|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
22.6.2006 16:45:32   
tinkatonka
meni se pa danes ful klepeta....user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama in oče sta mi rekla, da če sem lahko mal tiho, da bi ona počivala po kosiluuser posted image , Anej spančka, zunaj je soparno po nevihti in vroče, tko da ven se mi ne da, men se pa ful klepeta. In pol visim tu na RR-ju. user posted image

No ker mam danes tako veliko časa user posted image user posted image , sem dodala par novih slikic v album, geslo je enako.

Uživajte ta vroč in soparen dan kje na hladnem. Jaz se grem pa zdele mal pajsat na podstrešje da poberem perilo.

Lp tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 226
22.6.2006 21:27:46   
ursa_p
Sem cist na hitro tukaj ... danes je bil Gal cepljen ... ima pa zdele ze 38,8 vrocine ... a mi lahko svetujete kej na hitro ... sem mu dala pravkar Daleron (pri 38,4, pa je slo v parih minutah gor), pa ne vem a nej cakam al mu nej kej noge zavijem v hladno???

Je pa cist brez moci.

Prosim, ce bo katera zdele kej brala.

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 227
22.6.2006 21:30:01   
sarazan
Nič ne bo pomagalo, če boš zavijala v hladne cunje.
Daj ga v banjo - če imaš taveliko, naj gre eden od vaju noter z njim.
Potem pa počasi ohlajaj vodo - prilivaj mrzlo. Sproti mu meri temperaturo, če se kaj ohlaja.

Če imaš doma svečko paracetamola, mu jo kar daj. Takoj prime.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 228
22.6.2006 21:30:50   
tinkatonka
Urša..... Natoči banjico s toplo vodo. Notri položi Gala in nato postopoma dolivaj hladno vodo, da ga ohladiš.

Upam da mu vročina pade.

Čez noč se zbujaj na par urc in ga pošlataj če je vroč, otroci veliko spijo pri visoki vročino in hitreje dihajo, bodi pozorna.

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 229
22.6.2006 21:35:40   
sarazan
Sem tako na hitro šla pisat odgovor, da sem spregledala, da si že dala Daleron. Sicer ga ne poznam, ampak z naslednjim zdravilom za zbijanje temperature počakaj ene 3-4 ure.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 230
22.6.2006 21:51:26   
ursa_p
Hvala vama!!!!!!!!

Zdej mu je padla na 37,5 .... jaz ne vem  ... a je to v redu? Bo sel pa Matic zdele v lekarno po svecke, ce bo slucajno potreba po njih.

Zdej je ze 4 ure od hranjenja .... pa vedno po kopanju hoce jest ... dons nic ... lezi in pridno caka. user posted image user posted image user posted image  Upam, da bo zdej kaj boljs.

A sem kej pozabila?

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 231
22.6.2006 22:17:09   
sarazan
Mi smo bili cepljeni v torek in je tudi imela včeraj malo vročine -> do 37,4. Če je pod 38, se ne preveč sekirat. Bo pa malo bolj neješč in siten.

Ko je imela Sara virozo in temperaturo čez 38, je med spanjem skoz jamrala in se obračala z glavo sem in tja - zelo nemiren spanec je imela.
Ponoči malo čekiraj Gala. Če boš videla, da ga kuha, mu pa daj npr. samo pol svečke.
Saj veš, kako dat svečko user posted image . Malo jo namaži s hladilnim mazilom, pa ritko malo namaži, potem mu pa nogice dvigni na trebušček in mu svečko nežno porini v ritko.
Če boš svečko dajala na pol, je fino, da je prej malo v hladilniku, da je bolj trda. Potem jo lažje prerežeš z nožem.

Jutri bo že bolje, boš videla...
Lahko noč!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 232
22.6.2006 22:30:33   
Eviii
evo nas...
danes smo mi dobili prvo pikico. niti trznil ni naš zlati dejan! samo ko sm ga močno pritisnila za hrbta dol, je malo zajamral. bravo moj miško user posted image .
danes smo končno z marty našle cajt in šle na en sprehod z našimi ljubčki. po poti smo srečale še gildo in še eno drugo punco, ki je bla z nami v bolnici. smo vse rodile približno istočasno. je blo prou fajn malo poklepetat user posted image .
dejan je danes tehtal 6360 g in se je zredil za 340 g v slabih treh tednih. je rekla zdravnica, da je to več kot ok za poletje. ga je pa tudi pogledala in rekla, da se vidi, da se full ukvarjamo z njim in da telovadimo, ker ima že popolnoma zmehčane kosti. tudi glavica se mu je že skori zarasla. je rekla, da se krasno razvija. da se mu vidi, da je mešanica različnih genov user posted image ...
sm pa prou zadovoljna, ker sm danes zjutri sprožla na rr-ju akcijo iskanja doma za enga lušnega kužka, ki je v zavetišču na jesenicah in bi ga v soboto usmrtili. pa se je našla ena punca in ga je vzela, sicer samo začasno, ampak ga vsaj ne bojo usmrtili. to mi res ni dalo spat prejšnjo noč, ko sm dobila mejl. sicer ne vem, al je ta punca rr-jevka in sm jo jst prepričala, ampak to mi sploh ni važno. mene tko prizadene, ko vidim male živalce, ki jih nihče noče. jst bi kr vse vzela pod streho, pa zdej ne morem. ko se bomo malo ustalili v novo stanovanje, se bom pa odpravla z možekom in dejanom v zavetišče in si bomo izbrali še enga družinskega člana.
ursa, upam, da bo z galom vse ok in da bo čez noč vročina padla.
tinkatonka, a se ti še kr klepeta al te je anej že utrudu in zaposlil po svoje? jst mam še neki za nardit za službo, pa bom še kej počekirala rr.
drugače vam pa želim lahko noč.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 233
22.6.2006 23:00:23   
Kami
Čao punce, evo še mene po parih dneh. V ponedeljek končala zadnji izpit za 2. letnik. UHHHH, mislim, da bom naredila, tako da sem ga mentalno že odkljukala. V torek sem padla v totalno krizo. Tako sem se veselila "počitnic", ko pa sem bila brez izpitov in sem se obrnila naokrog po stanovanju me je čista depresija zagrabla. Vse se mi je zdel umazan in razmetan. No, prvi dan sem safrala, zdaj pa že 2 dni drgnem. user posted image  Zadnja dva dneva sem čistila balkon (imamo zastekljenega s petimi ogromnimi okni s kovinskimi roloji. Super za pucat. user posted image  10 škafov črne vode sem "pridelala". Je pa naš balkon zdaj ratal otroško igrišče, saj smo gor postavili napihljiv bazen in oba ful uživata v vodi.  Naslednje dni se čiščenje nadaljuje, POTEM pa RES upam in pričakujem počitnice (kolikor lahko ta čas sploh imenujem ob dveh otrocihuser posted image ).

