|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
18.5.2006 17:14:11   
lumpy
Le - ta,
midva sva začela dodajati pri 3,5, ker se je ponoči začel zbijati lačen, ko je prej prespal cele noči, pa čez dan je hotel jesti kar na dve uri do dve uri in pol, ko je prej lepo jedel na 4. Pa smo najprej zvečer poskusili z 2 pa je blo isto, potem pa sem počasi začela dodajati najprej korenčkov sok, pa korenčkovo kašico, potem jabolko, banano, .. dodajala sva vedno zjutraj in par žličk, sedaj pa sva tako daleč da dva obroka je kašico, npr. poje pa pol do ene jabolke ali kaj drugega, seveda z žličko. Dojim ne več - na žalost user posted image

Imava takšen ritem:
user posted image   8.00 mleko ( 180 ml)
user posted image   10.00 kašico
user posted image   12.00 mleko ( 180 ml)
user posted image   potem pa šele čez 4 ure , ker je vmes njegov čas ko spi 3 -4 ure
user posted image   16.00 mleko( 180 ml, ker je preveč lačen po počitku da bi jedel kašico)
user posted image   18.00 kašico
user posted image   20.00 - 21.00 , ko pač gre spat dobi po flaški žitno kašico ali mlečni riž ( po katerem pa se ponoči vedno zbudi lačen, tako da to ukinjava in uporabljava le žitne kašice zaenkrat) poje pa 200 ml

Tudi sama sem bila pristaš da ne bom dodajala pred dopolnjenem 4. mesecem, ampak malček me je prehitel in mogla sva se prilagoditi, pediater pa tudi ni kaj kompliciral in rekel naj nadaljujeva, ko sva povedala da sva že začela z uvajanjem goste hrane.

Magični lonček sva kupial te dni in ga že veselo uporabljava , se mi zdi fajn, sedaj imajo tudi takšne od 3 mesecev naprej ko je cuc še mehak in primeren za malčke. Od začetka je bil malo presenečen, sedaj pa ga lepo drži v roki in sam pije iz njega.

Zdaj se greva pa malo igrat pa še verjetno maolo ven, potem se pa še zvečer ali jutri kaj slišimo

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
18.5.2006 19:48:37   
Anonimen
Ojla

Samo na hitro - potrebujem vašo pomoč

Naša Klavdija spet težko kaka in ko kaka se zraven napenja, da je rdeča v obraz, stiska pesti in joka, ker jo boli. Kakec pa je trd, ornk trd.

S čim naj ji pomagam, da bo lažje kakala in da ji kakec zmehčam.

Prosim pomagajte mi, ker ko joče od bolečin, boli še mene.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1152
18.5.2006 20:15:14   
Anonimen
Nemsis, katero mleko pa imaš? Zdej nisem sigurna; ampak mislim, da ima Novalac različne mlekce: proti polivanju, proti zaprtju...Daj pokliči jutri magari pediatra in vprašaj user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1153
18.5.2006 20:17:27   
Anonimen
Ja sem našla: to je Novalac IT, prilagam link:

http://www.novalac.net/other/lilworries_us.htm#constipation

zraven piše, kaj narediti v primeru zaprtja in zakaj sploh do zaprtja pride.

Upam, da sem vsaj malo pomagala!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1154
18.5.2006 20:23:56   
Anonimen
Joj, sem čisto pozabila napisat, da jemo aptamilAR. Smo prej imeli Novalac proti polivanju, pa so se delale kepice in smo zato prešli na aptamil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1155
18.5.2006 20:43:41   
Anonimen
ja, poznam. So se delale tudi pri HIPP-u PRE. Je treba takoj in zelo močno pretresti, pa ni več kepic. Priporočam ti, da poskusiš še z NovalacIT- če je res kriza z zaprtjem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1156
18.5.2006 21:38:17   
bobika
Pozdravček!
Danes pa ste  res bile pridne user posted image user posted image user posted image .
Do danes smo ves teden hodili spati pred sedmo uro zvečer. Drugače je vedno kričala in jokala, če smo šli ob osmih spat. V nedeljo pa sem jo že ob sedmih dala v zibko in je zaspala. Tako je bilo ves teden, do danes. Danes pa spet ni in ni mogla zaspati. Po dveh urah bedenja mi je zaspala na joški. Zdaj pa spi kot angelček.
Še vedno imamo problem s kakanjem in poleg tega tudi s hranjenjem. Pri hranjenju se začne včasih tak jokati, da je hudo. Zgleda, da jo zašraufa in ko ji mine je dalje. Včasih pa obupa.
Res ne vem kaj še naj naredim, da bo kakala?user posted image  Dojim jo še tako, da raznih adaptiranih hran ji ne bi dajala. Danes je že 8 dni od zadnjega kakanja povzročenega s svečko. V soboto bo 10 dni in takrat ji lahko dam zopet svečko.
Kaj donat ni premočn za dojenčka?

