rija
|
Drage forumovke, mislim, da je tu pravo mesto in pravi ljudje, na katere se obračam po pomoč v imenu staršev majhnega, dva meseca starega piškotka, ki je na ta svet privekal veliko prezgodaj v 33 tednu in na žalost s hudo napako na srčku. Marcel je mali borec, ki trenutno bije bitko svojega življenja na Kliničnem centru, na oddelku za otroško kirurgijo. Zdržati in okrepiti se mora do 4. julija, ko ima predvideno operacijo srčka v Londonu. Med operacijo mu bodo vstavili umetno žilo in umetno srčno zaklopko in mu s tem rešili predragoceno življenje. Diagnoza se glasi tako pametno, da je ne znam niti znova napisati, v glavnem gre za skupno arterijsko deblo..... Ker naše zdravstvo plača spremstvo samo mamici, pa še tej le dneve, ko mali piškotek ne bo v intenzivni negi, očeta pa se na žalost enostavno pozabi, si je ta primoran celotno bivanje ob dojenčku plačat sam, kar pa v Londonu ni mačji kašel. Marcelovo mamico sem spoznala v Lj na ginekološki kliniki, po operaciji, na katero je šla, ker Marcela ni in ni hotelo biti. Ko je po večih zapletih končno zanosila, so jo čakali med nosečnostjo še mnogi zapleti, med drugim so ji tudi omenili možnost, da bo otrok imel šum na srcu. Po mnogo prezgodnjem porodu se je pokazalo, da je ta šum na srcu huda srčna napaka. Jokala sem z mamico. Ko sva se pogovarjali o odhodu na operacijo, mi je omenila, da ne zna niti besede angleško, da bo z otrokom sama, ker si bosta zelo težko privoščila tako velike stroške poti in bivanja tudi za moža. Zase pa bo itak morala 3 dni plačat tudi hotel, spanje in prevoz. Zamislila sem se, kako bi bilo meni, če bi bila na njenem mestu? GROZLJIVO! In začela iskati ideje, kako ji pomagati.... Z njeno privolitvijo se obračam na vas, drage forumovke,.....prosim pomagajmo po svojih močeh: rabimo nekaj denarja, da bomo plačali avionske karte očetu, prenočišče in hrano. Prevajalca sem našla, takega, da se v velikem mestu znajde, zna poiskati poceni prenočišče in je iz medicinskega faha. Ne mislite, da bo to luksuzna varianta potovanja: nizkocenovni letalski prevoznik, spanje pri g. Ružici za 15 funtov, pa kakšen sendvič. Saj pomembno je edino, da bo mlada družinica te najhujše trenutke skupaj. Prevajalec bo moje darilo novemu življenju......ati bi pa lahko bil vaše....... Če je katera pripravljena pomagati, naj me kontaktira na zasebno sporočilo, da ji pošljem podatke mlade družine. Hvala vam.
< Sporočilo je popravil Kerensa -- 11.6.2006 1:50:52 >
|