|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
20.6.2006 15:50:21   
petrina28
Hm, slikic pa ni prijelo...Šmrk. Ursa p - daj povej na kakšen način ti slike prilepiš, da ti jih pokaže. Meni jih je pri sestavi sporočila kazalo, na forumu pa potem nič ne kaže user posted image

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 201
20.6.2006 15:55:07   
sazi
Res je vroče. V stanovanju imam popolno temo, ker so spuščene rolete - čez dopoldan in opoldan, potem popoldne enkrat jih pa dvignem. sicer naju pa tako ni nič doma - se kar sprehajava naokrog - kljub vročini. Se trudim najti sence za sprehode, vedno imam odprt senčnik in sonček ne pride do Levove kože, pa tudi pritožuje se nič ne. Najtežje je v avtu - kljub klimi v hrbet prav močno zašvica - ga potem kar naprej preoblačim.
Obrača se še vedno ne - evo, ursa_p, tu nama je pa Gal ušel naprejuser posted image
S packarijo bomo začeli čez nekaj dni na morju.
Kar se pa ozona tiče se mi pa zdi, da sem slišala, da je problem z ozonom v zraku - da ga je preveč, še posebej na morjuuser posted image  Jaz sem si pa ravno zamislila, kako bomo tam cel dan zunaj v senci in kjer bo lepo pihljalo, da ne bo tako svinjsko vroče, zdaj pa pravijo, da odsvetujejo zadrževanje zunaj med 11 in 17.uro - še posebej za najmlajše. Res ne vem, kaj narediti.
Za 2. cepljenje se nameravam naročiti jutri za takrat, ko se vrnemo z dopusta - namreč ta petek bo 6 tednov od 1. cepljenja, pa bomo že na morju. Sicer mi je pa takrat rekla, da ni tako pomembno, če je kak teden vmes več, samo manj ne sme biti.
Pa še povedala bi vam rada, da bom jutri zadnji dan pred dopustom na RR in ko se čez cca 2 tedna vrnem, bom morala najbrž kar varstvo za malega najeti, da preberem vse, kar boste v tem času spisale.
sarazan - kar pokliči, ko boste dol - mogoče se pa uspemo zmenit
Evii in ostale primorke - kaj pokličem, pa se mogoče dobimo na kaki ledeni kavi
pa lep dan vsem skupaj (in seveda tudi naslednja 2 tedna)

Neposredna povezava do sporočila: 202
20.6.2006 16:51:04   
petrina28

[url]http://www.ringaraja.net/forum/post.asp?do=reply&messageID=968679&toStyle=tm[url]

A se kaj vidi?

LP, P.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 203
20.6.2006 16:57:44   
sazi
petrina28, če kliknem na tisto zgoraj, se odpre okno za odgovor - prazno, seveda

Neposredna povezava do sporočila: 204
20.6.2006 17:06:09   
petrina28
user posted image user posted image user posted image  Sovražim računalnikeuser posted image user posted image !!! Mi je Ursa p poslala navodila, ampak ne znam!! Hvala vseeno Ursa! Sem kar v album dala slike. No ja, vsaj to znam , he, he user posted image

LP, P.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 205
20.6.2006 19:34:26   
Bonnie_RR
Dan!user posted image

Ja, res je zelo vroče, tudi mi se večinoma zadržujemo v senčki, največ kar v hiši. Je tu še najbolj hladno...

obračanje... Čestitke Galu za prvi takšen obrat!user posted image Mami, zdaj se pa kar pripravi...user posted image

Nik se že tudi kar sam obrne, ampak je to odkril že nekaj časa nazaj, tako da sem pripravljena.
Se zgodi včasih, da ga za par minut pustim malo samega na tleh na blazini, potem pa pridem nazaj in je čisto na drugem koncu. Zadnjič je bil že napol na parketu. Kar verjet nisem mogla...

V posteljici je pa odkril, kako paše imet noge v luftu na prečkah. Ali pa kar skozi prečke, da potem dol bingljajo. Joj, kakšne lumparije bo še odkril...user posted image

hladna voda... Ja, otrokom tud paše ohladitev v tej vročini...

packarija... Nik je na začetku ful sodeloval z rokicami zraven in sem imela vse od sadja popackano... In ni šlo skoraj nič dol. user posted image Zdaj pa že lepše je in ne maha toliko zraven (no, danes mi je vmes enkrat zbil žlico iz rok, ampak drugače je bil priden...user posted image ). Imam pa zdaj velik polivinilast slinček in eno plenico posebej za jest. Je pa tako, da dokler je lačen lepo je, ko pa mu je dost, začne delat vse drugo zraven in se zabavat po svoje...

krema... V lekarni sem kupila Vichyjevo s faktorjem 60 za otroke.

cepljenje... Nas čaka 2. cepljenje po morju, 19.7.

marty5... Samo, da je bilo vse super!user posted image

morje in dopust... Kako vam nekaterim zavidam, ko greste že zdaj morje "pogledat"... No, saj pridemo mi kmalu za vami!user posted image

Pridne bodte...user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Neposredna povezava do sporočila: 206
20.6.2006 20:19:53   
Bonnie_RR
Še glede tekočine...