Včeraj sva šle s kengorujem v trgovino.Manca full uživa v njem. Še zaspi mi not. Preden sma prišle do blagajne pa se je full vlil dež. Za čakati, da poneha nisma imeli časa saj je bil že čas za hranjenje. Videti pa tudi ni bilo, da bo kmalu nehalo deževti. Gledala sem koce iz flisa in kar eno kupila. Povila sem jo v koco in tako sma odhiteli domov.Kaj si je le mislil folk ko naju je gledal. Jaz sem bila premočena, Manca pa le ne, ona je z zanimanjem opazpvala kaj se dogaja okoli.

Včeraj je tudi začela full govorit oz se smejat in kričat. Neprestano je eno uro govorila in se smejala. Danes pa tudi. Smo imeli babico na obisku in je bila tak vesela, da jo je tak nagovarjala in se z njo pogovarjala. user posted image

Trenutno sem najbolj ponosna pri svoji pupiki na to, da od veselja zjutraj, ko  se zbudi skače z ritko v zrak, se smeji in kriči user posted image user posted image user posted image , ko me zagleda.
Hemeroidi: tudi meni so povzročali težave. Rešila sem se jih s kopeljo iz hrastovega lubja in robčkov za hemeroide. Zaenkrat imam mir.

Izpadanje las: enako kot pri vas. Sem že tako na kratko pošišana, pa imam pol glavnik las.

Magični lonček: Katerega pa uporabljate (firma)

Klobučki: Manci so zaenkrat še vsi preveliki. Sem kar v parih trgovinah gledala za njimi  in je v njih še taka srotikauser posted image . Do poletja bo že kakšen prav.

Zavesice za avto: mi smo jih nabavili v eni avtotrgovini brez motiva. Stale so nekaj čez tri tisoč (dve). Nismo pa preveč zadovoljni z njimi, ker so premalo zatemnjene in preozke. Sonček pride vseeno not. Morda v kakšnem manjšem avtu bi bile ok. Mi imamo pa karavana in so za silo ok.

cepljenje: meni ni preveč všeč to cepljenje in me je strah tako cepljenja in njegovih posledic in tudi bolezni proti katerim je cepljenje. Cepit bom jo pa vseeno dala.

Grem pred tv, sma z Manco prvič čez noč sami doma, ati je šel delati user posted image .

< Sporočilo je popravil bobika -- 18.5.2006 21:39:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
18.5.2006 22:03:25   
LE&TA
Nemsis, se mi prou smili tvoja Klavdija. Tud jst dajem Tinkari Aptamil AR, pa kar v redu sračka. Kaj pa če bi ji probala delat mleko na čaju (janež, kumina) namesto na vodi. Probaj!user posted image

Lumpy, lepo si mi vse to razložila, fajn!!user posted image  Katero žitno kašico pa daješ, kako pa mlečni riž?? user posted image   Za magični lonček pa nisem vedla da obstaja že za tako majhne? Bom tud jst morda nabavla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
19.5.2006 8:05:26   
ajdaN
Jao punce to ni res! Naš mulc ga je začel sračkat s spanjem! Tole noč smo spet 4x vstajal, pa zdele je tudi  zbujen! PODN! Ne vem kaj mu je. Al je res lačn al pa ga kej drugega muči. Dans ponoči je jedel ob pol polnoči pa ob treh, pa zdele (tale ura je za njega še noč ker pred 9 ne vstaja). Znal je pa že prespat celih 13h!