Vročina.... teklo mi je dol, ko sem se plazila po balkonu. Preklinjam vsak dan, ko moram ven ob treh popoldan, ko grem po Liama v vrtec. Ampak, kaj pa naj? Čakam da mine. In predvsem.... da gremo na morje. Še 3 tedne.... dolge....user posted image
Doma imamo sicer klimo, ampak je nimamo prižgane, ko smo noter, ker me moti, če piha po nas. Prižgemo jo, ko gremo ven. Ful pomaga.

Marty... pošlji mi prosim geslo na z.s. da te vidim, nevestico.

Ursa_p ... kar mirno kar se vročine tiče, samo spremljaj ga. Če bo šlo čez 38 je res ful učinkovito to, kar so ti že svetovale. V vodo ga daj, ki naj bo topla toliko, kolikor ima vročine, potem mu počasi dolivaj hladnejšo. Vmes pusti, da se privadi, ne mu kar zlit hladne noter. Bogi mali, pa že tako je vroče.

Obračanje...Evan je čista faca, kar se tega tiče. Tole obračanje iz hrbta na trebuh je pogruntal iz leve in iz desne. In ponavalja in ponavlja. Ampak nazaj se pa ne zna obrnit in ker ful ne mara na trebuhu ležat potem čist nori in tečnari, dokler ga ne obrnem nazaj na hrbet. user posted image  In traja točno 1 minuto, dokler se spet nazaj na obrne.  Skratka trenira. Sebe in mene. user posted image  Včasih se tudi zgodi, da se v spanju obrne na trebuh in enako šizi in ga morem prit obračat. Eh, fantje. user posted image
Voda... jaz mu med gostim hranjenjem dam kar malo navadne vode po kozarcu (navadnem, steklenem). Več steče mimo kot vanj, ampak se mi zdi prav, da se navadi. Drugače pa mu vedno vzamem čaj, ko greva ven, ker je tako vroče in včasih ga popije, včasih pa ne. Vam pa povem, da Liam zlepa ni hotel vode pit. Nobena finta ni zalegla, tud žeja ne. In valda potem popustiš in mu daš sok (sicer z vodo zmešan, pa vseeno). No, zdaj, ko je star 4 leta (oz. bo čez 3 tedne) pa redko pije sok, več ali manj samo vodo. Zdele so še lušni in obvladljivi, me zanima koliko jih bo pilo vodo čez 1 leto. user posted image  
Restavracija.... mi smo navajeni, da enkrat na teden ne kuham in gremo ven jest, ampak odkar imamo Evana, to bolj manj prakticiramo, ker nam je pač bolj komot doma. No, dans sem se pa spuntala, ker sem čistla tisti balkon ko nora in sem rekla: gremo ven. Pa se je zgodilo: da nas je mal namakalo, ker je ravno trakrat zlivalo z neba. In naprej Evan ni in ni mogel zaspat, zaspan pa ko zmaj. Ga je šel mož vozit naokoli (je nehal padat vmes), da je zaspal, valda je bila hrana že na mizi. Liama je prijelo kakat in sem ga peljala na sekret, kjer si je vzel dobrih 10 minut za svoje potrebe (dec pač user posted image ). Skratka - hrana na mizi je samevala, mi pa smo se mudili naokrog. user posted image  Še dobro, da smo imeli vse stvari tam, če ne bi kelnar  mislil, da smo ušli. user posted image
Uživajte v vročini, bojda bo še kar nekaj dni takšna.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 234
22.6.2006 23:35:26   
Bonnie_RR
Zdravo, punce!

Pa kako je to mogoče? Vsepovsod je danes vsaj malo deževalo, pri nas pa niti ene kaplje. Čakam in čakam, da nas malo shladi, pa nič. Sva se okrog 8h nekaj mudila naokoli in so bile povsod neke luže.user posted image Nič mi ni jasno. Kot bi nad Celjem streho postavili...user posted image

Nik danes spi kar v samem bodiju s kratkimi rokavi in je vseeno čisto topel. Se mi je danes zjutraj božček prav smilil, ko je imel čisto prešvicane nogice.

nogice... Pred nekaj dnevi sem mu jih malo pokazala, da je videl, da jih imauser posted image in zdaj so non-stop v zraku in si jih prijema. Se kar za prste vleče in je prav hecen...

obračanje... Nik je pa že nekaj časa zelo rad na trebuščku in se bi kar naprej na trebuh obračal. Včasih začne kar nekaj sitnarit, če ga slučajno proti njegovi volji obrnem na hrbet. Je zraven strašno užaljen. Če je pa že utrujen, mu pa malce pomagam in se prekucne nazaj na hrbet. Takrat mu pa paše in se mi olajšano nasmeji. Mi pa dela pravo poplavo, ko je na trebuščku in mu morem stalno slino brisat...

zobki... Mogoče se mi samo zdi, ampak sem opazila, da si je začel ful drgnit dlesni. Ko ima kaj v rokicah, se kar trese dokler se s tem ne počoha.user posted image Možno, da se že kaj pripravlja...

cepljenje... Upam, da Galu vročina čimprej mine!

kami... Ja, končno si tudi ti malo do oddiha prilezla!user posted image Sem mislila, da tega ne bom dočakala. No, zdaj ko faksa nimaš več, si se pa na glancanje stanovanja vrgla. Zgleda, da ne znaš bit več pri miru!user posted image user posted image user posted image

Pa lahko noč!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 235
23.6.2006 0:47:22   
ursa_p
Cer!