Nik v tej smeri že "napreduje"... Včeraj je spil 100ml zelo razredčenega soka, danes pa kar 130ml. Je pa ful hecen, ker se vedno na začetku nekaj kremži, potem začne pa ornk pit. Zgleda, da je ful žejen, ampak, ker do zdaj ni ravno veliko tekočine pil, tega ni navajen.
No, jutri bo dobil pa vodo ali čajček.user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 207
20.6.2006 22:29:15   
sazi
Dober večer
pa sem spet tu - mogoče gremo pa na morje šele v petek, saj mojemu dragemu verjetno v službi ne bo uspelo jutri končati vsegauser posted image

ob tej priložnosti vam pa še sporočam, da sem se končno spravila in dala v album 4 fotke - ker si res nisem vzela veliko časa, so izbrane kar tako - na hitro
geslo je pa skupek naslednjih zadev napisanih z malimi črkami: 1. črka mojega primka, ime mojega sinkota in moje ime
pa če tistim, ki me ne poznate izdam še, da je moj nik_name sestavljen iz 1. zloga mojega imena in iz 1. zloga mojega priimka
imen takih itak ni veliko - upam, da nisem preveč zakomplicirala, ampak me ne bo, da bi vam sporočala, geslo na ZS, če bo katera želela
ko si pa enkrat vzamem malo več časa, bom pa še kako fotko dodala
Lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 208
20.6.2006 22:39:31   
sarazan
sazi ... ful luškane slikce. Se mi zdi, da je na tistih, kjer pase kravce, čist drug, kot, če leži na hrbtu user posted image .
Uživaj na dopustu. Upam, da v Izoli kaj pihlja in se ne boste skuhali in spekli na soncu.
Če se izgubim na Obalo user posted image , pa seveda pokličem.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 209
20.6.2006 23:03:02   
sarazan
Jaz sem tudi dala 3 sveže slikice v album - slikane so pretekli vikend.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 210
21.6.2006 7:23:57   
marty5
Oj punce!

Malo sem si pogledala nove slikce user posted image . Sazi, edino pri tebi mi ni uspelo prav gesla napisati user posted image . Ne vem, kje sem falila - mi lahko na ZS pošlješ, prosim?

Petrina - čestitke za krst user posted image . Imaš res krasna otročka user posted image .
sarazan - a veš, da sem prav pogledala, če Sara že sedi - na tisti slikci med rožcami že zgleda tako...no, pol sem vidla ene roke nekje skrite user posted image .

Drugače pa, imam jaz malo smole - včeraj sem imela prometno in nardila totalko na avtu user posted image Sicer ni bila moja krivda, ampak avto je šel pa pa.....danes grem na zavarovalnico in bomo vidli, kaj se bomo zmenili. Na srečo poznam cenilca. Seveda sem žalostna, ker se je to zgodilo, hkrati pa se zahvaljujem tistemu tam gori, da ni bilo mojega Jerneja z mano! Zmeša se mi, če se mu karkoli zgodi user posted image . Pa čisto slučajno, ga ni bilo z mano......
Tudi meni ni nič - sicer me boli od vrata navzdol vse, ampak lahko bi bilo veliko huje, tako da se ne pritožujem. Pleh je pleh in dokler je le to, se ne bom pritoževala. Včasih pozabimo, kako se lahko v trenutku življenje obrne.

Ok, ne bom morila, to dovolj počne že ta presneta vročina user posted image . Najhujša je ta sopara, ko ni niti sapice - baje bo še kar nekaj dni tako. Moj jernej je skozi moker, pa ga imam oblečenega na minimum.

Grem zdaj se odpravit, ker me spet čakajo opravki. Se oglasim kaj kasneje.

Uživajte!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 211
21.6.2006 8:27:37   
ursa_p
Dan!