V glavnem če bo takole bom jaz komej še funkcionirala čez dan. Ker že tako težko zaspim, če je treba 1x vstat, pri 4x je pa sploh kriza!

Drugače se je pa včeraj prvič obrnil na trebuhuser posted image . Ampak potem ni znal roke ven potegnit in se je obrnil nazaj na hrbet. Pa nekak mu ni bilo nič jasno kaj se mu je zgodiluser posted image .

Magični lonček ima pri nas od Aventa pa mu ne gre. Čeprav sem kupila 3+. Zadnjič sem mu dala po njem mleko, pa je sicer pil ampak se mu je vse cedilo zraven, tako da smo ga začasno še ukinili.

Bobika donat ni premočen, ker moraš itak dat "zluftanega". Najboljš da ga čez noč pustiš odprtega, po možnosti kje na radiatorju, če ga lahko prižgeš, pa bo zjutraj ravno pravi. Nekateri tudi mleko naredijo kar z donatom, ampak pri vama to ne pride v poštev če se dojita ane.

Lumpy vidva imata pa ful fajn ritem. Kdaj bo pri nas takouser posted image . Nč jaz začnem uvajat, ker tole ponoči je kriza! Pa res je lačn, ker če mu dam dudo se čez pol ure spet zbudi. Drugače pa čez dan je okrog 10 pa okrog 12.30 pa 14-14.30 pa 16 pa 18.30 pa 20. Pol pa še ponoči vsaj 1x. Če mu zapaše pa še kdaj vmesuser posted image . In meni se to zdi čist preveč.

Kje lahko še dobim tele Plasmon piškote? V KR v BC jih nimajo. Še kakšna druga možnost?

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
19.5.2006 8:35:26   
AlenkaIST
Upam, da ne bom spet kaj pozabila.......

Jaz sem že nekaj časa nazaj kupila flaško od Nuby-ja (BC). Aventov cucelj je bil predolg al pa kaj jaz vem. Ful zraka je potegnila not. Po tej pa je začela zelo lepo piti. No v glavnem, zraven sem dobila še mehki nastavek. Sprobala pa ga še nisem. Ga bom pa zdele res oprala in sprobala, ker drugače ga nikoli ne bom, ker vedno pozabim.

Cepljeni bomo, pa upam, da ne bo nič narobe.

Plazma piškoti? A na vseh piše od katerega meseca naprej so? Včeraj v Mercatorju sem jih gledala pa nisem opazila da bi kaj pisalo. Pa Spar ima tud ene. Baje so ful dobri, sam ne vem pa če so že za nas user posted image

Zdaj letim pa še mal svojih cunj spakirat, dokler je Sara odločena da še spi user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
19.5.2006 12:02:28   
Anonimen
Ma sem si po svoje kar oddahnila, da me nobena ni napadla user posted image , ker sem se tako absolutno izrekla proti cepljenju. Drugje bi že prava vojna ratala okrog tega. A pa je sploh katera tukaj tudi proti in ne bo kljub temu dala cepit? Jaz grem danes na predavanje o nevarnosti cepljenja. Če katero zanima, je ob 18h v prostorih organiziranega varstva Modri škratek na C. 27. aprila 51 v Rožni dolini v Lj., prispevek je 1000 SIT, dodatne informacije pa na tel. 031/367-896.

No, upam, da bom uspela vse odgovorit, kar sem nameravala.

Nannn, ja, jaz Špeli namesto na vodi naredim mleko kar na bebe čaju. Če sem čisto natančna, naredim Lumpija ali pa Sparkija, kar je isto kot bebe, samo da je pač trgovska znamka in zato cenejši. Ji ful pomaga, da lepo kaka in je ne mučijo vetrovi. Aja, pa z Aptamila sem prešaltala na Bebo in ji je tko dober, da sploh noče več Aptamila pit.user posted image  Beba je zakon, je pa tud fajn za prebavo.

Nemsis, daj probaj res še ti narest mleko na tem čajčku. Sem slišala drugače ja, da Aptail AR zapira.

Bobika, ti pa če dojiš, pa ti pij donat, saj to naj bi pomagalo. Ni treba dat user posted image  donata.