Evo dezuram danes ... ampak bom mogla kar sama s sabo mal poklepetat, ker verjetno ze vse spite, ce pa ze ne, pa sigurno ne visite tle na RR-ju.

Danes sva bila z Galom narocena ob 11.10 pri zdravnici ... sva se prej lepo najedla in sla. Pa je bilo ze takrat ful vroce. Pri zdravnici smo valda ful cakali ... en tip je znoru in sel domov (je prisel iz kranjske gore z dopusta, pa je znoru zakaj narocajo po urah, ce potem 2 uri zamujajo (pa mislim, da je cakal se dlje pa se kar nekaj casa sploh na vrsto ne bi prisel)). Sej to je res traparija. No, Gal ima sedaj dobrih 7 kg (7020g), velik je ze 65, obseg glavice pa 43 ... v sestih tednih je napredoval za 720 g, kar je super, tako da ne bomo se nic dodajali in bo se nekaj casa samo dojen.
No, zdravnica mu je pogledala useska ... v redu, srcek ... v redu (kar se slisi), v glavnem v redu, zdrav. Ko pa je napocil cas, da bi ga mogla cepit, je pa Gal postal ze malo utrujen in siten, ona pa je dobila se telefon - dooooooolg telefon in je bil Gal ze cist znerviran. Je glih jokat zacel, ko sem ga prijela, da ga bojo cepile. V glavnem takrat, ko je dobil pikico je ostal brez zraka, dvakrat zacvilil, potem pa kot da ni bilo nic. user posted image  V glavnem priden. Danes je mogoce malenkost vec spal, drugace pa cez dan nic posebnega ... potem proti veceru sem pa ze videla, da ga malo daje vrocina .. prej pa tkole .. no, ob okol 11-ih je zaspal z 37,3 vrocine ... vse skupaj nic ... ampak bom kontrolirala ponoci ... Matica sem pa pustila spat, ker ima jutri sluzbo.
Si bom budilko nastimala pa upam, da me bo zbudila .. bom pa spala kar v dnevni, da ne bom moja fanta budila z budilko.

Krema za soncenje ... kot mi je svetovala Katjandraz ... nobene do pol leta ... tko da bomo prenehali z uporabo ... pa se potem je potrebno it v lekarno po eno od tistih, ki nima nobenih cudnih dodatkov ... od Vichy-ja, Eucerin al pa ena na Li al nekej takega. Je rekla, da sonce opece tud cez te marele za na vozicek .. sam hudica, sej te Peg peregove majo baje neko hudo zacito proti UV zarkom.

Danes sva z Maticem v kleti koncno naredila prostor, da bova lahko pospravila Galovo sobico in jo koncno uredila in prenovila. Morava omare prestavit v klet, da bo Matic lahko normalno in predvsem hitro naredil sobico ... komej cakam.

Aja .... je sel Matic prej v lekarno, pa je rekla, da so tiste svecke o katerih je pisala Sarazan cisto isto kot Daleron sirup ... enako hitro prime, enako dozo dobi, v glavnem popolnoma ista zadeva ... toliko, da boste vedele.

Se enkrat vam hvala za nasvete ... sem tocno vedela, da ce bo do cesa prislo, bom seveda pozabila kaj moram narest ... sicer mi tokrat ni se enkrat razlagala kaj narest ob vrocini, ampak priznam, da sem pa pozabila od prejsnic.

Eviii ... sem gledala za Zavetisce Jesenice, pa ga nisem nasla ... oziroma sem (gorska resevalna sluzba), pa ni nikjer kuzka o katerem si pisala ... na mojpesnetu pa tudi nisem nic takega nasla. A mi lahko prosim posljes link kje si prisla do tega. Bi ga rada videla ... ce pa se nima stalnega doma pa lahko objavim se na mojpesnetu, ce se noben ni.

A veste kaj je danes moj dragi naredu ... ta je pa tud faca. Ena od bokserk se goni ... in ima seveda gor hlacke, da ni vse krvavo ... no in ker je bilo notri ful vroce, jih je po sprehodu zaprl na vrt .... ampak ... LINI JE PUSTU (dal) HLACE GOR ... ta je pa res taprav ... in je sla v tistih dveh urah valda lulat ... no, na sreco je tok pametna, da si je hlace potegnila dol ... pa prideva na vrt, ona pa poscane hlace veselo nosi okoli (seveda jih je previdno drzala na tistem koncu, ki ni bilo polulano). user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pol se je pa se name kregal zakaj je nisem okregala, ker je dala hlace dol (ker jih notri ne sme dajat dol) ... ja valda ... sem mu rekla nej gre on lulat al pa kr kakat v hlacah pa naj mi pove kaksen obcutek je ... hahahahahahahahahahahahahaha.

Zaenkrat je to to ... ce se se kej spomnim in ce ne zaspim, se pa se oglasim ... grem zdej Prijatelje gledat.

Lepo sanjejte.

Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 236
23.6.2006 0:52:52   
ursa_p
Sem hotla it gledat, pa so glih reklame.

