ninaki
|
Helou punce, po 1 tedenskem oddihu smo ponovno doma in se vam spet malo oglasam. Moram reci, da je prav pasalo.... Pa saj veste Enej se je prvi dan super drzal. Smo bili cel dan na terasi, pod marelo, je imel svoj lezalnik in gor kraljeval, obkrozen z igracami Hranila sva se non stop, nic ni sitnaril, z dragim sva se pa menjala za v bazen. Drugi dan je bila ze druga zgodba. Zacelo se je ze ponoci, ko se je zbudil 3x na noc, kar se ze dolgo ni... Posledicno sem jaz ZELO grdo gledala (od neprespanosti) in mi je slo vse na zivce. Se tako majhen jokec in Enejeva soba me je spravilo iz tira. V meni je kar vreti zacelo. Enej je to (najbrz) cutil in nic kaj sodeloval - jok, jok, jok. Ta drugi dan smo bili v savni, oz. na terasi od savne, midva z dragim sva se pa spet menjala. Kaj naj recem, tezko sem se sprostila, ko sem vedela, da se mali zunaj dere. Vcasih sem jezna sama nase, ker se ne morem skulirati in vsaj za kake pol ure biti flegma. Tako me je pa skrbelo, da motimo druge goste, sprasevala sem se kaj za vraga mu ne stima, zakaj se dere, itd, itd, itd. Je bilo pa pasje vroce, niti sapice ni bilo. Naj povem, da je kljub vsemu savna ZELO pasala. Pa masazna kad... Mene hrbet se vedno ZELO boli, tako da sem si ga posteno zmasirala. Aja, pa pohvaliti se moram, da sem kljub moji zmrzljivosti stisnila zobe in zbrala pogum in sla za sekundo do vratu v knajpovo kopel No in naslednjo noc se je ponovilo hranjenje non stop - in to na 1.5 h!!!!! Jao, sem mislila, da se mi bo zmesalo!!! In smo sli spet v savno, oz. na to teraso. No, tokrat je Enej malo bolj sodeloval, tako da sem se uspela malo sprostiti. Pa pihalo je, je pasalo vsem. Ja, posledica moje neprespanosti je bila slaba volja, zadiranje in spet obcutek, da sem za vse sama, da moram vedno jaz vstati za tamalega, da sem jaz tista, ki sem neprespana, da moram jaz vse vedeti, kje je za obleci, kaj bo tamali oblekel, kje je to, kje je uno. Skratka, kr neki. Sama sebi sem sla tako prekleto na zivce, da to ni bilo res. No, ta ****is me drzi se danes , ceprav je moj dragi vse sam spakiral in znosil v avto. Pa sem kao se vedno sama za vse, he, he, he. Nikoli mi ni prav. No, da vam povem kaksne so toplice. Sami penzionisti pa ene 5 druzin z majhnimi otroki. Ce ne prides takoj ob 9 na bazen, ti penzionisti zasedejo se tisto malo sence, ki jo mecejo deli hotelske stavbe - bazen je na vrhu hotela, na terasi. To je edino, kar je mogoce malo mimo, glede na to, da je park pred hotelom res super. Fajn bi bilo, ce bi malo hriba skopali in nasadili malo dreves, ki bi dajala senco gor na terasi. Penzionistom se vedno nekam mudi in nimajo cisto nic casa. Vceraj smo cakali na lift (ki je minijaturen in smo se notri komaj stlacili mi trije z vozickom) in pride ena penzionistka. Lift pride, ona pa notri in rece, saj je dosti prostora za vse. Zdaj si pa predstavljajte nas tri - Enej ze cisto znerviran od celega dneva, jokav v vozicku, jaz se bolj zivcna, edino dragi se miren in skuliran, komaj docakamo ta k*** lift, pol ga pa ena penzionistka zasede No in sem ji rekla, da ne moremo vsi notri. In se, da naj kar gre (v TISTEM tonu.......). No pol je pa podala izjavo stoletja - vi kar pejte, jaz imam cas No in to se ni bila pika na i. Hotel se je zelo potrudil za svoje goste in organiziral primorsko/notranjsko vecerjo s harmoniko Moram reci, da je bila drugace hotelska hrana res dobra in smo zelo uzivali, ceprav zelo brzinsko in po navadi v dveh rundah - en je jedel, drugi je malega zabaval, saj ravno pri vecerji ni hotel sodelovati. Oz, na zacetku je, pol mu je pa tecno ratalo. No in jaz ze cisto lacna in komaj cakala hrano (hm, ja, moje kile se kopicijo, samo punce, jaz sem tako lacna, da sploh ne morem manj jesti ), ko pridemo tocno na uro v restavracijo, tam so pa cakali, da se vec gostov zbere, da bodo sele takrat zaceli streci (drugace smo imeli samopostrezno in sva z dragim tako tempirala, da je bil Enej dobre volje). No gut, cakava, cakava, cakava. Med tem precekiram menu - hmmm, same take zadeve, ki jih ne smem jesti, saj