Jaz sem tud včeraj hotla kupit že nadaljevalno mleko, pa sem brala navodila na škatli in piše, da se ga uporablja v okviru mešane prehrane. Pa ga rajši še nisem. Bomo še eno škatlo 1 ponucal, pol bomo pa mogoče itak dodajat počas začel.

Lumpy, naša pa noče pit iz magičnega lončka. Sicer pa sploh noče čaja pit, mogoče je pa v tem problem.user posted image  Imamo pa mi Aventovega od 3 mesecev naprej. Ker potem je še en od 6 mesecev naprej, ne? Cuclja s spremenljivim pretokom pa ful ne prenese. Se začne tko dret, ko ji ga dam, da ni šans!user posted image  Smo malo na cuclju št. 2, malo pa na 3.

Saj mogoče sem hotla še kaj napisat, pa se zdej ne spomnim. Pa drugič. LPuser posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 1161
19.5.2006 12:24:34   
Anonimen
Ojla

Smo ji dali zjutraj za pit malo donata (10 ml) in se je pokakala. Sicer je najprej prišel ven tisti trdi kakec in seveda zraven tisti boleči jok, potem pa je sledil že malce mehkejši kakec. No, potem je zaspala in se je prejle zbudila.

Sem ji naredila mleko na osnovi čaja (janež, kimna) in je vsega popila. Zdaj pa čakam, kdaj jo bo kaj pognalo, če jo seveda bo.

Zdaj pa grem in se beremo kasneje

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1162
19.5.2006 12:53:27   
Anonimen
Nemsis, saj bo verjetno trajalo par dni, da se ji znormalizira tole kakanje, vsaj pri nas je bilo tako. No, sicer Špela ni bila zaprta, jaz sem začela mleko delat na čaju, da je krči niso toliko matrali, pa se je potem še kakanje izboljšalo. Skratka, pomoje bo predvsem pomagalo tako, da bo blato mehkejše in se ne bo tako matrala kakat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1163
19.5.2006 13:51:35   
Nannn
Daaaan,

Oh ja tole kakanje...tudi mi imamo tezave....sem vceraj vprasala pediatra o Donatu pa pravi da je bolje kot pa svecke...tako da ga jaz pustim cez noc vzunaj in ji zjutraj dam...vceraj je kakala ze brez Donata tako da bom probala vseeno cimmanj...jaz bi zelela da kaka brez vsega vsak dan kot je nekoc...

drugo cepljenje je za nami in imamo novepodatke o nasi pupi...tezka je 6300g in dolga 63cm

LE&TA bi se javila bolj pogosto samo kaj ko ni casa...se bova slisali kaj po gsmj-ju pa je  user posted image  

Tasi bom probala tudi z cajem...sedaj pije zvecer Comformil in upam da bo ok...

lumpy...se mi zdi da ful prehitevas z dodajanjem hrane...jest sem absolutno proti temu in se prehitro bo prisel cas ko bodo nasi user posted image jedli tako hrano kot mi...sorry samo moje mnenje...

Danes pa ne gremo nic ven ker ima nasa pupa malo vorcine...

Sibam alarm....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
19.5.2006 14:13:21   
Anonimen
Nannn, koliko donata ji pa daš? A ji ga daš samo zjutraj na tešče?

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 1165
19.5.2006 15:48:35   
Anonimen
Tiste, ki še dojite in imate težave z zaprtjem: primanjkuje vlaknin! Namesto belega/črnega kruha jejte polnozrnatega in vsaj 1 obrok (najbolje zajtrk) na dan naj vsebuje  vlaknine: npr. ovseni kosmiči, muesliji, jogurt+laneno seme, jogurt+otrobi...V enem tednu se more stanje pri dojenčku izboljšat.

Jz sem danes prešaltala na čežano iz hrušk. Kako je z veseljem jedla! Sem ji hotela dati nič več kot 2-3 male žličke, pa je protestirala-hotela še. Pojedla je vso čežanco (polovico hruške). Sicer še vedno ne zna pravilno jesti; še vedno ni zaštekala, da mora odpreti usta in ne stegovati jezička. Občasno ji tudi zvečer malo zgostim mleko z riževo kašico.
Lumpy, a tko super ritem imate?!user posted image Jz samo sanjam o tem.