Vceraj smo bili v razvojni ... bilo je super. Gal je zategnjen v ramenih in hrbtu, s tem da na eni strani bolj kot na drugi. Ze po parih minutah tam se je Gal kar malo sprostil. Problem je v tem, da ko pase kravca daje rito gor .. in mu jo morava popravljat in tiscat dol. Pa ko lezi na hrbtu mu morava kozo pod vratom potegnit na trebuscek - to cist nezno. Pa rokice mu morava obracat, da bo palcek gledal gor .... ker jo ven mece. No, imamo kar veliko dela za doma. Je pa na sreco Gal zelo lepo sodeloval, tako da upam, da bo tako tudi doma. Ceprav je res, da je tam tudi manj neumnosti pocel kakor doma. Pa pestovati ga morava malo zarotiranega (to sva ze pocela) ... pa glavo mu morava ves cas popravljat, ker jo daje v eno stran (pa ne da se obraca, ampak mu jo potegne v eno stran, ko gleda naravnost). Bomo imeli res veliko dela. Na fizioterapijo nas pa ni poslala, ker je rekla, da naj najprej probamo sami delat. Ker je tako, da morajo biti tam 1 uro, pa ni vazno ali je lacen ali siten ... in da je vcasih kar tezko, pa da jim ponavadi cel dan pokvarijo (otrockom). Bomo videli naslednjic, ce bo kaj bolje, drugace pa gremo na fizioterapijo.
Drugace pa nama je povedala, da bo Gal zaradi te motnje kasneje sedel in shodil ... bomo videli. Je pa po obnasanju (prijemanju, ...) v nekaterih "merilih" oziroma pogledih na stopnji 3, 4 mesecnega otrocka ... naj bi ze drzal nogice ali pa kolencka sam ... na primer.
Pa se povedali sta tako zdravnica kot sestra, da ima dober socialni stik ... prec pogledat novega cloveka v oci in takoj previdnost.

Danes je Gal spal celo do pol osmih. Je bilo pa tako vroce, da se je itak cist odkril .... jaz sem pa preden je vstal se prezracila stanovanje ... zrak je bil obupen.

Pa kapljice mu morava dajat ker je cisto mehek. Tko da je danes dobil 2 kapljici ... uuu, kako je bila duda zanic. V sedeci polozaj se ga pa ne sme niv dajat ... midva tako tega ne pocneva.

Sarazan ... imas prav ... tudi nazaj naj bi se otrocki zvijali, pa rokice tudi nazaj dajali, pa v stran ... seveda pa vse v mejah normale.
Pa se glede prve slikce ... a Sara ze sama sedi??? Vsaj na ta prvi se tako vidi.

Sazi ... Lev je pa res ciiiist drug.

Petrina28 ... sem ti poslala ZS, da morajo bili slikce na internetu, da jih lahko potem objavis tukaj med besedilom.

Geslo od Sazi ... brez sumnikov je ... v pomoc.

Lep dan vsem .. se se kaj oglasim.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 212
21.6.2006 8:31:54   
Eviii
jutro...
oj, marty. veš, da sem glih zadnič razmišljala, da bi se mi zmešalo, če bi imela kako prometno in bi bil dejan z mano. zadnje cajte sva precej v avtu, kr se selimo in ga včasih vzamem s sabo. pa si prou ti mogla naletet na gužvo v prometu in na enga norca, ki ti je uniču poročni teden... ti kr vrjamem, da si besna ko user posted image . kaj pa drugače počneta prve zakonske dni? je tvoj dragi doma na dopustu al sta sama z jernejem? ti se kr potolaži. pločevina je samo pločevina. važno, da se ni nobenmu nič hudega zgodilo.
vaše slikce bom šla zdej počasi pogledat. me prou zanimajo, kako rastejo ti naši februarčki in februarčice.
jst imam danes kontrolo pri urologu. se morem zmenit z njim, da mi bojo pošlihtali ledvice in žolč v prihodnosti (najraje kr drugo leto, ko neham dojit). no, bomo vidli, kaj bo reku. jutri ima pa dejan kontrolo in bo dubu pikico...
lep sončen dan vsem user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 213
21.6.2006 15:05:08   
sarazan
user posted image  user posted image  user posted image  se mi je kar zdelo, da boste, kaj takega spraševale. Ne, Sara niti slučajno še ne sedi sama in jo tudi ne "dresiram" kaj takega. Prva slikca je nastala tako, da sem jaz čepela in jo držala v luft med rože - je tašča hotela tako sliko. Jaz sem pa zakrita, da ne kvarim slike user posted image .
Sem jo pa prvič dala sedet na travo (se vidi na drugi sliki) za pol minute. Travo je zagrabila v pest in je ni spustila. Takrat bi pa Saro res lahko kar spustila, ker je bila čist zabetonirana od nenavadnih občutkov in samo debelo gledala. user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 214
21.6.2006 17:19:46   
marty5
Lp,

povejte mi, kaj počnete v tej vročini z otroci? Mi smo več ali manj doma, ker je zunaj neznosno. Se pa zato Jerneju počasi meša......