Bonnie ... jaz si ne bi zelela takega dezja, kot je bil pri nas ... zrak po dezju je bil se slabsi kot pred dezjem ... se smrdelo je zraven - no, vsaj meni ful smrdi.

Zobki ... je zdravnica pogledala, pa jih se ni na vidiku. user posted image user posted image user posted image  Jih nic ne pogresam - zaenkrat.

Tinkatonka in Marty5 ... pozabila geslo ... prosiiim.

Se je ze zacelo!

Cau, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 237
23.6.2006 10:35:17   
ursa_p
Dan!

Danes je bila prav zanimiva noc. Sem si na 2 uri nastimala alarm ... nisem slisala niti enega, ampak ... me je pes zbudil vsakic tocno pol ure po alarmu .. hehe ... prebavne motnje, ampak ravno ob pravem casu. No, tako da sem gledala Gala, pa je bilo ponoci vse ok ... ni bil nic vroc - vrocine mu nisem merila ... zjutraj okoli 5-ih je bil pa ze malo bolj vroc. Celo noc sem spala v dnevni, da ne bi alarm zbudil Gala ali Matica, potem sem sla pa zjutrej kar v posteljo spat, ker Matic ponavadi vstane okoli 7-ih, pa se pricakovala sem, da se bo Gal kmalu zbudil. No, pa se ni ... zbudil se je sele ob 8.30 ... podrl rekord (je pa res, da je jedel malo kasneje ... ob 22,30, zaspal pa sele malo cez enajst). No, zjutrej sem mu pa zmerila vrocino in je bila 37,9, tko da nisem dala nic Dalerona, je pa po pol ure zaspal nazaj ... pa se zmer spi. Upam, da bo kmalu konec vrocine. Je pa se vedno bolj miren.

Jaz sem ze obesila 2 stroja perila, pa posodo sem pomila ... zdej me pa od Gala soba matra, ampak ne morem it tja ropotat, ker Gal spi eno sobo prej ... tko da zdej tle gor visim, pa studiram kaj nej se naredim. user posted image

Marty5 ... super slikce ... upam, da kmalu dobis se kako od fotografov.

Morm povedat, da sem bila prejsno nedeljo cist sokirana ... prijatelja sta nas povabila na praznovanje ... nisva vedela cesa ... no ... praznovali smo njuno zaroko, cez 1 leto pa poroka ... me je Matic prec ko sva sla v avtu vprasal kdaj pa naju to caka user posted image user posted image user posted image  ... ko bo denar, da si bova lahko privoscila kar bova hotela, ne da bova mogla na vsako stvar res zelo zelo gledat (pa ne da bi bila razkosna, dalec od tega, ampak glih ful pazit pa ne zelim, no) ... nimava pa nobenega, ki bi naju kakorkoli lahko financiral ... ocijev ni vec ... bi bila pa oba sigurno takoj za stvar.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 238
23.6.2006 10:40:44   
Bonnie_RR
Dober dan!user posted image

Danes je pa zunaj veliko bolj sveže in tako zelo paše... Včeraj sem si zaželela malce osvežilnih kapljic z neba, kakšne strašne nevihte pa ne.

Nik je zdajle polno zaposlen v igralnici in se do sem sliši samo gruljenje in čebljanje...user posted image Ima ful energije!

Je pa ugotovil, da ful paše, če ima nogice v zraku in mi jih je zjutraj v postelji stalno dajal za vrat. Bolj ko sem mu jih dajala dol, hitreje sem jih spet nazaj dobila...user posted image Kaj vse si bo še zmislil...

zobki... Jaz jih tudi čisto nič ne pogrešam. Bi rada, da jih dobi čim kasneje. Je tak lušten, sploh ko se smeji...user posted image Saj jih bo potem imel še celo življenje, takšen kot je zdaj pa ne bo več...

ursa... Kaj psi imajo danes že tudi hlače?! Nisem vedela... Ampak je pa pametna ta vajina kužka!user posted image

Lp

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 239
23.6.2006 11:05:38   
tinkatonka
HoJ!

Vam moram povedat kaj se mi je včeraj zgodilo, ker sem se zdaj cisto presrana. Si nalijem kozarec šebese, naredim požirke, v tistem pa oče prijavi nekaj blazno smešnega in se zasmejem, pri tem pa sem vdahnila šebeso in se začela dušit. Če pride namreč tekočina v požiralnik dobiš tak krč, ki je v bistvu obramba telesa, da ne vdahneš več vodo in mene je ta krč držal vsaj pol minute, če ne več. Nisem mogla dihat. Mami je tolkla po mojem hrbtu, jaz pa že čist modra, ker nisem mogla vdahnit. Lahko res rečem da se mi je v tistem trenutku zavrtel ves film za nazaj, ker sem bila čist presrana. No po kakih 45s sem komaj malo zadihala, potem pa še kakih 10 minut po malo bruhala. Mislim groza. Da lahko tako sam sebe zadušiš. Hvala bogu, da nisem bila sama doma, sem bila pa po hrbtu kr fajn tepena.

No drugače smo pa imeli danes pestro noč. Anej se je zbujal in jokal, in to do 2h ponoči. Pomojem ga je mal trebušček dajal, ker se je zvečer dobesedno nažrl tistega mleka, jaz pa dobra mamica, sem mislila da je lačen in da zaradi tega toliko je. No na koncu se je to izkazalo za slabo, ker ga je tiščal trebušček. Bogi revček. No danes je že vredu in je že ves naspidiran.

Urša….upam da Galu vročina hitro mine. Mene je tudi kar strah 2.cepljenja. pravijo da je po 2.cepljenju več reakcij kot pri prvem. No pri prvem je bila edina reakcija da ni  5h spal in je bil siten kot driska.  Pomojem so mu dali cepivo proti spanju..