Ja, me je pa ena kolegica (ki ima dva mala nagajivčka user posted image ) opozorila, naj nikar preveč ne hitim z uvajanjem goste hrane, ker potem mleka niti pod razno ne bo hotela več piti. Naj bo vsaj do 6. meseca zgolj okušanje in navajanje na okuse in na hranjenje po žlički, šele potem naj se gosta hrana uvaja kot obrok. Ampak mene pa še vedno skrbi, da Klara čez dan dobi premalo hrane, saj se ponoči večkrat zbuja in hoče papcat - ajdaN-welcome in the club!

Tašonka, mene sicer zelo zanima ta tema, vendar mi je malo odročno iti na predavanje, pa tudi časa nimam. Če boš izvedela še kako pomembno informacijo mi prosim piši na privat! Če imaš mogoče kake linke na to temo, tudi prosim sporoči. Hvala!

Aja, pozabila sem povedat: Klara je po 2. cepljenju spala od 19..30 pa do 05. zjutraj! PRVIČ je tako dolgo spala! Jaz pa se žal (spet) NISEM naspala, ker sem vsako uro hodila preverjat, če je živa!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1166
19.5.2006 22:20:41   
lumpy
Bobika,
Dobijo se tudi klobučki, ki imajo za nastavit obseg glavice, midva imava takšnega z kar velikimi krajci potem pa zadaj vrvica pa zategneš in je. Midva sva ga kupila v Arielu.
magični lonček mi uporabljamo od Aventa, ker imamo ostale stvari tudi vse od Aventa drugih sploh nismo gledali.

Le - ta,
midva uporabljava od Milupe žitno kašico z okusom vanilije, mlečni riž pa prav tako od Milupe, čeprav sem z žitno kašico bolj zadovoljna in bom verjetno kupila še tisto z medom, ki sva jo že enkrat poskusila.

Ajda n,
magični lonček je pa pr nas zakon. Sicer mu ne dajem po njem hrane , ker se mi zdi da zato ni primeren, mu dajem po njem le čaj, prvi dan ga je čudno gledal, sedaj pa ga sam drži in sam pije iz njega, včasih mu le še privzdignem malo  z prstom da bolj teče. Od kar ga ima zelo intenzivno prijema vse stvari, kar koli mu pokažeš prime.

Mislim da je za vaju pravi čas da začneta z uvajanjem goste hrane , pa predvsem zvečer mu daj kakšno kašico ali pa piškotek v mleko, pa se ti ne bo več zbujal ponoči, ker bo sit ali pa k večjemu le še občasno enkrat na noč, pa mu boš dala dudo in bo spal naprej.

Ne jezi se, tudi tebi bo uspelo, pač poskusi najprej pri sebi narediti red kako želiš ti da bib bilo in potem skombiniraš s tem kar zahteva mali , se pravi da se mu prilagodiš in stvar uspe - samo potrpljenje rabiš.

Tašonka,
kar vztrajaj in ji večkrat ponudi magični lonček pa se bo že navadila, če kaj drugega ne s tem razvija svojo motoriko, če prej ne bo začela iz njega piti ko jo bodo začele prekleto srbeti dlesni saj je cuc mehak iz gume in je kot tista igrača iz gume za grizenje, pač ne smeš ji potem pustiti da se ti s tem igra, da nekajkrat ugrizne ja, potem pa ji pomagaš da se napije, in ga vzameš da ne bi mislila da je to igrača. Mislim pa da ni prav da takole menjaš cuce 2 in 3 , ker bo punca postala zmedena.

Nann,
midve sva pa ene tistih ki nimava enakega mnenja glede uvajanje goste hrane, pa nič zato, ljudje smo si različni, veš tudi sama sem mislila da ne bom dajala pred 4 . mesecem pa me je malček prehitel in sam pokazal da rabi več kot pa le mleko, pri čemer me je pediatrinja podprla, ker je pač prej celo noč spal, potem pa se je začel zbujat in od kar uvajava gosto hrano zopet spi celo noč.

