rekla fizioterapevtka. Me prav zanima kaj bo rekla glede našega plazenje.
Vam poročam.

Bodite zdravi in uživajte sonček ki speet prihaja. Hvala bogu, ker je blo že spet prav hladno.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
4.7.2006 22:45:04   
teta beta
Čer!

Tudi Daša očitno ni imela 6. bolezni, ker ni sledu o kakih pikicah oz. izpuščajčki, nosek ji pa kar dosti toči. Tako da je bil pač nek prehlad, mogoče je kaj staknila zadnjič v posvetovalnici. Je pa že boljše, danes je občasno še imela vročo glavico, vendar ne tako kot včeraj, na trenutke pa sploh ne. Le iz noska ji teče in to ne več samo bistra sluz, temveč tudi bolj gosta. Je pa čist en drek, ali vzameš sirup ali svečko, ki imata 125 mg ali pa 1/4 tablete, kar je tud 125 mg paracetamola. Al ima mogoče svečka 100... no, saj je vseeno, zdrobljene četrtinke tudi ne spraviš v celoti dol.

Daša si zobke krtači že od 8. meseca, ko jih sploh ni imela, vendar pa smo še vedno pri prvi krtački z seta, to je tisti gumijasti, ki samo masira dlesni. Bo treba počasi zamenjati. Je pa to včasih edini način, da si tudi sama umijem zobe zjutraj, ker če samo izginem v kopalnico, je jok, tako pa jo posadim v stolček, prinesem še njeno ščetko in si obe umivama zobe. Jih bom pa morala začet zdaj z gazico čistit.

Kahlica - pri nas še ne pride v poštev, ker ne kaka ob istem času. Moramo še malo tole hrano pošlihtat, pa bo mogoče potem boljše. Mogoče pri enem letu...

A so že razprodaje? Jaz sem čisto out, sem pa že tudi rekla, da moram malo nehat zapravljat, pa tudi šparam se za nakupovanje, ko bomo nadopustu. Na meji Slovaška-Avstrija je na avstrijski strani ena taka "nakupovalna vasica", outlet center, butiki v takih luškanih hiškah, in sem že mojemu rekla, da si zadnji dan jaz rezerviram za tja. Moram pa eno kiklco še zamenjat v H&M. Saj ne vem, če sem vam to pravila, menda ne, ker mi je računalnik štrajkal. V glavnem z eno kolegico sva se dobile na kavi v City centu in Daša se je na poti tja tako nesrečno pokakala, da je šlo čez bodi in hlače, jaz pa kot zakleto nisem imela nič s sabo (ponavadi vse vlačim). K sreči je bilo dovolj toplo, da je bila samo v majčki in plenički, midve pa sva jo mahnile po trgovinah iskat nekaj zanjo. Ta kiklca-balerinka v H&M nama je padla v oči, v roza barvi, vendar niso imeli št. 74. Potem mi ni dala miru in sem šla čez nekaj dni, ko so imeli pravo številko, vendar pa sem doma ugotovila, da lahko not spravim skoraj še eno Dašo user posted image . No, to glih ne, pa saj razumete, ful ji je prevelika. Glede na to, da pa kiklce ne bo nosila jeseni, bi pa rada da ji je prav. Potem pa niso imeli 68, tako da še moram it enkrat pogledat.

No, grem spat. Lp.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
5.7.2006 10:27:05   
2ursae
ahoj,

mal sem preletela, kaj ste pisale, ko nas ni bilo ...ne morem verjet,da naše Aše ni več user posted image user posted image  ubogo detece, sploh pa ubogi njeni starši user posted image .

Kapo dol, kaj ve že znajo vaša mala bitjeca. Mislim sestavljanje stolpov pa se sorte kretnje in to user posted image . Mojmu sem danes zjutraj nekaj turila kocke, in mu kazala, kako se daje eno na drugo, da bi mal zidal (namreč ponavljati za menoj že zna), pa je zgornjo zagrabil, jo mečkal v roki in celo nekaj pogledoval proti spodnji, tako da sem mislila, da mu bo uspelo, pol jo je pa veselo zabral na drugi konec sobe user posted image . Sva še mal poskušala, pa ni šlo user posted image .
Besed še ne zastopi, razen na morju je dojel, kaj je muca (tam imamo eno oranžno dalmatinsk lepotičko) in ve, kaj je to "ne". A ve ste te besede z otročki ful trenirale al se jim je kar iznenada odprlo? Jaz mu zadnje čase kr precej dopovedujem, pa se ga nič ne prime user posted image . Zdaj se greva eno igrico, ki je bila opisana v Mami kot primerna za 9-mesečnike: daš 3 igrače v škatlo in potem otroku poveš katero naj vzame ven. Sicer mali praktično ne sodeluje, zagrabi škatlo in ve strese ven, ampak morda se ga bo pa kaj prijelo.

