TVN
|
Pa smo nazaj tudi mi! Krasno smo se imeli v Radencih; bili smo prvič, ampak zagotovo ne zadnjič. Z možem sva še samska obredla dobršen del sveta po dolgem in počez, tudi slovenske hotele in večino SLO-term sva dala skozi, pa vam rečem, da tako prijazne, tople, uslužne ljudi težko srečaš. Prav zares so me navdušili. Kot prvo sva dobila za ceno dvoposteljne sobe kar apartma, velik za eno pošteno stanovanje (okoli 60 kv. m!). Imel je 2 TV-ja, spalnico, dnevno sobo, delovni kot, ogromno kopalnico, hodnik, garderobo.... Ko je en dan padal dež, sem našo Niko kar z vozičkom vozila po apartmaju in se je uspavala. Prijaznost pa na vsakem koraku, od čistilke do receptorjev. Tudi bazenski kompleks je zelo simpatičen, folka tudi ni bilo veliko, tako da smo se pošteno naplavali (imajo tudi velik plavalni bazen) in načofotali. Nika je strašno uživala! Doma v kadi ni kakega posebnega navdušenja, zato sem šla malce s strahom v Radence, češ, kako bo sprejela veliko vodo. No, in ona že prvo minuto stegne roke, da hoče v vodo. Plavalne hlačke so se super obnesle. Bila sem v dilemi, ali naj kupim Fredov obroč ali plavalne hlačke, no odločila sem se za slednje in mi ni žal. Torej, Radenci so bili čisti zadetek v vseh pogledih, posebej še ob dejstvu, da se je Nika tam prvič samostojno usedla!!!! Sedaj vadi kot utrgana, ker ji je očitno noro všeč, da ji vsakič, ko ji uspe, zaploskamo. Potem pa zaploska še sama sebi. Plazi se še ne, se pa postavi na vse štiri in ziba, pa premika se malce po štirih, ampak ritensko. 2ursae, jaz sem ravno danes oddala vlogo za podaljšanje na našem bežigrajskem CSD-ju. Tisti obrazec, ki ga omenjaš, moraš izpolniti, zraven je potrebno še potrdilo delodajalca ter obrazec, s katerim potrjuješ, da boš dopust izkoristila sama v celoti oz. v dogovoru z očetom, če si ga bosta delila. Ja, kolikor vem, si ga lahko razdelita, vendar je potem seveda drug obrazec. Mislim, da je to vse. Pa seveda zdravstvena dokumentacija, jaz sem zraven priložila še svoj komentar. Sicer pa ti bodo na CSD-ju ob oddaji pregledali, če imaš vse prav izpolnjeno. Predlagam, da pohitiš, ker je zaradi dopustov cela "štala". Meni so rekli, da če ne bo nič do konca meseca, naj jih pokličem, pa svojo mobilno št. sem tudi dala, da me obvestijo. Imaš tudi možnost pritožbe v primeru negativnega odgovora. Glede stvari, ki jih mi obvladamo, je bilo pri nas podobno kot pri Katji - določene stvari smo iz dneva v dan ponavljali - npr. kje je slikica, kje je zvonček, kje je urica, itd. Počasi je pokapirala, kje je kaj. Sedaj prepozna predmete tudi, če so kje drugje. Vprašaš jo, kje je metuljček in ga pokaže na svojem slinčku, pa na dekici, pa na igralni podlogi, na žogici, ki jo prvič vidi, itd. Tako smo osvojili kar precej predmetov. Najbolj hecna je, ko prepozna klimo. Odkar smo tiste škatle montirali na steno, venomer kaže nanje in reče "a". Potem jaz pravim, ja, to je klima. Ko smo bili v Radencih, sem jo vprašala, kje je klima in je brez zadrege in velikega iskanja, pokazala na stensko klimo. Danes sem šla tudi malce po trgovinah pogledat te razprodaje. Hvala, da ste me spomnile! No, ja, v MC nič posebnega, v Zari sem kupila eno luštno majčko z dolgimi rokavi za 1000 SIT, za H&M in BC pa mi je zmanjkalo časa. Ampak mislim, da ne bom opravila kakih večjih nakupov, ker smo s poletnimi stvarmi dobro založeni. Bo pa zato treba odpreti denarnico za jesensko/zimsko kolekcijo.... Ko smo bili na dopustu, so k nam prišli na obisk eni sorodniki in prinesli med drugim tudi en body - št. 74! Mi pa imamo 75 cm in 9.5 kg! Ha, sem ga samo pospravila, bo prišel prav za kako darilo, saj je prav fleten. Naša punca pa nosi že 80, včasih tudi kako 86 (odvisno od modela). Sicer pa tudi mi nekaj štrajkamo z zdravjem. Pred odhodom smo, kot sem že omenila, preboleli 6. bolezen, sedaj po vrnitvi pa ima spet vročino. Ostalih znakov ni. Ne vem, ali gre za kak prehlad ali jo matrajo zobki. Bi bil že čas, da kakšen pokuka na plano. Eno vprašanje za..... uf, ne vem, katera je takrat na pikniku imela tale lonček, po katerem sprašujem, pa saj je vseeno, ena bo že odgovorila. Torej, iščem lonček s slamico. Kje se ga dobi? Imajo tiste magične lončke vseh oblik in proizvajalcev (Aventovega imamo tudi mi doma, pa ga ne mara), takih s slamico pa nikjer. No, pogledala sem v MC, BC, Muellerju in Sparu. Zobne krtačke mi še ne uporabljamo, ker še nimamo zobčkov. Kupila sem sicer tisti začetni set, vendar se še nisva spravili masirat dlesni niti s tisto gumijasto zadevico.... Ne vem, bo res treba enkrat probat, da se navadi. O kahlici sploh še ne razmišljam, ker moramo najprej shoditi, pa dobiti ritem kakanja, pa.... Mislim, da bo tudi pri nas kahlica na vrsto prihodnje leto. Teta beta, 6. bolezen mora diagnosticirati zdravnik. Tako je nam rekla P. Mi smo morali preventivno celo v izolacijsko sobo, dokler ni prišla P do nas in potrdila, da gre res za 6. bolezen (ko so izpuščajčki zunaj, ni več kužna). Evo, mislim, da sem se razpisala vse za nazaj, ko se nisem prav pogosto oglašala. Uživajte in čuvajte vaše sončke!