Lep pozdravček vsem in lep vikend

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
19.5.2006 23:09:56   
Nannn
ah ja lumpy ti si tista ki si tvojemu user posted image  zacela dodajati...ni te on nic prehitel...ce bi vztrajala na mleku pa cetudi se ti je zbujal bi ga veckrat nahranila ali pa mleko zamenjala...imam obcutek da si se navadla ponoci spat in ti je tezko ko se tvoj user posted image  zbudi in ga na hranit...sorry ampak to da si zacela z dodajanjem pred 4 meseci je absolutno prezgodaj in da sta sedaj na enem sadnem in enem zelenjavnem obroku...pediatri in patronazne strogo odsvetujejo hranjenje pred najmanj 5 meseci...ti pa ze na dveh obrokih...sorry ampak tole pa me je res razjezilo...bogi tvoj user posted image  

Uf grem se malo ohladit....

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
20.5.2006 0:04:42   
ajdaN
No punce pri nas imamo prvo budnico že za sabouser posted image . Spet bo kriza ponoči. Pa je čez dan po mojem čez glavo pojedel. Ne vem kaj ga muči!

Sva pa dans probala tudi 20 ml mlečne kašice na žlico pa mu je kar nekako šlo. Tudi usta je odpiral. Pol pa kakor se je odločil, al je pogoltnil al je pa jezik ven pomoliluser posted image . Ampak za ta prvič nama je šlo super!

Ja lumpy saj tudi pri nas magični lonček ni mišljen za hrano ampak sem hotela sprobati kako bo, glede na to da noče piti tekočine - ne vode ne čaja. Pa žal ne gre. Bomo spet probal čez kakšen mesec.

Sori Nannn ampak tole je pa malo grdo od tebe. Vsaka mamica ve kaj dela in nimaš nobene pravice kritizirat lumpy, če se je tako odločila. Sploh pa kako lahko rečeš, da se ji ne da vstajat ponoči zaradi otrokauser posted image .  Otroci so pač različni in ne moreš kar striktno za vse določit, da ne potrebujejo goste hrane pred 4. mesecem. Je tudi razlika ali ima otrok pri 4 mesecih 5kg ali pa 8! Pa tudi pediatri si niso enotni v tem kdaj štartat, tako da ne govori, da kar vsi po vrsti odsvetujejo gosto hrano pred 4 mesecem. Kot vidiš se je tudi posvetovala prej s pediatrom, ne pa kar nekaj na svojo roko začela.

Sori, ampak tudi mene je razjezilo tvoje pisanje in kritiziranje. In verjemi, da njen user posted image  sigurno ni prav nič bogi, ravno tako kot tvoja ni, če ji pred 5. mesecem ne boš dodajala. Vsak se po svoje odloči.

No tako zdaj grem pa mal pod kožo gledat, preden se gospod direktor ne odloči da bi pa on spet malo jedeluser posted image . Lahko noč!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
20.5.2006 0:08:05   
CERT
NANNNNN! DAJ NEHI SOLIT!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
20.5.2006 8:47:28   
LE&TA
Ej , pupe, pa se ne bomo tle gor kregale, sej si lahko lepo pišemo, res je razlika pri user posted image  v kg in eni rabijo več drugi manj, že pri mleku je tko, za gosto hrano pa tudi, eni prej eni pol. Jst sm se pa odločla da bom do 6. meseca dajala za okušat različne okuse, vsak teden nekaj in to dopoldne, taglavno pa so še vedno 4 obroki mleka! Za tiste ki dojijo pa mi je patronažna rekla da je dobro če samo dojijo do 6. meseca da jim mleka ne zmanjka, če začneš še z drugimi obroki. Jst bom tud doma sokce stiskala sadne in zelenjavne, pa kašice, naša pupa ma že 8.5 kg in počasi ji bo mleko premalo, bom pa vseeno prve sadne in zelenjavne obroke mela po 6.mesecu, tak je plan, lahko se pa vse spremeni. Zaenkrat mi tudi še fajn spi ponoči, tko da ne dajem kašice v mleko, dajem pa ji Aptamil AR ki je že itak gost, tko da ni potrebe, po 6.mesecu pa bom mogla tud mleko zamenjat! Pa že komej čakam da začnemo packat z žlico, bomo tko umazani da bo lušno!!

Zdej pa grem našo posranko previt!

Lep dan vsem!