Ta teden imam srečo, ker je moj novo pečeni možek nekaj dni doma, drugače bi mi trda predla - sploh zdej brez avta......me danes kr fajn boli vrat in tudi ramena. jerneja komaj držim. Ah, bo minilo.

Včeraj smo tehtali jerneja in mene je kap - ima že 7,5 kg! Na zadnjem pregledu konec maja je bil visok 65 cm, zdaj je ziher več....Sem si le "O moj bog!" rekla user posted image . Pravi velikan, pa niti 4 mesece še nima.

V album sem uspela dat nekaj prvih slikic s poroke - to se tiste amaterske, ki so jih sorodniki slikali. Na slike od fotografa še čakam. Cerkvenega dela ni, ker je župnik dovolil slikat le fotografu.........Moram pa priznati, da mi je bil cerkveni del tako všeč, da sem se šele takrat počutila zares poročena. Ne vem - na matičnem ti neki spredavajo o zakonu, berejo določila in člene  s slednjega - je tako uradno. Pri cerkvenem obredu pa je povsem drugače - ne glede na to, če si zelo veren ali ne, si obljubiš ljubezen in zvestobo za vse življenje. Nisem si mislila, da me bo cerkvena poroka tako prevzela......
Aja - geslo je isto kot vedno.

Uganite kam zdaj grem? Pospravljat.............enkrat za spremembo user posted image .

Se beremo!

< Sporočilo je popravil marty5 -- 21.6.2006 17:21:00 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 215
21.6.2006 20:35:44   
tinkatonka
HoJ!

cepljenje....mi imamo drugo cepljenje 5 tednov po prvem.  Kar mi je ful čudno ker vse govorijo o tem, da je potrebno vsaj 6 tednov imeti razmaka med enim in drugim cepljenjem. No sem vprašala pediatrinjo in pravi da zdaj pri teh novih cepivih mora biti razmaka med cepljenji 30 dni, pri starih pa je bilo 6 tednov. user posted image

sazi...uživaj na morju!! Še na mesto mene prosim, ki sem bom pajsala tuki v Ljubljani.

urša_p…ti ki si racunalnsiki ekspert…Sem si naložila tisti program za zmanjševanje slik Image resizer, ki je zazipan. Ga odzipam in instaliram, pol pa sploh ne vem kam mi ga je inštaliral. Iščem in iščem in ga tud search opcija ne najde, kot da ga sploh ne bi inštaliral. Kakšen nasvet??? Aja pa se to. Priporočam ti da si iztisneš malo mleka, ga das na zlicko (par kapljic) in dodaš notri ad3 kapljice. Ker so ad3 kapljice oljna raztopina, lahko da Gal sploh ne poliže tistih dveh kapljic iz dude. Ce mu jih bos dozirala tako po zlicki, pa bo lepo vse dobil. Samo predlog. Pa se duda ne bo zanič user posted image .

Obračanje glavice samo v desno…zihr se spomnite ko sem tarnala o tem, da Anej nikoli na trebuščku ne obrne glavice v levo. No te dni se je to spremenilo. Jaz že nekaj časa vztrajam na tem, da ko je na trebuščku in ko se igrava mu vedno prigovarjam iz leve strani. No v levo stran že pogleda, ampak ko je počival se je vedno obrnil na desno. No te dni pa je začel počivati tudi na levi strani in enkrat tudi zaspal tako. Bravo Sine!!!

Pitje tekočine v tej vročini….jaz sem Aneju veliko dajala Janežev čajček. Pa se mi zdi da zdaj ko nima krčkov, ga ta čaj samo napenja in res non stop prdi, pa tako smrdeče da te skoraj na rit vrže ko ti prismrdi pod nos. In po možnosti prdne še takrat, ko mu lupčkam nogice, tako da me prdec še zgrešit ne more. No včerak pa sem mu dala kar takoj vodo in je pil in pil, kot da bi mu dala ne vem kaj za pit. Se je res odžejal z vodo, se mi zdi da bolj kot s čajem. Danes mi je spil 1,5dcl vode od 11h pa do 18h.