Pa še vesela novica. V roku 14 dni dobiva avto. user posted image Je že v Italiji na parkingu, zdaj ga morajo pa samo še v Slovenijo pripeljat. Jaz pa moram začet počasi prodajat svojega Tikca.

No toliko zaenkrat. Malo prej sem v kuhinji stresla kake pol kg sladkorja po tlehuser posted image pa sem že posesala, počakala da je Anej zaspal, zdaj grem pa pomivat. Od kuhanja kave, namesto uživancije pa delo.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 23.6.2006 11:13:39 >

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 240
23.6.2006 13:58:14   
malamisha
Še ena za pofočkat

malamisha 31 let (11.6.1975): - Mojca - 19.2.2006

Dolgo vas nisem brala niti kaj preveč pisala. Imeli sva problem z dojenjem. Na žalost sem borbo zgubila, tako da je Mojca na flaškiuser posted image . Res nisem srečna in imela sem totalno krizo (jokanje, ko sem videla katero dojitit...).

Ko bom imela čas, dodam slike v album, da vidite kakšno lepotičko imamo!

Si pa moram vzeti čas, da preberem vsaj zadnje debate. Ste se lepo razpisale!

lp

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

Neposredna povezava do sporočila: 241
23.6.2006 16:48:57   
ninaki
Helou punce,

po 1 tedenskem oddihu smo ponovno doma in se vam spet malo oglasam. Moram reci, da je prav pasalo.... Pa saj veste user posted image Enej se je prvi dan super drzal. Smo bili cel dan na terasi, pod marelo, je imel svoj lezalnik in gor kraljeval, obkrozen z igracami user posted image Hranila sva se non stop, nic ni sitnaril, z dragim sva se pa menjala za v bazen. Drugi dan je bila ze druga zgodba. Zacelo se je ze ponoci, ko se je zbudil 3x na noc, kar se ze dolgo ni... Posledicno sem jaz ZELO grdo gledala (od neprespanosti) in mi je slo vse na zivce. Se tako majhen jokec in Enejeva soba me je spravilo iz tira. V meni je kar vreti zacelo. Enej je to (najbrz) cutil in nic kaj sodeloval - jok, jok, jok. Ta drugi dan smo bili v savni, oz. na terasi od savne, midva z dragim sva se pa spet menjala. Kaj naj recem, tezko sem se sprostila, ko sem vedela, da se mali zunaj dere. Vcasih sem jezna sama nase, ker se ne morem skulirati in vsaj za kake pol ure biti flegma. Tako me je pa skrbelo, da motimo druge goste, sprasevala sem se kaj za vraga mu ne stima, zakaj se dere, itd, itd, itd. Je bilo pa pasje vroce, niti sapice ni bilo. Naj povem, da je kljub vsemu savna ZELO pasala. Pa masazna kad... Mene hrbet se vedno ZELO boli, tako da sem si ga posteno zmasirala. Aja, pa pohvaliti se moram, da sem kljub moji zmrzljivosti stisnila zobe in zbrala pogum in sla za sekundo do vratu v knajpovo kopel user posted image
No in naslednjo noc se je ponovilo hranjenje non stop - in to na 1.5 h!!!!! Jao, sem mislila, da se mi bo zmesalo!!! In smo sli spet v savno, oz. na to teraso. No, tokrat je Enej malo bolj sodeloval, tako da sem se uspela malo sprostiti. Pa pihalo je, je pasalo vsem.
Ja, posledica moje neprespanosti je bila slaba volja, zadiranje in spet obcutek, da sem za vse sama, da moram vedno jaz vstati za tamalega, da sem jaz tista, ki sem neprespana, da moram jaz vse vedeti, kje je za obleci, kaj bo tamali oblekel, kje je to, kje je uno. Skratka, kr neki. Sama sebi sem sla tako prekleto na zivce, da to ni bilo res. No, ta ****is me drzi se danes user posted image , ceprav je moj dragi vse sam spakiral in znosil v avto. Pa sem kao se vedno sama za vse, he, he, he. Nikoli mi ni prav.