šibam, šef se je zbudil

Neposredna povezava do sporočila: 1743
5.7.2006 10:40:40   
2ursae
e, šef zdaj trenira puzanje po laminatu. Se revež namreč ful jezi,ker mu drsi - na morju je namreč lazil po dvorišču, kjer so ta grobe ploščice in je šlo lažje user posted image .
Še nakj sem namreč hotela vprašat:Ninočka, glede podaljšanja porodniške: kateri obrazec si vzela? Jaz sem se sprintala "obrazec S 1/3 N vloga za nakadno uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka", pa je tam spodaj navedenih začuda enih prilog-obrazcev, ki morajo biti zraven poleg zdr. dokumentacije. A boš te tud izpolnjevala? Mal sem jih gledala, pa najbrž za nas ne pridejo v poštev - kar sem pa na brzaka pogledala pa izgleda, da lahko podaljšanje izkoristita oa starša skupaj. Veš kaj o tem? Evo:

31. člen
(omejitve načina izrabe dopusta za nego in varstvo otroka)
Oba starša ne moreta hkrati izrabljati dopusta za nego in varstvo otroka v obliki polne odsotnosti z dela, razen ob rojstvu:
   1. dveh ali več hkrati živo rojenih otrok,
   2. otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo,
   3. otroka v družini, v kateri starša že ob rojstvu otroka varujeta in vzgajata najmanj dva otroka do starosti 8 let oziroma, če varujeta in negujeta otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo.

ćau

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
5.7.2006 10:43:18   
benika
2ursae, nič se ne sekiraj, Beniju je zidanje stolpov španska vas. Bolj mu kažem kako in kaj, hitreje jih meče naokoli. Tako kot Anže tudi on škatlo obrne samo na glavo in to je to. Zgleda da bo naš fizikalec in ne znanstvenikuser posted image  Stvari pokazat smo ga pa naučil preprosto tako, da smo mu eno stvar pokazali, mu povedali kako se imenuje, to ponavljali en teden in je znal. Pokazat zna uro, lučko, psa, žogo...ko pa rečeš kje je mami, pa pokaže na urouser posted image Kr neki, ta naš čmru.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
5.7.2006 18:32:10   
TVN
Pa smo nazaj tudi mi! Krasno smo se imeli v Radencih; bili smo prvič, ampak zagotovo ne zadnjič. Z možem sva še samska obredla dobršen del sveta po dolgem in počez, tudi slovenske hotele in večino SLO-term sva dala skozi, pa vam rečem, da tako prijazne, tople, uslužne ljudi težko srečaš. Prav zares so me navdušili. Kot prvo sva dobila za ceno dvoposteljne sobe kar apartma, velik za eno pošteno stanovanje (okoli 60 kv. m!). Imel je 2 TV-ja, spalnico, dnevno sobo, delovni kot, ogromno kopalnico, hodnik, garderobo.... Ko je en dan padal dež, sem našo Niko kar z vozičkom vozila po apartmaju in se je uspavala. Prijaznost pa na vsakem koraku, od čistilke do receptorjev. Tudi bazenski kompleks je zelo simpatičen, folka tudi ni bilo veliko, tako da smo se pošteno naplavali (imajo tudi velik plavalni bazen) in načofotali. Nika je strašno uživala! Doma v kadi ni kakega posebnega navdušenja, zato sem šla malce s strahom v Radence, češ, kako bo sprejela veliko vodo. No, in ona že prvo minuto stegne roke, da hoče v vodo. Plavalne hlačke so se super obnesle. Bila sem v dilemi, ali naj kupim Fredov obroč ali plavalne hlačke, no odločila sem se za slednje in mi ni žal.
Torej, Radenci so bili čisti zadetek v vseh pogledih, posebej še ob dejstvu, da se je Nika tam prvič samostojno usedla!!!!user posted image  Sedaj vadi kot utrgana, ker ji je očitno noro všeč, da ji vsakič, ko ji uspe, zaploskamo. Potem pa zaploska še sama sebi. Plazi se še ne, se pa postavi na vse štiri in ziba, pa premika se malce po štirih, ampak ritensko.

2ursae, jaz sem ravno danes oddala vlogo za podaljšanje na našem bežigrajskem CSD-ju. Tisti obrazec, ki ga omenjaš, moraš izpolniti, zraven je potrebno še potrdilo delodajalca ter obrazec, s katerim potrjuješ, da boš dopust izkoristila sama v celoti oz. v dogovoru z očetom, če si ga bosta delila. Ja, kolikor vem, si ga lahko razdelita, vendar je potem seveda drug obrazec. Mislim, da je to vse. Pa seveda zdravstvena dokumentacija, jaz sem zraven priložila še svoj komentar. Sicer pa ti bodo na CSD-ju ob oddaji pregledali, če imaš vse prav izpolnjeno. Predlagam, da pohitiš, ker je zaradi dopustov cela "štala". Meni so rekli, da če ne bo nič do konca meseca, naj jih pokličem, pa svojo mobilno št. sem tudi dala, da me obvestijo. Imaš tudi možnost pritožbe v primeru negativnega odgovora.

