sonchek
|
Ojla punce...sotrpinke... naj vam povem kaj je bilo včeraj na genetskem posvetu....v bistvu nič dost novega, razen tega, da je vse razložila zakaj do tega pride in kako, povedala je dost enostavno, te kromosomi so res ena zapletena "bitja" ....sicer ni še vse dokončno pri meni in lahko da moj plodek sploh ni imel kromosomske napake, ne vemo pa zaradi tega, ker ne vemo če je bilo tkivo ploda odvzeto in poslano na genetiko,...danes izvem še to...in če je bilo poslano in če so kaj ugotovili, bi naj to bil Turnerjev sindrom,...v teh primerih samo 1% donosijo in to naj bi bile punčke, ki bi bile čisto normalne, razen manjše postave bi bile in tudi ne bi imela menstruacije (zaradi enega x-kromosoma premalo)...in take zadevščine, po videzu in inteligentnosti bi bile pa normalne... ...seveda če je to kar je dr.Brezinkarjeva posumila, da naj bi bilo.... ..glede na to, da sem imela pa zelo dobro nuhalno svetlino, pa spet ne bi bilo to, ker naj bi se tam tudi to pokazalo... ..uglavnem zakomplicirane stvari... ...morm rečt da je to ena zelo prijazna gospa, res se pogovori in se ti popolnoma posveti...odgovori na vsa vprašanja...in to je to... ...za v bodoče mi je pa rekla, da če naj bi se ugotovila ta kromosomska napaka, bi bilo fajn v nasledni nosečnosti opraviti AC, če ne pa naj kar pogumno zanosim...sicer pravi da se telo popolnoma obnovi po 6-mesecih, da se nahrani spet z vsemi vitamini in minerali, da pa če zanosiš že po 2-3 ciklusu, pa najbrž tudi ne bi bilo nič narobe, razen tega da se plod mogoče ne bi dobro prehranjeval in bi lahko prišlo do zgodnjega splava... ...to vse skupaj, kar koli bi že bilo, naj se ne bi ponavljalo... no, in to je to...bila sva pri njej eno uro...mislim, da mi je kr neki optimizma vlila...in že to je dobro.... Lep dan...če vas pa še kaj zanima, pa kr vprašite... papa