No, da vam povem kaksne so toplice. Sami penzionisti pa ene 5 druzin z majhnimi otroki. Ce ne prides takoj ob 9 na bazen, ti penzionisti zasedejo se tisto malo sence, ki jo mecejo deli hotelske stavbe - bazen je na vrhu hotela, na terasi. To je edino, kar je mogoce malo mimo, glede na to, da je park pred hotelom res super. Fajn bi bilo, ce bi malo hriba skopali in nasadili malo dreves, ki bi dajala senco gor na terasi. Penzionistom se vedno nekam mudi in nimajo cisto nic casa. Vceraj smo cakali na lift (ki je minijaturen in smo se notri komaj stlacili mi trije z vozickom) in pride ena penzionistka. Lift pride, ona pa notri in rece, saj je dosti prostora za vse. Zdaj si pa predstavljajte nas tri - Enej ze cisto znerviran od celega dneva, jokav v vozicku, jaz se bolj zivcna, edino dragi se miren in skuliran, komaj docakamo ta k*** lift, pol ga pa ena penzionistka zasede user posted image user posted image user posted image No in sem ji rekla, da ne moremo vsi notri. In se, da naj kar gre (v TISTEM tonu.......). No pol je pa podala izjavo stoletja - vi kar pejte, jaz imam cas user posted image No in to se ni bila pika na i. Hotel se je zelo potrudil za svoje goste in organiziral primorsko/notranjsko vecerjo s harmoniko user posted image Moram reci, da je bila drugace hotelska hrana res dobra in smo zelo uzivali, ceprav zelo brzinsko in po navadi v dveh rundah - en je jedel, drugi je malega zabaval, saj ravno pri vecerji ni hotel sodelovati. Oz, na zacetku je, pol mu je pa tecno ratalo. No in jaz ze cisto lacna in komaj cakala hrano (hm, ja, moje kile se kopicijo, samo punce, jaz sem tako lacna, da sploh ne morem manj jesti user posted image ), ko pridemo tocno na uro v restavracijo, tam so pa cakali, da se vec gostov zbere, da bodo sele takrat zaceli streci user posted image (drugace smo imeli samopostrezno in sva z dragim tako tempirala, da je bil Enej dobre volje). No gut, cakava, cakava, cakava. Med tem precekiram menu - hmmm, same take zadeve, ki jih ne smem jesti, saj Eneja moja hrana se vedno daje. No, razen krompirja v kosih user posted image OK, si recem, bomo ze. Aja, pa ribe so tudi bile, to je sicer OK, samo mi zal od nosecnosti naprej tako zelo smrdijo, da jih sploh ne morem jesti. Pa sem jih pred nosecnostjo imela ZELO rada. No gut, si recem, bom ze potrpela, tiste tri sardelce me ne bodo ubile. No in cakamo in cakamo. Jedilnica se pocasi polni, mi se (kot po navadi) umaknemo bolj stran, saj ne zelimo motiti, + vozicek smo imeli. No in pol se eni penzionisti naguzvajo ravno tam, kjer je bilo najmanj potrebno - pa da ne boste mislile, se VELIKO miz je bilo fraj. No in pol so natakarji tam okoli nas tezko stregli, vozicek je bil non stop v napoto, Enej se je zacel jokat, morala sem ga imeti v rokah, harmonika je nabijala (joj kako obozujem govejo muziko), hrane ni in ni bilo, v meni je vrelo.... Po 1h, ko smo pojedli predjed in juho, smo se spokali ven in sli na pizzo. Saj ne recem, lepo so se potrudili. Samo se mi zdi, da bi lahko dali tudi drugim priloznost. Ta vecer ni bil vnaprej planiran (tisti dan, ko smo prisli pred vecerjo v sobo, je bilo v sobi obvestilo), torej smo pricakovali samopostrezno vecerjo. Da ne govorim o hrani, ki, verjamem, da je bila dobra, samo jaz je ne smem jesti. In pa, lahko bi nam malo prej postregli, saj so videli, da se mali dere. Jaz ga ne morem prepricati, da mora zdrzati vsaj se 1h in se igrati v vozicku. Saj ne recem, da se morajo nam prilagajati, samo glede na to, da nam npr. pri prihodu v hotel ni nihce rekel, da bo cetrtek drugacen in bi si ga mi po svoje splanirali, se mi to ne zdi prav. Tako smo bili pa tam ravno ob 6, ko se je vse skupaj zacelo. Jaz sem pred tem Eneja podojila in si mislila, gut, zdaj bo pa vse OK. Ja, 1h ze, ne morem ga pa prepricati, da mirno lezi v vozicku se nadaljno uro in bo tiho. Skratka, kr neki. Pol smo sli na pizzo in je bilo prav fajn. Sicer se je vmes zbudil in sva se z dragim menjala (beri, jedla po rundah, malo on, malo jaz, vmes je pa ta drugi malega zabaval), a smo vsaj vedeli, da dobimo kmalu na mizo in da bi, v skrajni sili, lahko vzeli pizzo za domov in se odpravili. Sploh pa je veliko lazje iti en krog s tamalim (med tem ko tadrugi je), ce sedis zunaj v pizzeriji, kot pa v restavraciji, kjer strezejo hrano in si vedno nekomu v napoto.
No ja, razen tega je bilo pa fino user posted image in takle oddih prav pase. Edino ritem smo Eneju cisto podrli, tako da je bil po moje tudi od tega znerviran. Pa opazila sem, da ga zelo iz tira vrze taka sprememba, tako da me prav zanima kako bo, ko bomo sli na morje. Aja, pa jaz se moram se nauciti skulirati user posted image
Moram vam se povedati, da kljub temu, da sva ga imela non stop v senci (zadnje 2 dni v senci za hisko in ne pod marelo) in je bil namazan s kremo, se ga je se vedno sonce nekoliko prijelo.  Zgleda, da res nic ne pomaga. Samo pri taki vrocini ga pa res ne morem imeti oblecenega v dolge rokave in hlace. V vodo ga nisva dala, se mi zdi se premajhen za tisto vodo, ceprav je otroski bazen.
Aja, se novosti pri nas: razsirjen spekter glasov in "besed", stegovanje rok proti meni, ko kaj hoce (ne vem vedno kaj hoce user posted image ), uspesen obrat s trebuha na hrbet (pospremljen s takim cudnim pogledom user posted image ), naucila sem ga, da me vedno prime za roke, ko jaz zacnem ploskati, spremljava pri mojem petju, hm, ce mojemu petju lahko recem petje, cedalje manj spi in cedalje vec pozornosti zahteva, palec se vedno v ustih - ga fintiram, da ga da ven. Drugace smo bili pa atrakcija - joj, kolk je lep, joj Marija in Jezus kolk je majhen user posted image

No, zdaj bom pa pocasi zakljucila, itak sem ze cel roman napisala. Sem vas samo na hitro preletela, tako da cestitam vsem novim vragolijam, ki jih zganjajo februarcki in februarcice. Vse slikce so lepe!!! Marty5, cestitke ob poroki!!!! Kami, cestitke za fax!!!! Pa ce sem se kaj pozabila, cestitke tudi temu kar sem pozabila user posted image Tinkatonka, za gorenjeve ploscice malo pocekiraj se po ostalih trgovinah - zgodilo se je ze, da so bile v Mercatorju cenejse... Aja, pa za geslo se priporocam.

No, zdaj pa res grem, Enej se ze prebuja...