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
20.5.2006 9:34:17   
lumpy
Dobro jutro v deževen dan, pa poskrbimo da bo klub temu lepo, se bomo pa doma cartali a ne. user posted image

Nann,
si imela včeraj slab dan??? No tako ostro pa res ne bi bilo treba , se gre pa ja vendar za mojega otroka ne tvojega in se ti res ne bi bilo treba takole nakuhat.  Pa nič hudega vsak ima pravico do svojega oziroma drugačenga mnenja. Pač jaz sem se odločila tako, ti se boš drugače, katera tretja pa spet drugače... Če si še pediatri niso na istem kako si bomo mi ???
Samo za informacijo ti povem da sem tudi jaz mislila zamenjati mleko pa sem se posvetovala z pediatrom in je rekla da raje ne menjam mleka glede na to da naš malček dobro prenaša Aptamil in po njem ni zaprt, ker so pri menjavi lahko večje težave, več obrokov pa tudi niso priporočali saj za 3 mesece starega otroka priporočajo od 6 - 8 obrokov , več ne če je na umetni hrani, saj ima tudi ta svoje slabe strani. Glede zbujanja pa tole, vedi da za svojega otroka mi nič težko ( tudi ostale mislim da se mi pridružujejo), pa če prebedim cele noči, kar nas ob kakšni bolezni še sigurno čaka, pa kaj, samo da bomo ob svojih malčkih in jim pomagale,  in mi tudi ni problem če bi morala vztajati vsako uro, imam pač srečo da mi ni treba.
Kako je pri vas  ne vem pri nas pa patronažne pomagajo z nasveti tudi da dojenčki začnejo spati celo noč, če so dojeni otroci  ne svetujejo navajanja  na spanje celo noč, kakor pa je otrok na umetni hrani priporočajo od drugega meseca da se navajajo na spanje čez celo noč.

Punce hvala za podporo !!!user posted image

Ajda n,
a sploh noče nobene tekočine ?

Se še beremo kaj , adijo user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
20.5.2006 10:41:26   
Anonimen
Caffee, bom si vzela čas, pa ti bistveno napisala. V glavnem, se ti javim na ZS okrog tega. Upam, da mi uspe že danes, drugače pa do torka, ko spet delam.

Lumpy, jaz te ne bom nič kritizirala glede dodajanja, to je pač tvoja stvar. Bi ti pa svetovala, da si z medom previdna. Si napisala, da boš uvedla še kašico z medom. Ja, saj vem, če bi meni to kdo napisal, ko bi kaj takega nameravala, bi rekla, da če bi blo kaj narobe s tem, ne bi na škatli pisalo od 4. meseca (ugibam, verjetno to piše), pravzaprav za dojenček sploh ne bi takih kašic delali, samo je baje med blazno alergen in moraš bit pri dojenčkih fejst previden z njim oz. ga ne bi smeli jesti.
Drugače pa moja punca ne bo nič zmedena postala, če ji dam včasih pit iz cuclja 2, včasih pa 3. Smo bili že čisto na 3, pa sem opazila, da ko je grozno lačna, tako hlasta, da se ji stalno zaletava mleko in ne more normalno jest, tako da "samo" kašlja in joka, pa ji zato v takem primeru dam 2, da ji ne teče prehitro samo od sebe in se je izboljšalo. 

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1173
20.5.2006 10:56:29   
LE&TA
Postaja vroče!!user posted image

Med, Tašonka maš prav da je alergen. Jst tega nisem vedla in sm Tinkari namakala dudo vanj že pri 2 mescih, tko eno pikico, pa je bla ful zadovoljna, ja valda če je sladko, no na srečo ni blo nobene reakcije. Zdej vem, prej pa nisem! Zato pa se je treba pogovarjat pa kej prebrat!

Se še kasnej oglasim, grem mal ven dokler ni dežja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
20.5.2006 12:22:48   
lumpy
Tašonka,
za med vem da je alergen, ampak v tej kašici je menda uporabljen prečiščen med, ne da je nevaren samo zaradi alergenosti ampak menda vsebuje tudi neko bakterijo, ki povzroča hude težave.
Pa sem mislila da je potem to varno, če piše od 4. meseca naprej pa da je očiščen. A potem pravite da kljub temu ni varno ?

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?