Marty5…lepo lepo prosim za geslo. Pa hvala bogu da si jo pri prometni odnesla samo z zvito pločevino, čeprav tudi te bolečine, ki jih imaš ni za zanemarjati. Če te bo še kak dan bolelo le stopi do zdravnika, nikoli ne veš.  Tudi jaz sem imela pred 8 leti prometno nesrečo, kjer so se celo bali da bi postala tetraplegik, sem imela popolnoma mravljinčaste noge in roke. Diagnoza: lomljena os med 3 in 4 vretencem. Hvala bogu da ni bilo nic zlomljeno. No na koncu sem jo odnesla s par dnevi bolnice, in 1,5 mesečnim nošenjem ovratnice in fizioterapijo. Se ti pa to zal pozna vse življenje. Me se zdaj vrat velikokrat boli, se mi od tega tudi vrti in se moram kr usesti.

spanje...oh to presneto spanje...no čez dan po novem ne spimo niti pol ure v kosu.  user posted image  No smo pa zato ponoči spali od 21h do 5:20. user posted image user posted image  ampak me zdaj to čez dan popolnoma izrčpa, jah je kr zahteven. Je kr mal siten, ker sva veliko notri (od 11h do 18h), ampak žal drugače ne gre, ker je zunaj za crknit vroče.

user posted image user posted image user posted image user posted image  dan mi je popolnoma uničla migrena. Mi je blo tako slabo od nje, da ko je mami prišla domov, sem jo samo prosila če mi počuva malo Aneja, da sem se šla uležt v temno spalnico in mal odpsat kake pol ure. No potem ja bilo prec boljš, ampak prej dopoldan je blo pa pravo trpljenje. Anej siten in ni hotel spat, men so se pa kr roke tresle, ker mi je blo tko slabo. user posted image  No pol mi je pa živce požrl še to, da sem klicala k gienkologu 2,5h, ampak res neprekinjeno in se ni noben javil. Ko je bil Anej siten, sem po bajti hodila v eni roki z Anejem v drugi pa telefon. Pa se mi niso javili.. A mi lahko katera izmed vas kaj svetuje. Jemljem Yarina tabletke, ko se mi je začela 1.menstruacija po porodu sem jih začela jemati, ko menstruacije ni več bilo sem imela potem še ves ciklus zelo zelo temen izcedek, kot da bi bila stara kri, taka temno temno rjava. Pa to celih 21 dni. No zdaj ko se je končala že 2.menstruacija pa spet ta izcedek. Ni sveža kri, ampak kot da bi bila stra stara kri, to pomojem ni vredu. user posted image user posted image  A naj jutri začnem jemat drugi ciklus teh tabletk ali ne? Moja G je na dopustu, nadomeščanje pa se ne javi na telefon.

No toliko od nas...

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 216
21.6.2006 20:48:51   
Bonnie_RR
Oj!user posted image

Tale vročina te pa res prisili, da se čez dan nikamor ne spravljaš, ker te lahko še kap!user posted image
Mi smo tudi te dneve kar doma. Zjutraj Nik po novem še malo poleži in spančka, potem pa je in je ura že pol 11. Zvečer pa že kar hitro rata zaspan, tako da zaspi že okrog 7h. Prej se še kopamo (zdaj skoraj vsak dan, ker se tudi tamali, kljub temu da je malo oblečen, poti), tako da nam še to vzame nekaj časa. Po pravici povedano se mi pa tudi ne ljubi s tamalim nekaj ven rinit v tej vročini. Sva rajši zunaj za hišo potem popoldne, ko postane že prijetneje.