Uzivajte,

Nina

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 242
23.6.2006 21:18:44   
Eviii
čir user posted image .
mi smo bli danes v valdoltri, kazat kolke. diagnoza: ortopedsko nezanimiv user posted image . sm se prou mogla nasmejat dohtrju... zdej smo pa res pripravljeni za it na švedsko, ker smo se zdravstveno poštimali.
ursa, link do psička: http://www.dzzz-jesenice-drustvo.si/index.php?main=najdencek&id=110 oziroma na rr-ju http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=970905.
danes se je dejan prvič prevrnil iz hrbta na trebuh. nism pa še ugotovila, al je blo to čisto ponesreči al je blo načrtovano user posted image .
danes me je klicala sazi, da je pršla v izolo. in da bi se rada dobila s primorkami v pondeljek. sm ji rekla, da je zame to ok (morem še prej ugotovit, kdaj mi bojo sobo pršli montirat). tko da če bo še kira druga na obali, nej kr pove, pa se bomo dobile kje na čveku.
pr nas ni niti duha ne sluha o kakem dežju. soparno za znoret...
ninaki, ste pa imeli pestre počitnice user posted image . pa sej je važno, da ste se šli malo sprostit in nabrat nove energije.
malamisha, lepo, da si se nam oglasla. še kr kej napiši, kako se mojca razvija in kaj se vama dogaja.
no, zdej si grem pa čupo umit. sm vsa lepljiva v teh soparnih dneh. lahko noč user posted image .

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 243
23.6.2006 23:12:32   
Bonnie_RR
Na hitro...

Midva se nekaj dogovarjava, da bi šli jutri na en izlet, ker smo vsi fraj in bi pasalo malo spremembe. Nisva se pa še odločila v katero smer bi jo mahnili...

ninaki... Vi ste imeli pa res zelo pester dopust!
Jaz tudi že komaj čakam, da malo spremenimo klimo in se za en teden odklopimo na dopustu. Upam samo, da se Niku ritem ne bo porušil in da bo vsaj približno tako priden kot je zdaj doma. Potem bom že zadovoljna in bom imela dopust v pravem pomenu besede.
Je pa res, da ima vsaka sprememba določen vpliv in se sploh ne mislim nekaj sekirat zaradi tamalega in se obremenjevat z drugimi. Če bo jokal v hotelu, bo pa pač jokal... Saj je dojenček!

eviii... Fajn, da ste vse porihtal in ste zdaj brez skrbi!user posted image

Pa lahko noč!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 244
24.6.2006 8:10:58   
Eviii
mi smo že pokonci danes. dejan je spančkal do šestih in pol. priden fant user posted image . smo se najedli in zdej spi s tatijem v najini veliki postli... počasi bo spet cajt za en mičkin prigrizek. danes se mi kr cedi iz jošk... bo imel dejan kej za pojest user posted image .
danes bomo ostali spet brez tatija. gre v ptuj na en turnir. pride nazaj komaj v torek proti vičiru. bova imela z dejanom celo ta veliko postlo samo za naju dva user posted image . joj, kako bova uživala user posted image .
bonnie, če te slučajno danes zanese na obalo in bi si zaželela naše družbe, kar pokliči, pa se lahko zmenimo za en sprehod... pa seveda tudi kira druga, če se znajdete na našem koncu.
lep dan vam želimo iz obale user posted image .

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 245
24.6.2006 8:44:36   
karin412
Evo me danes! Mi zdaj že tri noči spimo od 7-10 ur!user posted image  Sem ji kar začela dodajat riževo kašo od Alnature. Čez dan pa ji dam kak sokec (kako žličko).

Jaz sem se pa odločila, da ne bomo dali cepit. Zdaj pridno študiram, kako in kaj.

Drugače pa v tem tednu navajam Ajlo na red spanja, tako da nismo šli nikamor. Je nekako vzpostavila urnik spanja. Malo mi je dolgčas, ampak je treba potrpet. Za ponoči sem pa zelo zadovoljna, ker se mi je zbujala že na 2-3 ure!

Vas še preberem! Uživajte!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 246
24.6.2006 10:46:23   
petrina28
Dobro jutro – dober dan!

Vam moram iskreno priznat, da res sovražim računalnike. Sem napisala že precej sporočila, potem pa mi ga je nekaj preprosto pojedlo!! GRRRRRRR! Pa nobenega gumba nisem našla, ki bi tekst nazaj priklical!!!

Ninaki – sem se prav nasmejala – kot da bi brala svoj opis z dopusta pri ta prvem otroku, he, he. Naj te potolažim – pri ta drugem boš že veliko bolj skulirana, a ne Kami in Bagsi? Jaz pravim, da sem sedaj že stara mačka glede skrbi za otročička...Neizmerno bolj samozavestna sem in bolj sproščena, pa tudi uživat znam bolj v otroku in njegovem razvoju..

Eviii – koliko je pa sedaj na Švedskem vroče/toplo? V primerjavi z vročino na Obali se boste sigurno ohladili.

Marty – res si bila lepa – seveda čestitam vsem trem.  Možu se tudi ni nič videlo, da bi imel poškodovan nos, razen če si ga napudrala, he, he. Ampak vroče vam je pa sigurno bilo. Ta mali je cela mami, a ne da? Še sreča, da si jo pri prometni o.k. odnesla in da ni bilo malega zraven. Ti je verjetno res kamen padel s srca…

Tinkatonka – ne ga take biksat – bo treba na pijačo dat napis: smrtno nevarno! Te pa razumem. Je grozen občutek, če ne prideš do sape. Meni se je enkrat zgodilo zaradi udarca v prsni koš. Me je skoraj od strahu pobralo, ne toliko od pomanjkanja sape.