Glede stvari, ki jih mi obvladamo, je bilo pri nas podobno kot pri Katji - določene stvari smo iz dneva v dan ponavljali - npr. kje je slikica, kje je zvonček, kje je urica, itd. Počasi je pokapirala, kje je kaj. Sedaj prepozna predmete tudi, če so kje drugje. Vprašaš jo, kje je metuljček in ga pokaže na svojem slinčku, pa na dekici, pa na igralni podlogi, na žogici, ki jo prvič vidi, itd.  Tako smo osvojili kar precej predmetov. Najbolj hecna je, ko prepozna klimo. Odkar smo tiste škatle montirali na steno, venomer kaže nanje in reče "a". Potem jaz pravim, ja, to je klima. Ko smo bili v Radencih, sem jo vprašala, kje je klima in je brez zadrege in velikega iskanja, pokazala na stensko klimo.

Danes sem šla tudi malce po trgovinah pogledat te razprodaje. Hvala, da ste me spomnile! No, ja, v MC nič posebnega, v Zari sem kupila eno luštno majčko z dolgimi rokavi za 1000 SIT, za H&M in BC pa mi je zmanjkalo časa. Ampak mislim, da ne bom opravila kakih večjih nakupov, ker smo s poletnimi stvarmi dobro založeni. Bo pa zato treba odpreti denarnico za jesensko/zimsko kolekcijo....
Ko smo bili na dopustu, so k nam prišli na obisk eni sorodniki in prinesli med drugim tudi en body - št. 74! Mi pa imamo 75 cm in 9.5 kg! Ha, sem ga samo pospravila, bo prišel prav za kako darilo, saj je prav fleten. Naša punca pa nosi že 80, včasih tudi kako 86 (odvisno od modela).

Sicer pa tudi mi nekaj štrajkamo z zdravjem. Pred odhodom smo, kot sem že omenila, preboleli 6. bolezen, sedaj po vrnitvi pa ima spet vročino. Ostalih znakov ni. Ne vem, ali gre za kak prehlad ali jo matrajo zobki. Bi bil že čas, da kakšen pokuka na plano.

Eno vprašanje za..... uf, ne vem, katera je takrat na pikniku imela tale lonček, po katerem sprašujem, pa saj je vseeno, ena bo že odgovorila. Torej, iščem lonček s slamico. Kje se ga dobi? Imajo tiste magične lončke vseh oblik in proizvajalcev (Aventovega imamo tudi mi doma, pa ga ne mara), takih s slamico pa nikjer. No, pogledala sem v MC, BC, Muellerju in Sparu.

Zobne krtačke mi še ne uporabljamo, ker še nimamo zobčkov. Kupila sem sicer tisti začetni set, vendar se še nisva spravili masirat dlesni niti s tisto gumijasto zadevico.... Ne vem, bo res treba enkrat probat, da se navadi.

O kahlici sploh še ne razmišljam, ker moramo najprej shoditi, pa dobiti ritem kakanja, pa.... Mislim, da bo tudi pri nas kahlica na vrsto prihodnje leto.

Teta beta, 6. bolezen mora diagnosticirati zdravnik. Tako je nam rekla P. Mi smo morali preventivno celo v izolacijsko sobo, dokler ni prišla P do nas in potrdila, da gre res za 6. bolezen (ko so izpuščajčki zunaj, ni več kužna).

Evo, mislim, da sem se razpisala vse za nazaj, ko se nisem prav pogosto oglašala.

Uživajte in čuvajte vaše sončke!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
5.7.2006 20:49:59   
2ursae
nika, hvala za izčrno poročilo o proceduri za podaljšanje porodniške user posted image . Jz bom nesla svoje na csd v petek, sam je itak zdaj menda težnja, da se čim več prošenj odkloni user posted image . Nisem pa ujela - kakšen problem pa ima Nika?
K si napisala, da sta z user posted image  obredla večino sveta - kje sta pa vse bila in na kakšen način - solo ali z agencijami? Kje ste pa ostale že kaj bile? Mi2 z mojim sva se ravno začela navduševat za popotovanja z avtom, ko je bil že čas, da naredvauser posted image . Bila sv pa v Toskani in Rimu, pa na Dunaju (v predbžičnem času - superca), pa na Kreti in Zakintosu, nazadnje pa na Kanarskih. Ni e vem kakšen repertoar, sam že sanjariva, kam bovavse peljala svojega madičkauser posted image . Kanarski (otok Tenerife) bo zihr med prvimi na seznamu, kar imajo tam MEGA živalski vrt.

kar se zobkov tiče še tole: ne-vem-katera-že-ampak-mislim-da-Ninočka je rekla, da ji je zobar povedal, da je treba uporabljati krtačko o takrat, ko ima bebica 4 zobke, tako da mi že krtačkamo. Najbrž je tako zaradi prostora med zobkoma, ki ga z gazico pač ne moreš spucati.