Čez dan počnemo veliko stvari. Ko se zbudi, ga previjem in dobi jest. Potem ga dam v zgornjo igralnico, kjer ima zraven nek plastičen dodatek in potem igra, če kaj povlečeš ali prestaviš. Zdaj je to zanj postalo že zelo zanimivo in se s tem lepo zamoti. Slišiš samo razne glasove, do melodije pa sploh ne pride, ker Nik niti sekunde ne počaka, da bi začelo igrati. Te začne kar glava bolet zraven...user posted image Ko mu ne paše več, greva dol, kjer je hladneje. Ga dam na drugo igralno podlogo, umaknem igrala in se jaz z njim malo igram. Imava pa razne igrice naštudirane. Najrajši ima, če ga po popku lupčkam. Ali pa se delam kot da ga hočem pojest. Pa na glas se smeji, če dam ropotuljici v obliki zajčka (mehka igračka) po "ritki" - to sem odkrila enkrat čisto po naključju, ko je padla na tla in sem jo malo potresla, se je začel kar na glas smejat... Skratka, čisto preproste stvari so lahko strašen užitek in vzrok za smeh. Pustim ga tudi, da se še sam malo igra. Potem ga previjem, poje in greva malo v voziček. Sedim zraven, se z njim pogovarjam, kaj preberem (in ga zraven z enim očesom gledam in mrmramuser posted image ). Po navadi si potem začne po učkah šarit in to je znak, da je zaspan. Mu navijem lunico, dam dudo in pleničko, da si jo po obrazu premetava (to je njegov način, kako se uspava). Včasih zaspi, včasih ne. Pustim ga kar v vozičku (sem ugotovila, da bolj ko ga gledam, pa šarim okoli njega, slabše je) in opravim kaj po spodnjem nadstropju. Popoldne se z njim malo ati ukvarja, pa moja sestra ga malo "požuli", pa moja mami. Ko jemo kosilo, ga damo v stolček in je zraven nas. Ko postane zunaj že bolj prijetno, dam blazine zunaj na travo v senčko in se greva/gremo malo igrat, kot da smo na plažiuser posted image . Jure mu parkrat na dan tudi malo nogice in rokice pod pipo da in potem se Nik na vse pretege trudi, da bi prijel curek.user posted image
Skratka, pri nas je kar pestro in si vedno kaj novega zmislimo za počet, tako da nam ni dolgčas.
Za otroke so že malenkosti ful zanimive. Nika npr. daš na aviončka in kar gruli od ugodja...

marty5... Lepe slikce! Se vidi, da ste se imeli res fajn...user posted image
Pa fajn, da je drugače s tabo vse ok, in da ni bilo še kaj hujšega.

naši februarčki in februarčice... Tako so si različni in obenem vsi tako zelo luštni...

Lp

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 217
21.6.2006 20:57:58   
Bonnie_RR
tinkatonka... Jaz sem prvi mesec (ko sem dobila menstruacijo) jemala Yarino in me je skoz nekaj glava bolela, pa izcedek sem imela praktično vsak dan. Isto take temno rjave barve. Sem šla tja vprašat, kaj je zdaj to (prej sem jemala tabletke več let skupaj in kaj takega nisem nikoli imela) in mi je sestra svetovala, da naj 3 dni jemljem po 2 tabletki skupaj, da tako povečam dozo in se telo hitreje nanje privadi. Potem pa naj jemljem tabletke lepo do konca.
Ko sem končala s to škatlo, se takoj prešaltala nazaj na logest (sem jih jemala že prej in nisem imela nobenih težav), ampak tudi sedaj opažam kakšen dan temno rjav izcedek. Se mi zdi, da bom znorela!user posted image K ginekologu se mi pa ne ljubi hodit. Itak mi bo rekla, da se more telo pač navadit na to.
No, vem da ti nisem kaj prida pomagala, bi ti bila pa zelo hvaležna, če bi mi povedala, kaj ti je ginekologinja rekla glede tega, če boš kaj govorila z njo oz. če jo boš dobila na telefon...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 218
21.6.2006 20:58:09   
Valentina76
Čer!

Grega ravno Jošta uspava jaz pa na RR. Vroče, vroče vročeuser posted image user posted image user posted image . Jošt je cel dan v bodyu brez rokavov pa je še kar ves moker revček. Danes se je kopal v banjici na terasi. Je ful užival.user posted image

Zanima me ali vaši babyi pojejo kaj manj v tej vročini? Jošt poje pol manj kot običajno. Saj ga razumem....

Joštu sem pogledala glavico in ima res bolj poležano na desni strani......sedaj strogo samo na levi leži. Me je skoraj kap. Ampak je že tolko močan da se kar v desno obrne....user posted image mali!

Tekočine spijeva na litre.

grem pogledat če že spi/ta.

LP 

Valentina

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 219
21.6.2006 22:29:06   
ursa_p
Cer!

Midva sva bila kljub vrocini danes zunaj nekje do ene ure ... Galu je v sencki cist v redu, jaz sem se pa pekla na soncu (sva bila v trgovini in se tehnicni trgovini). Danes sicer ni bilo tako hudo, ker je bilo malo oblacno.
Drugace pa imamo pri nas ene nore sosede, ki so zaceli kurit sveze smrekove veje ob 4-ih popoldne in od takrat naprej smo imeli do vecera zakajeno stanovanje, ker je vse neslo k nam ... nismo mogli ne ven ne noter nismo mogli bit ... norci ... ko gres pa do njih, pa nobenega!!! Smo klicali gasilce, pa ne morejo naredit nic. No, potem sva pa na hitro pobegnila po ulici in sva sla se malo do Katjinega bloka Ano pogledat.
Sem mu pa danes kupila vrtiljak za na posteljico ... sicer enega zelo poceni za 3500 sit, ampak je res svoh .. se vrti se komaj ... od Simbe v Muelerju. Ah ... vazno, da ima nekaj nad glavo ... tega iz prenosne ne morem nastimat na njegovo posteljico.
Pa danes sva popoldne kar spala od 1-ih pa do 3-eh .... sem sla v spalnico in sva spala vsak v svoji postelji ... Gal celo ni jedel 5 ur ... ravno ko bi moral jesti je zaspal. Menije pa tudi pasalo malo odspati. Drugace je pa danes kar veliko spal ... zato je pa se zdej buden. Je imel pa danes en obrok manj, bomo videli kaj bo ponoci oziroma zjutraj.