Malamisha – ne se toliko sekirat. Saj je dojenje res krasno, ampak v prvi vrsti otrok potrebuje ljubezen, varnost, toplino in materino skrb. Brez tega ne more, medtem ko se lahko mleko nadomesti. Verjemi, da bo Mojci enkrat čisto vseeno ali si jo dojila ali ne, glavno da jo imaš rada, v kar pa ne gre dvomit.

Aja – albumi – sem jih dala pod ključ – geslo je ime mojega prvega otroka – sineka … če ne pa kar z.s. pošljite in odgovorim…

P.S. Od četrtka sem ponosna lastnica ADSL priključka (prej ni bilo mogoče zaradi starih kablov v naselju, zdaj so dali novo centralo, ali nekaj takega…). Se mi zdi, da kar drvi internet, he, he…Pa še Tv je sedaj prek interneta (paket Trio), tako da imam kaj za gledat zraven likanja (kar počnem prav pogosto) in Orbitreka (kar počnem prav poredko – je prevroče). Na kolo pa itak ne grem, ker bi kar umrla od vročine….

Ursa p - Mija je bila vceraj 4 mesece stara, sem jo merila in vagala - 7.000 g in 63 cm. Tako da je ta mala kar precej okrogla. Sem še hotela rečt, da je ta mali pravi bonbonček. Pa moja kolegica je znorela od navdušenja, ko sem ji pokazala sliko od vajinih kužk, ko vse štiri po vrsti sedijo. Se ji zdijo noro dobre....

Bonnie - Nik praviš da je rad na trebuščku? MIja pa začne kar protestirat, če jo dam ovčke pasti. Sovraži to pozo. Sta očitno ravno kontra....

Dovolj pisanja, bežim na sprehod v senco....

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 247
24.6.2006 22:38:47   
Valentina76
Dober večer!

Uf je vroče!user posted image Ta vročina nas muči prav vse po vrsti z Joštom vred. Mali je ves poten pa je samo v bodyu brez rokavov.

Zadnje dni se tako smešnouser posted image oglaša. Joka sploh ne več razen če ga kaj boli. Jošt kriči, cvili, zavija glas...... jaz se mu ful presmejem. Sedaj poznam natanko kaj bi rad. In točno vem kdaj me okoli prsta suče.

Še vedno pa so njegove nogice in stopala tabu tema za njega. Še jih ne registrira.user posted image

Grem pod tuš saj sva z Gregorjem badminton igrala in sem vsa gnila. Sem pa bila boljšauser posted image user posted image user posted image !

LP

Valentina

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 248
25.6.2006 8:04:32   
Eviii
jutro...
ta vročina očitno res ubija vse po vrsti... zadnje cajte je spet manj postov. jst ne vem več, kako bi se hladila. komi čakam, da gremo na švedsko. že odštevam dneve do četrtka.
včiri zvičir nas je ena kolegica povabla gledat fuzbal k njej domov. in nam je nardila še pizzo zraven. dejan je pa z njenim fantom komentiral tekmo user posted image . pol pa ponoči ni hotu zaspat. smo pršli domov okoli enajstih in pol in je v postli še kr komentiral. sm kr zaspala zraven njega. sploh ne vem, kdaj ga je zmankalo user posted image .
danes sm se odločla, da bom pridna in bom pisala doktorat. me prou zanima, kolko mi bo uspelo v tej vročini. pa še v stanovanje morem it uredit ene par stvari. morem it postavit kaslc, da bo poštar lahko not pisma metal (več al manj račune in reklame user posted image ).
valentina, fajn, da si bla bolša v badmintonu user posted image .
uživajte v dnevu državnosti.

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 249
25.6.2006 8:20:10   
marty5
Jutro!

Ne vem, kako je drugod po Sloveniji, ampak tu pri nas je ta vročina skoraj nevzdržna! Čez dan bi še šlo, ampak ponoči.......ne vem, če je boljše, da so okna zaprta ali odprta.........grozna sopara user posted image .

Včeraj sva šla z jernejem malo na plažo - v San simon (alias Simonov zaliv kot večina reče user posted image ), pa je bila taka gužva - smo bili kot sardine. Bi šla drugam, ampak na naši Obali ni veliko krajev s senco, pa še vozikat se mi ni dalo okrog v tej vročini.

No, drugače pa smo včeraj pojedli našo prvo žličko kašice user posted image user posted image user posted image . In sicer korenčkove. Hotela sem počakat še kak teden, ampak se mojemu jerneju prav vidi, kako hrepeni po drugi hrani. Zadnjič je dobil mrvico brioša in se mu je dobesedno zmešalo od užitka user posted image . Je krilil z rokami in spuščal zvoke v stilu "Mami, šeeeeeeeee!" user posted image . Pa tudi, ko mu dajem čaj po žlički noro uživa - prav na glas srka in ko umaknem, začne protestirat......No, vse to mi pravi, da je čas za počasno uvajanje goste hrane - pa čeprav nima ne 5 in ne 6 mesecev.pravzaprav jih nima še niti polnhih 4 user posted image . Je pa že zdaj krepak - 68cm in 7,4 kg! Mere za 6 mesecev!

V albumu je slikca, ki prikazuje, kako je zgledal prvi užitek s korenčkovo kašico - več okrog ust kot v ustih user posted image .

Jaz lahko rečem, da prav zares v uživam v materinstvu od nekje 2. meseca dalje. Prej sem bila na trenutke čisto prestrašena, nesamozavestna v novi vlogi, utrujenost pa je vse to le še potencirala....Verjamem, da je pri drugem otroku vse drugače - po eni strani lažje, po drugi strani pa morda tudi težje, ker imaš 2 in ne enega. No, bomo sprobali tudi to user posted image

Danes me čaka Mount Everest perila za likat user posted image . Zadnji teden smo samo nalagali na likalno mizo. Še bodyev za jerneja nimam več. Ni, kaj, treba pač!

Veselo na delo...........vam pa lepo nedeljo!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?