Eneja moja hrana se vedno daje. No, razen krompirja v kosih OK, si recem, bomo ze. Aja, pa ribe so tudi bile, to je sicer OK, samo mi zal od nosecnosti naprej tako zelo smrdijo, da jih sploh ne morem jesti. Pa sem jih pred nosecnostjo imela ZELO rada. No gut, si recem, bom ze potrpela, tiste tri sardelce me ne bodo ubile. No in cakamo in cakamo. Jedilnica se pocasi polni, mi se (kot po navadi) umaknemo bolj stran, saj ne zelimo motiti, + vozicek smo imeli. No in pol se eni penzionisti naguzvajo ravno tam, kjer je bilo najmanj potrebno - pa da ne boste mislile, se VELIKO miz je bilo fraj. No in pol so natakarji tam okoli nas tezko stregli, vozicek je bil non stop v napoto, Enej se je zacel jokat, morala sem ga imeti v rokah, harmonika je nabijala (joj kako obozujem govejo muziko), hrane ni in ni bilo, v meni je vrelo.... Po 1h, ko smo pojedli predjed in juho, smo se spokali ven in sli na pizzo. Saj ne recem, lepo so se potrudili. Samo se mi zdi, da bi lahko dali tudi drugim priloznost. Ta vecer ni bil vnaprej planiran (tisti dan, ko smo prisli pred vecerjo v sobo, je bilo v sobi obvestilo), torej smo pricakovali samopostrezno vecerjo. Da ne govorim o hrani, ki, verjamem, da je bila dobra, samo jaz je ne smem jesti. In pa, lahko bi nam malo prej postregli, saj so videli, da se mali dere. Jaz ga ne morem prepricati, da mora zdrzati vsaj se 1h in se igrati v vozicku. Saj ne recem, da se morajo nam prilagajati, samo glede na to, da nam npr. pri prihodu v hotel ni nihce rekel, da bo cetrtek drugacen in bi si ga mi po svoje splanirali, se mi to ne zdi prav. Tako smo bili pa tam ravno ob 6, ko se je vse skupaj zacelo. Jaz sem pred tem Eneja podojila in si mislila, gut, zdaj bo pa vse OK. Ja, 1h ze, ne morem ga pa prepricati, da mirno lezi v vozicku se nadaljno uro in bo tiho. Skratka, kr neki. Pol smo sli na pizzo in je bilo prav fajn. Sicer se je vmes zbudil in sva se z dragim menjala (beri, jedla po rundah, malo on, malo jaz, vmes je pa ta drugi malega zabaval), a smo vsaj vedeli, da dobimo kmalu na mizo in da bi, v skrajni sili, lahko vzeli pizzo za domov in se odpravili. Sploh pa je veliko lazje iti en krog s tamalim (med tem ko tadrugi je), ce sedis zunaj v pizzeriji, kot pa v restavraciji, kjer strezejo hrano in si vedno nekomu v napoto. No ja, razen tega je bilo pa fino in takle oddih prav pase. Edino ritem smo Eneju cisto podrli, tako da je bil po moje tudi od tega znerviran. Pa opazila sem, da ga zelo iz tira vrze taka sprememba, tako da me prav zanima kako bo, ko bomo sli na morje. Aja, pa jaz se moram se nauciti skulirati Moram vam se povedati, da kljub temu, da sva ga imela non stop v senci (zadnje 2 dni v senci za hisko in ne pod marelo) in je bil namazan s kremo, se ga je se vedno sonce nekoliko prijelo. Zgleda, da res nic ne pomaga. Samo pri taki vrocini ga pa res ne morem imeti oblecenega v dolge rokave in hlace. V vodo ga nisva dala, se mi zdi se premajhen za tisto vodo, ceprav je otroski bazen. Aja, se novosti pri nas: razsirjen spekter glasov in "besed", stegovanje rok proti meni, ko kaj hoce (ne vem vedno kaj hoce ), uspesen obrat s trebuha na hrbet (pospremljen s takim cudnim pogledom ), naucila sem ga, da me vedno prime za roke, ko jaz zacnem ploskati, spremljava pri mojem petju, hm, ce mojemu petju lahko recem petje, cedalje manj spi in cedalje vec pozornosti zahteva, palec se vedno v ustih - ga fintiram, da ga da ven. Drugace smo bili pa atrakcija - joj, kolk je lep, joj Marija in Jezus kolk je majhen No, zdaj bom pa pocasi zakljucila, itak sem ze cel roman napisala. Sem vas samo na hitro preletela, tako da cestitam vsem novim vragolijam, ki jih zganjajo februarcki in februarcice. Vse slikce so lepe!!! Marty5, cestitke ob poroki!!!! Kami, cestitke za fax!!!! Pa ce sem se kaj pozabila, cestitke tudi temu kar sem pozabila Tinkatonka, za gorenjeve ploscice malo pocekiraj se po ostalih trgovinah - zgodilo se je ze, da so bile v Mercatorju cenejse... Aja, pa za geslo se priporocam. No, zdaj pa res grem, Enej se ze prebuja... Uzivajte, Nina
|