Pa še nekaj me zanima o kahlici: ko pravite, da lahko predvidite čas kakanja- kaj pa lulanje?

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
5.7.2006 21:08:14   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Nika35

oz. v dogovoru z očetom, če si ga bosta delila. Ja, kolikor vem, si ga lahko razdelita,

v mislih sem imela, da sta lahko oba starša skupaj doma. Me prav zanima, v kateri primerih je to mogoče - najbrž v težjih.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
5.7.2006 22:27:05   
teta beta
Ful sem se nasmejala, ko sem prebrala, da Nika pozna klimo user posted image . user posted image ! Pri nas smo delali oz. delamo na podoben način kot pri katji in Niki35, ampak naša punca nima tako širokega repertoarja. Pozna uro, avto, traktor, psa, žogo, svojega dojenčka, lučko, nosek in najbrž še kaj, ampak se zdajle ne spomnim. Mame pa ziher ni med tem user posted image . Rečem, kje je mama, me sploh ne šmirgla, gleda kar okoli. Pa tudi reče še ne ata in mama. Sicer ji pa jaz tudi ful govorim, kr naprej se pogovarjam z njo in ji kaj razlagam, pa niti mama in ata ne dobim ven. Večinoma govori ajajaja, akaka, bebebe itd.

Sicer pa, Nika35, nismo imeli 6. bolezni, ni bilo nobenih pikic, bil je navaden prehlad, še vedno malo smrka. Tisto flasško na slamico sem imela jaz, pa tudi Pia67. Jaz sem jo kupila v Baby centru, je od Nubyja, pa tudi rezervne slamice se dobijo. Flaška je okrog jurja. Pia pa je rekla, da je svojo kupila v mothercare, tiste ne poznam, princip pa je najbrž isti.

2ursae, midva skpaj niti nisva tako veliko vandrala, ker nisva bila dolgo par pred nosečnostjo, v bistvu eno samo poletje. Takrat sva bila na Blatnem jezeru in seveda na morju na Hrvaškem, šla sva še tudi smučat, pa v hribe sva hodila oz. na pohode, ko sem bila noseča, pa samo po Sloveniji, predvsem po vzhodni. Jaz sama ali s prijatelji ali sorodniki pa sem bila že: London, Irska, Francija (Strasburg, Nancy, Pariz, Val Thorens, še eno smučišče, ki sem pozabila, kako se reče), Nizozemska, Bruselj, Berlin, München, Dunaj, Bratislava, Sofija, Bosna, Kopaonik (smučanje), Grčija. Od tega mi je bilo najboljše: London, ker je ful noro mesto, Irska, ker je fenomenalna in ker sem šla tja čisto sama, v čisto lastni režiji in brez kakih rezervacij, Kopaonik, ker so nora smučišča in smo bili tam "ludi Slovenci" (6 kom) in je bil ful žur. Dunaj mi je ful domač, ne vem zakaj, men se zdi tam, kot bi prišla v Ljubljano. Sem imela pa že tudi letalske karte doma za Kalifornijo in Nevado, ker je ena moja prijateljica študirala v Renu, odhod 20. september 2001, potem pa je bilo saj-veste-kaj in sem oklevala. Ker pa sem dobila denar povrnjen, potem nisem šla, sem šva šla pa z bratom tisto leto v London. Vse to pa sem šla oz. smo šli večinoma solo, brez agencij.

Lulanje - po moje je stvar v motivaciji. Moja nečakinja dobi kinder jajčko, če lula in kaka v kahlico.

Lahko in mirno noč, upam, da zame tudi, včeraj ni bila, ampak se mi že ne da več pisat o tem. Lp.

< Sporočilo je popravil teta beta -- 5.7.2006 22:28:37 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
5.7.2006 22:32:19   
teta beta
Še neki vas moram vprašat. A se vam je na pikniku res zdela moja Daša tako drobna? Ne gre mi iz glave, da ima komaj dobrih 7,5 kg in 68 cm. Men se na pikniku ni zdelo, da bi bila taka velika razlika z vašimi.

Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj nisi narisal mame?
Otroška logika - psihologija!
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.