Bonnie_RR
|
Dober večer! Ja, tile dnevi so pa že prav poletni... Končno! Mi smo dopoldne večinoma zunaj za hišo, popoldne se pa noter malo ohladimo. Nik se je danes prvič zunaj namakal. Sem dala kar banjico na travo, potem si je pa privoščil. Je strašno užival in čofotal. Sem imela na trenutke kar probleme ga lepo držat, ker je bil precej živahen. Zdaj morava pa samo še en majhen bazenček kupit, da se bomo lahko vsak dan takole namakali... obvladovanje rok... Nik jih tudi že kar obvlada. Vsako stvar, ki jo prime v roke takoj obvezno preprime, potem pa roma v usta. Zdaj je že v tej fazi, da mu igračk ne dajem več v rokico, ampak mu jo držim pred njim in on sam stegne rokice in jo prime. Imamo pa na trenutke prav težave, ko bi on imel dudo, ampak si jo mora obenem obvezno vzeti iz ust. Tako da zadnje čase dude nima skoraj nič več, razen za zaspat. Drugače je pa v trenutku zunaj. Si jo pa tudi trudi dat nazaj v usta, ampak mu le včasih uspe, večinoma kar plastiko "gloda". dvigovanje in usločevanje... Jaz sem to pri mojem opazila in na to tudi opozorila pediatrinjo. Ga je dolgo pregledovala in rekla, da ona usločevanja sploh ne vidi. Rekla mi je, da je vse popolnoma ok in da je Nik pač zelo radoveden otrok in mora zato vse videti, prijeti, okusiti... Skratka, meni je rekla, da naj ga pač malo tudi pokonci nosimo (no, ker nasploh ni veliko na rokah, s tem tako ne pretiravamo), da si lahko on vse lepo ogleda in uživa. Baje, da otroku bolj škoduješ s tem, da mu npr. glavico dol tiščiš, če jo dviguje, ga siliš v vodoravni položaj, pa otroku to nikakor ne ustreza... Skratka, ni vse tako črno-belo, so tudi nianse, vendar je pri vseh stvareh treba biti zmeren. Tako se tudi Nik včasih, ko je na tleh na blazini v dnevni sobi, zvije čisto nazaj, ampak to samo zato, ker je zadaj televizija (pa ima narejeno pregrado, da je ne more videt, samo zvok ga pa še vseeno pritegne). Jaz ga takrat vedno lepo popravim in se igra naprej. Je pa drugače čisto nor na televizijo. Se lahko obrnem čisto stran, pa bo še vseeno našel ekran, pa tudi, če se bo treba čisto okrog obrnit. Pravi lumpek! Morem glede tega kar pazit, ker je njemu zanimivo prav vse. Dnevnik, reklame, nogomet... Kar onemi in opazuje... Jaz se glede teh stvari okrog razvoja in podobnega sploh ne sekiram več. Eni otroci pač stvari osvojijo in počneje hitreje, drugi kasneje... nogice... Jaz sem jih tudi včeraj Niku po kopanju na previjalni držala tako, da se je lahko prijel za podplate. Se je prav hecno vlekel za prste... No, sam to še ne uspe narediti. spanje... Naš ni več z ničemer pokrit, ker mu je še v pižamici vroče. spreminjanje... Res se naši bejbiji ful hitro spreminjajo. Jaz se včasih spravim album (slikce od rojstva naprej) pogledat in kar ne morem verjet, da je moj fant že takšen korenjak. Se mi zdi, da je bil še včeraj takšen mali piščanček iz porodnišnice... marty5... Kako si kaj, novopečena gospa? Jaz tudi komaj čakam na slikce... eviii... Čestitke za obletnico! Glede presenečenja se pa nič ne trudi razmišljat, ampak se rajši samo prepusti... Lp