Jutri imamo 2. cepljenje. user posted image  Mi ni cist nc vsec.

Ga je pa zacelo zgeckat ... ce ga pozgeckam po trebuscku se v vecini zacne prav na glas smejat .. kako je smesen.

Glede razvojne vceraj ... sem pozabila napisat, da so rokice v ustih ne samo dovoljene ampak celo priporocljive ... pa cim manj dude doma. Tako da dokler ni palcka v ustih bo imel kar roke, ne dudo.

Obracanje ... pri nas je to po novem redno na urniku ... v posteljici pocne samo se to. Ampak ... NA SRECO SE OBRACA PRAVILNO ... do sedaj se je obracal tako, da se je stegnil nazaj v loku ... zdej gre pa ze z nogico naprej, samo se glava ni na pravem mestu. user posted image
No, Matic ga je dal spat ... evo ... pa ga je mogu it ze nazaj obrnit .. se kar prevraca na trebuh ... ampak na sreco zaenkrat samo v posteljici.

Pitje tekocine ... Gal je ne spije kej dost ... kakih 10, 20 ml na dan.
Je pa kar normalno, ce je med obroki vsaj 3 ure.

Tinkatonka ... glede G ... poklici zjutraj malo predno zacnejo delat, predno imajo guzvo ... pri nas je isto ... klicem po par dni sproti, pa nic.
Glede slik sem ti pa napisala kar ZS.

Evo ... spet sem ga mogla dat nazaj ... je kravce pasu v posteljci. Hehe ...

Vas pridem se pol mal pogledat.

Lp, Ursa

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 220
21.6.2006 22:58:56   
ursa_p
Jaz sem si sele zdele naredila kosilo ... solato z jajcem ... zjutraj sem pojedla samo polento pa cili zraven, potem pa nic vec ... razen cokolade. Tko da imam zdele super kosilo ... je tako vroce, da mi tud jest ne pase.

No, Gal se se vedno obraca ... pa sem ga malo pretentala ... obracat se zna namrec samo v levo ... v desno pa se ne ... pa sem ga dala lepo na desni bok, pa se ne more vec hecat. user posted image  Sam je pa frajer ... se je spomnu, da se lahko z rito odmakne od podloge, ki ga "drzi" na boku, potem se bo pa lahko obrnil ... lump, ni kej. Cist po fotru. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ponavadi tak cas ze spi, dons pa kr bluzi ... se vid, da je danes veliko spal cez dan.
Bom rajs tiho ... zdej lezi na levem boku.

Lahko noc.

Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 221
22.6.2006 6:30:48   
Eviii
jutro user posted image .
kako smo danes? mi se pripravljamo na prvo cepljenje. dejan se je zbudu pred malo več kot eno urco in je pojedu. zdej pa s tatijem pridno pančkata še malo v veliki postli. mu bom šla kmalu dat spet joško, da se lepo naje in pol se bova preoblekla in umila in jo mahnla v zdravstveni dom.
ursa, sem se prou mogla nasmejat dogodivščinam tvojega gala. dejan se še nič ne obrača in prevrača. iz boka na hrbet al pa trebuh se že dolgo. iz hrbta na trebuh al pa obratno pa se še ni...
marty, lepe slikce od poroke. tiste na stopnicah iz pretorske palače so itak vedno zakon user posted image .
drugače pa tudi mi pridno vlečemo prste v usta. in ne samo to. zdej je začel kr vse po vrsti tlačit v usta. še najraje ima moj nos, ki ga začne cuzat in se mu smejim zraven user posted image .
včiri sm dobila en mejl iz službe, ki me je kr stresu. imajo na jesenicah v zavetišču enga lušnega pasjega mladička, ki ga bodo uspavali v soboto, če ga nihče ne bo vzel. jst bi ga takoj vzela, samo nas zdej en mesec in pol ne bo in si ne upam ga pustit samega. pr nas doma pa ne more bit, ker imamo muco in bi blo sigurno vse narobe. če kira pozna koga al pa bi ga vzela sama, je tle cifra: Jagoda na tel. 031 615 315 ali direktno v zavetisce 041 666 187. bom dala še post tle nekam na rr, mogoče ga bo pa kdo vzel.
lep dan user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 222
22.6.2006 7:45:40   
marty5
Dobro jutro!

