Suzi*
|
Ojla, še jaz bom pristavla svoj piskerček, da ne bodo marčevke postale dialog. Pa da nas aprilke ne bodo prehitele, lumpe! No zdele sem v službi, pa nikomur ne povedat, pa bom nahitro mal naklamfala. Zvečer se mi doma več ne da rač. prižigat ker že tako cele dneve v njega bulim. Pa tudi tako sem fertik zvečer da se samo sesedem. Ne vem, punce, jaz sem kar malo brez energije. Včasih sem kar letala naokol, pa tisoč in eno stvar počela, zdaj pa kar nimam ne volje ne energije. A imate kakšno idejo kako naj se spet k sebi spravim??? Naš Anžej je zdaj končno zdrav, postal je ful hiter, šiba naokol ves čas, hodi vzvratno, se vrti v krogu, pleza na kavče, ful govori,..zadnja pogruntavščina je njami-njami s čimer mi lepo pove kar mu je dobro za jest. Začel je pet eno pesmico (tik tak urica) in če mu zapoješ prvi verz pesmice "Srček dela..." on to dopolni s "tika-taka". Ma sem prav rekla da ga moram posnet. Se mi zdi da ima kar posluh, ker ful rad pleše, ploska zraven, pa kar nekaj brunda kot bi pel. Drugače pa obvlada vsa prevozna sredstva: avto že kar nekaj časa pove čist pravilno, tovornjak je NAK, bager je BAGA, traktor je TAKOO, jaz sem še kar mama, oči je OCI, dedi, babi je BABA, kapa je PAKA, že kar nekaj stvari tudi pove kar bi rad. Ko želi dol reče DOO(L), ama-ama (za jest in za pit), sok je OK, duda tudi obvlada, nina reče ko bi šel spat, ka-ka reče ko gre kdo na WC ali če gre on na kahlo, bak je vse umazano, bam je ko kaj pade, dan je dober dan, ko gre kdo stran od njega reče pa-pa, pomaha in pošlje lupčka (z roko pa še pihne ga), reče ČIN ko hoče nazdravit. Drugače tudi samostojno je, žlico obvlada, tudi juhe sam je. Zna tudi že pihat, ko je hrana vroča. Uči se sam sleči in sezuti (pri varuški), ful je vnet pri pospravljanu, vse pospravi na mesto, kot mu naročiš (od čevljev ki si jih sezujemo, igračk, oblek, kahle na svoje mesto), sam si gre iskat pleničko pri previjanju in svojo odejico preden gre spat, včasih mu uspe tudi spit kaj iz kozarca (sam), drugače pa že lepo pije če mu jaz držim kozarec. ..pa še pa še pa še. Je res tako veliko enih stvari ratalo, ki jih naši sončki obvladajo, da se je tako kar problem vseh spomnit. Uf, je že velik ure. Hitim nazaj delat! Dajmo se potrudit s pisanjem, no, da nas ne bodo aprilke čist povozile. Uživajte v poletju, ki je končno prišlo!!! Aja, še eno vprašanje: kaj imate za obut za noter in kaj za ven? Noter sploh ne vem kaj naj mu nabavim. Zdaj je imel tiste copatke-nogavičke, ampak zdaj je za njih že prevroče. A jih imate kar samo v nogavičkah? Pa zanima me, če imate za ven tudi sandalčke kjer so prsti ven? Mi smo nabavili take, kjer so prstki noter pa imajo več odprtin, ampak se mi zdi, da bodo kar malo prevroči... ne vem, no. zdaj pa res hitim!