Glihkar sem gledala vremensko napoved in nič lepega na obzorju - pri nas bo tako vreme še kar nekaj časa........

Količina hrane - jernej poje veliko manj odkar je tako vroče. Zato pa jemo na 2 uri, ker je lačen. Ravnokar mi je pojedel komaj 120ml, a zadnji obrok je bil ob 21ih!

Tekočina - Jernej malo pije, premalo se mi zdi. Sploh, ker se ne dojimo. Po flaši čaja sploh noče, tako da včasih dobesedno zlivam vanj po žlički....

Mi smo tudi neznansko tečni, ker je navajen bit veliko zunaj. Zdaj pa je to nemogoče. Srečne tiste, ki ste v hišah in ste lahko vsaj malo zunaj na vrtu. Mi bomo zdaj non stop pri moji mami v Izoli, ker imajo lepo senčko pod pergolo in bova lahko z jernejem zunaj v bazenčku. Hvalabogu za mame user posted image . Sicer pa čakam, da dragi ostane na dopustu - na srečo bo en cel mesec doma, tako da bomo lahko na plažo hodili.

A veste, kaj je sedaj zadnja Jernejeva pogruntavščina? To, da se v postelji obrača kot vrtavka. Že par dni ga dobim v postelji obrnjenega za 180 stopinj, tako da ima glavo pri nogah. Sem umaknila vse plišaste igračke, da ne bi do česa prišlo. Očitno mu je tako vroče, da se kar vrti in vrti celo noč....

Migrena - oh, Tinakatonka, kako te razumem! Pred par tedni sem tudi jaz dobila M in mi je skoraj glavo razneslo! Slabo za znoret. Sem bila čisto zadeta od tablet! Svoj čas sem imela hude težave z migrenami in ugotovili smo, da so povzročiteljice KT. Takoj, ko je nastopil 7dnevni premor sem po parih dneh dobila grozno migreno. Pol sem menjala KT in je bilo ok. Zdaj pa ne vem kaj je krivo - najbrž ti presneti hormoni user posted image . Glede ostalega pa bo edini pravi naslov G....ste me zdaj spomnile, da se moram tudi jaz naročit, ker mi mora dat recept za KT. Na zadnje, ko sem bila tam, se namreč še malo dojila.

No, pa gremo novemu dnevu naproti user posted image .

Dejan in Gal: dobro opravita s cepljenjemuser posted image . Eviii, midva z Jernejem bova pri mami - oglasita se kaj, če bosta imela kaj viška časa!

Lep dan vsem!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 223
22.6.2006 8:37:17   
tinkatonka
urša_p...hvala za navodila za zmanjšanje lsikic. Ratalo v prvo. user posted image user posted image

Zdaj grem pa likat. Čeprav uživam v tem opravilu mi v tej vročini prav nič ne paše.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 224
22.6.2006 10:05:10   
sazi
Lev se še kar nič ne obrača in tudi za nogice se še ne grabi user posted image  No, upam, da ga bo prijelo na morju, potem imamo pa itak posvetovalnico in 2. cepljenje.
Kar se pa dajanja v usta tiče - res da vse v usta, pa najprej so bile super rokice, zdaj pa je na vrsti palček - mu ga ves čas dajem ven, on pa takoj spet v usta. Ga moram prav zamotiti in mu druge stvari dajati v rokice, ker je palček tako fantastičen user posted image
Se je pa začel tudi v posteljici vrteti (tako kot pravi Jernej). In zdaj spi samo v bodyju in me malo skrbi, sa se bo med obračanjem kaj zataknil med ograjico na posteljici. No, danes ali jutri gremo na morje, tam pa nima posteljice in spi na tleh na raztegnjenem kavču in me nima kaj skbeti.
Zdaj pa letim pakirat, ker mali spi. Če mi uspe vse spakirat, bomo šli danes, ko mož pride iz službe, drugače pa jutri dopoldne (čemur bi se rada izognila, saj bo jutri tudi dopoldne že več prometa, pa včeraj sem bila v Gorizi in sem ugotovila, da je res precej zapor avtoceste in zna pot kar trajat, če bo več prometa).
Če gremo jutri, se vam zvečer še kaj oglasim.
Lep pozdrav

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?